Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

• @ahsenaydgdu merhaba, WAT ile Washington DC’de yasadim, Virginia (Arlington) tarafi hala favorimdir. Daha sonrasinda Massachusetts’te Boston’a 45 dk uzakliktaydim. Boston’in yeri bende cok ayri ama öğrenci maaşıyla yaşamak zordu. Evimizde çamaşır makinası yoktu, bulaşık makinasi vardi ama onu da zar zor bulabildik, ve ev kirasina birimizin maaşı direkt gidiyordu. Ayrıca kar küremekten ve arabayi kar yagdiginda temizlemekten o kadar bıkmıştım ki Covid zamani evden calistigimizda sevinmistim bile kar temizlemek zorunda olmadigimiza. 2021 yazında Austin Texas’a tasindik. Yine okul sebebiyle. Amerika icinde kültür şoku yaşadım diyebilirim. Burasi bence küçük Türkiye. Trafik kurallarina daha az uyuyorlar, sürekli trafik kazasi veya hasarlı arabalar var. Markete gidersiniz bir merhaba diyen yok. Kasiyerler veya diger hizmet sektorunde calisanlar bile selam naber demekten aciz. Meksikali cok ve bence Meksikalilar ve Türkler cok benziyor, hem davranis olarak, hem dış görünüş olarak. Beni gören direkt ispanyolca konusmaya basliyor ama ben anlamiyorum 😃 Teslanin Austin’e fabrika kurmaya başlamasıyla butun ev fiyatlari artti, 2. California olma yolunda hızla ilerliyor. Yani artik “Texas cok guzel, cok ucuz” degil. Texas’ın daha köy gibi yerleri belki hal ucuzdur. Malesef ev kiramiz da %30 artacak bu yaz, tabi maaşa zam yapan yok 😃 Austin’in havası cok güzel (bütün sene 1 ay kış oldu, 1 kez kar&don oldu) ama onun dışında cok bir numarasi yok benim icin. Belki de daha büyük şehirlerden geldigim icin böyle hissediyor olabilirim. Bir de zaten Türkiyeden gelmisiz, trafikten, kaba insanlardan bıkmışız, tekrar burda ayni seyleri yasamak da can sıkıcı. Biraz fazla uzun yazmisim 😃

Edit: Tekrar bir okudum da ne guzel gorunuyor gezmisim görmüşüm. Ama aslinda neler neler yasadik bu süreçte, saclarimiz bile erkenden beyazladi. Kafamda da “gel sen ne çektigimi bir de bana sor” şarkısı çalmaya başladı 😃

• @Zelene ben de her sene basvururken “yok ya hic istemiyorum ama neyse adettendir basvuralim ama istemiyorum cikmasini” tarzinda basvuruyorum ki ciksin diye ama icten icten çok istiyoruz ondan mi cikmiyor nedir 😃

• @istanbuladami, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Çok garip bir hadise var. Bu greencard genelde çok isteyip ABD için tüm şartlarını hazırlamaya başlayan, ekonomik olarak tüm süreçlerini yönetmiş, neyi neden yapmak istediğini bilen ve tam anlamıyla hazır kişilerden çok niye başvurduğunu dahi tam bilmeyen, nasıl ve nereye gideceğine dair fikri olmayan ve hatta belki de spor olsun diye başvuran kişilere çıkıyor. Tabi ki de istisnalar olabilir arada ancak genele vurduğumuzda tablo bu olduğundan, özellikle ABD için her konuda razı olan aklı selim kişiler 1 deniyor, 2 deniyor bakıyor olmuyor bu sefer başka yollar deniyor. Turist, yatırım, öğrenci hatta belki de iltica.
    ABD greencard süreçlerinde aslında sürekli bahsettiğimiz ücret ya da pasaport eleminasyonunu gerçekleştirse, insanlar da farklı yollar ile turist, öğrenci vizelerini manuple etmek durumunda kalmayacaklar diye düşünüyorum.

GC mı oda ne ? ( bu sene mod tamamen böyle olacak ) :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:

• ⭐⭐

İstanbul’un sabah çilesi , nalet olası trafikten herkese günaydın 🙄

• @SUAT-GUNAY Neden böyle dediniz?. Ben ve eşim artık çok değişmeyiz sanırım. Çocukları güncellesem yeter diye düşünüyorum.

• ⭐⭐

45 yasında anası babası vefat etmiş bekar arkadasa comm. Coll. Vizası almasına yardım yaptım. Deneyin ve görün olmazsa para gider okadar

• @yenihayaletadam gerçekten öyle napalim kismet diyelim şans ondan yana güldü tekrar denicez😃

• ⭐⭐

@adgercu nedeni şu, daha önce de burada yazmıştım.
    başvuru kuralları var biliyorsunuz. yok şu, yok bu vs vs. lakin başvuruda kuralını takip edecekleri tek şey var, o da fotoğraf. diğer bilgilerin kontrolünü sağlayamazlar. atıyorum adın Mehmet ama Ayşe yazıyorsun, ya da yaşını doğru yazmıyorsun, lise mezunu değilsin ama mezunuyum diyorsun. tüm bunların kontrol mekanizması yok başvuruda. haa sonra çıkar o ayrı. ama fotoğraf olayı öyle değil. çok küçük bir yazılım ile, yüklediğiniz fotoğrafın ne zaman oluşturulduğu hemen çıkar. haliyle de son 6 ayda çekilmiş olması kuralına uymadığından elenebilirsiniz. var demiyorum, elenirsiniz ya da başvurunuz kesin kabul edilmez demiyorum. sadece kontrolü kolay bir durum, risk almayın diyorum.

• ⭐⭐

günaydın gençler...
    sabah kızı okula bırakırken daha önce hiç uğramadığım bir mahalle bakkalına girdim.
    sigaranın yanında bir şeyler alırken bakkal "abi peynirler yarı fiyatına istersen al" dedi.
    niye diye sordum, "dükkanı kapatıyorum" diye cevapladı.
    GC çıkmış...
    diyemedim bişi. yahu biz olayı unutmaya çalışıyoruz, evren bizim yüzümüze yüzümüze vuruyor.

• ⭐⭐

@mustf201 ne gerekiyorsa yaparız kardeş, ne demek...

• @yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

GC mı oda ne ? ( bu sene mod tamamen böyle olacak ) :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:

Aaa yok biz hiç bilmiyoruz öyle şeyler cidden, ne o? 😂😂

• ⭐⭐

@SUAT-GUNAY gunaydin suat usta, olaya gel tesadufun boylesi?? :face_with_tears_of_joy:

• ⭐⭐

@celica yahu bana denk gelmesin böyle şeyler...
    :)

• ⭐⭐

@SUAT-GUNAY 😒😒 Bakkalı devralsam , bakkalcının şansınıda devr alırmıyım acaba , öyle bişey oluyosa Tüm foruma peynirler benden ☺️

• @SUAT-GUNAY niye acele ediyormuş haftaya gidecek gibi

• ⭐⭐

@enemy Sonunu düşünen kahraman olamaz diyordur kesin 😀

• @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

günaydın gençler...
    sabah kızı okula bırakırken daha önce hiç uğramadığım bir mahalle bakkalına girdim.
    sigaranın yanında bir şeyler alırken bakkal "abi peynirler yarı fiyatına istersen al" dedi.
    niye diye sordum, "dükkanı kapatıyorum" diye cevapladı.
    GC çıkmış...
    diyemedim bişi. yahu biz olayı unutmaya çalışıyoruz, evren bizim yüzümüze yüzümüze vuruyor.

bence vardır bir hayır, case number kaç diye sorardım ben 😂😂

• Bu ileti silindi!

• @birisi Pasaport şartını karşılayıp, çekilişi kazanmasına rağmen örneğin adli sicilinden dolayı vize reddi alanlar var, o zaman çekilişe başvururken de adli sicil belgesi mi yükleyelim sizin mantığınıza göre? Ayrıca kimse kimse hakkını yemiyor, bu kişi vize alamazsa o vize yanmıyor, DV-2022 özelinde konuşacak olursam çekilişi kazanan sayısı toplam 100.000'in üzerinde, fakat vize alacak maksimum 55.000 kişi var. Zaten bu tür durumlardan dolayı çekilişi kazanan sayısı, vize alacak kişi sayısından daha yüksek.

Ekran görüntüsü 2022-05-12 120336.png

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k