DV2023 Sohbet Odası
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@birisi aşağıdaki gibi bir hayatın varsa Türkiye de gitme çünkü yapamıyorsun. Kısaca bir elin yağda bir elin balda ise.
Çocuğunu babadan uzaklaştırmak dışında kayda değer bir anti si de yokmuş. Aynı zamanda özel hayatında aşırı feminist bir kadın olduğu o kadar bariz ki boşa geçmiş zaman olurlar haneme eklediğim bir youtuber oldu.
Çok spesifik bir örnek arkadaşın kendisi. Büyük bir topluluğa örnek teşkil oluşturabilecek bir birey değil bu konuda diye düşünüyorum naçizane.
-
@suat-gunay, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bu arada şunu söyleyeyim. Hani arada hep bir alevlenir ya birisi taş atar kuyuya, işte şu kural gelsin, bu kural gitsin diye GC çekilişi için. Ben hiçbir kural olsun taraftarı değilim. Sonuçta çekiliş, loto. Amaç da "millet olmayan" bir ülkeyi, millet yapamayacağı için çeşitlendirmek. Haa ama deseler ki illa kural gelecek, sence nolsun. Ben kesinlikle önce yaş derim, 20-40 arası başvurabilsin. Onun dışında para, dil şu bu hiç önemli değil. hepsi kazanılacak, yerine konulacak şeyler. ama hocam bi zahmet 50 yaşında da gitme yahu ABD'ye, kalmış 3-5 sene, ne pohh yicen orada. Vallahi böyle düşünüyorum :)
Dur daha senle Orlando Magic maçlarınada gideceğiz. 100 yıl yaşayacaksın belkide , daha 50 senen var.
Ben yalnızlığa alışkınım , ama vatan hasreti nasıl birşey bilmiyorum. Tek korkum bu -
@orlandogücü hocam bizim ailede teyamül böyle. babamı ben 8 yaşında, o 40 yaşındayken kaybettim. büyük abimi 48 yaşında kaybettim, ablamı 44 yaşında. yani 50'yi gören bizim ailede çok yaşamış oluyor. Diğer abim 53 falan, Allah uzun ömür versin ne diyim. Dolayısı ile bundan sonrası rekor bana :) Hee bak basketbola ayrı bir ilgim vardır. Pigme olduğuma bakma, boyum 180 falan olaydı MJ tek rakibim olurdu :) :)
-
selam herkese, abd vize başvuruları ne durumda acaba? öğrenci ve turist vizelerini merak ettim :)
-
@emregdk 2023'e randevu veriyorlar ama öne alınıyor. hızlandı. bu arada sadece İstanbul veriyor bilginiz olsun.
-
@orlandogücü kişinin kendini gittiği ülkeye ait hissedip hissetmemesi ve o ülkeye uyum sağlamasıdır çok önemli. Yurt dışında bulunan gurbetçilerin en büyük probleminde bu, kendilerini o ülkeye ait hissetmiyorlar ve uyum sağlamak için uğraşmıyorlar sonuçta mutlu olamıyorlar.
-
@suat-gunay, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@orlandogücü hocam bizim ailede teyamül böyle. babamı ben 8 yaşında, o 40 yaşındayken kaybettim. büyük abimi 48 yaşında kaybettim, ablamı 44 yaşında. yani 50'yi gören bizim ailede çok yaşamış oluyor. Diğer abim 53 falan, Allah uzun ömür versin ne diyim. Dolayısı ile bundan sonrası rekor bana :) Hee bak basketbola ayrı bir ilgim vardır. Pigme olduğuma bakma, boyum 180 falan olaydı MJ tek rakibim olurdu :) :)
Heh işte daha yapacak çok işimiz var
-
@suat-gunay haklısın hocam keşke karşına çıkan fırsatları değerlendirseydin üzüldüm buna Allah seninle olsun inşAllah
-
@emregdk, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
selam herkese, abd vize başvuruları ne durumda acaba? öğrenci ve turist vizelerini merak ettim :)
Aşağıdaki sayfayı takip et
https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/3847
-
@birisi hocam hani dedim ya ilk Brüksel'e gittim diye. İlk gece dışarı çıktım, yaş 20-21. Dedim Brüksel la bu, Avrupa'nın kalbi. Görülecek yerleri göreyim, meydanlarını gezeyim, şu işeyen çocuk heykelini göreyim.
Aradım buldum işeyen çocuk heykelini. Gece saat 01:00 falan. Yaşlı bir dayı, sakallı, bildiğin Hacı Dayı, ilk gurbetçilerden. heykelin dibine yığmış tahta kasaları, heykelin altındaki taşa yaslıyor, ayağı ile kırıyor, çuvala atıyor. Selamu Aleykum dayı dedim. Ve aleykum selam yeğen diye karşılık verdi. O sırada 3-5 turist daha var heykelin dibinde, dayıyı bekliyor işi bitsin de fıtığraf çekilsinler diye. Dayı dedim napıyon, bura yeri mi bak millet bekliyor seni. Beklesinler bana ne dedi. Dedim dayı işeyen çocuk bu, hani dünyada en çok bilinen sanat eserlerinden biri. Dayı daha da sinirlendi, koparıcam pipisini zaten bu ne günah bişi dedi. Uzaklaştım oradan...
"uyum sağlamak" dedin ya, evet yaşadığın bölgeye, şehire, ülkeye uyum sağlamak. ama önce yaşadığın dünyaya... haa dayıyı yargılamıyorum, o zaten Afyon'un bir köyünden kalkmış, Afyon merkezi dahi görmeden Avrupa'nın ortasına gelmiş. (bu arada Belçika çoğunluğu Afyon'ludur, özellikle Emirdağlıdır diye Afyon dedim, yoksa kötülediğim yok). Sorun eğitimde, kültürde, sistemde. Dayının kabahati hiç yok. -
@emirgenco kardeş vallahi pişman değilim. o zamanlar öyle gerekiyordu, şimdi böyle gerekiyor. pişmanlık yok ama bu yaştaki hayat görüşüm ve önceliklerim o yaşımda olsun çok isterdim. yazmak istediğim de bu zaten, az biraz gençlere öğüt olsun, belki bir çıkarım yaparlar diye.
-
@suat-gunay Allah’a hamdolsun bende geldim usadayım tamda senin sıraladığın gibi Türkiye’de çocuk yetiştirmek. Aile kurmak ve onları korumak onlara güzel bir hayat sunmak çok zor
-
@emirgenco oo hocam daha 2 ay olmamış bile. yolun, izin açık olsun, her şey gönlünce olsun, Tanrı yar ve yardımcın olsun...
-
@suat-gunay hepimizin abi Allah güzel insanlarla karşılaştırsın çok mutluyum hamdolsun burada
-
@emirgenco hocam zor zamanların da olacak. henüz canım cicim ayları. hele bir hasret başlasın ama vazgeçmek yok. oraya bir amaç için gittin, artık vatanın orası. elbette kültürünü unutmadan, değerlerini kaybetmeden ve çocuklarına aktararak doyduğun yer orası artık. inşallah aklındaki, gönlündeki her şeyi başarırsın. bunu yap ki arkadan gelenlere de yol yordam göster, yardımcı ol.
nerdesin şu an? -
@suat-gunay inşAllah abim bir amacım vardı Türkiye’de yaşamamak hamdolsun Amerika oldu buraya geldim biraz şanslıyım Allah bana kurulu bir düzene gelmeyi nasip etti. Pensilvanya Philadelphiadayım abi
-
@emirgenco ne güzel, ne mutlu sana... kurulu düzene gitmiş olman çok önemli. temiz eyalet, çok da düzenli yanılmıyorsam. işin de hazırsa misss...
-
@suat-gunay şuanlık restaurantta çalışıyorum. Ama daha iyi bir iş hayatı oluşturmak için çalışıyorum nasip Allah rızkımızı bir yerden veriyor
-
@emirgenco verşr kardeş verir. sen çalışıcam de, ne iş olduğu önemli değil.
-
@suat-gunay öyle güzel abim Mevlam herkese nasip etsin
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum