F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@Sefa-Koçakoğlu Ayy oturup ağlicam yemin ederim. Bende hala bir şey yok. Ve sizin de DQ tarihiniz benden sonra. Ne zaman geldi bugün mü?
-
@Sefa-Koçakoğlu bu arada kabalık etmek istemem sizin adınıza elbette sevindim, tebrik ederim. :)
-
@Esra-Esra CEAC a girdiğinde herhangi bir durum bildirim yoktur bakmışsındır zaten de, junk mail? Aklıma bir şey gelmiyor, saçma oldu artık
-
@Sefa-Koçakoğlu sizin de eylül sonu mu geldi bildiriminiz, yoksa yeni mi geldi?
-
Bizim başvuru tarihimiz sizden önce belki o etkilemiştir gelecek ay sizede randevu verceklerini zannediyorum.
Bugün geldi randevumuz -
@hulyaek her yeri her gün nizami olarak kontrol ediyorum. Maalesef ses yok. Vardır bir hayır deyip Polyannacı düşünmek istiyorum. Öbür türlü kuruyorum rüyalarıma giriyor 😪
-
@Sefa-Koçakoğlu umarım ondandır. Başka nir sebep olmasın da
-
@Hulya-Myradova, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells tekrar merhaba, acaba Biden hükümetinden sonra benim sürecimde bir değişiklik olmuş mudur? GC sahibi eşim ben de statü ihlali yapıp çalışmıştım birkaç sene önce. Riskli olduğu için AOS yapmayıp eşimin vatandaşlığını bekliyorum. Hiçbir yolu yok mu acaba başvuru yapmamın? Çok teşekkür ederim
Maalesef bu konularda herhangi bir degisiklik olmadi. Esiniz ne zaman vatandas olacak?
Sadece IR kategorilerinde statu ihlali yapmis kisiler Green Card alabiliyor. Su an ABD'de hangi statude bulundugunuzu hatirlatir misiniz?
USCIS calistiginizi gorurse Green Card sureciniz iptal edilecek, bence risk almak yerine ABD vatandasi esi olarak surece devam etmeyi beklemeniz daha iyi olur. ABD'deki statunuz bitmis olsa da ABD vatandaslari hala Green Card alabiliyorlar. Onemli olan ABD'ye yasal bir sekilde girmis olmak...
-
@Sefa-Koçakoğlu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Arkadaşlar bize randevu tarihi geldi ekim 22 gelmeyen arkadaşlar tekrar kontrol etsin
gozunuz aydin.
-
@crazycells
Ben suan ogrenci statusundeyim ve yaklasik 1 yildir da calismiyorum. J1 ile geldiğimde social almıştım onu kullanarak 2 sene çalıştım bir yerde ve tax return de yaptım. Esimin vatandasligina 3 sene daha var o yüzden gerçekten basvurmak istiyorum ama bir yandan da korkuyorum. -
@Hulya-Myradova, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells
Ben suan ogrenci statusundeyim ve yaklasik 1 yildir da calismiyorum. J1 ile geldiğimde social almıştım onu kullanarak 2 sene çalıştım bir yerde ve tax return de yaptım. Esimin vatandasligina 3 sene daha var o yüzden gerçekten basvurmak istiyorum ama bir yandan da korkuyorum.Tabii, ne yapacaginiza siz karar vereceksiniz ama bu durumda esiniz vatandas olduktan sonra basvuru yapmanizi tavsiye ederim.
Dedigim gibi statunuz bitse de ABD vatandasi ile evli oldugunuz icin AOS surecini tamamlayabileceksiniz.
-
@crazycells
Çok teşekkür ederim tekrar. Bekleyeceğim haklısınız. İyi akşamlar.. -
merhabalar bu istenilen belgelerde w2larin hepsi amerikada kaldi ben suan turkiyedeyim 2020 tax return detayli olarak var elimde turbotaxdan aldigim yeterli olur mu ?
-
arkadaslar bizim randevu tarihi geldikten sonra zeni dogan kizimizi konsolosluga bildirdik. onun icinde yeni bir basvuru formu actilar hepsini tamamladik benim basvuru formumada ekledik ama hala incomlete gorunuyor. Acaba mulakat gunu bir sorun yaratir mi?
-
@kubra94 hayır olmaz dosyanız nvcden ankaraya geçti onlar orda online erişim sağlayabiliyor bilgileri teyit ederler sadece
-
@Sefa-Koçakoğlu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
merhabalar bu istenilen belgelerde w2larin hepsi amerikada kaldi ben suan turkiyedeyim 2020 tax return detayli olarak var elimde turbotaxdan aldigim yeterli olur mu ?
1040'lari da belgeler arasina katabilirsiniz, ama bu durumda IRS'ten alacaginiz transcript'ler de olsun. Eger IRS'ten cikti olmazsa konsolos W2'leri de gormek isteyebilir bilginize.
Ayrica, eksik olan belgeleri mulakattan sonra da tamamlayabilirsiniz.
-
@kubra94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
arkadaslar bizim randevu tarihi geldikten sonra zeni dogan kizimizi konsolosluga bildirdik. onun icinde yeni bir basvuru formu actilar hepsini tamamladik benim basvuru formumada ekledik ama hala incomlete gorunuyor. Acaba mulakat gunu bir sorun yaratir mi?
Neden incomplete gorunuyor? Son sayfaya gidip "submit" yapmadiniz mi?
-
Arkadaşlar merhaba, 2 tane sorum olacak.
E-devlet üzerinden alınan nüfus kayıt örneğini konsolosluk kabul ediyor mu? Nvc ediyor sorun yok ama konsolosluğun sitesinde kırmızı mühürlü olmalı mutlaka yazıyor. Mülakat günü sorun olur mu?
ds-260 formunda 5-6 yerde yanlışlık yapılmış. Bunları düzeltmemin herhangi bir yolu var mı?
Dosya Ankara'da şu anda.
Teşekkür ederim.
-
This post is deleted! -
@dante0, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Arkadaşlar merhaba, 2 tane sorum olacak.
E-devlet üzerinden alınan nüfus kayıt örneğini konsolosluk kabul ediyor mu? Nvc ediyor sorun yok ama konsolosluğun sitesinde kırmızı mühürlü olmalı mutlaka yazıyor. Mülakat günü sorun olur mu?
ds-260 formunda 5-6 yerde yanlışlık yapılmış. Bunları düzeltmemin herhangi bir yolu var mı?
Dosya Ankara'da şu anda.
Teşekkür ederim.
Ankara Konsolosluguna suradan ulasip formu actirabilirsiniz:
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
Onemli ayrintilar degilse forma dokunmaniza gerek yok. e-devletten alacaginiz belgeler kabul ediliyor, hatta online olarak onayladiklari icin bunlari tercih ediyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum