Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @NiTianErXing çok deneyince olur. 5 6 saate düzelir.

  • ⭐⭐

    @ykirmizi biraz detay verirseniz sorunun ne olduğunu anlayabiliriz örneğin daha önce gittiğiniz ülkeler nelerdir bazı ülkeler sorun yaratabiliyor ve kaç kişi vardı önünüzde o kişiler daha önce yurtdışına çıktı mı profilleri nelerdir vb faktörler önemli çünkü bence tam tersi tek gitmeyen biri orada arkadaşı ile daha rahat tutunabilir diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @LordBolton @ykirmizi bencr sponsor olayından dolayı olmuştur keşke parayı 1-2 ay evvel kendinize geçirseydinzz. Çünkü bnmde para annemde ama danışman bana yaşından dolayı hoş karşılanmaz demişti.


  • @LordBolton Almanya Hollanda ve Bulgaristan’a gittim yeşil pasaportum vardı daha önce. Fakat eski pasaportuma bile bakmadı. Yüksek lisans öğrencisiyim temmuz ayında mezun olacağım. Mezuniyet tarihini sordu söyledim. Hostel rezervasyonu bile yapmıştım. Girişim 9 mayıs çıkışım 25 mayıstı. Mezuniyet tarihim ise temmuz ayı. Dönünce napacaksın dedi çalışacağım dedim nerde dedi henüz belli değil dedim. Fakat dönmezsem final sınavına giremeyeceğim dolayısıyla mezun ,olamam dönmek zorumdayım. Hiçbir evrağıma bakmadı banka hesabımda yeteri kadar para vardı.


  • @ahsenaydgdu Evet sponsorumun annem olmasıda etkilemiş olabilir. Ayrıca hali hazırda çalışmıyorum o da etkilemiş olabilir.


  • @lfcali gecmis olsun 😞 niye red yediginiz hakkinda bir tahmininiz var mi?

  • ⭐⭐

    @ykirmizi mezuniyet tarihiniz oldukça yakın ve yüksek lisans öğrencileri genelde halihazırda çalışıyor olur final sınavlarınızda çok yakın ve geziniz 16 gün kadar uzun ve mezuniyet tarihine göre en azından bir iş ayarlamanız hatta çoktan çalışıyor olmanız beklenirdi diye düşünüyorum


  • geçmiş olsun. kafaya taktı mı takarlar böyle ondan sonra uğraş dur. iki kişi için vize ücreti 320 dolar. şu ekonomik krizde muazzam büyük bir para bu, maaşlı helalinden çalışanlar için. bu çarpık düzen bize de ret verirse ne yapabiliriz diye düşünüyorum. Sahi, turist vizesinden keyfi ret yersek ne yapacağız? ne yapabiliriz yani?


  • @ykirmizi Gecmis olsun oncelikle. ABD turist vizesi 10 senelik verildigi icin, Shengen'deki gibi sizin seyahat planiniza cok dikkat etmiyorlar.
    Ben aldigim donemde yeni mezundum. Bir is arkadasimla beraber basvurmustuk. Banka hesabimda cok param yoktu, babam sponsor olmustu. Daha once 6 kere yurtdisina cikip vakitlice donmustum, ve meslegim vardi. Calistigim yer kucuk bir Amerikan firmasi olmasina, yani gorece riskli olmasina ragmen, babamin meslegi haric soru sormadan onayladilar. Seyahat planim da yoktu. Turistik gezi yapmak istedigimi soylemistim.
    Is arkadasim ise daha once Erasmusla gittigi ulkede vizesini uzatmis. Ona da soru sormadan red verdiler.
    Kisacasi inaniyorum ki dertleri sizin ulkeye doneceginizden emin olmak istemeleri. Eger su anda mezun ve is sahibi olsaydiniz, muhtemelen onay verirlerdi. Ancak birkac ay sonra mezun olacak henuz calismayan birini riskli olarak gormus olabilirler. Umarim bir sonraki basvurunuzda sorunsuzca alirsiniz. Iyi gunler.


  • Herkese selamlar bugün sabah 8 de eşim ve benim turist vizesi mülakatımız vardı kısaca paylaşmak isterim.

