Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Abilerim kardeşlerim kiralar ve iş olanakları(boş kalmamak için her iş) önerdiğiniz yer neresidir ve nerelerde ikamet ediyorsunuz. Bilgilendirir misiniz ?


  • Hayırlı Haftalar.. arada uğrar olduk düşler sokağına 🤗


  • Şöyle Kıyıda Köşede Bende Yerimi Alayım


  • Tasarım üzerine uzmanlaşmış makine mühendisleri hangi eyalete ve şehirlere gitmeyi planlıyor ya da planlamalı fikri ve/veya tecrübesi olanlar paylaşabilir mi


  • @Ping-PONG güzel soru! Ben de bunu düşündüm.. Konsolosluklar idmanlıdır bu tür başvurulara diye tahmin ediyorum ama eşekten düşen ve işin yordamını bilen biri bilgi verebilirse güzel olur 👍

  • Yasaklı

    @istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Ping-PONG güzel soru! Ben de bunu düşündüm.. Konsolosluklar idmanlıdır bu tür başvurulara diye tahmin ediyorum ama eşekten düşen ve işin yordamını bilen biri bilgi verebilirse güzel olur 👍

    Ben bu yazdan sonra kendimi 1 ay is ingilizcesi egitimine gonderttiricem sirkete kendimi. Eger 5 yillik Verirlerse ogrenci vizesini tamam demektir. Bir sure sonra isi birakir college ile giderim. 🙃
    Benim sirket sponsor oldugunda da vermezlerse vizeyi yuh dicen. Biliyorsun sirketi.

  • ⭐⭐

    Gözümü kapatsam açtığımda 7 mayıs olsa ⌚

  • ⭐⭐

    Merhaba forum ailem,

    Bugün günlerden Michigan.

    chandleroleary_michigan_1.jpg

    ABD’nin Ortabatı bölgesinde, Mississipi Nehri’nin doğusunda bulunan ve nüfus açısından ülkenin en büyük 8. eyaleti olan Michigan, ismini yerli Amerikan dillerinden olan Ojibwe’den almıştır. Eyaletin büyük su ya da büyük göl manasına gelen bu ismi almasında Great Lakes adlı gölleri etkili olmuştur. Mackinac Boğazı’nın üstünde kalan Kuzey Yarımada ve boğazın altında kalan Güney Yarımada olmak üzere iki yarımada ve birçok küçük adadan oluşan Michigan’da, kış ayları çok soğuk geçer ama bu özelliğinin ayrı bir çekiciliği vardır. Genelde Kuzey Avrupa ülkelerinde görülen Kuzey Işıkları zaman zaman Michigan’da da gözlenebilir. Kış turizmi açısından oldukça zengindir. Güneyi ise nüfusun daha yoğun olduğu bölgedir. Eyaletin kuzeybatısında kalan ‘ağaç tüneli’ adlı yol oldukça büyüleyicidir. Tamamı ağaçlarla kaplı olan hat, her mevsim farklı bir tat verir. Yeryüzünde ilk arabanın yürüdüğü cadde olan Woodward Caddesi, Detroit şehrinden geçer. Araba endüstrisinin başkenti olarak kabul edilen Detroit’te, araba tarihini inceleyebileceğiniz birçok müze bulunmaktadır. Bu şehir üretimi ve müzelerinin getirdiği turizm potansiyeli açısından ülke ekonomisine oldukça katkıda bulunmaktadır.
    Ayrıca dağlık olmayan, düz topografyası ve verimli toprakları sayesinde tarım konusunda da gelişmiş olan eyalette elma, kiraz, üzüm gibi farklı ürünler yetiştirilir. Bu tür meyvelerin festivalleri düzenlenir. Bu zamanlarda fazlasıyla ilginç görüntülere sahne olur. Üzümle beraber şarap üretim tesisleri de görülür, hatta eyalet boyunca şarap tadımı yapılabilecek yerler mevcuttur.

    istockphoto-1176771948-612x612.jpg

    Michigan aldığı göçlerden ötürü farklı kültürlerin barındığı bir bölgedir. Özellikle mutfağında bu hissedilir. Almanya ve Hollanda’nın yiyecekleri çok yaygındır. Farklı dillerde konuşan insanlar olmasına rağmen İngilizce konuşulma oranı yaklaşık yüzde 90 gibi oldukça yüksek bir orana sahiptir. İlk olarak Fransızların keşfettiği bölgeye 1600’lü yıllardaki göç dalgasıyla beraber çok sayıda Hollandalı, İsveçli ve Alman gelmiştir. Bunun sonucunda özellikle Hollanda kültürünün etkisi gözlenebilir. En turistik kasabalarından birinin ismi Holland’dır ve gelenekselleşmiş olan lale festivali her yıl mayıs ayında Hollanda asıllı Amerikalılar tarafından düzenlenir. Micgihan’da görülmesi gereken birçok tarihi, turistik, doğal yerler mevcuttur. Henry Ford Müzesi, Detroit Sanat Enstitüsü, Frederik Meijer Heykel Bahçesi, Pictured Rocks National Lakeshore, Sleeping Bear Dunes National Lakeshore, Greenfield Köyü, Mackinac Adası Eyalet Parkı, Ludington Eyalet Parkı, Gilmore Araba Müzesi, Mackinac Köprüsü, Tahquamenon Şelaleleri Eyalet Parkı, Comerica Park, Kemer Kaya bunlardan birkaçıdır. Michigan’ın en önemli özelliklerinden biri de 4 mevsimin de yaşanabilir olmasıdır. Kış aylarındaki dondurucu soğuk alışık olmayanlar için zorlayıcı olsa da, değişen iklim koşullarıyla her mevsimde farklı bir güzellikte olduğu, farklı aktivitelere ev sahipliği söylenir.

    coat-of-arms-seal-flag-Michigan-state-1865.jpg

    Michigan, ABD’nin orta batısında yer alan bir eyalettir ve eyaletteki her nokta göl kıyısına en fazla 10 km uzaklıktadır. Mississipi Nehri’nin doğusunda yer alan en geniş eyalettir. Güneyinde Indiana, Wisconsin ve Ohio eyaletleriyle komşudur. Superior Gölü, Michigan Gölü ve Hugon Gölü’ne çok geniş kıyısı vardır. Erie Gölü’nde ise küçük bir kıyı şeridine sahiptir.

    horizon-du-centre-de-detroit-michigan-etats-unis-au-crépuscule-131155096.jpg

    Michiganekonomisinin önde gelen kaynakları otomobil sektörü, gıda ürünleri, bilgi teknolojisi, havacılık, askeri teçhizat, mobilya, bakır ve demir cevheri madenciliğidir.Bir başka önemli gelir kaynağı Noel ağaçları yetiştiriciliğidir. Bu üretim için özel olarak ayrılmış yaklaşık 60 bin dönüm alanı vardır. Hatta Noel ağacı yetiştiriciliği liderliğinde üçüncü sıradadır. Michigan Üniversitesi, Michigan Eyalet Üniversitesi, Wayne Eyalet Üniversitesi devletin ekonomisinde çok önemli ortaklardır; araştırma ve geliştirme hibelerinden her yıl ortalama 1,5 milyar dolar almaktadırlar. Eyalette 38 derin su limanı bulunmaktadır. Kayıtlı su taşıtları bakımından tüm eyaletler arasında 3. sırada yer almaktadır. Ayrıca tarım da ekonomide önemli rol oynamaktadır. ABD’nin elma, erikler, armut, kiraz, yaban mersini, dekapaj salatalık, lacivert fasulye ve petunya üretiminde liderdir.

    Michigan'da görüşmek üzere forumdaşlar 🙋🏻


  • @muhendisbey, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Tasarım üzerine uzmanlaşmış makine mühendisleri hangi eyalete ve şehirlere gitmeyi planlıyor ya da planlamalı fikri ve/veya tecrübesi olanlar paylaşabilir mi

    Selamlar, Makine tasarımı üzerine bölge olarak hala karar verebilmiş değilim. Sebebi ise, LİNKEDIN üzerinden baktığımda eyaletler olarak hemen hemen aynı ilan sayıları mevcut. Ancak savunma sanayi üzerine şirketler bütünlüğü olarak CALIFORNIA daha cazip geliyor ama hala emin değilim. Mayıs sonunda yoğunlaşacağım bu konu hakkında net araştırma ve şirketler ile iletişim için. Bu aşamaya geçebiliriz umarım 🙂


  • Herkesin ulkesinden gitmek icin nedenleri vardir. Benim nedenlerim; gelecek kaygisi, yoksulluk ve kariyer hedefleri. Ilk defa basvuru yaptim bu sene ve umarim diledigim sonuca ulasirim. Herkesin gonlunce olsu. Selamlar..

  • ⭐⭐

    Günde en az 8-10 defa Twitter’a giriyorum. Akşamları A Haber’i asla kaçırmıyorum. Sürekli gündemi takip ediyorum ve bu beni ayakta tutuyor. Gitmeliyim.


  • Arkadaslar gunaydin.Bir sey duydum gelecek seneye gc basvurularinda pasaport sartini kaldiriyorlarmiş.Ben pek inanmak istemedim cunku konunun dogrulugunu teyit edemedim.bir bilgisi olan varmi?


  • @clourpoint Yerel Mahkeme karari bozmus (pasaportlu basvuruyu) ama basvuru donemine dogru tam anlamiyla netlik kazanir.


  • @mikael A Haber'i takip ediyorsan aslında gitmemen gerekiyor, nede olsa dünya bizi kıskanıyor. 🙂

  • ⭐⭐

    @hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    En meşhurlardan biri de,
    "Napcan orda?"
    Bazen içimden bazen dışımdan 40 senedir yapamadıklarımı diyorum 😕

    "Napcan orda?" sorusuna Türkiye'de hiçbir zaman yapılamayan tek kelimelik bir cevap var aslında: "Yaşayacağım"


  • @birisi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @mikael A Haber'i takip ediyorsan aslında gitmemen gerekiyor, nede olsa dünya bizi kıskanıyor. 🙂

    Kardesim şu an Amerikada turist vizesiyle eşiyle giden avukat bir youtuber deginmis.gc lari olmadigi icin orada kalmak icin cozum ariyorlar.


  • @clourpoint demek ki o avukat arkadaş A Haber fazla izlememiş. Biraz izlese ilk uçakla geri dönerdi. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG bu kişiler forumda zaten @Seyahat-Ruhu nikleri onlara sorabilirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rüştü-Gürbüz omur ecem youtuber senin yaptığın işi yapıyor bilgin olsun


  • @Ping-PONG öyle bir ihtimal yok diyim ben sana. Vizeyi net alırsın. Güzel bir yöntem bu. Geçenlerde dil okulu için abd de bir yer ile görüştüm de aslında cc ya da üniv, yl gibi programlara nispeten daha makul bir ücret talep ettiler. Dil okulu esnasında cc kovalamak mantıklı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum