Amerikada H2B ile iş ilanları
-
Bu ileti silindi! -
@orhanozbekk Merhaba yanıtlarınız için çok teşekkürler. Tunus'la bir ilgim yok da ekran görüntüsünde olduğu için kıyaslamışım 🙂 dol.ny.gov sitesindeki iş ilanlarında işverenlerin ilk hafta pasaport ücretleri hariç tüm harcamaların çalışana geri ödeneceği yazmakta. Yani önce vize uçak bileti vs. masrafları biz karşılıyoruz. Size de bu ödeme ilk hafta gerçekleşti mi yani genelde bu şekilde mi oluyor?
-
@orhanozbekk orhan kardeşim, merak ettiğim için soruyorum kusura bakma. Ne iş yapacaksın orda?
-
@mericandream Evet, Tüm masraflarınızı işveren karşılıyor. Genelde demiyelim, normalde ödemek zorundalar zaten. Hukuken böyle. Sizden pra talep edemezler. Ödeme kısmı işveren ile nasıl konuşursanız. Bana istersen biz alalım yada imkanın var ise sen al gelince ödeyelim dediler. ben kendim aldım biletimi. İşverene vardığımda ilk hafta hepsini geri ödediler.
-
@OrlandoGücü estafurullah ne demek sorabilrisiniz tabi. Ben server olarak anlaştım. Florida eyaletindeyim şuanda.
-
@orhanozbekk selamlar, tebrik ederim çabanızdan dolayı umarım emeklerinizin karsılığını alıyorsunuzdur mutlusunuzdur :)
amerikadaki acentanıza nasıl ulasabiliriz kardesim ascılık okuyor, eylül gibi turkiyedeki stajı bıtecek sonra amerikaya basvurmak istiyoruz -
@orhanozbekk orhan bey size yazmıştım iletimi görüyor musunuz
-
@ahsenaydgdu Merhaba; kusuruma bakmayın lütfen, iş güç derken biraz yoğundum, anca dönebildim.
İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.
Bahsettiğim acentalar başvuruları kendi web sitesi üzerinden alıyor. Linklerini aşağıda paylaşıyorum. Buradaki formu doldurmaları gerekiyor. Malum bu vize türünde kota var ve her milletten başvuru alıyorlar. Haliyle arzu edersiniz ki herkese dönüş olmasını beklemememiz yanlış olur. Umarım güzel haberler ile gelirsiniz. Şimdiden hayırlısını diliyorum. -
@orhanozbekk Zorluk olayı , Turkiye'de sizinle ilgilenen bir acenta olmaması . 66000'de 52 kişi çok bir rakam değil acıkcası. Bu vize türünün pastasını Jamaica , Meksika ve Dominik yiyor. + Extension olayını daha cok uyguluyor firmalar. Tek Şansımız Winter season yani Mayıs itibariyle başlıyor.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@orhanozbekk
Abi merhaba. Sana ulaşmak için instagram adresini alabilir miyim. -
@hasan45620 merhaba,
instagram hesabım yok. Buyrun buradan yazın yardımcı olmaya çalışayım. -
Bu ileti silindi! -
@orhanozbekk
Merhaba Orhan bey,
Bende araştırıyorum şimdilik bildiğim tek bir site var, bu site aracılığı ile 3 senedir yaklaşık 20 işe başvuru yaptım, (link aşağıda) dediğiniz gibi bir çoğu olumlu yada olumsuz geri dönüş yapıyor, bir firmanın açıklamasını paylaşmak istedim.
Bana şöyle cevap verdiler.
"Türkiye işçi almak için uzak bu yüzden masraflı bir iş, biz terci etmiyoruz. Çoğunlukla Jamaika tercihimiz yol masrafları az ve İngilizce sorunu yok, ikinci Meksika tercihimiz."
Başvuru yaptığım bir peyzaj firmasının tavsiyesi;
"Resort hoteller veya Tatil köylerini araştırın ve Web siteleri üzerinden başvuru yapın, eğer İka lara ulaşabilirseniz direkt onlarla muhatap olun, yaz ve kış çok sayıda eleman alırlar ve bir çok bölümde günlük rutinleri karşılayacak İngilizce yeterlidir."Kaç firmaya başvuru yaptığımı hatırlamıyorum ama "talebiniz alınmıştır" cevabından başka dönüş olmadı şimdiye kadar.
Diğer büyük sorunsa İngilizce, online görüşmelerde takılarak konuşan veya derdini tam olarak anlatamaya kişilerle görüşmeyi kısa kesiyorlar.
Uzaktan iş bulmak için sorunsuz bir İngilizce yada USA de sizin için riski göze alabilecek kadar tanıdık bir kişi.
İngilizce akıcı olmasa bile yüz yüze görüşmelerde şansımızın yüksek olacağını düşünüyorum. Bu seferde sorun kesin olmayan iş aramaları için turist vizesi alıp USA e gitmek, Sonucu olumsuza yakın olan bu gezinin iyimser bir bakışla en az 5000 dolar tutacağını düşüyorum . (2022)usa çalışma bakanlığı resmi sitesi.
https://seasonaljobs.dol.gov/jobs?search=Landscape&location=&start_date=&job_type=all&sort=relevancy&radius=100&wage=all&facets= -
@Ömür, içinde söyledi: Amerikada H2B ile iş ilanları
@orhanozbekk
Merhaba Orhan bey,
Bende araştırıyorum şimdilik bildiğim tek bir site var, bu site aracılığı ile 3 senedir yaklaşık 20 işe başvuru yaptım, (link aşağıda) dediğiniz gibi bir çoğu olumlu yada olumsuz geri dönüş yapıyor, bir firmanın açıklamasını paylaşmak istedim.
Bana şöyle cevap verdiler.
"Türkiye işçi almak için uzak bu yüzden masraflı bir iş, biz terci etmiyoruz. Çoğunlukla Jamaika tercihimiz yol masrafları az ve İngilizce sorunu yok, ikinci Meksika tercihimiz."
Başvuru yaptığım bir peyzaj firmasının tavsiyesi;
"Resort hoteller veya Tatil köylerini araştırın ve Web siteleri üzerinden başvuru yapın, eğer İka lara ulaşabilirseniz direkt onlarla muhatap olun, yaz ve kış çok sayıda eleman alırlar ve bir çok bölümde günlük rutinleri karşılayacak İngilizce yeterlidir."Kaç firmaya başvuru yaptığımı hatırlamıyorum ama "talebiniz alınmıştır" cevabından başka dönüş olmadı şimdiye kadar.
Diğer büyük sorunsa İngilizce, online görüşmelerde takılarak konuşan veya derdini tam olarak anlatamaya kişilerle görüşmeyi kısa kesiyorlar.
Uzaktan iş bulmak için sorunsuz bir İngilizce yada USA de sizin için riski göze alabilecek kadar tanıdık bir kişi.
İngilizce akıcı olmasa bile yüz yüze görüşmelerde şansımızın yüksek olacağını düşünüyorum. Bu seferde sorun kesin olmayan iş aramaları için turist vizesi alıp USA e gitmek, Sonucu olumsuza yakın olan bu gezinin iyimser bir bakışla en az 5000 dolar tutacağını düşüyorum . (2022)usa çalışma bakanlığı resmi sitesi.
https://seasonaljobs.dol.gov/jobs?search=Landscape&location=&start_date=&job_type=all&sort=relevancy&radius=100&wage=all&facets=Merhaba hcam mesleginiz nedir acaba ve ne tür bir iş ariyorsunuz ayrıca İngilizce seviyeniz nedir? Ek olarak nerden başvuru yapıyorsunuz ? Bu altta belirtmiş olduğunuz siteden mi başvuru gerçekleştiriyorsunuz?
-
@Ömür Merhaba omur bey;
oncelikle bazi firmalar biz sadece suradan yada buradan aliyoruz gibi geri donusler yapsa da aslinda bu sadece onlarin uyguladigi kendi politikasi. Turkiye' den giden bircok arkdas var. Basvuru yapmaya devam edin ama boyle 20 mail ile donus almaniz neredeyse imkansiz. cevremdeki bir kac arkadas minimum 8000 civari mail attilar. gecmis yazilarimi okumanizi tavsiye eder, ona gore ilerlemenizi oneririm.
Diger bir konu ise; Turist vizesi almak H2B ye gore cok daha zor hale geldi, ki suan zaten randevu bulmak ayri bir dert haline gelmisken turist vizesi ile ugrasmak pek mantikli gelmiyor bana. Bunu daha once acikladim, yine soyluyorum, Siz turist vizesi ile buraya geldiginizi varsaysak ve bir sirket bulduzunu dusunsek bile, sizin zaten H2B icin basvuracaginiz vize 6 aylik veriliyor. Sizin change of status basvurunuzun sonuclanmasi zaten 4-6 ay arasini bulacak, ki Buradaki kurumlarin yavas calistigini goz onunde bulundurursak bu durum daha da uzamasi ongurulebilir bir durum. sizin vizeni onaylanana kadar zaten sezon bitmis olacak. boyle bir durumda size kim sponsor olmak ister. Lutfen boyle durumlara girmenizii onermem. Hakkiniz da hayirlisini diliyorum. Gelisme olursa ulasin bana lutfen. -
ben zaten amerikadayım h2b için iş ilanı sitesi önerisi alabilir miyim?
-
@superdodoman, içinde söyledi: Amerikada H2B ile iş ilanları
ben zaten amerikadayım h2b için iş ilanı sitesi önerisi alabilir miyim?
Turist vizesiyle mi ordasiniz?
-
@mexido
Teknik Ressamım kendi mesleğimle gitmem imkansız buyüzden H2b tarımdışı işlere bakıyorum tarım dışı diyorum çünkü tarım ile alakalı hiç tecrübem yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum