Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba.

    Arkadasimin esinde e-2 vizesi var. Pandemiden dolayı arkadaşımın ve çocuklarının pasaportlarına e2 vizesi basılamadı. Florida’da 2 senelik i-797 formu ile kalıyorlar. Bu yaz Türkiye’den konsolosluktan bu yaz için randevu alıp gelme durumunda konsolosluklarda bir sorun yaşarlar mı? Nasıl bir yol önerirsiniz?

    Teşekkür ederim


  • @denizkaya merhabalar deniz arkadaşınız Türkiye’ye gidip alabildimi vizesini bizde aynı durumdayız net bir cevaba ulaşamadık henüz. Teşekkürler


  • @denizkaya Merhaba, bende Florida eyaletindyim. E2 degil ama benimde calisma vizem var ve extension yaptigimizda vize basilmiyor maalesef. Yasal statumuzu gosteren tek belge I-797 belgesi oluyor. Boyle bir durumda Turkiye' ye donus yaparsa tekrar konsolosluga gidilmesi ve vize basilmasi gerekmektedir. Bu duruma ornek olarak, Turkiye degil ama yine cevremde bulunan jamaika ve guney afrika vatandasi olan kisiler. Bu sekilde donus yapip kendi ulkerinden vizelerini alanlar var. Sizlerde biliyorsunuz ki vize garantisini kimse veremez. Haliyle risk almis oluyorsunuz.
    Bunun yani sira, ihtiyacim yok ama acil durum olmasina karsin, gecen sene bu durumu CBP ye mail atip sordum. Boyle bir durumda ulkeme geri donersem ve tekrar re-entry yapmak istersem, giris yapabilir miyim? yapabilirsem sizden belge almam gerekli mi yada hangi belgelere ihityacim var vb gibi tum sorulari sordum. Resmi oarak mailime geri donus yaptilar ve cevaplari su sekilde oldu;

    " You can use that I-797 Notice of Action, your valid passport and supporting documentation if requested to reenter the United States. "

    CBP ye gore I-797, pasaport ve destekleyici evraklarimiz ile giris yapabilecegimiz yonunde. Sizlerde biliyorsunuz ki vizemiz dahi olsa CBP nin iceri almama hakki her zaman vardir. Bolye bir zorunlulukta kalinirsa ve aktif I-797 niz ile tekrar re-entry yapmak isterseniz benim sizlere nacizene onerim; ayrilacaginiz havalanindaki CBP ofisine ugrayip, alabiliryorsaniz onlardan bir yazi ve muhattap oldugunuz kisinin adi. Tekrar ayni havalanindan giris yapip sorun yasamaniz muhtemel olacagi icin, ayrilirken muhattap oldugunuz kisinin adini ve var ise destekleyici evraklarinizi gostermeniz. Tekrar altini cizmekte fayda var, vizeniz yada Advanced Parole nuz dahi olsa CBP nin sizi iceri kabul etmeme yetkisinin oldugunun altini vurgulamak isterim. Benim alternatif olasi onerilerimin tamami risklidir.

    Bu soru bana da cok soruluyor ve durumuzdan beni de update ederseniz memnun olurum. Sorunuz olursa lutfen cekinmeyin.
    simdiden bol sans diliyorum.
    Saygilar.


  • Merhaba, konsolosluktan mevcut vizenin pasaporta basilacagi konusunda emin misiniz? Benim aldigim cevap 'gerekli evraklarla yeniden E2 vizesine basvurmak' gerektigi yönünde. Bu da hali hazirda calisan isletmem Amerika' dayken alabilecegim bir risk degil..


  • @yigitcolorado Yigit bey merhaba; yazimi detayli okursaniz sayet net birsey yazmadim asla. Kendi arastirmalarim ve cevremdeki benzer ornekleri dile getirdim. Risk aldiginizin altini da cizmistim. Cevremdeki diger milletlerden kisilerin bu sekilde vize bastigini biliyorum. Calisma vizelerinde de I-797 belgesi aldigimizdan dolayi calisma vizesi ile benzerligi olmasindan kaynakli risk alinip denenebilir belki diye konuya aciklik getirmek istedim. Elbette son karar sizlerin.


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 197
  • 5
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum