Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugurkuzey, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    Merhabalar,
    Eşim F1 vizesi ile Amerika'da bulunuyor. Benim B1/B2 turist vizem mevcut ve eşimi ziyaret etmek amacıyla arada gidip geliyorum. Türkiye'de aktif olarak çalışıyorum ve şirket ile konuştuğumda uzaktan çalışmak için izin aldım. Uzun süreli kalmak istediğim için eşimin üzerinden F2 vizesine başvurmak istiyorum. F2 ile ilgili çok fazla detay bulamadığım için deneyimi/bilgisi olan arkadaşlardan yardım almak istiyorum. DS-160 formunu doldururken vize türünü F2 seçtiğim zaman son olarak benden ve eşime ait SEVIS numaralarını istiyor. F2 için almam gereken SEVIS numarasını F1 vizesine başvurur gibi kendi adıma sıfırdan hesap açıp başvurmam mı gerekiyor, yoksa eşimin SEVIS hesabı üzerinden benim adıma I-20 formu doldurarak mı yapılması gerekiyor. SEVIS ücreti de az bir tutar olmadığı için yanlış işlem yapmamak adına sormak istedim. Teşekkürler.

    F1'e sponsor olan kuruma yazmaniz lazim, F-2 icin ayri bir SEVIS ucreti odemenize gerek olmamasi lazim, SEVIS fee ogrenci statusundeki kisi icin gerekli... "dependent"lar icin gerekmiyor; fakat kurum sizin icin ayri bir I-20 formu olusturup gonderecek. O form ile F-2 vizesine basvuru yapabilirsiniz.


  • @crazycells Cevabınız için teşekkür ederim. Eşimin okulu ile iletişime geçip benim adıma I-20 formu talep edeceğiz. Gelişmeleri de buradan bildiriyor olurum.


  • Merhabalar,

    Çok yakın zamanda eşim J1, ben ise J2 vizemi aldım. J2 vizesi ile çalışma iznine başvurmak için süreç adımlarını paylaşabilir misiniz?
    Henüz amerikaya gitmeden başvurumuzu gerçekleştirebiliyor muyuz?
    Ek olarak EAD süremiz sona erdiğinde eşimin ve benim J1&J2 vizelerimiz uzatılırsa tekrardan aynı başvuru sürecini yapmamız gerekiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meertguler, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    Merhabalar,

    Çok yakın zamanda eşim J1, ben ise J2 vizemi aldım. J2 vizesi ile çalışma iznine başvurmak için süreç adımlarını paylaşabilir misiniz?
    Henüz amerikaya gitmeden başvurumuzu gerçekleştirebiliyor muyuz?
    Ek olarak EAD süremiz sona erdiğinde eşimin ve benim J1&J2 vizelerimiz uzatılırsa tekrardan aynı başvuru sürecini yapmamız gerekiyor mu?

    Maalesef ABD'ye gitmeden basvuru yapamazsiniz.

    SSN almaniz gerekecek, en yakin SSA ofise DS-2019 formlarinizla beraber basvuru yapacaksiniz, su basligi incelemenizi tavsiye ederim, buyuk ihtimal online basvuru yapmanizi isteyecekler:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu

    Zaten aldiginiz SSN uzerinde sizin statunuz gecerli oldugu surece kullanilabilir gibi bir ibare bulunacak, o nedenle SSN'yi yeniden guncellemenize gerek yok. Gecerli bir DS-2019'unuz oldugu surece ayni SSN'yi kullanabilirsiniz calisirken. Vizeden ziyade onemli olan DS-2019 formunuz... Vizenin suresi gecse dahi, gecerli bir DS-2019 ile hem ABD'de yasal olarak bulunabilirsiniz, hem de calisabilirsiniz. Vizeler sadece ABD'ye giris icin gerekli, girdikten sonra statunuzu DS-2019 formunuzdaki tarih belirleyecek.


  • @crazycells merhaba, eşimin okulu ile iletişime geçtik ancak kendilerine attığımız her mailden geç cevap aldığımız için F2 vizesi için gereken sevis numarasını yeni alabildik. Ds-160 formunu doldurdum ve başvuruyu yaptım. Ankaradaki konsolosluk ile çok yakın yerde oturduğum için Ankara konsolosluğunu seçtim ve en erken Nisan 2023'e randevu bulabildim (İstanbul konsolosluğunun tarihi de aynıydı). Sormak istediğim 2 sorum var:

    • F2 eş ve çocuklar için olduğundan dolayı aile durumu nedeniyle aciliyet talep etmek mantıklı mıdır, faydası olur mu?
    • Göçmen olmayan vize mülakatları için İstanbul zorunlu bir durum mudur? Yani ben Ankara'yı seçmeme rağmen, randevu tarihim yaklaştığında beni İstanbul'a mı yönlendirecekler?

  • @ugurkuzey 2023 mü? 😞 ben de j2 için randevu alacağım. eşim okulundan ds-2019 belgesini henüz istedi bi 10 günde gelir diye tahmin ediyoruz. ama ben bu baharda, mart-nisan 2022 gibi kesin randevu bulabiliriz diye düşünüyordum. 2023 görmek baya üzdü şu an.


  • @tarık-b, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    @ugurkuzey 2023 mü? 😞 ben de j2 için randevu alacağım. eşim okulundan ds-2019 belgesini henüz istedi bi 10 günde gelir diye tahmin ediyoruz. ama ben bu baharda, mart-nisan 2022 gibi kesin randevu bulabiliriz diye düşünüyordum. 2023 görmek baya üzdü şu an.

    Biz de daha erken olur diye düşünüyorduk ancak ben bu tarihlerin temsili olduğunu düşünüyorum. Şu anda pandemiden dolayı konsolosluklar yoğun çalışmak istemediği için gün içinde çok az kişiyi mülakata alıyorlar. Bu durum zamanla düzelince daha yakın tarihlere mülakata girebiliriz. Forumda turist vizesine başvuran çoğu arkadaşımız 2023 mülakatlarını Aralık2021 ve Ocak2022 de girdi. Benim ilk aldığım mülakat 25Nisan2023 sonu iken, dün kontrol ettiğimde 4Nisan2023 tarihine aldım. Bu şekilde her gün öne alırsam önümüzdeki aya mülakata girerim 🙂 Şaka bir yana, biraz sabredeceğiz ve mülakat tarihleri öne çekilecektir.


  • Merhabalar,

    ABD'de bir üniversiteden visiting scholar olarak davet mektubu aldım ve j1 vizesine başvuracağım. Ben j1 vizesi aldıktan sonra eşim içinde j2 vizesine başvurmayı düşünüyoruz. j2 vizesi ile SSN alarak çalışılabileceğini forumlarda okudum çalışma süresi yasal olarak j1 gibi günde (4saati mi?) kapsıyor? Birde eşim executive chef spomsor bularak gitme durumuda mevcut ama sponsor firma ile işlemlerin çok uzadığı belirtilmiş Eylül-Ekim 2022 gibi bizim ABD'ye giriş yapmamız gerekiyor. Birde j2 vizesinde çalışma izni alamama durumu oluyor mu? Eşimde bir dil kursuna yazılsa ikimizde j1 vizesine başvurabiliyor muyuz? Öncelikle j2 vizesini alıp daha sonra ABD'de vize statüsünü değiştirme durumu mu daha kolay olabilir? Teşekkürler


  • @ugurkuzey umarım söylediğiniz gibi olur hocam umut verdiniz teşekkür ederim. ikimiz de yas moduna geçmiştik 2023'leri görünce. bir de eş vizesi durumunda acil durum vizesine başvurulabileceği söyleniyor, düşündünüz mü bunu yapmayı?


  • @tarık-b, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    @ugurkuzey umarım söylediğiniz gibi olur hocam umut verdiniz teşekkür ederim. ikimiz de yas moduna geçmiştik 2023'leri görünce. bir de eş vizesi durumunda acil durum vizesine başvurulabileceği söyleniyor, düşündünüz mü bunu yapmayı?

    Biz de başvuru yaptıktan sonra, aile durumunu kullanarak acil vize randevusunda bulunsak mı diye düşündük. Acil vize randevusu talebinde detaylar yazılıyor, sizden gerekçeyi yazmanızı bekliyorlar ve eğer talep kabul edilirse de görüşmede sizden kanıtı da sunmanızı bekliyorlar. Üstelik bu talebi sadece bir kere kullanabileceğimiz yazılıyor. Bu şekilde bilgi yazdıklarından dolayı; eş durumundan dolayı nasıl talep ederiz, ne kadar faydası olur bilemedik. Eğer bu konuda daha önce talepte bulunmuş, bilgi sahibi olanlar varsa ve bizi yönlendirebilirse denemek isterim.


  • @ugurkuzey sanırım @crazycells arkadaşım 2-3 ay önce buna dair bir mesaj yazmıştı, forumdan eş vizesi almak üzere olan birinin ilk aciliyet başvurusunun reddedildiğine, ancak ikincisinin dikkate alındığına dair. biraz aradım ama mesajı bulamadım maalesef.


  • @crazycells, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    @Tarık-B, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    @crazycells net ve duru cevabınız için çok teşekkür ediyorum, çok sağolun! 🙂 resmi olarak evlenip okuldan bu formu aldıktan sonra tahmini olarak ne kadar uzun bir başvuru süreci bizi bekler acaba?

    Ilk firsatta randevu tarihi alip daha sonra konsolosluktan acil randevu talep edebilirsiniz. Konsoloslugun bunu reddetme ihtimali var ama reddetseler bile daha sonra dikkate aliyorlar. Bir ay once benzer bir durum yasadik.

    @crazycells merhaba, acil vize randevu talebi açıklamalarında kabul edilmesi durumunda görüşmede ilgili kanıtın getirilmesi diye bir ibare var. Aile durumundan dolayı böyle bir talepte bulunarak, kabul edilmesi durumunda nasıl bir kanıt gösterebiliriz? Kanıt gerektirmeksizin, durumumuzu belirten bir yaz yazmamız yeterli olacak mıdır? Bu konuda fikir vermeniz mümkün müdür?


  • @ugurkuzey, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    @crazycells merhaba, eşimin okulu ile iletişime geçtik ancak kendilerine attığımız her mailden geç cevap aldığımız için F2 vizesi için gereken sevis numarasını yeni alabildik. Ds-160 formunu doldurdum ve başvuruyu yaptım. Ankaradaki konsolosluk ile çok yakın yerde oturduğum için Ankara konsolosluğunu seçtim ve en erken Nisan 2023'e randevu bulabildim (İstanbul konsolosluğunun tarihi de aynıydı). Sormak istediğim 2 sorum var:

    • F2 eş ve çocuklar için olduğundan dolayı aile durumu nedeniyle aciliyet talep etmek mantıklı mıdır, faydası olur mu?
    • Göçmen olmayan vize mülakatları için İstanbul zorunlu bir durum mudur? Yani ben Ankara'yı seçmeme rağmen, randevu tarihim yaklaştığında beni İstanbul'a mı yönlendirecekler?

    Merhabalar, @Tarık-B ile birbirimizi bilgilendirmek için chat üzerinden yazışıyorduk 🙂 Takip edenler için de son gelişmeleri buraya yazıyorum. Ankara'da ikamet ettiğim için mülakat yerini de Ankara seçmiştim. Tarihleri ara ara kontrol ettikçe Şubat2023 tarihine kadar öne çekebildim. 28Ocak tarihinde konsolosluk sayfasında göçmen olmayan vizelere sadece İstanbul'da bakılacağı yazılmış ve dün de bana bunu bilgilendiren mail gelmişti. Bugün itibari ile mülakat tarihim Nisan2022 ve İstanbul olarak güncellendi.
    Kendi tahminim, 2022 tarihlerini bu tür düzenlemeler için açmıyorlar ve herkesi mümkün olduğunca kendileri öne çekerek vizeleri verecekler diye düşünüyorum. Umarım hepimiz sorunsuz bir süreç geçiririz. 🤞


  • Merhaba herkese , biz eşimle amerikada bir sertifika programından okul kabulumuzu aldık ..okulumuz nisan ortası başlayacak ..
    İkimiz de f1 -f1 olarak başvuru yaptık .. f2 nin çalışma izni olmamasından dolayı ..
    İkimizin de çalışmakta olduğu bir işi var ..
    Mart başı vize mülakatımız var ..
    ikimizin de turist vizesi var ben daha önce turist vizemle giriş çıkış yaptım ama eşim pandemiden hemen önce turist vizesini aldığı için giriş çıkışı yok ..
    daha önce hiç böyle bir deneyim yaşayan oldu mu ? Ya da etrafında turist vizesi olup red ya da onay alan oldu mu ?
    merakla bekliyorum mülakatımızı sizin de fikirlerinizi almak istedim teşekkürler yanıtlar için şimdiden ..


  • Herkese merhaba. Önümüzdeki yıllarda doktora ile ABD'ye gitmeyi planlıyorum. Şu an masterımı Türkiye'de yapıyor ve aynı zamanda araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Okulumdaki akademisyenlerin öncesinde çalıştığı birkaç okul var, hocalarımın da referanslarıyla büyük ihtimalle doktorama o okullarda devam etmeyi düşünüyorum. Erkek arkadaşımla birlikte gitmeyi planlıyoruz fakat henüz evlenmedik. Kendisi paramedik fakat lisansının Amerika'da geçerli olmadığını öğrendik bu nedenle part time ya da full time çalışabileceği bir işe gereksinim duyacak. Ben de research ya da teaching assistant gibi bir görevle çalışmayı düşünüyorum. Tüm bu araştırmalarımız henüz çok yeni, bu nedenle de belki en temelinden birkaç sorum var.

    1- Erkek arkadaşımın başvuru süreçleri, benim üniversiteden kabul alma süreçlerimden sonra mı başlayacak? Ben tüm belgelerimi hazırladığımda ve ABD için gereken onayı aldığımda mı o başvurusuna başlamalı? Eğer böyle olursa benim Amerika'ya gidişimden yaklaşık bir yıl sonra yanımda olabilecek. Sanırım konsoloslukta randevu bulmak da bir hayli zor. ABD'ye aynı anda gitmemizin bir yolu var mı?

    2- Erkek arkadaşımla ben ABD'ye gitmeden hemen önce evlenmemiz belgelerde bir sıkıntı yaratır mı? Onu yanımda getirmem için şu kadar süredir evli olunmalı gibi bir şart bulunuyor mu?

    3- Erkek arkadaşımın gelmesi durumunda çalışamaması gibi bir durumdan bahsediliyor bazı vizelerde. Benim aldığım maaş ile muhtemelen geçinmek zor olabilir. Bu nedenle önerileriniz nedir? Hatta istiyorum ki o da kendi mesleğini (acil servis hemşireliği) orada devam ettirsin. Deneyimi çok fazla fakat lisanslı olarak çalışamıyor olmasını nasıl halledebiliriz? Önlisans mezunu olduğu için tekrar sertifikalı bir eğitime mi tabii tutulması gerekir? Kendi mesleğini yapabileceği bir çalışma izni mevcut mu?

    Tüm bu sorular belki detaylıca yanıtlaması zor ve temel sorular olabilir fakat bir yerden başlamayı istiyorum. Çok teşekkürler her bir cevap için 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugurkuzey, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    @crazycells merhaba, eşimin okulu ile iletişime geçtik ancak kendilerine attığımız her mailden geç cevap aldığımız için F2 vizesi için gereken sevis numarasını yeni alabildik. Ds-160 formunu doldurdum ve başvuruyu yaptım. Ankaradaki konsolosluk ile çok yakın yerde oturduğum için Ankara konsolosluğunu seçtim ve en erken Nisan 2023'e randevu bulabildim (İstanbul konsolosluğunun tarihi de aynıydı). Sormak istediğim 2 sorum var:

    • F2 eş ve çocuklar için olduğundan dolayı aile durumu nedeniyle aciliyet talep etmek mantıklı mıdır, faydası olur mu?

    Dilerseniz deneyin, hicbir kaybiniz olmaz. Belki kabul ederler ama buyuk beklentiniz olmasin.

    • Göçmen olmayan vize mülakatları için İstanbul zorunlu bir durum mudur? Yani ben Ankara'yı seçmeme rağmen, randevu tarihim yaklaştığında beni İstanbul'a mı yönlendirecekler?

    Evet, kendileri yonlendirirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Seda-Karagoz, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    Merhabalar,

    ABD'de bir üniversiteden visiting scholar olarak davet mektubu aldım ve j1 vizesine başvuracağım. Ben j1 vizesi aldıktan sonra eşim içinde j2 vizesine başvurmayı düşünüyoruz. j2 vizesi ile SSN alarak çalışılabileceğini forumlarda okudum çalışma süresi yasal olarak j1 gibi günde (4saati mi?) kapsıyor? Birde eşim executive chef spomsor bularak gitme durumuda mevcut ama sponsor firma ile işlemlerin çok uzadığı belirtilmiş Eylül-Ekim 2022 gibi bizim ABD'ye giriş yapmamız gerekiyor. Birde j2 vizesinde çalışma izni alamama durumu oluyor mu? Eşimde bir dil kursuna yazılsa ikimizde j1 vizesine başvurabiliyor muyuz? Öncelikle j2 vizesini alıp daha sonra ABD'de vize statüsünü değiştirme durumu mu daha kolay olabilir? Teşekkürler

    Evet, J2 ile SSN'ye basvuru yapabilirsiniz ama J2 vize sahibi kazanacagi para ile J1 vize sahibini maddi olarak desteklememeli, yani calismanin amaci bu olmamali. J2 work permit basvuru sirasinda da forumda sorunuzu sorarsaniz, sizi yonlendiririz.

    J1 vizesi ile zaten programlara katildiginiz ve genelde bu programlardan para kazandiginiz icin bu program disinda calismaniz cogunlukla mumkun olmuyor; ama J2 vizesi icin boyle bir kisitlama yok.

    Dil okulu ile maalesef J vizesi alabileceginizi cok sanmiyorum, ogrenci olarak F vizesi vereceklerdir. J vizesini sadece belirlenmis exchange programlari icin alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugurkuzey, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    @crazycells, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    @Tarık-B, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    @crazycells net ve duru cevabınız için çok teşekkür ediyorum, çok sağolun! 🙂 resmi olarak evlenip okuldan bu formu aldıktan sonra tahmini olarak ne kadar uzun bir başvuru süreci bizi bekler acaba?

    Ilk firsatta randevu tarihi alip daha sonra konsolosluktan acil randevu talep edebilirsiniz. Konsoloslugun bunu reddetme ihtimali var ama reddetseler bile daha sonra dikkate aliyorlar. Bir ay once benzer bir durum yasadik.

    @crazycells merhaba, acil vize randevu talebi açıklamalarında kabul edilmesi durumunda görüşmede ilgili kanıtın getirilmesi diye bir ibare var. Aile durumundan dolayı böyle bir talepte bulunarak, kabul edilmesi durumunda nasıl bir kanıt gösterebiliriz? Kanıt gerektirmeksizin, durumumuzu belirten bir yaz yazmamız yeterli olacak mıdır? Bu konuda fikir vermeniz mümkün müdür?

    Bu durumda neden ABD'deki kisinin olumsuz durumda olacagini gostermemiz gerekecek. Ama aklima cok fazla neden gelmiyor, ancak maddi nedenler boyle kanitlarla rahat desteklenebilir; ama zaten F2 vizesinde maddi nedenleri one surmemek cok daha mantikli olur; neticede F2 vize sahibinin calismasi mumkun olmayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @helin, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    Merhaba herkese , biz eşimle amerikada bir sertifika programından okul kabulumuzu aldık ..okulumuz nisan ortası başlayacak ..
    İkimiz de f1 -f1 olarak başvuru yaptık .. f2 nin çalışma izni olmamasından dolayı ..
    İkimizin de çalışmakta olduğu bir işi var ..
    Mart başı vize mülakatımız var ..
    ikimizin de turist vizesi var ben daha önce turist vizemle giriş çıkış yaptım ama eşim pandemiden hemen önce turist vizesini aldığı için giriş çıkışı yok ..
    daha önce hiç böyle bir deneyim yaşayan oldu mu ? Ya da etrafında turist vizesi olup red ya da onay alan oldu mu ?
    merakla bekliyorum mülakatımızı sizin de fikirlerinizi almak istedim teşekkürler yanıtlar için şimdiden ..

    Mulakatinizda bol sanslar.

    Turist vizesini kullanmamis olmanizin negatif bir etkisi olacagini sanmiyorum. En onemli soru, sertifika programina uygunlugunuz ve sonrasinda Turkiye'de ne yapacaginiz olacaktir diye dusunuyorum...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sevgi-Tüccar, içinde söyledi: Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    Herkese merhaba. Önümüzdeki yıllarda doktora ile ABD'ye gitmeyi planlıyorum. Şu an masterımı Türkiye'de yapıyor ve aynı zamanda araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Okulumdaki akademisyenlerin öncesinde çalıştığı birkaç okul var, hocalarımın da referanslarıyla büyük ihtimalle doktorama o okullarda devam etmeyi düşünüyorum. Erkek arkadaşımla birlikte gitmeyi planlıyoruz fakat henüz evlenmedik. Kendisi paramedik fakat lisansının Amerika'da geçerli olmadığını öğrendik bu nedenle part time ya da full time çalışabileceği bir işe gereksinim duyacak. Ben de research ya da teaching assistant gibi bir görevle çalışmayı düşünüyorum. Tüm bu araştırmalarımız henüz çok yeni, bu nedenle de belki en temelinden birkaç sorum var.

    1- Erkek arkadaşımın başvuru süreçleri, benim üniversiteden kabul alma süreçlerimden sonra mı başlayacak? Ben tüm belgelerimi hazırladığımda ve ABD için gereken onayı aldığımda mı o başvurusuna başlamalı? Eğer böyle olursa benim Amerika'ya gidişimden yaklaşık bir yıl sonra yanımda olabilecek. Sanırım konsoloslukta randevu bulmak da bir hayli zor. ABD'ye aynı anda gitmemizin bir yolu var mı?

    2- Erkek arkadaşımla ben ABD'ye gitmeden hemen önce evlenmemiz belgelerde bir sıkıntı yaratır mı? Onu yanımda getirmem için şu kadar süredir evli olunmalı gibi bir şart bulunuyor mu?

    3- Erkek arkadaşımın gelmesi durumunda çalışamaması gibi bir durumdan bahsediliyor bazı vizelerde. Benim aldığım maaş ile muhtemelen geçinmek zor olabilir. Bu nedenle önerileriniz nedir? Hatta istiyorum ki o da kendi mesleğini (acil servis hemşireliği) orada devam ettirsin. Deneyimi çok fazla fakat lisanslı olarak çalışamıyor olmasını nasıl halledebiliriz? Önlisans mezunu olduğu için tekrar sertifikalı bir eğitime mi tabii tutulması gerekir? Kendi mesleğini yapabileceği bir çalışma izni mevcut mu?

    Tüm bu sorular belki detaylıca yanıtlaması zor ve temel sorular olabilir fakat bir yerden başlamayı istiyorum. Çok teşekkürler her bir cevap için 🙂

    Bu durumda siz buyuk ihtimal F1 veya daha kucuk bir ihtimalle J1 vizesi alirsiniz.

    1. Eger siz surece baslamadan evlenirseniz ayni anda vize mulakatina katilip vizenizi alabilirsiniz. Sizin icin I-20 formu hazirladiklarinda, esiniz icin de hazirlayip gonderecekler ve ayni anda mulakata gireceksiniz.

    2. Hayir, oyle bir kisitlama yok; eger esinizin belgeleri yetisirse o da mulakata katilabilir. Bu durumda en gec siz okula gerekli formlari gondermeden hemen once evlenmelisiniz.

    3. Maalesef F2 alirsa calismasi pek de mumkun olmayacak, once statu degistirmesi gerekecek; ama J2 alirsa calisma izni alabilir. Fakat her program doktora icin J vizesini kabul etmiyor; bunu "international office"in kabul etmesi lazim. Eger kendisi bir sertifika programina katilacaksa F2'den F1'e ABD'de iken degisiklik yapabilir. Ama tum surecin tamamlanmasi 1 yildan fazla surecektir, bilginize.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 13
  • 4
  • 15
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum