Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card teslim suresi

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
154 86 24.2k 77

  • Bizde gireli 2 ayi gecti, bekliyoruz hala.


  • Merak eden, kendiside bekleyen arkadaşlar varsa, benim green card'ım tam 3 ay sonra geldi.
    Çok sevindim, birçok yarım kalan işimi de hallettim.
    İnşallah sizinkide en kısa zamanda gelir.


  • Bende 5 hafta civarı sürdü. Beklediğimden erken geldi açıkçası, SSN 3 hafta sürünce kesin bu da 3 ay sürer demiştim içimden ama sürmedi.


  • ben 4 subatta odememi yaptim 5 hafta gecti ses seda yok.


  • Green card çıkmış olsa dahi greencaed ve ssn elime ulaşmadığında amerikada çalışabilir miyim? Mesela 4 ay ssn gelmedi. 4 ay boyunca işsiz mi kalacağım


  • @Alihan-Uygun greencardin fiziki olarak bulunmamasi problem degil ama ssn cok onemli. ssnsiz hicbirsey yapilmamakta.


  • @Doncarleone ssn'i postayla gönderdikleri söyleniyor. bazılarına gelmiyormuş tekrar başvuruyorlarmış. başvurduktan sonra bu numarayı öğrenebilmenin daha kolay bir yöntemi yok mu ? yoksa gönderenin insafına mı kalıyoruz. çünkü ssn yokken ne çalışabileceğiz ne ev kiralayabileceğiz bu süreçte ssn gelene kadar amerikada nasıl bir hayat sürülebilir ki ? hele de çok ciddi bir maddi birikim yoksa ?


  • @Alihan-Uygun
    bende cok bilgili degilim ama dediklerijizde haklisiiz. covid dolayisiyla isler cokbfarkli hal aldi oncesinde nasildi bilmiyorum. ben kart geldikten sonra posta yoliyla basvurum icin aradilar. dedim geldi tesekkurler.


  • Merhaba,
    9 Martta Florida’dan giriş yaptık. 8 Nisanda (20 gün) SSN lerimiz geldi. GC ile ilgili hiçbir ses yok.


  • @Nico ,, selamlar, Abd'ye giriş yapmadan veya yaptıktan sonra Uscis ücreti ödemekten başka bir işlem yaptınız mı acaba?


  • @Ahmet-0 Hayır sadece ücretleri ödedim.


  • Herkese tekrar merhaba,

    19 Martta Florida’dan yaptığımız girişten sonra
    8 Nisanda SSN’lerimiz gelmişti. 29 Nisanda da Green Card’larımız elimize ulaştı. Herkese bol şanslar.


  • @Nico hayırlı olsun,, teşekkürler bilgi paylaşımınız için. SSN gelmeden önce herhangi bir iş yaptınız mı veya başvuru yaptığınızda ne gibi bir yol izlediniz, işverenlerin bakış açısı nasıldır ?eğer bu konuda da tecrübe edindiyseniz paylaşırsanız sevinirim. Bu ay kardeşim gidecek ve bütçesi de biraz kısıtlı o yüzden stresleniyor ilk aydan sonra iş bulamama konusunda ve SSN gelmemesi durumuna karşı.


  • @Nico, içinde söyledi: Green Card teslim suresi

    Herkese tekrar merhaba,

    19 Martta Florida’dan yaptığımız girişten sonra
    8 Nisanda SSN’lerimiz gelmişti. 29 Nisanda da Green Card’larımız elimize ulaştı. Herkese bol şanslar.

    Hangi şehirdesiniz


  • Merhaba 10 ekim 2020 de abdye giriş yaptım ve 8 aralıl 2020 de Tr ye geri döndüm ben döndükten 3 gün sonra greencardım verdiğim adrese teslim edildi görünmesine rağmen adreste kartım yok. 10 nisan2021 de tekrar abdye giriş yaptım. Usps e gittim ve kartınız size ulaşılamadığı için uscise geri gönderilmiş dediler. Geri dönen kartı tekrar nasıl talep etmeliyim. İnternet adresi ve ya uscisin telefonu ile mi? Tekrar bir ücret ödeyecek miyim bir avukat ile mi ilerlemeliyim kartın bana ulaşması için. Konu ile ilgili bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.


  • @OrlandoGücü Boca Raton’ dayiz.


  • @Ahmet-0 SSN’in eğer gelmesini beklerseniz, 3-4 hafta sürebiliyor. Ama en yakın SSA ofisine gidip başvurarak 4-5 günde almanız da mümkün. Ayrıca giriş vizenizi gösterdikten sonra SSN gelmeden de iş bulabiliyorsunuz, problem olmuyor.


  • 29 nisanda ucsis ödemesini sisteme kayıt olmadan yaptırdım 7 mayısta ABD ye giriş yaptım. 3 hafta kartlardan hiç ses çıkmayınca ssn ofisine gittim orada hiç başvuru yapılmadığını öğrenip 27 mayıstaki ssn başvurunda bulundum. bugün 13 Haziran hala haber yok. Gc için ucsis’te ödemeniz alındı diyor bende acaba sisteme kayıt mı olsam diye düşündükten sonra mail ile kayıt oldum ve hesaba dosya ata seçeceğini gördüm hemen yapmaya çalıştım bu seferde Online Access Code diye bir şey istedi ki bende bu koddan hiçbir zaman olmadığımı fark ettim. Yani kısaca ne ucsis te hesabıma dosya atayabildim ne de gc ile ssn de haber yok geleli 36 gün oldu elde var sıfır ehliyet alamıyorum kredi kartı çıkartamıyorum ne de telefon hattı alabiliyorum ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim


  • arkadaşlar merhaba 4 kişilik aileyiz , green cardlarımız geldi ama çocuğumun green cardı gelmedi.takip numarasına baktığımda ödeme alındı yazıyor. başına gelen oldu mu ne yapmak lazım


  • 10 Mart ta giris yapti esim. 13 Haziran'da green kart elimize ulasti.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum