Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Eveet, gelelim en enteresan vize görüşmesi detaylarına..
    26 Kasım da DS-160 ı doldurup 14 Ağustos 2023 tarihine randevu aldım. Sürekli yeni tarih açılmasını bekleyerek ve @denizci10 dostumuzun tüyosu ile sabah saatimi 11:00 a kurarak 4-5 gün boyunca erken tarih açılmasını bekledim. 1 Aralık sabahı 10 da uyandım. Baktım randevu yok, uyumaya devam ettim. 10:40 dan 10:52 ye kadar 6 kez aramış sağolsun @denizci10 kardeşim ama telefon sessizde olduğu için duymamışım. Yatakta sağımdan soluma dönerken yeniden aradığını gördüm, anladım tabi neden aradığını, kapat kapat bakiyim hemen derken ben, o da abi 8i ve 9 una randevu açıldı al dedi. Ben sisteme girdiğimde 10 Aralık Cuma tüm saatler açıktı. Son saat 8:30 a aldım.
    Bazı işlerim sebebiyle çarşamba günü akşam eşim ve kızımı da alıp 6 da yola çıktım. Sabaha karşı sallana sallana istanbula girdim. Geceyi istanbuldaki evimizde geçirdik. Peşembe işlerimi hallettim ve eve döndüm. Cuma sabahı 6 da maltepeden cıkıp 7 yi biraz geçe konslosluk bölgesinde olmuştuk. İçeri girip sıraya girene kadar saat 8:20 oldu zaten. Görüme saati diye bir şey yok. Evrakları gösterdik, 7 nolu bankoda kaydımızı yaptırdık, 8 nolu bankoda parmak izimizi aldırdık. Sonra herkesle beraber banka sırası gibi olan sıraya girdik.
    Genel olarak herkese kabul veriyorlardı. Solda saçları yukarıdan toplu kır saçlı bayan, ortada Forumun Famous Konsolosu Esmer kara yağız abimiz, sağda da bir bayan ama hiç yüzünü görmedim, o kısa düz saçlı dedikleri abla olsa gerek.
    Genel olarak kabul veriyorlardı, ayrılan herkes pasaportsuz ve sevinçliydi. Kır saçlı abla önümüzdeki 3 kişilik bay gruba kök söktürecek sorular soruyordu, Sağdaki bayan da ortalama bir sürede görüşme yapıp bitiriyordu ve ortadaki Esmer abimiz gülücükler saçarak neşeli neşeli onay dağıtıyordu.
    Ona düşelim diye hatim indirdim ve öyle de oldu. Gittik yanına, artık pek gülmüyordu, olsun, sorun etmedik. Sordu sordu cevapladık.
    Amerikaya ne için gidiyorsunuz- Bir işletme yatırımı yapmak üzere toplantı ve iş yeri ziyareti yapmaya gidiyoruz.
    Nereyi ziyaret edeceksiniz - New york ve Pittsburg
    Ne kadar kalacaksınız - 2 hafta
    Bu arada arkaya kır saçlı çipil çipil bakan bir bey yanaştı, gözlerime baktı, gözümle ve başımla selamladım, tabi onun amacı başka bizi tartıyor bakışlarıyla...
    Yurtdışına çıktınız mı- eşim ve kızım çıkmamıştı, ben iş sebebi ile Afganistan katar Libya Irak
    Kızıma lisede mi okuduğunu sordu, evet deyince can you speak english dedi.. Tamam veriyor vizeyi dedim...
    Toplam durumunuz şu anda amerikayı ziyaret etmek için uygun değil dedi. 214b yi yapıştırdı.
    Ne sebeple red veriyorsunuz dedim. Şu anda uygun değilsiniz dedi.
    Ne demek uygun değilsiniz, sebebini söyleyin dedim. Toplam durumunuz uygun değil dedi.
    Yurtdışına çıktığım ülkeler mi sorun oluyor dedim. Evet maalesef dedi.
    Peki ne yapabilirim ben bu durumu düzeltmek için. 15 sene önceki yurtdışı ziyaretlerim sebebiyle amerikaya ömür boyu giremeyecekmiyim.
    Ülkeme dönmeyeceğimi yazmışsınız, Benim bu ülkede 45 tapu bir araç bir işletme banka hesaplarımda para ve sürekli görüştüğümüz yaşlı annelerimiz var, daha ne şekilde kanıtlayabiliriz bu ülkeye döneceğimizi dedim. Eşim de sıçradı adama benzer ifadelerle, Malesef şu an için uygun değilsiniz dedi. İçimden (+#**?-&554+^'^!) dedim. Yürüdük çıktık. Avukatımın yönlendirmesiyle konsolosun üslerine bir mail yazarak durumu bildirmeyi planlıyoruz.


  • @ibrahimasar Geçmiş olsun İbrahim bey. Hiç sonuna bakmadan vizeyi aldığınız umuduyla okudum, gerçekten üzüldüm. Aklım almıyor gerçekten vize alma potansiyeli yüksek olan insanların vize alamamasına, yani gerçekten mantık ötesi bir durum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ibrahimasar Geçmiş olsun İbrahim bey. Hiç sonuna bakmadan vizeyi aldığınız umuduyla okudum, gerçekten üzüldüm. Aklım almıyor gerçekten vize alma potansiyeli yüksek olan insanların vize alamamasına, yani gerçekten mantık ötesi bir durum.

    Bize köpek muamelesi yapıyolar, konsolosluğa girişte patır kütür önümüze bi herif girdi, güvenlik dur mur derken diğer bi güvenlik ''Afgan o yaa, dün de gelmişti, ben biliyorum, bırak geçsin'' dedi. Adamlar kavga dövüş vize istiyolar.


  • @ibrahimasar ibrahim bey sizi tebrik ediyorumbu cesaretinizden ötürü. Konsolosluğun değerlendirmelerini anlamak mümkün değil. Benim ve çocuklarımın turist vizeleri devam etmekte eşimin öğrenci vize süresi bitti. Turist vizesi Görüşmesine gittiğinde 5 sene usa de kalmışsınız diye sormuş memure hanım eşim de “ evet dilimi akademik seviyeye getirdim ve masterımı yaptım opt sürem dolunca geri döndüm. “ deyince 214b uygun değilsiniz . Söylenecek sözler bazen anlamsız kalıyor. Size nacizane tavsiyem canada turist vizesine başvurun çıkarsa oraya gidip oradan başvurun usa ye . Belki bize de çözüm önerileri sunacak olan olur. Memnuniyetle dinlemeye hazırım. @crazycells 🙏🏻


  • @Seda-Uysal-Avcı, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ibrahimasar ibrahim bey sizi tebrik ediyorumbu cesaretinizden ötürü. Konsolosluğun değerlendirmelerini anlamak mümkün değil. Eşimin ve çocuklarımın vizeleri devam etmekte eşimin vize süresi bitti. Görüşmeye gittiğinde 5 sene usa de kalmışsınız diye söylemiş memure hanım eşim de “ evet dilimi akademik seviyeye getirdim ve masterımı yaptım opt sürem dolunca geri döndüm. “ deyince 214b uygun değilsiniz . Söylencek sözler bazen anlamsız kalıyor. Size nacizane tavsiyem canada turist vizesine başvurun çıkarsa oraya gidip oradan başvurun usa ye . Belki bize de çözüm önerileri sunacak olan olur. Memnuniyetle dinlemeye hazırım. @crazycells 🙏🏻

    Bu tavsiyeyi neye gore veriyorsunuz? Bir ulkedeki konsolosluklardan hizmet almak icin orada ikametgahiniz olmasi gerekir.

    Esiniz mezun olmus muydu? OPT ile calistigini soyluyorsunuz ama diger yorumda pandemi yuzunden diploma alamadigini soyluyorsunuz. Diploma alamadiysa, programini tamamlamamistir, dolayisiyla OPT ile calisamaz. Sanirim illegal olarak orada kalmis esiniz, o yuzden red yemis.


  • @ErhanTokmakci merhaba okulu tamamladıktan sonra opt hak kazanıyorsunuz. Opt kartımızı bile almıştık. Okulumuzu bitirdik ama diplomamızı alamadık bunun için son taksitimiz kaldı. Ödemeyi yapmadan diploma ve transkript alamıyorsunuz. Ödemeyi her dönemin sonunda yapıyorduk. Son dönem ödemesi yapılmadı. Opt için engel değildi bu. Arkadaşlarımız öğrenci vizeleriyle usa den çok rahat canada turist vizeleri aldı. Aynı şekilde Canada da olan öğrenci arkadaşlarımız usa turist vizelerini aldılar.


  • @ibrahimasar Ibrahim bey gecmis olsun. Mailinizle ilgili geri donus alirsaniz sureci paylasabilir misiniz bizimle? Neresinden tutulsa elde kalan bir red durumu yasamassiniz, anlam vermek mumkun degil.


  • Arkadaslar Merhaba,
    Vize randevumuz ertelendiği için DS160 formumuzu doldururken girdiğimiz seyahat bilgileri tamamen değişti. Normalde 2021 yılında seyahat etmeyi planlıyorduk fakat erteleme nedeni ile yapamadık. Simdi randevu da ne yapmamız gerekiyor? Anladıgımız kadarı ile formdaki bilgileri değiştiremiyoruz.


  • @ibrahimasar Hocam oldukca sasirdim ama saglik olsun! Baska bir yolunu bulursunuz..


  • @ibrahimasar Aynen kesinlikle durum öyle, bende güvenlikten geçip, asansörden yukarı çıkana kadar hissettiğim buydu, kime günaydın dediysem cevap alamadım, cevabı geçtim bir tebessüm dahi yok, yukarıda biraz farklı tamam evet tebessümler, günaydınlar vs... var ama neye yarar, sizi yalancı gibi gören bir zihniyet var. Sanırım iş dönüp dolaşıp coğrafya kaderdir'e çıkıyor olay.


  • Arkadaslar merhaba bana vizeniz kabul edildi diyetek onay kagidini verdiler fakat sistemde su anda idari islemde goruluyorum. Bununla ilgili birsey dememislerdi ne yapacagiz? Acil bilgi???


  • 16 kasımda girdim ,siyahi beye geliyim diye çok dua ettim ama şansa parmak izi işlemini ona verdiler korkulu rüya 2 ablamız . Biri düz saçlı hiç gülmeyen diğeri kıvırcık kısa saçlı pozitif gibi görünen ama saatlerce soru yağmuruna tutan ( gözlemlerimle ) hiç gülmeyen ablaya denk geldim ama nasıl gerildim karşısında belli etmeden soğuk durdum .Pasaportumu aldı yazmaya başladı ingilizcesi anlayamadığım için efendim dedim türkçeye döndü . Neden Abd ye gitmek istiyorsun ? Turist nereye? Newyork kaç gün? 1 hafta ne iş yapıyorsun ? Thy KM en kısa benim sürmüştü onayı verdi çıktım 5 günde de geldi pasaportum .. Net ve soğuk kanlılık önemli meslekten ziyade ben Meksikaya tatile gitmiştim büyük etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü malum çok kaçak girmeye çalışan oluyor orda bide kanadaya meslek icabı giriş çıkışım yok iltica etsem oraya ederdim .
    Maddi durumum iyi neden red diyenlere ? Ordakilerin gözüyle baktığınız da net aslında ailece başvuru ve türkiyede sağlam para var . Orda kalıp burdan oraya para akışı sağlayabilceğiniz için red veriyor . Yani mal varlığın fazla olması da iyi değil birde cümbür cemaat full aile başvuruyor haliyle güvensizlik veriyor.
    Soğuk kanlı ve net olun . Cevaplar ne kadar uzunsa o kadar şüphe oluyor.

  • ⭐⭐

    @cihat-sakarya Daha sonradan idari işleme alınmışsınız veyada görüşmede tam tatmin olamamış olabilir memur görüşmenizden bahseder misiniz neler soruldu siz ne cevap verdiniz? Ve bu noktada beklemeniz gerekiyor


  • @cihat-sakarya isim soyisimden dolayi ya da baska kimlik bilgileriniz veri tabanindaki yuksek riskli birisiyle eslesmis ve buna istinaden guvenlik taramasi yapiliyor olabilir. etrafimda birinin basina geldi daha sonra vizesi teslim edildi. bir danismanin videolarinda da bahsi gecmisti bu durumun.


  • Randevusunu erkene çekebilen var mı acaba ? 2023 Ağustos'a verdi randevuyu.


  • @Tuğba-Aşıkuzun, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Orda kalıp burdan oraya para akışı sağlayabilceğiniz için red veriyor

    Bu ne demek? Para kontrolu zaten Amerikanin elinde degil mi?


  • Merhabalar şu an Portekiz'de erasmus değişim öğrencisiyim 1 dönem daha uzattım 9 temmuza kadar kalacağım burada. ABD B1/B2 Turist vizesine başvurmak istiyorum NBA ya da Mls maçına gitmek istiyorum. Türkiye'den şu anda çok geçe veriliyormuş. Buradaki Portekiz ABD konsolosluğuna ulaşmaya çalıştım mailden dönmediler Instagram üzerinden de sadece Portekiz vatandaşları için açık şu anda dediler.
    Portekiz'de yahut başka Avrupa ülkesinden T C. vatandaşı olarak ABD turist vizesine başvurabilir miyim acaba?
    Bilgisi olan varsa aydınlatabilirse çok sevinirim.
    Öyle bir imkân yoksa Türkiye'den başvurmamı önerir misiniz mart-nisan ayında gitmeyi planlıyorum. Türkiye'den randevu alırsam öne çekme ihtimali yüksek olur mu?


  • @LordBolton yanlis bilgi bu dediğiniz,normal süreç bu onaylarda başvuru kabul edildikten sonra görüşme de onay alanlarda idari işlem yazıyor bir kaç gün içinde issued a dönüşüyor, bizzat deneyimledim,sizin dediğiniz süreç de refused yazıp mail yoluyla iletişime geçip ek evrak istiyorlar ,kızımın 2 günde issued oldu mesela benim 5 günde issued oldu ama o süreçte idari işlem yazıyor.


  • @ErhanTokmakci bey ;Şöyle bişey ..Birebir şahit olduğum için anlatıyorum. Burdaki mal varlıklarınızı satarak yada banka da para varsa türkiye hesabından dolar hesabı açıp ordan harcama gider karşılama yapabilirsiniz.Düz mantık turist olarak gittiğiniz de nasıl belli limitle gidiyorsunuz bütçeniz o kadar onu harcıyorsun ama para akışı sağlam olan biri için sınır yok . Umarım anlatabilmişimdir.🙏 isteyen herkes alır umarım vizesini .. Dediğim gibi sorulara ne kadar uzun cevap veriyorsanız o kadar soru çıkıyor .. Ben gittiğim de de 16 kasım öğrencilerin çoğu red aldı dil okulu biraz sıkıntı .

  • ⭐⭐

    @Tuğba-Aşıkuzun benim gözlemlediğim kadarıyla turist vizesinde banka hesabında ne kadar para var bakmıyorlar genel olarak


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum