Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika da B1/B2 den F1 Öğrenci Vize Statü Değişikliğine Başvuru Hakkında

• Merhaba İyi Günler Dilerim.

Geçen sene 2 Hafta süre ile tatil amaçlı Amerika ya giriş ve çıkış yaptım.
    Hali hazırda çalıştığım şirket den ayrılıp 1 sene sonra Amerika ya tekrar dan gitmeyi planlıyorum fakat bu sefer orada dil eğitimi ve sonrasında Community College ile eğitime devam etmek istiyorum. Amerika ya giriş yaptıktan bir kaç ay sonra görüştüğüm College dan gerekli evrakları alarak Change Of Status a başvurmak istiyorum. Sebep olarak bulunduğum işim de İngilizce dilimin sorun oluşturduğunu ve kariyerim de ingilizce dilinin büyük önem arz ettiğini. bunu geliştirmek istediğimi belirterek. daha önce tatil amaçlı geldiğim de bir çok eğitim kurumunun dikkatimi çektiğini . kendime faydalı olacağını düşündüğümden dolayı statümü değişitirip eğitim almak istediğimi belirteceğim.. College ın istediği miktardan fazla miktar da para Amerika da kendi banka hesabımda tutacağım.
    Asıl sormak istediğim konuya gelecek olursak.
    Hali hazırda B1/B2 Sahibi kişinin Tr içerisinde F1 başvurusu yapması B1/B2 Vizesinin de iptal edilebilme ihtimali var.
    Bu şartlar altında F1 vize ye sahip olabilmek için Tr de başvurmak mı daha mantıklı yoksa Usa de Change of status yapmak mı ?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla..

• @akctime
    " daha önce tatil amaçlı geldiğim de bir çok eğitim kurumunun dikkatimi çektiğini . kendime faydalı olacağını düşündüğümden dolayı statümü değişitirip eğitim almak istediğimi belirteceğim.." Bunu soylediginiz an statu degisim talebinize red cevabi alirsiniz, turist vizeniz de iptal edilir. Pasaportunuzdaki vize turu ne ise, ulkeye girerkenki amaciniz da o olmali. Vize turu ile ziyaret amaci ayni olmadiginda vize ihlali yapmis olursunuz. Ama niyetiniz yeniden Amerikaya turist olarak gelmek olabilir. Geldiniz diyelim. 3 ay kadar kaldiniz, daha sonra cesitli sebeblerle firkir degistirip ogrenci olmak isteyebilirsiniz. Bilmem aradaki nuans farkini aciklayabildim mi? ;)

"Hali hazırda B1/B2 Sahibi kişinin Tr içerisinde F1 başvurusu yapması B1/B2 Vizesinin de iptal edilebilme ihtimali var." F1 vizeniz reddedilirse, evet B1/B2 vizeniz de iptal edilebilir. Ama olasilik, kesinlik yok.

"Bu şartlar altında F1 vize ye sahip olabilmek için Tr de başvurmak mı daha mantıklı yoksa Usa de Change of status yapmak mı ?" Eger Turkiyeden F1 alabilirseniz, hele bu bir de 5 yillik olursa vize sureniz boyunca Amerika disina rahat rahat seyahat edebileceksiniz. Eger sartlariniz uygunsa bunu tavsiye ederim. Amerika icerisinde gozlemledigim kadariyla statu degisiminden red yeme orani daha az, tabi bariz hatalar yapmazsaniz. Ancak okula baslamadan once en az 6-7 onayin gelmesini beklemeye hazir olun. Degisiminiz onaylandiktan sonra ise artik elinizde bir vize degil sadece statu olacak. Bu da su demek; Amerikadan ciktiginiz anda yeniden girmek icin vizeye ihtiyaciniz olacak.

Edit: Bu arada ana basliga bakmadan cevap vermisim. Normal F1 basligi altinda acildigini zannetmistim. Biraz gec fark ettim. Yanlis hatirlamiyorsam " Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor" bolumune bizler dusuncelerimizi yazmiyorduk. Sayin @crazycells iletimi silebilirsiniz eger gerekliyse.

• @akctime, içinde söyledi: Amerika da B1/B2 den F1 Öğrenci Vize Statü Değişikliğine Başvuru Hakkında

Merhaba İyi Günler Dilerim.

Geçen sene 2 Hafta süre ile tatil amaçlı Amerika ya giriş ve çıkış yaptım.
    Hali hazırda çalıştığım şirket den ayrılıp 1 sene sonra Amerika ya tekrar dan gitmeyi planlıyorum fakat bu sefer orada dil eğitimi ve sonrasında Community College ile eğitime devam etmek istiyorum. Amerika ya giriş yaptıktan bir kaç ay sonra görüştüğüm College dan gerekli evrakları alarak Change Of Status a başvurmak istiyorum. Sebep olarak bulunduğum işim de İngilizce dilimin sorun oluşturduğunu ve kariyerim de ingilizce dilinin büyük önem arz ettiğini. bunu geliştirmek istediğimi belirterek. daha önce tatil amaçlı geldiğim de bir çok eğitim kurumunun dikkatimi çektiğini . kendime faydalı olacağını düşündüğümden dolayı statümü değişitirip eğitim almak istediğimi belirteceğim.. College ın istediği miktardan fazla miktar da para Amerika da kendi banka hesabımda tutacağım.
    Asıl sormak istediğim konuya gelecek olursak.
    Hali hazırda B1/B2 Sahibi kişinin Tr içerisinde F1 başvurusu yapması B1/B2 Vizesinin de iptal edilebilme ihtimali var.
    Bu şartlar altında F1 vize ye sahip olabilmek için Tr de başvurmak mı daha mantıklı yoksa Usa de Change of status yapmak mı ?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla..

Sayın @akctime,
    Bu sorunun cevabi kişiye göre değişir. Kişinin Türkiye ile bağları, daha önceki ABD geçmişi gibi konular risk faktörlerini belirler. Aslında F1 öğrenci vizesini TC’de almak tercih sebebidir, çünkü hem TC’ye gittiğinizde zaten bu vizeyi almanız gerekecektir, hem de konsolosluklar F1 öğrenci vizelerini her zaman en öncelikli vizeler arasında sayarlar ve bunları hızlı sonlandırmaya çalışırlar. Başvurduğunuz öğrenci vizesinin sizin özgeçmişinize de uygun olması gerekir. Bazı durumlarda ise ABD içinde change of status yapmak daha mantıklıdır. Ancak ABD’ye genelde kişi change of statusu yapmak istediği bilinci ile gelemez eğer öyle ise zaten gelinecek vize turist vizesi değildir. Ancak bir çok nedenden dolayı kişinin fikri sonradan değişebilir ve change of status yoluna gidebilir. Bu nedenlerden bazısı USCIS tarafından kabul edilir, bazısı ile kabul edilmez ve change of status ret edilebilir.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu
    Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Turkiye'den L2B Vize Basvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    107 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emkthengineer, içinde söyledi: Turkiye'den L2B Vize Basvurusu Merhabalar, 2022 Ocak ayindan beridir ABD'de L1B vizesi ile ikamet etmekteyim ve bekarim. Kasim ayinda Turkiye'deki kiz arkadasim ile nikah torenimiz gerceklesecek. Onun L2B vizesi almasi icin gereken islemleri sirketimin mi yapmasi gerekiyor yoksa, haricen bizim mi basvuruyu gerceklestirmemiz gerekiyor? Ayrica planlamalarimiza gore dugun tarihi 2025 Haziran ayi icerisinde, lakin vize basvurusunda birlikteligin kaniti olarak, evlilik ile ilgili bazi belgeler talep ediliyor, nisan ve nikah fotograflari, organizasyon faturalari yeterli kanit teskil eder mi? Tesekkurler. Sayin @emkthengineer, siz resmi olarak kiz arkadasinizla evlenmeden L2B surecini veya herhangi bir size bagimli vize surecini mustakbel esiniz adina baslatamazsiniz. Evlilikle beraber nisan, nikah bilgileri ve resimleri ve bununla ilgili faturalar yararli olacaktir. Ancak ozellikle esinizle bir sure ayri yasamaniz gerekecek ise, ornegin sizin is icin ABDye erken donmeniz gerekecek ise, dokumanlari yeminli beyanatlar ve baska bazi dokumanlarla da desteklemek yararli olur. Bu vize turu sirketteki isinize bagli oldugu icin oncelikle sirketin avukati ile gorusmeniz ve nasil ilerlemek istediklerini onlara sormaniz uygun olur.
  • F1 statu ile F1 vizesine basvurmak

2
    0 Oy
    2 İleti
    238 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ipek-kaya, içinde söyledi: F1 statu ile F1 vizesine basvurmak Merhaba, Ben J1 vizesi ile 2019-2021 yillari arasinda Aupair olarak Amerika'daydim ve J1 vizem bitmeye yakin F1 vizesine Amerika'dan basvurdum. Su an F1 visa statum var ve yuksek lisans yapiyorum yazilim uzerine. Okulum %100 burslu ve okulun departmaninda assistan olarak calisarak geciniyorum. Benim sorum Turkiye'den F1 vize randevusu aldim okulun birinci donemi bitince gelmeyi dusunuyorum. Ancak cok korkuyorum vizem onaylanmaz ve geri donemem diye. Turkiyeye gelip vizemi degistirmek yerine amerikada exchage visa statumu yapmami olumsuz karsilarlar mi? (O donemde covid olaylari yeni duzelmeye baslamisti ancak randevu bulunmuyordu.) Ikinci olarak F1 statumun gelmesi 8 ay surdu bu surecte nasil gecindin diye sorgularlar mi? (SSN numarami hic kullanmadim calismak icin, burda bulunan aile destekledi ve kendi ailem de destekledi) Konsoloslugun banka hesap gecmisimize bakma izinleri var mi? Cunku burdaki aile zaman zaman maddi olarak destekledi ve benim banka hesabima yatirdi, eger bakanbiliyorlarsa bunu olumsuz karsilarlar mi?) Sayin @ipek-kaya; konsoloslukta vizenin onaylanmama durumu her zaman bir ihtimaldir. Zaten ABDde F1 statunuz onaylandi ise burada kalinca bir sey yapmaniza gerek olmaz. Yani ABDden cikmadiginiz surece F1 vizesi almaniza gerek olmaz. Ancak ABD disina ciktiginiz zaman F1 vizesini almaniz gerekecektir. 8 ayda nasil gecindiginizi sorgulayabilirler. Gecerli bir aciklmaniz var gibi gorunuyor. Konsolosluk banka dokumlerinizi isteyebilir. Sosyal medya hespalarinza bakabilir. Ancak aile size hediye verdigini teyit eder ise problem olmaz. Yani aile size covid sirasinda hediye yapmis olabilir. Sorulmadikca bu konulara da girmenize gerek yoktur. Ancak hukuka aykiri calismamis olmaniz gerekecektir.
  • f1 öğrenci vizesi reddi sonrası ne yapmalıyız?

7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    S
    merhabalar, bunu nasıl anlayabiliriz? pasaportta vizeye vurulan herhangi bir damga vs yok.
  • 0 Oy
    2 İleti
    597 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @steganos, içinde söyledi: B1 > E2 vize değişikliği sonrası eş durumu için çalışma izni hk. Merhaba, B1/2 vize türüne sahip birisinin, ABD içerisinde E2 vize başvuru yaparak statü değişikliği yapma hakkı var. Bu başvuru olumlu sonuçlandığı takdirde, TR içerisinde gerçekleşen başvuru gibi, 21 yaş altı çocuklara ve eşe tanınan haklar devam ediyor mu? Daha net bir örnekle açıklamak isterim. Turist olarak CA' ya geldim. Burada iş planımla beraber bir şirket kurup işimi devam ettirme kararı aldım ve statü değişikliğim kabul edildi. Bu durumda 2 adet soru çıkıyor karşımıza. (Benim statü değişikliğinden dolayı tekrar vize almam gerekeceğinin farkındayım.) Eğer eşim benimle beraber turist olarak ABD içerisinde olsaydı, E2 vize türü haklarından " çalışma iznine " sahip olacak mı? Eğer eşim Türkiyede ise, benim statü değişikliğim nedeni kazanacağı " çalışma izni " durumu için TR'de nasıl bir vize prosedürü gerçekleştirecek. Vize reddi gibi bir durumla karşılaşabilir mi. Tüm belgeleri, caseleri inceselemde genelde her olay kendi içerisinde özel olduğu için net bir cevaba ulaşamadım. Siz değerleri avukat arkadaşlarımın yorumlarını almak beni mutlu edecektir. Şimdiden emeğinize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sevgiler Sayın @steganos , Eşiniz sizinle turist olarak ABD’ye gelmiş olsa ve E2 ye sizinle beraber başvurmuş olsa size bağlı olarak E2 başvurusundan yararlanabilir ve izin verilirse sizinle ayni sure için ABD’de kalma hakkına sahip olur. Bu 21 yaş altı çocuklar için de ayindir. ABD’de bu başvuruyu beraber yaparsanız I-539 formunu aile için doldurarak bunu yapabiliyorsunuz. Eşin ayrıca I-765 formu doldurarak çalışma izni almaşı gerekir. Daha detaylı bilgi için bu linke bakabilirsiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors İkinci sorunuza gelince esiniz bu vizeye TC’de başvurursa siz ABD’de onay almış olsanız bile esinizin TC’den ret alma durumu vardır. Yani ABD’de onay alıp Turkiyede red alma durumunuz olabilir. Her konsolosluk E2 es başvuruları için farklı taleplerde bulunabilmektedir. Türkiye’de su anda bunun için istenen şeyler, konsolosluğun sitesinde sıralanmıştır. https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/tuccar-ve-yatirimci-vizeler/“Asıl E vizesi sahibine eşlik edecek eş ve 21 yaş altı çocuklar, uyruklarına bakılmaksızın aile bireyi için E vizesi alabilirler. E vizesi sahiplerinin eşleri ABD’de çalışma iznine başvurabilir. E vizesi sahipleri, ABD’deki ticari faaliyetleri sürüp, işletmedeki statüleri devam ettiği sürece ABD’de kalmaya devam edebilirler. Aile bireyi olarak başvuru yapmak için öncelikle her başvuru sahibi için DS-160 vize başvuru formunu doldurunuz. Formu tamamladıktan sonra www.usvisa-info.com adresinden hesap oluşturup her bir başvuru için vize ücreti ödemesini gerçekleştiriniz. (E-1/E-2 vizeleri için başvuru ücreti 205 ABD doları olup, iadesi yapılmaz.) Ödeme yaptıktan sonra asıl başvuru sahibinin E-1 veya E-2 statüsünde olduğunu kanıtlayan E-1/E-2 vize kopyası ya da I-797 form kopyasını PDF dosyası halinde [email protected] adresine gönderiniz. Bu aşamadan sonra, Konsolosluk E Vize Bölümü size E-1 ya da E-2 aile bireyi olarak vize alabilmeniz için göndermeniz gereken belgelerin listesini e-posta yoluyla ulaştıracaktır. Sizden istenilen bütün belgeleri eksiksiz olarak tarafımıza ilettikten sonra, dosyanız incelenecek ve size bir vize görüşme randevusu verilecektir.” Karşılaştırmak acısında E2 başvurusunu esiniz için Meksika’dan yapıyor olsanız istenen şeyler biraz daha farklıdır. Buradan bakabilirsiniz. https://mx.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/investor/dependentse2/ Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k