Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    günaydın @Ping-PONG aynı meslekten bir haber vardı paylaşıyım istedim

  • ⭐⭐

    Merhaba forum ailem,
    Bugün günlerden Indianapolis (Indiana).
    indir.jpeg
    Indianapolis, ABD’nin Indiana Eyaleti’nin başkenti ve en kalabalık kentidir. 864 binlik nüfusu ile ABD’de en kalabalık on altıncı şehir konumundadır. Yerli halklar yaklaşık olarak MÖ 2000 yılında buraya yerleşmişlerdir. Indianapolis adını “Hintliler Ülkesi” anlamına gelen Indiana eyaletinden almıştır. Indianapolis ise “Hintliler Şehri” anlamına gelmektedir. 1821 yılında Indiana Eyaleti’nin bir parçası olarak kurulan bu şehir asırlar boyunca taşımacılıkla ünlenmiştir. Öyle ki taşımacılıkla olan tarihsel bağından dolayı kentin takma isimleri “Amerika Kavşağı” ve “Demir yolu Şehri”dir.
    Özellikle finans, sigorta, eğitim, sağlık ve toptan ticaret sektörlerine dayanan ekonomisiyle ABD’deki en büyük yirmi beşinci ekonomik bölgedir. Indianapolis aynı zamanda amatör spor ve otomobil yarışlarının merkezi haline gelmiştir. Şehir, belki de dünyanın en büyük günübirlik spor etkinliği olan Indianapolis 500’e ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür. Indianapolis, 1987 Pan American Games ve 2001 World Police and Fire Games gibi ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmıştır. Kent iki büyük spor kulübüne de ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar NBA takımlarından Indiana Pacers ve ulusal futbol liginden Indianapolis Colts’tur. Şehrin yardımsever insanları dünyanın en büyük çocuk müzesi, devasa hayvanat bahçesi, tarihî binalar ve alanlar ile kamusal sanat gibi kendi kültürel kurum ve koleksiyonlarını korumaya ve geliştirmeye yardımcı olmuştur. Indianapolis aynı zamanda ABD’nin savaş gazilerine ve zayiatlarına adanmış önemli bir anıt koleksiyonuna sahiptir.
    images.png
    Indianapolis şehri Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeydoğusunda yer alan Indiana Eyaleti’nde yer alır. Aynı zamanda eyaletin başkenti olan Indy, Chicago ve Detroit gibi şehirlere yakın bir konumda yer alır.
    images.jpeg
    Çocuklara sanat, kültür ve bilim alanında çeşitli deneyimler sunan Children’s Museum of Indianapolis, nehir kenarında bisiklet sürüp yeşillikler üzerinde güneşin tadını çıkarabileceğiniz White River State Park, vahşi hayvanları yakından görebileceğiniz Indianapolis Zoo, yaz aylarında serinletici etkiye sahip Canal Walk, ülkenin en büyük üçüncü mezarlığı Crown Hill Cemetery, dünyanın en büyük ve en çeşitli otomobil müzelerinden Indianapolis Motor Speedway Museum, kentin savaş tarihine ışık tutan Soldiers & Sailors Monument, şehrin önemli sporlarından beysbol maçlarının oynandığı Victory Field, dünyanın birçok yerinden sanat eserlerine sahip sergileriyle ünlü Indianapolis Museum of Art ve Amerikan eski başkanlarından Benjamin Harrison’ın evi Benjamin Harrison Presidential Site bulunur.
    indir (1).jpeg

  • Yasaklı


  • @beceke Şu tabloda birtek istanbul dan kurtarıyorum.


  • Günaydınlar,nyc tayfa ne durumda


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    günaydın @Ping-PONG aynı meslekten bir haber vardı paylaşıyım istedim

    Adamdaki şansa bak

    Gittiklerinde dolar 2.60 Dı.
    Ayrıca 15 temmuz darbesi ve daha birçok olayı görmediler

  • Yasaklı

    @Cycraft, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Günaydınlar,nyc tayfa ne durumda

    Yankee lere ölüm. Biz Dixie yiz kardeşim. Başka yerde konuşlanın 😂


  • Dün akşam yaşadığım olaydan sonra hala kazanacağımı düşünüp gc ye başvuruyorum ya helal olsun bana . Olay şu;
    Dün akşam Galatasarayın maçını izliyordum internetten. 50 . dakkaya kadar en ufak bir sorun olmadan, bu sıkıcı maçı izledim. 50. dakikada görüntü takıldı, sayfa yenileme açma kapamalardan sonra görüntü 54. dakika da geldi. Bir baktım 2-0 olmuş 🙂 90 dakikada toplasan 3-4 dakika seyredemedim, maçtaki iki golde o aralıkta oldu. 😂


  • Arkadaşlar benim psikiyatrik bir rahatsızlığım var fakat son 2 yıldır bir sorun olmadı çok şükür. Sağlık raporu alırken sorun yaşar mıyım greencard çıkarsa. Not: Lütfen bilgisi olan cevaplasın.


  • @gokhanbagatur, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @this-time89 indiana denince aklima direk 2004 yilindaki detroit-indiana pacers maci gelir.
    Uf ne macti🔥
    Mac icinde B.Wallace ve Ron Artes surekli birbirleri ile etkilesim halinde ve bir pozisyon sonrasinda Ron Artes skor tutulan hakem masasina yatar ve hersey o an baslar,trubunden gelen bir bardak icecek Ron a isabet eder ve Ron trubune girer.
    Yanliz hedefi sasirir atani degilde bikac sira yanindakini fena eder.
    Gitmek nasip olursa eger NBA maclari olmazsa olmazim olur heralde…

    Valla beni de en çok heyecanlandıran şeylerden biri NBA maçlarını canlı canlı izleyebilme imkanı 🙂 Olurda gidebilirsem iyi bir Houston Rockets taraftarı olacağım kesin 🙂 Tabi Alperen Şengün faktörü de ayrı bir mesele 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alpeer_akk sana soracağı sorulardan bir tanesi budur. Karşında ki kişi insan sarrafı ondan dolayı hayır dersin sonra anlarsa yalan beyandan olumsuz yazar. Evet dersin bu sefer amerika için sakıncalı görür ondan dolayı yine olumsuz yazabilir. Bu tamamen rahatsızlığın boyutu ile ilgilidir. Ondan dolayı kimse kesinlikle bu yada şu gibi cevap veremez sadece sana geçmiş dönemde sohbetlerin linkini koyuyorum onları okuyup kendin karar verebilirsin

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1441/göçmen-vize-için-yapılan-sağlık-muayenesi-hakkında-sorular/81?_=1650347144531

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3365/green-card-sağlık-mülakatında-unganlar-yara-izi-ve-psikolojik-durum


  • @ayvalik10 Anladım tamamdır. Çıkarsa da kısmet raporu alırsakta hayırlısı. Teşekkürler bilgilendirme için.


  • @alpeer_akk rahatsızlığınızın boyutuna göre değişir. Küçük dönemsel bir durumsa herkesin yaşadığı bir şey bu. Amerika belki de bu hapların peynir ekmek gibi kullanıldığı bir yer sonuçta. Siz beyan etmediğiniz sürece ruh haliniz de bu rahatsızlığı yansıtmıyorsa bilme imkanları yok.


  • Dostlar bilen arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim, Amerika aşılarda hangi aşıyı istiyor BionTech yoksa Simovac 'da kabul ediyor mu? Birde 2 doz yeterlimi yoksa 3. dozda olunmalı mıdır ? Bilgisi olan yazarsa sevinirim, teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @marti2771 zaten sorun amerikaya girene kadar ki kısımda Türkiye de alışveriş listesinde ne yazar un - şeker - makarna - yağ gibi amerika da ki listen de un - şeker - pompalı - dürbünlü tüfek gibi hepsi aynı yerde satılıyor.


  • @ayvalik10 pek anlayamadım:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @marti2771 amerika de sen dedin ya psikolojik haplar şeker gibi satılıyor aynı şekilde silahlarda öyle her yerde satılıyor marketlerde bile fakat gidene kadar işleri o kadar çok sıkı tutuyorlar ki en ufak bir açığında hemen ret veriyorlar


  • @ayvalik10 gc sahibi olunca bize de silah veriyorlar mı 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @marpessa
    böyle bir yere giriyorsun kendin seçebiliyorsun
    guns-lots-of-guns-matrix-keanu-reeves-600.jpg

    Şaka bir yana gerçekten de wallmart marketlerde silahlar satılıyor.


  • @ayvalik10 şimdi anlaştık:) muayene için konuşmak gerekirse öyle gözde büyütülecek kadar bir şey değilmiş.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum