Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba herkese. Kanada'da college programıyla birkaç sene okuyup, çalışıp vatandaşlık başvurusunda bulunmak istiyorum. Gastronomi ve mutfak sanatlarından mezun olacağım bu sene inşallah. Geçen de yazmıştım zaten. Fakat bir şey sormak istiyorum. Önce 1 yıl Internship programıyla Amerika'da hem iş konusunda deneyim kazanıp hem de dilimi geliştirip gitmek mi daha mantıklı olur Kanada'ya yoksa direkt olarak Kanada'ya college programıyla başvurmak mı daha mantıklı? Amerika'ya gidersem eğer hem mesleğim konusunda gelişmiş olacağım hem de İngilizce konusunda iyi bir seviyeye geleceğime inanıyorum. Sanırım böylesi daha mantıklı oluyor ama Kanada'da yaş puanı için fazla gecikmekte istemiyorum. Yaşım şu an 23. Deneyim sahibi ya da bu konuda bilgi sahibi herkesin fikrine açığım 🙂

  • Yasaklı

    @Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba herkese. Kanada'da college programıyla birkaç sene okuyup, çalışıp vatandaşlık başvurusunda bulunmak istiyorum. Gastronomi ve mutfak sanatlarından mezun olacağım bu sene inşallah. Geçen de yazmıştım zaten. Fakat bir şey sormak istiyorum. Önce 1 yıl Internship programıyla Amerika'da hem iş konusunda deneyim kazanıp hem de dilimi geliştirip gitmek mi daha mantıklı olur Kanada'ya yoksa direkt olarak Kanada'ya college programıyla başvurmak mı daha mantıklı? Amerika'ya gidersem eğer hem mesleğim konusunda gelişmiş olacağım hem de İngilizce konusunda iyi bir seviyeye geleceğime inanıyorum. Sanırım böylesi daha mantıklı oluyor ama Kanada'da yaş puanı için fazla gecikmekte istemiyorum. Yaşım şu an 23. Deneyim sahibi ya da bu konuda bilgi sahibi herkesin fikrine açığım 🙂

    Bu yaşla, yaş için pek geç kalmış sayılmazsın maksimum a yakın yaş puanı almak için bir 5 senen daha var. 😉

    Bu söylediğin bence daha uzun sürüncemeli bir yol. Madem Kanada istiyorsun zaten daha basit direkt Kanada’ dan başlaman daha uygun 🍁 🇨🇦 🙃

    Bu arada ne okuduğunu söylüyorsun ama o bölüm iki yıllık mı 4 yıllık mı ben bilmiyorum. Kanada’ ya sadece master yolu ile çalışma izni alarak gidebilirsin. (Hatırlatayım)

    Sanırım gastronomi 4 oluyordu diye hatırlıyorum. Eğer öyle ise ingilizceni burada geliştir direkt Kanada’ ya master yolu ile git. Acayip basit bak bu şekilde. İşi zorlaştırıyorsun.

    He maddiyatın elveriyorsa o konu için bişey diyemeyecrğim.

  • Yasaklı

    @Atlantis00
    Bu arada internship dediğin şey work & travel diye anlıyorum? Eğer öyleyse evet önce onu da yapabilirsin. Güzel olur. 🙃

    Kalıplarımızı zorluyorsunuz anlayamıyoruz bazen 😂
    Internship le nasıl gidiliyor yahu diyorum kendi kendime 😂


  • @Ping-PONG Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Evet 4 yıllık. Maddiyat konusunda bir miktar param var burada söylemek ayıp olacağından gayet yeterli olabileceğini düşünüyorum diyeyim 🙂 Merak ettiğim konu şu İngilizce seviyem şu an tam olarak yeterli değil. İnternship yapmayı bir nevi dil geliştirmek için düşünüyordum. Lisans eğitimim bittikten sonra orta seviye bir İngilizce ile College'e başvurabiliyor muyum acaba?

  • Yasaklı

    @Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Ping-PONG Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Evet 4 yıllık. Maddiyat konusunda bir miktar param var burada söylemek ayıp olacağından gayet yeterli olabileceğini düşünüyorum diyeyim 🙂 Merak ettiğim konu şu İngilizce seviyem şu an tam olarak yeterli değil. İnternship yapmayı bir nevi dil geliştirmek için düşünüyordum. Lisans eğitimim bittikten sonra orta seviye bir İngilizce ile College'e başvurabiliyor muyum acaba?

    Okulların web sayfalarında bu puanlar belirtiliyor.
    İelts den münimum 5-5.5 ile kabul edenlerde var ama burada püf nokta gideceğiniz okulun ne istediği. Bir konuya dikkat etmekte fayda var. Özel okulların çopu PGWPP için uygun değil ama danışmanlar uygun diyerek kandırabiliyor. Resmi sayfadan okulun uygunluğunu kontrol etmek lazım ve bu okullar genelde public okullar. Onlarında dil isteği 6.5 ielts e tekabül ediyor. (İyi derecede B2)

    Bu arada sayın @crazycells in dediği gibi uygun başlığın altında sorarsanız gördükçe cevaplarım.
    🙃


  • @Ping-PONG İnternship programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun olanların 12-18 ay boyunca mutfak alanında staj yapmasına olanak sağlayan bir program. Bir nevi dediğiniz gibi aslında. Bilmeyenler içinde bilgi vermiş olalım 🙂


  • @Ping-PONG Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için 🙂

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 1
  • 3
  • 51
  • 24
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum