Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Aşamaları ve yapmam gerekenleri anlatan bir döküman var mı? Eb-1A vizesine kendim başvurmak istiyorum.


  • @Cagdas-Kilic Sizin NVC onay tarihiniz ne zaman. 15 haziran 2021 benim ki


  • @Şener NVC onay tarıhı , DQ tarıhı olmuyormu zaten yanılıyormuyum?


  • @Cagdas-Kilic, DQ nun ne olduğunu bilmiyorum. Priority Date (öncelik tarihi) 18.şubat 2020. NVC onay tarihide 15 haziran 2021. Nvc sizin dosyanızı ne zaman onaylamıştı


  • @Şener @Cagdas-Kilic - NVC "evrak" onayi ve DQ (Documentarily Qualified) ayni. NVC nin "Welcome Letter" inin da NVC onayi olarak dusunulebilineceginden evragi ozellikle tirnak arasinda yazdim.


  • @IsmailAbi Öğrenmiş oldum teşekkürler 🙂Sizin DQ tarihiniz ne zamandı acaba? 4 üncü defa NVC den mail alıyorum sabrım için teşekkür ettikleri. Umarım bu son olur.


  • @Şener benim priority date Eylul 2018, Evrak Onayi Eylul 2020, bu ay aralik 27 sinde konsolosluk interviewum var. Priority yerine evrak onay tarihine gore hesaplama yaparsaniz daha dogru olur. Ben mart 2022 de bekliyordum ama 3 ay once interview gelmis oldu biraz hizlandi sanirim. Bekleme sureci stresli yorucu bir surec sabredin gelecek


  • @Eshotcan 20k usd avukatlık ve servis ücreti +10k devlet fee'leri


  • @neoculus Şimdiden bol şans, iyi haberlerini ve deneyimini bekliyorum. 🙂 Ankara sadece Göçmen vizesi ile ilgileniyormuş. Bişey kalmadı gibi 3 4 aya bizede randevu verilir umarım.


  • @Şener Rica ederim. Benim DQ Nisan 2021. Sizin 15 Haziran 2021 olduguna emin misiniz? Cunku oyle bir durumda 3 defa NVC'den mail alacaginizi tahmin ediyorum. NVC 60 gunde bir mail atiyor.


  • @IsmailAbi ilk mail 15 haziran. 2'nci mail 15 Ağustos. 3'üncü mail 15 Ekim ve son mail de 13 Aralık ta geldi. Şimdi tekrar okudum ilk gelen mail de 60 gün yazmıyor, onaylandığı yazıyor.
    Sizden sonra sıra bizde o zaman 🙂 bu arada katogeri olarak ew yazıyor bende sadece
    (Preference Category: EW) bu fark etmez sanırım


  • Merhaba. Bugun konsolosluktan evraklarla ilgili mail aldim. Mulakata katilacak her birey icin tek tek gerekli evraklari yazmislar. Aslinda tum evraklar bildigim ve hazirladigim evraklar. Sorum şu 4 ve 2 yasinda 2 cocugum var onlarin evrak listesinde nufus kayit ornegi yaziyor. E devletten bole bise almak mumkun deil diye biliyorum ne yapmam gerek ?
    Birde onayli cv yazmislar cv sonucta benim hazirladigim bir sey onayla ne kastediyolar anlamadim. Daha once cv verenler oldu fikirlerini almak isterim.


  • @sinobjk öncelikle tebrik ederim. Henüz mülakat tarihimiz belli değil. Ancak; Nüfus müdürlüğünden doğum belgesi ve nüfus kayıt örneğini çıkartabilirsiniz. Avukatımıza 2 sinide göndermiştik biz. İsterseniz 2 evrağı da ücretsiz Apostil yapabilirsiniz. Onaylı cv hakkında bilgim yok maalesef


  • @sinobjk onaylı CV'yi ilk defa duyuyorum, daha önce mülakata katılıp CV'yi getirmeyenleri dahi sorun etmemişlerdi bu forumda okumuştum.


  • Emin olmamakla birlikte, cv'nizi ve son çalıştığınız iş yerinden çalışma belgesi alabilirsiniz kaşeli imzalı. Şu tarihler arasında firmamızda şu pozisyonda çalışmıştır diye veya çalışmaya devam ediyor diye. Başka bir evrağa gerek olmaz sanırım. Tecrübe eden arkadaşlarda cevap verecektir.


  • herkese merhaba
    bende tecrubelerimi aktarmak isterim. bugun 9.45 te randevumuz vardı. sabah 9.40 gibi kapıdaydık covid formunda sonra iceri girdik. sıra numarası aldıktan sonra beklemeye basladık. once evrak teslimi için cagrıldık. benim ve eşimin adli sicil kaydı tüm ailenin nufus kayıt örnegi evlilik cüzdanı resim cv ve bana sponsor olan firmanın istek mektubu. askerlik belgesine gerek yok dedi. mulakatı ingilizcemi türkcemi yapmak isterseniz diye sordu türkçe dedim. tekrar beklemeye başladık uzun bi bekleyişten sonra (iki tane hareketli bebekle baya zor oluyor beklemek) numaramız yandı. sarışın pekte güler yüzlü olmayan bir bayan önce parmak izi aldı ve yemin ettirdi. ingilizce soruyor bende cevap veriyordum. meger cevap verebilecek seviyedeymişim. 🙂 tüm mülakatı ingilizce yaptık. nerede yaşıcaksın ? orda ne iş yapıcaksın bu işi nasıl buldun ve burda ne iş yapıyorsun diye sordu. hepsini cevapladım. her cevabımda bilgisayara notlar alıyordu. sonra tebrik ederim kabul edildi pasaportunuz 5 gün icerisinde gelir dedi. mutlu bir sekilde ayrıldık. istanbula döndüm ve ceac den case durumuna bakayım dedim Administrative Processing (ap) gözüküyorum. neden böle gözüküyor fikri olan varmı acaba ?


  • @neoculus sizinde bugundu sanirim mulakatiniz sizde ne gozukuyor acaba. Once ap olup 2 gune issued olur gibi okudum ama insan endiselenmiyor deil !


  • @sinobjk Tebrikler , Yeni yasandiniz gonlunuzce olsun🙏 F2 vize katogorisindede benzer durumlar konusuldu. Sanirim onlarinkide 1-3 gunde sizden normal halde gorundu.


  • Merhaba, ben de sizlerle gorusme deneyimimi aktarayim. Ben de sabah 45 dakika erken gitmistim, son 15 dk kala gelseniz yeterli dendi. Karsidaki bir bufe var orada yarim saat bekleyip iceriye gectim. Girisin karsisindaki telefon vs emanet birakabiliyorsunuz aklinizda olsun. Ayni saat icin 3 kisi randevu verilmis ucumuz birlikte girdik. Bir kisi daha EB den bir kisi de nisanlilik dolayisiyla gelmisti. Farkettim ki nisanlilik ve evlilik dolayisiyla da cok randevu vardi employementla beraber. Kapidan giriste bir numara verdiler. Numara ilk yandiginda Turk nazik bir bey evraklarimi istedi. Ben tum evraklarim tercumeli ve noter evrakli halini yapmistim. Edevletten alinmis nufus kayit ornegi ve yabanci tercumeli adli sicil kaydi yeterliymis ekstradan noter tercumesi yaptirmaniza gerek yokmus. Bunun disinda pasaport, 2 yeni cekilmis fotograf(yandaki kabinde ne zaman cektirdiniz diye sordular yeni olmasina dikkate edin), is teklifi yapan firmanin teklif mektubu, cv imi aldilar o kadar. Baya goturdugum belge bende kaldi istemediler. Benden de Askerlikle alakali belge almadilar. İngilizce yapar misiniz dediler ben de evet dedim, tamam yeniden numaranin yanmasini bekleyin dediler. Ortadaki bekleme bolumune gectim. Bu sirada diger interviewlerin konusmalarini duyabiliyorsunuz onlara cok takilmayin derim. Cunku ben beklerken bir irakli ya da iranli aile vardi, 2 asidan birini yaptiramamislar turkiye vizeleri de bitiyor diye onay alamadilar. Ben de eyvah cok mu zorlu geciyor acaba dedim:) iki asinizi da yaptirip oyle saglik muayenesine gitmeniz cok onemli aman dikkat edin. Baska bir kisiye de cok fazla evlenmek istedigi kisi, nasil basladiklariyla alakali sorular sordular baya sıkıstırdı gorusmeyi yapan kisi, tabi bunlari duyunca cok geriliyor ortam o yuzden kulak asmayin diger gorusmelere. Sanirim ozellikle evlilik ya da nisan dolayisiyla greencard olanlari cok soruya tutuyorlar. Benim tekrar numaram yandiginda benim de sanirim ayni cok gulumsemeyen ama cok da sert olmayan orta yasli sarisin bir bayan gorusmeye basladi. Once yemin ettirdi sonra parmak izlerimi aldi. Cok anlayisliydi bikac kere parmak izimi almasi icin ugrasirken. Sonra isle alakali sorular sordu, firmaya nasil basvurdugumu firmanin ne is yaptigini, orada hangi sehirde kalacagimi, burada ne is yaptigimi sordu. Ben cevapladikca hizla onundeki klavyeden notlar aldi. Ben sakin sakin hepsine kisa ama net cevaplar verdikten sonra vizeniz onaylandi, ptt subesine pasaportunuz ve evraklariniz 3 ila 5 gun icinde gonderilecektir dedi. Cok buyuk mutluluk geliyor o sirada. Bu covid yuzunden uzun bekleme suresince bu forum umutla beklerken bana cok destek oldu o yuzden buradaki herkese cok tesekkurler. Bekleyen arkadaslara da basarilar ve bol sabirlar. Stres yapmayin sabredin, sure bir sekilde gececek ve gorusme gununuz gelecektir, gorusmeniz de evraklariniz eksiksizse sorunsuz kolaylikla gececektir. Herkese basarilar


  • @sinobjk ,@neoculus tebrikler! Artık bize de randevu tarihi gelir inşallah


Benzer Başlıklar

  • 26
  • 1126
  • 2
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum