Adi ustunde, talihlisi oldugunuz diversity visa'nin getirdigi durum olan "diverse" durumunu gozlemlemissiniz bulundugunuz sure icerisinde. Eyalet, sehir, bolge, mahalle, sokak detayina indikce bircok irk, din, etnik yapi, sosyo-kulturel farklilik gormek cok normal. Yasadikca alisiyorsunuz, benimsiyorsunuz. Turkiye'de bu kadar derinlikli bir yapi olmadigi icin, kisa sureli gozlemlerde bu durum cok daha fazla dikkatinizi cekiyor.
Iyisiyle kotusuyle bir cok ornek var ABD'de, tumunu ayni kefeye koymamak ve ayristirmamak lazim. Turkiye'de de ozellikle askerlik hizmeti esnasinda "toprakcilik" ayriminin bir benzeri ez cumle. Burada daha cok, daha gozlemlenebilir.

evde şimdilik stoğum var ama yetmez
bir an önce gitmeli bir an önce
Osman Aslan on Instagram

Şaşırttı.

‘Sen hayırdır noluyor’ deyince ‘bir yolunu bulup gidelim’ dedi ben de hayhay o zaman hemen bu sene greencarda başvuruyoruz dedim ve hemen pasaportumuzu çıkardık. Ben de forumu zaten uzaktan takip ediyordum üye oldum ve o zamandan beri Amerika hayalleriyle yatıp kalkıyoruz. Hatta eşim benden bile hevesli ki greencard olmazsa hemen E2 işlemlerine başlayalım diyor