Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Dv 2018 number 25xxx. Merhaba arkadaşlar size bir konu hakında bilgiye ihtiyacım var mülakatım 10eylül sağlık muanesi 13ağustosta eşim gebe 5aylık doktorun sitesinden okudugum kadarıyla hamilelerde rötgen çekimi zorunlu bu durumda çocuk için riskli rötgen cektirmesek doğumdan sonrasına olsa olurmu acaba bende cocugu abd doğsun istiyorum kafam cok karşık ne yapmalıyım rötgeni çektirmez isek sadece ben sağlık muanesinden geçsem eşim doğumdan sonra cucuğumuzla abd sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirlermi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@suat-yry Gebe bir bayan için rötgen şartmı? içinde söyledi:

Dv 2018 number 25xxx. Merhaba arkadaşlar size bir konu hakında bilgiye ihtiyacım var mülakatım 10eylül sağlık muanesi 13ağustosta eşim gebe 5aylık doktorun sitesinden okudugum kadarıyla hamilelerde rötgen çekimi zorunlu bu durumda çocuk için riskli rötgen cektirmesek doğumdan sonrasına olsa olurmu acaba bende cocugu abd doğsun istiyorum kafam cok karşık ne yapmalıyım rötgeni çektirmez isek sadece ben sağlık muanesinden geçsem eşim doğumdan sonra cucuğumuzla abd sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirlermi?

Kursun yelek X-ray isinlarini engelliyor. Dolayisiyla kursun yelegin bebegin ustunu kapladigina emin oldugunuz surece bir sorun yasamazsiniz.

Maalesef dediginiz gibi rontgen olmadan saglik raporunun tamamlanmasi mumkun degil, esinizin de saglik raporu olmadan vize almasi pek mumkun degil. Ayrica az da zamaniniz kalmis cunku DV2018'lilerin tum sureci 30 Eylul'e kadar bitmeli... Eger su an sadece siz vize almak istiyorsaniz, daha sonra esinize ve bebeginize vize almak oldukca uzun bir surec gerektiriyor.

Bir de 5 aylik olmasi aslinda oldukca iyi, cunku 5. aydan sonra bebek rontgene daha dayanikli oluyor (temel organ ve kan hucrelerinin cogu olusmus oldugu icin)...

Ese daha sonra vize almak icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

• @crazycells çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için 👏🙏

• Unganları arayıp (sayfalarında da belirtiyor) bilgi verebilirsiniz. Aslında organogenezin 6. aydan sonra tamamlandığı varsayımıyla olası radyoaktif ışımanın bu aydan önce olası etkilerinden bahsedilebilir. Ama dozun çok düşük olması ve kurşun yelek zaten riski minimize eder. Vize verilebilme son tarihi yakın olmasa sağlık raporunu sonraya atabilirdiniz (eksik belge olarak sonradan gönderilirdi). Unganlardan bilgi almalısınız diye düşünüyorum.

• @suat-yry akciğer filmi çekilmesinin öncelikli nedeni kaviter tüberküloz (akciğer veremi) olup olmadığının anlaşılması içindir. Eğer röntgen çektirmek için çekinceleriniz var ise kandan quantiferon testi (vücutta verem mikrobu olup olmadığını gösteren tarama testi) yaptırıp negatif gelmesi durumunda çektirmemeyi teklif edebilirsiniz. Ama prosedürel olarak nasıl olur bilemiyorum.

Ama çekilmesi gerekiyorsa da içiniz rahat olsun, röntgendeki doz oldukça düşük bir doz ve kurşun yelekle birlikte çok büyük bir risk taşımıyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@karva Gebe bir bayan için rötgen şartmı? içinde söyledi:

@suat-yry akciğer filmi çekilmesinin öncelikli nedeni kaviter tüberküloz (akciğer veremi) olup olmadığının anlaşılması içindir. Eğer röntgen çektirmek için çekinceleriniz var ise kandan quantiferon testi (vücutta verem mikrobu olup olmadığını gösteren tarama testi) yaptırıp negatif gelmesi durumunda çektirmemeyi teklif edebilirsiniz. Ama prosedürel olarak nasıl olur bilemiyorum.

Ama çekilmesi gerekiyorsa da içiniz rahat olsun, röntgendeki doz oldukça düşük bir doz ve kurşun yelekle birlikte çok büyük bir risk taşımıyor.

quantiferon'u kabul etmiyorlar maalesef sayin @karva , daha once bir arkadasi yonlendirmistim o sekilde ama maalesef Ungan'lar kabul etmemis. Zaten CDC gocmenlik icin standartlari belirlemis, o nedenle -anladigim kadariyla- kurallarin disina pek cikamiyorlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

109

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |