Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @orhanozbekk
    Hocam ben şey sorucam bu acentalar sizin gittiğiniz de dahil ücretli mi nasıl oluyor bende dediğiniz gibi bütün işverenlere e mail atıyorum da şuan çoğu alımını tamamlamış yardımcı olur musunuz


  • @Abdullah-Mirza-Dönmez
    Merhaba;
    Ben 1 kuruş ödemedim. Vize ücretim, uçak biletim, havalanından iş yerine kadar geldiğim tren ve uber ücretim vb herşeyimi onlar ödediler. bu vize türünde ücret ödemiyorsunuz. Kanunen yasak zaten. Herşeyinizi işveren karşılıyor.
    Şuan yaz sezonu için başvuru yapıyorsunuz, daha önce yazılarımda bahsettiğim üzere yaz sezonu alımları kışa nazaran çok az oluyor. Yine göndermeye devam edin. Görüşen arkadaşlar var. Şansınızı denemeye devam edin. Hayırlısı olsun şimdiden 🙏


  • @orhanozbekk, içinde söyledi: Amerikada H2B ile iş ilanları

    @Abdullah-Mirza-Dönmez
    Merhaba;
    Ben 1 kuruş ödemedim. Vize ücretim, uçak biletim, havalanından iş yerine kadar geldiğim tren ve uber ücretim vb herşeyimi onlar ödediler. bu vize türünde ücret ödemiyorsunuz. Kanunen yasak zaten. Herşeyinizi işveren karşılıyor.
    Şuan yaz sezonu için başvuru yapıyorsunuz, daha önce yazılarımda bahsettiğim üzere yaz sezonu alımları kışa nazaran çok az oluyor. Yine göndermeye devam edin. Görüşen arkadaşlar var. Şansınızı denemeye devam edin. Hayırlısı olsun şimdiden 🙏

    Hocam hangi iş için kabul aldınız acaba? Bir de whatsapp grubu kurmuşsunuz sanırım da rica etsem katılma linkini atar mısınız ya da numaramı atayım size


  • @vaegir server pozisyonunda anlaştım. Evet whatsapp grubum var ama direk ekleme yapmıyorum. Telde anlatırım detayları.


  • Merhabalar şu aralar işverenlere h2b başvurusu ile ilgili talepde bulunmak için uygun bir dönem mi? H2B başvuruları tam olarak ne zaman yapılmalı? 4-5 tane işverene mail attım fakat geri dönüş yapılmadı.


  • Slm Herkese ,

    H2b 2022-23 Season acılışı Haziran ayı başlıyor , 2019 ve 2021 bu vize turuyle işe alım yapan yerle görüşen biri olarak , Turkiye zor ülke bu kategoride. En büyük sebep ulaşım masrafının dosya masrafına yakın olması.


  • @mericandream Merhaba,
    h2b için son yada ilk başvuru tarihi gibi bir deadline yok. Sadece şansınızın daha çok arttırmak adına başvurduğunuz sezondan 2-3 ay öncesinde başvurulara başlamanız iyi olacaktır. Şu zamanlar ise h2b de iptallerin yada gidemeyenler için boşlukların olduğu zamanlar. Bunları denk getirebilirseniz hızlı bir şekilde olma ihtimali var elbette. Haliyle bunda belli bir kota var ve herkese hemen geri dönüş olmasını beklemeyin.
    Bu arada 4-5 mail ile olacak birşey değil bunlar, çevremdeki arkaşlardan 2000 mail atanı da var, 3000 mail atan da var ☺️ o yüzden daha çok mail göndermeni lazım 🙂


  • @LoneSkyKhan Merhaba;
    Bahsetmiş olduğunuz bu verinizi neye dayanarak söylüyorsunuz acaba? Zor olduğunu nereden çıkardınız. Zor olan birşey evet var, oda insanların uğraşmadan, sormadan, soruşturmadan herşeyi hazır beklemesi. Onun dışında söylediklerinizin hiçbiri buna engel değil. Benim çevremde bu vize türünü alan en az 40-50 yakın insan var. Hepsi ile de iletişim halindeyim. Yıllık 66000 kotası olan bir vize türü için sadece 2021 yılında 52 kişi bu vizeyi almış. Varsayım üzerinden bulunarak yanlış bilgi vermektense, ben kanıtlayıcı ekran görüntüsü ekleyip, insanları doğru bilgilendirmiş olalım. Böylelikle hiç kimseyide demoralize etmemiş oluruz.
    Saygılarımla;

    75D73B8C-CBAF-4A10-990A-10658C752C1D.jpeg


  • @orhanozbekk Merhabalar dediklerinizden anladığım kadarıyla şu aralar yani bahar ayları bol bol mail atmak için doğru bir dönem. 2-3 ay öncesi oluyor. 66.000 kota genelde doluyor mu yani GC gibi bir yoğunluk var mı? Demek istediğim çok fzla başvuran olduğu için kota dolumu gibi bi durum oluyor mu? Totalde kaç kişi başvurmuş 2021de?
    Tunus'dan H2B alan olmamış, TR'den 52 kişi bu şansı yakalamış. Bir de Orta seviyesi ing ile hangi işlere başvurmamı önerirsiniz.


  • @mericandream Öncelikle h2b ile alakalı daha önce ki paylaşımlarımı okumanızı tavsiye ederim. Dediğim gibi belli bir deadline yok. İşveren in petition da açık pozisyonu olduğu sürece istediği zaman sizi alabilir.
    Dünya çapında herkes başvuruyor haliyle 66.000 kota doluyor. Kaç kişi başvurmuş derken, bunu görmeniz mümkün değil. Amerikanın tüm işverenlerine başvuran kişi sayısını görmek mümkün olabilir mi sizce! Ekran görüntüsü paylaştığım gibi, Sadece vizesi onaylalanları görebilirsiniz. Onada uscis in kendi sitesinden girip bakabilirsiniz.
    Tunus’ u neden sordunuz anlamadım ama uscis kendi sitesine girerseniz “ H-2B Eligible Countries List” başlığı altında tunus’ un h2b vizesi için uygun olmayan ülkeler arasında olduğunu göreceksiniz. Haliyle tunus dan h2b vize başvurusu olmaması gayet no


  • Bu ileti silindi!

  • @orhanozbekk Merhaba yanıtlarınız için çok teşekkürler. Tunus'la bir ilgim yok da ekran görüntüsünde olduğu için kıyaslamışım 🙂 dol.ny.gov sitesindeki iş ilanlarında işverenlerin ilk hafta pasaport ücretleri hariç tüm harcamaların çalışana geri ödeneceği yazmakta. Yani önce vize uçak bileti vs. masrafları biz karşılıyoruz. Size de bu ödeme ilk hafta gerçekleşti mi yani genelde bu şekilde mi oluyor?


  • @orhanozbekk orhan kardeşim, merak ettiğim için soruyorum kusura bakma. Ne iş yapacaksın orda?


  • @mericandream Evet, Tüm masraflarınızı işveren karşılıyor. Genelde demiyelim, normalde ödemek zorundalar zaten. Hukuken böyle. Sizden pra talep edemezler. Ödeme kısmı işveren ile nasıl konuşursanız. Bana istersen biz alalım yada imkanın var ise sen al gelince ödeyelim dediler. ben kendim aldım biletimi. İşverene vardığımda ilk hafta hepsini geri ödediler.


  • @OrlandoGücü estafurullah ne demek sorabilrisiniz tabi. Ben server olarak anlaştım. Florida eyaletindeyim şuanda.

  • ⭐⭐⭐

    @orhanozbekk selamlar, tebrik ederim çabanızdan dolayı umarım emeklerinizin karsılığını alıyorsunuzdur mutlusunuzdur 🙂
    amerikadaki acentanıza nasıl ulasabiliriz kardesim ascılık okuyor, eylül gibi turkiyedeki stajı bıtecek sonra amerikaya basvurmak istiyoruz

  • ⭐⭐⭐

    @orhanozbekk orhan bey size yazmıştım iletimi görüyor musunuz


  • @ahsenaydgdu Merhaba; kusuruma bakmayın lütfen, iş güç derken biraz yoğundum, anca dönebildim.
    İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.
    Bahsettiğim acentalar başvuruları kendi web sitesi üzerinden alıyor. Linklerini aşağıda paylaşıyorum. Buradaki formu doldurmaları gerekiyor. Malum bu vize türünde kota var ve her milletten başvuru alıyorlar. Haliyle arzu edersiniz ki herkese dönüş olmasını beklemememiz yanlış olur. Umarım güzel haberler ile gelirsiniz. Şimdiden hayırlısını diliyorum.


  • @orhanozbekk Zorluk olayı , Turkiye'de sizinle ilgilenen bir acenta olmaması . 66000'de 52 kişi çok bir rakam değil acıkcası. Bu vize türünün pastasını Jamaica , Meksika ve Dominik yiyor. + Extension olayını daha cok uyguluyor firmalar. Tek Şansımız Winter season yani Mayıs itibariyle başlıyor.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

45
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum