SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
-
Merhabalar,
Babam dv2016 talihlisi ve ailecek greencard kazanmış olduk. İlk girişimizi 2017 Ağustos ve ikinci girişimizi 2018 Haziran'da olmak üzere 2 haftalık giriş yaptık. İkinci girişimizde henüz 10 ay olmasına rağmen CBP 4 saat havalimanında tutup sorgulamıştı. Daha sonrasında ailemin işlerinden dolayı ve benim üniversite transferim de istediğimiz gibi olmayınca greencard sürecinden vazgeçmiştik. Araya pandemi süreci girince ve bu yaz mezun olduğumdan dolayı sadece kendim amerikaya taşınmayı düşünüyorum. Önümüzdeki sene de yüksek lisans yapmak gibi bir düşüncem var. Bu sene başında hem dedemi kaybettik hem de ailecek kovid mağduru olduk. Forumdan okuduğum kadarıyla SB-1 süreci çok zorlu ve imkansıza yakın. Acaba 3 sene geçmesine rağmen önümüzdeki ay gitmem durumumda amerikaya kabul alabilme durumum sizce nedir? Eğer greencardım iptal edilirse herhangi bir ceza işlemi ile karşı karşıya kalır mıyım? Amerika da bir banka hesabı ya da ev kira kontratımız yok. Forum gerçekten çok faydalı şimdiden herkese çok teşekkür ederim. -
@ata23 merhaba,
cezadan kastınız maddi ya da hukuki bir ceza ise, olası bir giriş sırasında red yeme durumunuzda ceza işlemi yapılmıyor.iki sorum var;
- kartlarınız elinizde mi?
- ikinci girişiniz sırasındaki bu sorgulama sonrası pasaportlarınıza herhangi bir ibare kondu mu?
bahsettikleriniz ışığında, şahsi fikrim hikayenizi tutarlı ve eğer varsa belgeli (okul, askerlik, hastalık, ölüm, vb.) şekilde hazırlayıp giriş yapmayı denerdim. özellikle covid döneminde gümrük polislerinin daha iltimaslı davrandığını biliyoruz. ancak burada önemli olan sizin sunacağınız sebepler ve bunu tutarlı ve inandırıcı şekilde aktarmanız. belki bir okul kaydı, belki bir iş teklifi, belki kiralanacak bir ev / ev kontratı bu hikayenizi destekleyebilir.
-
@ata23, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Merhabalar,
Babam dv2016 talihlisi ve ailecek greencard kazanmış olduk. İlk girişimizi 2017 Ağustos ve ikinci girişimizi 2018 Haziran'da olmak üzere 2 haftalık giriş yaptık. İkinci girişimizde henüz 10 ay olmasına rağmen CBP 4 saat havalimanında tutup sorgulamıştı. Daha sonrasında ailemin işlerinden dolayı ve benim üniversite transferim de istediğimiz gibi olmayınca greencard sürecinden vazgeçmiştik. Araya pandemi süreci girince ve bu yaz mezun olduğumdan dolayı sadece kendim amerikaya taşınmayı düşünüyorum. Önümüzdeki sene de yüksek lisans yapmak gibi bir düşüncem var. Bu sene başında hem dedemi kaybettik hem de ailecek kovid mağduru olduk. Forumdan okuduğum kadarıyla SB-1 süreci çok zorlu ve imkansıza yakın. Acaba 3 sene geçmesine rağmen önümüzdeki ay gitmem durumumda amerikaya kabul alabilme durumum sizce nedir? Eğer greencardım iptal edilirse herhangi bir ceza işlemi ile karşı karşıya kalır mıyım? Amerika da bir banka hesabı ya da ev kira kontratımız yok. Forum gerçekten çok faydalı şimdiden herkese çok teşekkür ederim.10 yillik Green Card'iniz sizde mi?
-
Evet greencardım bende. Pasaportumun süresi bittiğinden dolayı yenisi almak zorunda kaldım.
-
@ata23, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Evet greencardım bende. Pasaportumun süresi bittiğinden dolayı yenisi almak zorunda kaldım.
Bu durumda ben de sayin @gucarslan gibi ABD'ye giris yapmayi denemenizi tavsiye ederim.
Hem forumdaki orneklerden, hem de avukatlarin aciklamalarindan pandemi doneminde CBP gorevlilerinin hic olmadiklari kadara toleransli olduklarini biliyoruz. Siz de bu etki gecmeden en hizli surede ABD'ye girebilirseniz, sizi ABD disinda tutan her seyi dusunup bunlara dair belgeler ile giris yaparsaniz daha toleransli olacaklardir diye dusunuyorum. Bol sanslar dilerim.
-
Merhaba arkadaşlar, ben 26 yaşındayım bu sene ilk kez DV-2023'e başvuracağım, bundan yıllar önce (2004'de) ailem green card kazanmış ve Amerika'da 6 ay kalmışlar, daha sonra tekrar Türkiye'ye dönmüşler ve bir daha hiç Amerika'ya gitmemişler. Ancak Amerika'da kaldıkları süreçte bana ve kendilerine security number çıkarmışlar. Şimdi benim merak ettiğimde bu security number bir işe yarar mı? Yeniden green card'a mı başvurmam gerekiyor? Veya bu konuları nereye danışabilirim, Amerikan Konsolosluğunu arasam ilgilenirler mi?
Şimdiden teşekkürler, hepinize iyi günler ve green card sürecinde bol şanslar.
-
@Adventure00, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Merhaba arkadaşlar, ben 26 yaşındayım bu sene ilk kez DV-2023'e başvuracağım, bundan yıllar önce (2004'de) ailem green card kazanmış ve Amerika'da 6 ay kalmışlar, daha sonra tekrar Türkiye'ye dönmüşler ve bir daha hiç Amerika'ya gitmemişler. Ancak Amerika'da kaldıkları süreçte bana ve kendilerine security number çıkarmışlar. Şimdi benim merak ettiğimde bu security number bir işe yarar mı? Yeniden green card'a mı başvurmam gerekiyor? Veya bu konuları nereye danışabilirim, Amerikan Konsolosluğunu arasam ilgilenirler mi?
Şimdiden teşekkürler, hepinize iyi günler ve green card sürecinde bol şanslar.
Suradan gelecek bilgileri takip edelim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4776/şu-an-göçmen-miyim-değil-miyim
-
merhaba, benim hikayem şöyle. 2013 talihlisi olarak ekim 2013'de ABD'ye giriş yaptım. rutin işlemlerden sonra green cardımı aldım. W2 alabildiğim bir işe girdim, haricen başka bir işte part-time çalışmaya başladım. bir arkadaşımın kefaletiyle ev tuttum, banka hesabı açtım. eşim ve 3 çocuğumu da (okullarından dolayı) Şubat 2014'de giriş yaptırdım. 15 gün sonra geri döndüler. Ailevi sebeplerden 9 ay kadar sonra Temmuz 2014'de TR'ye geri döndüm. Ocak 2015'te tekrar gittim ama kısa (15 gün kadar) kaldım, gittiğimde 2014 taxını bir muhasebeci kanalıyla doldurup teslim ettim. Bir takım (çok da belgelenebilir olmayan) sebeplerden geri dönmek mümkün olamadı. Trump seçildi, göçmen karşıtı söylemlerinden çekindim, üstüne 2019 sonu pandemi başladı. Nisan 2021'de bir operasyon ve birkaç ay süren tedavi süreci geçirdim. Velhasıl gidemedim. Son USA çıkışım Şubat 2015. Son girişimde damganın altına 6 ayın üstüne gelen +3 günü not etti CBP memuru. Büyük oğlumla gitmiştik ona bir şey demedi. Green Card 2023 Ekim'e kadar süresi var. Dönerken ev kontratımı iptal ettim, arabamı sattım, ama banka hesabım küçük bir miktarla açık duruyor. Geldiğimden bu yana tüm yılların taxlarını ihmal etmeden eksiksiz doldurup gönderdim.
Bu topiği okudum. Şimdi geri dönmek ve yerleşmek istiyorum. Bir süre sonra da ailemi de götürmeyi planlıyorum. Sizler bu hikayeyi nasıl yorumlarsınız acaba? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
-
Merhaba, 2013 talihlisi olarak Ekim 2013'de ilk girişimi yaptım. Green Card'ımı, SSN'imi aldım, W2 alabildiğim bir işe, beraberinde part-time çalıştığım ikinci bir işe başladım. Arabamı aldım, sigortamı yaptırdım, banka hesabı açtım. 2 ay sonra bir arkadaşım kefaletiyle kurumsal bir siteden ev tuttum, kontratını imzaladım, elektrik aboneliğini falan üstüme aldım. Şubat 2014'de eşim ve 3 çocuğumun girişi için TR'ye geldim, onları alıp USA'ya döndüm. Ama onlar çocukların okullarından ötürü 15 gün sonra geri döndüler. Green Cardları geldi bu aralıkta. 9 ay kadar kaldıktan sonra Temmuz 2014'de ailevi sebeplerden ötürü TR'ye döndüm. Ocak 2015'te büyük oğlumla birlikte kısa süreli bir giriş yaptık (15 gün kadar). Bu gidişimizde 2014 taxını bir muhasebeci ile doldurup verdim. USA'dan son çıkışım Şubat 2015. Bu girişimde CBP memuru 6 ayı 3 gün geçtim diye benim damgamın altına +3 yazdı, oğluma bişey yazmadı. Arabayı sattım, ev kontratını bir roommate'e devrettim. Ama banka hesabımı içinde küçük bir miktarla açık bıraktım. Geldikten sonraki tüm yılların tax dosyalarını eksiksiz aksatmadan doldurup gönderdim.
Şimdi yılbaşına doğru geri dönmek ve yerleşmek istiyorum. Bir süre sonra ailemi de almayı istiyorum. Bu hikayede nasıl davranmamı tavsiye edersiz? Sizlerin yorumu ne yönde olur acaba?
-
@thorax hocam al biletini giriş yap sorun olmaz..ben 6 sene sonra gırmıştim..
-
@thorax merhaba..
uzun bir süredir abd'ye giriş yapmamışsınız evet ama; kartınızın elinizde olması, tax probleminizin olmaması, banka hesabınızın halen geçerli olması gibi etkenler son dönemde giriş yapan arkadaşlarımızın da tecrübelerine binaen giriş yapabilecekmişsiniz gibi gösteriyor.özellikle JFK'den deneyen arkadaşlarımız sorunsuz şekilde girişlerini yaptılar.
elbette kesin bir yargı olamamakla birlikte JFK'den giriş yapmanızı tavsiye ederim.
tavsiyem; eylem planınızı, abd'deki hayatınızı açık ve net şekilde planlayıp sizinle birlikte giriş yapacak aile üyeleriyle ağız birliği yaparak devam etmeniz yönünde olur. eğer imkanınız varsa da, abd'de kiralık bir ev anlaşması yaparak bunu da hikayenize ekleyerek ilerlemeniz elinizi güçlendirir diye düşünüyorum.elbette son karar yine sizin.
bol şans diliyorum. -
@SAVAS teşekkürler cevabınız için. hangi tarihti acaba bu söylediğiniz? yakınlarda mı yani
-
@gucarslan çok teşekkürler hocam ilginiz için
-
@thorax 2019 idi. şimdi 2 yıl oldu tekrar gideceğim.
-
@thorax, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
merhaba, benim hikayem şöyle. 2013 talihlisi olarak ekim 2013'de ABD'ye giriş yaptım. rutin işlemlerden sonra green cardımı aldım. W2 alabildiğim bir işe girdim, haricen başka bir işte part-time çalışmaya başladım. bir arkadaşımın kefaletiyle ev tuttum, banka hesabı açtım. eşim ve 3 çocuğumu da (okullarından dolayı) Şubat 2014'de giriş yaptırdım. 15 gün sonra geri döndüler. Ailevi sebeplerden 9 ay kadar sonra Temmuz 2014'de TR'ye geri döndüm. Ocak 2015'te tekrar gittim ama kısa (15 gün kadar) kaldım, gittiğimde 2014 taxını bir muhasebeci kanalıyla doldurup teslim ettim. Bir takım (çok da belgelenebilir olmayan) sebeplerden geri dönmek mümkün olamadı. Trump seçildi, göçmen karşıtı söylemlerinden çekindim, üstüne 2019 sonu pandemi başladı. Nisan 2021'de bir operasyon ve birkaç ay süren tedavi süreci geçirdim. Velhasıl gidemedim. Son USA çıkışım Şubat 2015. Son girişimde damganın altına 6 ayın üstüne gelen +3 günü not etti CBP memuru. Büyük oğlumla gitmiştik ona bir şey demedi. Green Card 2023 Ekim'e kadar süresi var. Dönerken ev kontratımı iptal ettim, arabamı sattım, ama banka hesabım küçük bir miktarla açık duruyor. Geldiğimden bu yana tüm yılların taxlarını ihmal etmeden eksiksiz doldurup gönderdim.
Bu topiği okudum. Şimdi geri dönmek ve yerleşmek istiyorum. Bir süre sonra da ailemi de götürmeyi planlıyorum. Sizler bu hikayeyi nasıl yorumlarsınız acaba? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
pandemi etkisiyle gosterilen hosgoru henuz sona ermemisken ilk firsatta ABD'ye giris yapip, gorevlileri temelli ABD'ye tasindigina ikna etmeye calismanizi tavsiye ederim. Aileniz de sizinle girerse bence en ideali olur...
-
@crazycells teşekkür ederim cevabınız için. ilk fırsatta inşaallah. ama ailem için biraz süre gerekecek.
-
@SAVAS, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
@thorax 2019 idi. şimdi 2 yıl oldu tekrar gideceğim.
Ne zaman giriş yapacaksınız umarım yine sorunsuz bir şekilde giriş yaparsınız tecrübelerinizi bekliyoruz
-
merhaba dostlar.hatırlarsanız sorunum vardı Amerika'ya giriş ile ilgili. Evet giriş yaptım. Çok sorun yaşamadım Kesinlikle @gucarslan ve @crazycells dostların söylediği gibi tolerans gösterdiler. Giriş yaptım ve banka hesabımı açtırdım.Aralık 15 itibarı ile artık yerleşmeye gidiyorum. Sevgili @gucarslan ve @crazycells size birt sorum daha olacak. Social security number için randevu sistemine geçilmiş.ancak ben randevu sürecini başlatamadım bir türlü. online başvuru yapabiliyor muyuz? Bununla alakalı yönlendirme yaparsanız sevinirim. teşekkür ederim şimdiden.
-
@benanunali tebrikler, çok sevindim.
peki tam olarak kaç yıl sonrasında giriş yapmış olduğunuz ve tam olarak pasaport memurları ne gibi sorular sordu, biraz daha detay verebilir misiniz? sonradan okuyacak arkadaşlarımız için de özet bir bilgi olsun :)ssn konusu için de ilgili başlığı inceleyebilirsiniz;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu/181?page=1 -
aslında çok detaylı sorulara girmedi. Evraklarım vardı biliyorsun.inceledi.daha sonra jfk gümrük bölümünün çıkışında bir odaya alındım.bu tarz sorunlu girişleri olan inanları ayrıca bu odaya getiriyorlar. burada çok detaylı olmamak kaydı ile neden girmekte geç kaldığım soruldu.kronolojik sıraya bağlı kalmak kaydıyla olayları anlattım.
sonra direkt damgayı basarak girişimi onayladı. 2 yıldır girememiştim.ameliyat ve pandemi dolayısı ile. çok zorlamıyorlar.ve bazı insanlara soru bile sormuyorlar.tamamen o anki ruh hallerine bağlı soru sorup sormamak. ama bu tarz sıkıntısı olan arkadaşlar kesinlikle o odaya alınacaklar. ayrıca daha sonra valizleri de incelenecek.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum