Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

İptal edilen h1b vizesi

• Sayın Muslu Hukuk bürosu yetkilileri,

Öncelikle burada olduğunuz için çok teşekkürler. Sorularıma gelince,

İki sorum olacaktı:

1 - H1b vizesi aldım ancak pandemi sebebiyle gidemedim, sonra da üniversiteye durumu yazdım ve çalışma iznimi iptal ettiler, şu anda sistemde revoked yazıyor. Bunun bir mahsuru var mı (yani hiç gidememiş olmamın), herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu?

2 - H1b vizsinden daha önce almış olduğum b1/b2 turist vizem halen duruyor; bu vize iptal olmamıştır değil mi, onunla şu anda giriş yapabilir miyim?

• @zeynepsoylev, içinde söyledi: İptal edilen h1b vizesi

Sayın Muslu Hukuk bürosu yetkilileri,

Öncelikle burada olduğunuz için çok teşekkürler. Sorularıma gelince,

İki sorum olacaktı:

1 - H1b vizesi aldım ancak pandemi sebebiyle gidemedim, sonra da üniversiteye durumu yazdım ve çalışma iznimi iptal ettiler, şu anda sistemde revoked yazıyor. Bunun bir mahsuru var mı (yani hiç gidememiş olmamın), herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu?

2 - H1b vizsinden daha önce almış olduğum b1/b2 turist vizem halen duruyor; bu vize iptal olmamıştır değil mi, onunla şu anda giriş yapabilir miyim?

Sayın @zeynepsoylev, H-1B vizesinin iptali bazı durumlarda otomatik olarak gerçekleşir. İşverenin başvuruyu geri çekmesi bu tür bir nedendir. Eğer siz ABD'ye giriş yapamayıp işe başlamadı iseniz ve bu nedenle işinize son verildi ise H-1B vizesi işveren tarafından geri çekilmiş olabilir. Amendment of H-1B petition yapmanız veya belki yeni bir başvuru yapmanız bile gerekebilir. Tekrar kuraya giremeniz gerekmez. Durumunuzu detaylı incelemek gerekir. Genelde B1/B2 turist vizeniz H-1B vizenizden bağımsızdır. Ancak H-1Bnin iptal edildiği cezai gibi durumlar B1/B2nin de iptalini gerektirebilir. Açıkladıgınız kadarı ile sizin durumunuzda bu tür bir bağlantı yoktur. Bu nedenle turistik vizenizin geçerliliğinin devam etmesi beklenir.

• @Claudia-J-Muslu Claudia hanım değerli cevabınız için minnettarım, çok teşekkür ederm gerçekten. İşten ayrılma durumu eşimin kendisinin vazgeçmesi ile oldu, başka bir ülkeye gitmeye karar verdi. Araya pandemi girdiği için vize süresi uzadı bu sebeple düşünecek zamanı oldu ve vazgeçti. Çok çok teşekkür ederim gerçekten🌸

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• J-1 vizesi bana uygun mu?

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    142 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @addictive, içinde söyledi: J-1 vizesi bana uygun mu? Merhaba, Aranızda yeniyim. Bu hafta aldığım bir iş teklifiyle ABDye göç sürecini değerlendirmeye başladım. Fazlaca araştırma yaptım ancak sürece niyet etmeden ve profesyonel destek almaya başlamadan önce temel noktaları değerlendirmek için siz değerli avukatların benim durumum için görüşlerinize başvurmak istedim. Finans alanında 13 yıllık tecrübem var ve mevcutta finans alanında bir şirkette çalışıyorum. Bu hafta gıda alanında faaliyet gösteren çok uluslu bir şirketten Florida şubelerinde istihdam edilmek üzere management trainee için sözlü teklif aldım. Bu teklifi kabul edersem; Hızlı olması için J-1 vizesi mi almalıyım? Farklı bir türe mi başvurmalıyım? J-1 vizesi alırsam bu alan için maksimum süre ne olur (18 aya kadar olduğunu okudum ancak sanırım her alanda farklı uygulanıyormuş) J-1 vizesi alarak gidersem, sürem dolmadan E-2 vizesine başvurarak geçiş yapabilir miyim? E-2 vizeye başvurabilmek için gerekli yatırım tutarı olan 100.000 USD öz sermaye mi olmalı yoksa banka kredisi dahil minimum 100.000 USD mi olmalı? E-2ye başvuramaz isem, J-1 süre bitimi sonrasında geri dönüş yapmadan J-1 waiver ile aynı şirkette çalışmak üzere L vizeye başvurabilir miyim? Sayin@addictive, J-1 vizesinin de farkli turleri bulunmaktadir. J-1 vizesi alacaksaniz not subject to 2 year home residency olduguna dikkat ediniz, aksi halde ABDde kalma durumunuz olursa isleriniz cok zorlasir. Genelde ABD icinde vizeden vizeye gecis yapabilirsiniz. Ama her vize arasi gecis yapmak mumkun degildir. Gecis yapacaginiz vize turlerine gore durumu degerlendirmek gerekecektir. ABD icinde 100,000 USDden daha az bir sermaye ile E2 almaniz zmumkun olabilir. E2 icin tek kullanilabilecek sermaye oz sermaye degildir, nakit, kredi, miras hediyesi, vs. gibi kaynaklar kullanilabilir. Yatirimi kaybetme riskiniz olmasi ve sermayenin kaynagini net olarak belirleyebilmeniz gerekecektir. L vizesi sirketler arasi transfer vizesidir. Yurtdisindan ABD icine transfer olmayi kapsar. Ornegin Turkiyede Coca Cola'da calisan bir kisi L transfer vizesi ile ABD Coca Cola'da calisabilir. Linke bakiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager
  • P1 Vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    160 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @NGK, içinde söyledi: P1 Vizesi P1 sporcu vizesi için ailece başvuru yapmaya çalışıyoruz acente aracılığıyla ama petition numarası diye bir şey istiyorlar.Bunun ne olduğunu bilmiyoruz.Nasıl alabiliriz bu numarayı acaba?Bir de bu başvuru için Amerika’dan avukat bulmamız gerekir mi? Sayin @NGK, avukatla calismanizi oneririz. P1A ve P1B vizesi vardir. Sporcu oldugunuz icin P1A vizesinden bahsettiginizi dusunuyorum. Genel olarak buraya bakabilirsiniz. Ozel bir mektup almaniz gerekmektedir bunu acentaniz veya avukatiniz alabilir. Buna consultation letter deniyor. Burada listenen yerlerden almaniz gerekiyor. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/address-index-for-i-129-o-and-p-consultation-letters Genel olarak P1A vizesi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/p-1a-athlete
  • F1 Öğrenci Vizesi Hk.

2
    0 Oy
    2 İleti
    405 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @black21, içinde söyledi: F1 Öğrenci Vizesi Hk. Merhaba bir konuda acilen fikrinizi alabilir miyim? Sizin önerileriniz bizim için çok önemli🙏 Eşim Washington Tacoma üniversitesnden MSBA yüksek lisans kabulu aldı. Ailece (eşim, ben ve 5 yaşındaki oğlumuz) F1 vizesine başvuracağız. Ancak ülkemizin mevcut durumu ve ailece gidecek olmamız, olumsuz karşılanır mı? Red almamak için ayrı ayrı mı başvurmalıyız? Buarada artısı olur mu bilemiyorum, üçümüzünde turist vizemiz bulunmakta. Ben 2 kere farklı tarihlerde gidip geldim. Maddi olarak 30 bin dolar hesabımızda göstereceğiz. Kardeşimin evinde konaklayacağız. Burada kirada olan 3 gayrimenkulumuz ve 2 arsamız var. Okul masrafı için orada yaşayan kardeşimi sponsor olarakta göstereceğiz. Eşimin ihbar süresi zorunluluğundan dolayı işyerinden istifa etmesi gerektiği için, F1 vizesi onaylanmazsa işsizde kalacağız. Acaba öneriniz ne olur bize?🙏 Sayın @black21, eşiniz mümkün ise F1 vizesini almadan işinden ayrılmasın. Türkiye'den redler çok artmıştır. Ailecek başvurursanız bu her ne kadar hakkınız isede red riski yükselir. Eşinizin kabul durumunu artırmak için eşiniz yalnız başvurur ise red ihtimali çok düşer. Sizin ne yaptığınız ve ne yapacağınız da önemlidir. Sizin durumunuzda doğru strateji sizin risk alma toleransınıza bağlıdır. Burada bütün ihtimallerin üstünden gitmek mümkün değildir. Turist vizelerinin de kullanımı mümkündür. ABDye önce kim gelecek ve hangi vize ile giriş yapacak sorularının cevaplarını düşünmeniz gerekerir. Uzun vadeli ABD planlarınız da önemlidir.
  • EB Vizesi ve Süreç

3
    1 Oy
    3 İleti
    293 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @uyelken, içinde söyledi: EB Vizesi ve Süreç Merhaba, Amerika'da kurduğum bir startup'um var. EB vizesi ile greencard alıp işimi yürütmek istiyorum. Şuanda halihazırda turist vizem de var. Yüksek lisansımı yaptım doktora eğitimime devam ediyorum. Daha önceden şuan çalıştığım alanla ilgili dünya genelinde öğrenci yarışmalarına katıldım dereceler aldım, ek olarak Amerika konferanslarında akademik makaleler yayınladım. EB1 vizesine başvurabileceğimi düşündüm ancak riskli olabilir gibi geldi. Onun yanında EB3 vizesine başvurmak istersem de ordaki firmamın sanırım benim adıma başvuru yapması gerekiyor. Ek olarak da oranın işsizlik verilerini sunması ve bana daha yüksek maaş verebileceğini göstermesi gerekiyor. EB-3 ile devam edilmesi gerekse firmanın mali gücünü nasıl göstermesi gerekiyor ve bunun yanında bu işsizlik verilerinin lehime olması çok zor bir durum mu? Son olarak bu süreçleri bir avukat yardımıyla yürütmenin maliyeti ne oluyor? Sanırım 15 gün içinde sonuçlanması için hizmet de alınabiliyor konsolosluktan bu süreç genelde 15 günde sonuçlanabiliyor mu bu şekilde yapıldığında. Teşekkürler Sayın @uyelken, EB1 kategorisinin de türleri vardır. Buraya bakabilirsiniz. https://www.instagram.com/p/CWWLmGBv5OB/ EB-3 icin ise sirketin belli bir maaşı size verebileceğini kanıtlaması gerekiyor. Şirketin yıl sonu kar/zarar raporu bunun icin gösterilebilir. Bazi vize kategorilerinin başvuru sonuçlarını 15 günde alabilirsiniz. Bunun için 15 günde sonuçlanan premium processing başvurusu yapılabilir. Bu başvuru sadece belli vize türleri için yapılabilir. Buradan detaylara bakabilirsiniz. Bunun için genelde ekstradan bir 2500 USD vermek gerekir. https://www.uscis.gov/i-907 Avukatlık maliyetleri serbest piyasa ekonomisi sistemi içinde her avukat tarafından belirlenir. Bu maliyet değişecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k