    Kısaca benim ve eşimin profilinde bahsedecek olursak. 5 Yıldır İnşaat Mühendisi olarak çalışıyorum daha önce İngiltere, Almanya, Romanya, Macaristan, Çekya, Avusturya ve Ukrayna ülkelerine seyahat geçmişim var. Eşim de aynı şekilde, Macaristan, Çekya, Avusturya ve Ukrayna'da beraber seyahat ettik. Eşim Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi. Hesapta 8000 dolar bakiye gösterdik (tabi ki bakılmadı.) Daha önce 3 kere Kanada öğrenci vize başvuru reddimiz de var. Amerika'da Texas eyaletinde yaşayan bir arkadaşımızın yanına gidecektik. DS-160 formunda da seyahat planımızdan bahsettik. Kendisi 11 yıldır Amerika'da ve o da İnşaat mühendisi olarak çalışıyor.

    Gelelim mülakata öncelikle düz saçlı hanımefendi ve siyah tenli beyefendi vardı. Gözlemlediğim kadar düz saçlı hanımefendi gayet sıcak güler yüzlü, her mülakata aldığı insanla sohbet eder tarzdaydı. Siyahi beyefendi ise asık suratlı kimsenin suratına bakmadan işlemini gerçekleştirdi. Genel olarak onay ağırlıklı gördüm. Red alanlar da vardı tabi ama herkesin mülakatını duyamadım. Anladığım kadarıyla bir beyefendi kendisi iş adamı siyahi beyefendiden red aldı. 4 kişilik bir aile düz saçlı hanımefendiden onay aldı. Bir genç tahmin ediyorum ya öğrenci ya da yeni mezun gibiydi ama emin değilim düz saçlı hanımefendiden red aldı. Bir çift siyahi beyefendiden onay aldı. Detaylarını pek duyamadım tabi.

    Bizim mülakat ise şu şekildeydi; (A: Konsolos, B:Ben)

    A: Niçin Amerika'ya gidiyorsunuz?
    B: Turistik seyahat
    A:Kaç gün kalacaksınız?
    B: 15 gün
    A: Nereye gideceksiniz?
    B:Texas
    A: Tanıdığınız var mı ?
    B: Evet arkadaşımın yanına gideceğim.
    A: Kendisi Amerikan vatandaşı mı ?
    B: 11 senedir Amerika'da yaşıyor.
    A: Ne iş yapıyorsunuz?
    B: İnşaat Mühendisiyim.
    A: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
    B: Çocukluğumdan beri pek çok kez yurt dışında bulundum.
    A: Evli misiniz?
    B: Evet

    Sonra eşime bir kaç soru sordu;
    A: Ne iş yapıyorsunuz?
    B: Öğrenciyim. (Burada hangi okuldasın hangi bölümdesin falan hiçbir şey sormadı)
    A: Ne zaman mezun olacaksınız?
    B: 1,5 sene sonra
    A: Daha önce yurtdışında bulundunuz mu?
    B: Evet.

    Sonrasında malum maalesef şuan uygun değilsiniz dedi ve 214-B olması lazım(geri döneceğinize inanmadık yazan meşhur kağıt) elimize tutuşturup yolladı bizi. Gerçekten çok üzgünüm. Hala daha olayın üzgünlüğü üzerimde. Yani aklımın almadığı konu bizden önce gelen herkese detaylı soru sorup bizim hiç bir cevabımızın üstüne ikinci soruyu sormadılar. %70 insanların bir evrağı( duyduklarım banka dökümü, öğrenci belgesi ve sigorta dökümü idi) bile olsa bakıldı. Bizim hiçbir evrağımıza bakılmadı. Siyahi beyefendinin yüzü sürekli ekranda ve bir şeyler yazıyordu. Bilmiyorum neden olmadı. Ne yapmak gerek bir fikrim yok maalesef. Umarım bekleyen herkes onay alır. Gerçekten red almak çok üzücü.


  • herkese selam,
    18 nisan (yani bu sabah) saat 08.00’de gorusmem vardi. 18 yasinda lise son ogrencisiyim ve burada hic girmis olan benim yaslarimda birinin yazisini okumadim o yuzden sorularinizi cevaplamak icin olabildigince yardimci olmaya calisacagim, reply atarsaniz ona gore cevap verebilirim. (gorusme esnasinda sorulanlar, yasananlar, red alanlar, vs.)
    dipnot: onay aldim.

  • ⭐⭐

    @ada34 anladığım kadarıyla ABD'de bir tanıdığınız olması ve daha önce ki 3 kanada vize reddi yüzünden red almışsınız ve dediğinize göre yüzde 70 evraklara bakıldı ama genel olarak evraklara bakmıyorlar belkide o gün ince eleyip sık dokumuşlardır ve genel olarak gelen insanlara detaylı soru da sorulmaz tabi...


  • @LordBolton Evet tanıdık konusunda sizinle hemfikirim. Bu sabah genel olarak insanlara detaylı soru sorulduğuna şahit oldum. Tam net duymasam da anlayabildim. Benim kendimce sitemim benim dosyamı detaylandırmadı kendi kafasında yüzeysel olarak eledi geçti. İnsanı en çok bu üzüyor. Kanada vize redleri(öğrenci vizeleriydi) konusunda emin değilim. Belki etkisi olmuştur. Belki olmamıştır. Kesin bir yargıya varmak bence güç.

  • ⭐⭐

    @ada34 3 defa öğrenci vizesine başvurmak çaresizlik belirtisidir bir defa avusturyalya öğrenci vizesinde red yediği için red alan birini görmüştüm sormuş Avusturyaya öğrenci vizesi başvurusu yaptınız mı diye evet demiş red vermiş hemen ki profiliniz muhtemelen öğrenci vizesine de uygun da değildir onlara göre bu tek başına bir kanada vizesinden red almak red sebebi oluyor veyada tanıdık biri olması da tek başına yeterli oluyor ve görüşmeler genelde 30 saniye sürer ama o güne özel detaylı inceleyin sık dokuyunda denmiş olabilir


  • @LordBolton Tabi bu sizin görüşünüz saygı duyarım Fakat benim şahsi fikrime göre kesin konuşmanın doğru olmayacağını düşünüyorum. Ayrıca profilim hakkında net bilgi bilmeden "3 kere öğrenci vizesine başvurmak çaresizlik belirtisidir" demenizi de doğru bulmuyorum. Çok farklı profiller olduğunu düşünüyorum ve bu konularda genelleme yapmanın da doğru olmadığı kanaatindeyim.

  • ⭐⭐⭐

    @milolindsey direk sen profilinden, görüşme detaylarından, görüşme esnasındaki bütçenden sponsorundan vs ne varsa anlatabilirsin 🥰

  • ⭐⭐

    @ada34 lafım size değildi yanlış anlamayın bu onların kendi standart görüşüdür avukatlardan aldım bu bilgiyi belli bir standartları var örneğin Konsolosluk 5 ay kaldığınızı görürse sizi kaçak çalışmış olarak kabul ediyor veyada standart olarak en belirgin ABD'ye gittiğiniz de statü değişikliği için 3 ay beklemeniz gerekir çünkü eğer beklemezseniz standart gereği vize alırken bu fikir de olduğunuz kapsamında red alırsınız


  • @LordBolton Anladım doğrudur. Bakalım artık netice olarak red aldım ve minimum 1 sene beklemeyi düşünüyorum tekrar başvurmak için. Tabi o zaman ki şartlarım ne olur bilemem. Tekrardan tüm başvuran arkadaşların onay olması dileğiyle.

  • ⭐⭐⭐

    @ada34 ümitsizliğe kapılmayın suan randevu alsanız, 6-7 sonra mülakat zaten. Bence danışmanla ilerleyin en azından ön görüşme yapın o size bişey söyler, 3 red durumu biraz talihsiz olmuş onun dışında bide bu tanıdık olayı, sizle aynı meslekte o yüzden de olmuş olabilir. Tanıdığın yanına gitti orda işe ayarlıcak kalıcak gibi düşünmüşlerdir , tekrar tekrar geçmiş olsun


  • @ahsenaydgdu teşekkürler gerçekten, bakalım artık zaman ne gösterir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum