Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim?


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    239 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BMS, içinde söyledi: Green kart sürecinde çocuğunuz daimi ikametini Türkiye’de devam ettirirse vatandaşlık hakkını kaybeder mi? Merhaba hocam,benim size iki sorum olacaktı; Birincisi, çocuğum ilkokulu burada okudu ama ortaokula Türkiye’de devam ederse ve ben burada bir kaç yıl sonra vatandaşlık alırsam benden dolayı o da vatandaşlık alabilir mi, Yoksa artık burada kalamadığı için vatandaşlık hakkı yanar mı? İkincisi, evlilik yolu ile evlenen kişiler iki yıl içinde vatandaşlık alabiliyor sanırım. O zaman diğelim eşim burada kaldı ve vatandaşlık aldı ama ben evladımla geri dönmek zorunda kaldım. Eşim vatandaşlık sınavını geçip vatandaş olduğu için ben de belli bir yıl sonra bu durumdan faydalana biliyor muyum ve onun sayesinde ben de vatandaş olabiliyor muyum? Dilerim doğru şekilde sorabildim sorularımı, hatam olursa lütfen affınıza sığınırım. Teşekkür ederim Sayin @BMS, siz vatandaslik alirsaniz cocugunuz da sonradan yesil kart ve vatandaslik alabilir, 18 yasindan once bazi islemler cok daha kolay olup 18 yasindan sonra sureler cok uzayabilecektir. Evlilik yolu ile yesil kart alanlar 3 yilda vatandaslik alabilirler, 2 yilda degil. Yesil karti evlilik yolu ile aldilar ise cogunlukla yesil karti aldiktan 2 yil sonra gecici yesil karti daimi yesil karta cevirmeleri gerekir. Bunun adi I-751 surecidir. Bu surec cok yavas ilerledigi icin biz genellikle vatandaslik basvurusu yapip iki sureci birlestiriyoruz ve USCISi I-751 icin karar vermeye zorluyoruz. Boylece kisi ayni gun icinde hem daimi yesil kartini aliyor hem de ABD vatandasi oluyor. Esiniz vatandas olursa siz de ondan dolayi yesil kart ve vatandasliktan faydalanabilirsiniz ancak elcilikteki islemler ve diger basvurular genelde 1.5 yili bulur.
  • 0 Oy
    8 İleti
    561 Bakış
    A
    @Emre-Çınar-0 Emre bey oğlunuza yeşil kart nasıl aldınız acaba? Anlatabilirmisiniz
  • 0 Oy
    2 İleti
    635 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yenihayaletadam, içinde söyledi: EB-2 ile amerika da lastikçi dükkanı açarak/devralarak yatırımcı vizesi alabilir miyiz? Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz? Teşekkür ederim. Sayin@ @yenihayaletadam, yatirimci vizesi devir veya yeni is kurma yolu ile alinabilir. Arakadasinizin ozgecmis, is tecrubesi, Ingilizce durumu gibi konulara bakmadan bunun kendisi icin mumkun olup olamaycagini belirtemeyiz. Turistik vize veya kisa sureli is vizesi ile gelip 90 gun sonrasinda yatirimci vizesine gecis duruma gore mumkun olabilir. Sirket eger belli bir seviyeye ulasirsa, lastik tamircisi kisilere yesil kart sponsoru olabilir. Calisma daveti genelde olmaz. Durumunuzu detayli degerlendirmek gerekir sonrasinda en uygun yontem belirlenir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    244 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dorstenevi, içinde söyledi: Green card'lı ailenin çocuğu tek başına abd'de kalabilir mi? DV22 sürecini eski eşim ve oğlum için takip ediyorum. Mülakat tarihi aldılar. 1- Oğlumla (2007 doğumlu) annesi mülakat sonrası 6 ay içinde Amerika'ya giriş yapıp kartlarını aldıklarını varsayıyorum. Sonra ilgili müracaatı yapıp annesi 1 sene sonra tekrar ABD'ye gitmek üzere TR'ye dönecek. O sırada oğlum ABD'de kalabilir mi annesi olmadan? Kalacak yer sorunu yok. 2- İkisi beraber kartı aldıktan sonra TR'ye dönse ve 1 sene sonra annesi ABD'ye gitmekten vazgeçse oğlum ABD'ye dönebilir mi? Green card serüveni devam eder mi? 3- Green card'tan bağımsız olarak, liseli 2007 doğumlu oğlum, ABD'deki bir aile kanalıyla orada eğitim hayatına devam edebilir mi? Amerika'da bir aile sponsor olabilir veya resmi velayet tarzı bir şey almayı kabul edebilir. Bu durumda illa aile ile mi kalması gerekir yoksa aynı veya başka bir şehirde bir arkadaş grubuyla ev tutup yaşayabilir mi? Sayın @dorstenevi, sorularınızı cevapları aşağıdadır. 15 yaşındaki oğlunuz ABDde kalabilir. Ancak ona guardian tayin etmek isteyebilirsiniz. Green card serüveni devam eder. Ancak en garantilisi dönüş yapacaksanız 2 yıl ABD dışında kalmaya izin veren reentry permit başvurusunu yaptıktan sonra ABDden ayrılmak olur. Oğlunuz exchange programları ile ABDde liseyi bir yıl süre ile devlet lisesinde az ücretli okuyabilir. Özel liselerde ise 4 yıl bir aileye bağlı olmaksınız ücretli okuyabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum