@vPhoenix, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba, ben forumda yeniyim ve inanılmaz derecede ne yapacağını bilmeyen biriyim. Bana bilgilerini aktarabilecek inanılmaz tecrübeli insanlara ihtiyacım var.
Soru 1-) Green card talihlisi olduğumuzda mülakata kadar hangi belgeleri hazırlamamız gereklidir? Erken hazırlamanın bir avantajı var mı?
1-- Talihli olduğunda DS 260 formu dolduracaksın ve mülakata kadar, Lise ve üzeri diplomanı ya da son 5 yılda 2 yıl ve üzeri tecrübe gerektiren bir işte çalıştığına dair belgeni, adli sicil kaydını, pasaport evraklarını evli ve çocukluysan bu evrakları, yurtdışında bir ülkede 1 yıldan fazla süre geçirdiysen o ülke ile ilgili bir takım evrakları, banka hesabın ile ilgili evrakları hazırlayacaksın, yani gayet sıradan standart kişisel belgeler. Erken hazırlamana gerek yok, KCC ye evrak yollama döneminde hazırlanacak şeyler bunlar.
Soru 2-) Mülakatta göstermek üzere bankamda taklaşık 8-10 bin dolar yeterli olacak mıdır?
2--- 1 kişi için soruyorsan bi 5-6 bin daha takviye etmelisin. Tavsiye edilen Tek lişi için 15 bin + her ilave kişi için 10 bin dolar.
Soru 3-) Vizemiz kabul edildikten sonra kaç ay içerisinde Amerika'ya gitmemiz gereklidir?
3--- Vize pasaportuna basıldıktan sonra 30 Eylül 2023 e kadar giriş yapmalısın, ama esas süre doktor muayene tarihinden itibaren 6 ay.
Soru 4-) Amerika'da havaalanına indikten sonra yapılması gereken ilk öncelikler ve işlemler nelerdir?
4---- Girişini yapıp kaacağın adresi beyan edeceksin. Green kartın bu adrese gelecek. SSN kartı bu adrese gelecek. Eğer ssn in 2 hafta içinde gelmezse ssn ofise gidip bilgi vermeli ve mümkün olursa numaranı almalısı. Çünkü GC gelmiş olsa bile ssn in olmadan işe girip çalışamazsın. Ayrıca Telefon hattını almalısın, Banka hesabı açıp kredi kartı başvurusunda bulunmalısın.
Soru 5-) Amerika'da tanıdığım olmadığından dolayı ds-260 formuna nasıl adres girmem mantıklı olur?
5---- Kalmayı planladığın bir bölgedeki air bnb evi adresi verebilirsin. Farketmiyor bu, havaalanında giriş yaparken yeni kalacağın adresi belirlemiş olursun, orayı verip değiştirirsin.
Soru 6-) Amerika'ya giriş yaptığımda veya öncesinde ev olayını nasıl çözmeliyim?
6---- Giriş yapmadan önce 1-2 haftalık ve ya 30 günlük airbnb kiralarsın, orada kalırken işlerini halledip uygun ev ararsın.
Soru 7-) SSN olmadığı için ev veya iş bulma sıkıntısı çeker miyim?
7--- SSN gelecek zaten, Air bnb tutarken ssn sorun değil.
Soru
SSN çıkarmak zor mudur? Neler yapılmalı?
8--- bunu yazmıştım.
Soru 9-) Çöp toplarım, tuvalet yıkarım, bulaşık yıkarım, market arabalarını sıraya dizerim, iş iştir. Nasıl hızlı bir şekilde iş bulabilirim?
9---- Büyük marketlere, yemek firmalarına, fastfood restoranlarına, aklına gelen her yere yüzyüze başvur, intenetten başvur, form doldur. Her işi yaparım diyorsan mutlaka iş bulursun.
Soru 10-) Ev ve iş yerini hallettikten sonra neler yapmalıyım?
10--- Sana kalmış... Ne yapmayı seviyorsan onu yap. İşinde uzman olmak istiyorsan ol, gezmek istiyorsan gez.
Belki biraz uzun ve sıkıcı sorular sordum. Belki de bu soruları defalarca duydunuz ve cevaplamak istemeyeceksiniz ama yardıma ihtiyacım var. Yardım edene de, etmeyene de vaktinizi ayırdığınız ve beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.