Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• @Egemen-Elmalı, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Merhabalar GreenCard kazandıktan sonra sağlık raporu istendiğini öğrendim, son bulmuş bir kanser geçmişim var bu sağlık raporu almamda sıkıntı çıkartır mı ayriyetten akciğerimin %15 i alındı. Teşekkür ederim.

Gecmis olsun.

Sadece toplum sagligini etkileyecek bulasici hastaliklar problem oluyor. Dediginiz durum bir sikinti yaratmaz.

• @crazycells hocam merhaba. Konsolosluğun şu bağlantısındaki https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdf "İÇİNDE YAŞANAN TOPLUMA MADDİ YÜK OLMAMA HÜKÜMLERİNİ YERİNE
    GETİRMEK İÇİN SUNULABİLECEK BELGELER" kısmını okudum. Green card çıkarsa 10-15 bin dolar arası para gösterebilirim. Ama ABD de hazır işim yok, hiç tanıdığım akrabam da yok. Mülakatı geçebilir miyim sizce? Kazanırsam Maine eyaletine gidip ıstakoz balıkçılığı işine girmek istiyorum. Bu işe hemen giremezsem ilk olarak marketlerde restorant otel gibi yerlerde çalışmayı düşünüyorum. Tabi ehliyet alana kadar ehliyet ve araba aldıktan sonra uber eats amazon flex tarzı işler yapmayı düşünüyorum. Ama asıl hedefim "lobster fishing" ıstakoz balıkçığı işine girmek. Mülakatta bunları söylersem kazanma durumum ne olur sizce ve tek başıma gideceğim inglizce seviyem A1-A2 ama 1 buçuk yılda hızla geliştireceğim tabiki.

• @crazycells bir şey soracağım.. ismim mahkeme kararı ile değiştirildi. ancak henüz pasaportumu yenilemedim. pasaportumun bitmesine üç sene vardı. nüfus müdürlüğünden sadece defter parası ödeyerek yenileyebiliyorum ve son 3 seneyi kullanabiliyorum gene.. merak ettiğim şey, pasaport numarası değişiyor mu değişmiyor mu? değişmiyorsa şimdi başvursam ancak daha sonra pasaportu güncellesem bi sıkıntı yaşar mıyım?

• @crazycells benimde bir sorum var :) yine bilen başka arkadaş olursa o da cevaplayabilir. Başvuru formunda çocuk kısmında abd vatandaşı olan çocukları bildirmiyorduk değil mi? bizim çocuk abd vatandaşı geçen sene onu girmemiştik formda. yine de teyit edeyim dedim bu sene yanlışlık yapmayalım :)

• @Blunk, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@crazycells hocam merhaba. Konsolosluğun şu bağlantısındaki https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdf "İÇİNDE YAŞANAN TOPLUMA MADDİ YÜK OLMAMA HÜKÜMLERİNİ YERİNE
    GETİRMEK İÇİN SUNULABİLECEK BELGELER" kısmını okudum. Green card çıkarsa 10-15 bin dolar arası para gösterebilirim. Ama ABD de hazır işim yok, hiç tanıdığım akrabam da yok. Mülakatı geçebilir miyim sizce? Kazanırsam Maine eyaletine gidip ıstakoz balıkçılığı işine girmek istiyorum. Bu işe hemen giremezsem ilk olarak marketlerde restorant otel gibi yerlerde çalışmayı düşünüyorum. Tabi ehliyet alana kadar ehliyet ve araba aldıktan sonra uber eats amazon flex tarzı işler yapmayı düşünüyorum. Ama asıl hedefim "lobster fishing" ıstakoz balıkçığı işine girmek. Mülakatta bunları söylersem kazanma durumum ne olur sizce ve tek başıma gideceğim inglizce seviyem A1-A2 ama 1 buçuk yılda hızla geliştireceğim tabiki.

Bence sorun yasamazsiniz... hem birikiminiz, hem planlariniz, hem de yedek planlariniz var... Zaten konsoloslar da bunlari gormek istiyorlar... Fakat ingilizceyi gelistirmek konusunda size katiliyorum, bu dediklerinizi ingilizce de soyleyebilirseniz zaten ABD'de yasama hazir oldugunuza konsolosu ikna edebilirsiniz :thumbs_up: bol sanslar...

• @travelleth, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@crazycells bir şey soracağım.. ismim mahkeme kararı ile değiştirildi. ancak henüz pasaportumu yenilemedim. pasaportumun bitmesine üç sene vardı. nüfus müdürlüğünden sadece defter parası ödeyerek yenileyebiliyorum ve son 3 seneyi kullanabiliyorum gene.. merak ettiğim şey, pasaport numarası değişiyor mu değişmiyor mu? değişmiyorsa şimdi başvursam ancak daha sonra pasaportu güncellesem bi sıkıntı yaşar mıyım?

evet, defter degisince numarasi da degisecek. Yeni pasaportu cikartip o sekilde basvuru yapin.

• @caner92, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@crazycells benimde bir sorum var :) yine bilen başka arkadaş olursa o da cevaplayabilir. Başvuru formunda çocuk kısmında abd vatandaşı olan çocukları bildirmiyorduk değil mi? bizim çocuk abd vatandaşı geçen sene onu girmemiştik formda. yine de teyit edeyim dedim bu sene yanlışlık yapmayalım :)

hayir, ABD vatandasi veya GC sahibi olan cocuklarinizi eklemenize gerek yok.

• @crazycells hocam çok teşekkürler cevap için

• @crazycells çok şahane ya çok saolun Ali hocam bu bilgi için.Siz bilgilendirme yapmasanız en erken 2023'de başvuru yapabilirsin sizden aldığım bilgiler ile bu sene yapabiliyorum

• Merhaba, dosya numarası oluşması aşamasında başvurunun başlarda veya sonlarda yapılmasının etkisi oluyor mu? Açılır açılmaz başvuruları yapmalı mıyız?

• 2023 DV Başvuruları ne zaman açılıyor?

• @Majezik Merhaba, amacım ukalalık yapmak değil lütfen yanlış anlamayın ancak son 20 sayfadır başvuru takviminin açıklandığı, hangi tarihlerde başvuru yapılacağı, nasıl yapılacağı, 2023 mülakat takvimi filan hepsi konuşuldu. Araştırmadan, okumadan selam vermeden sormanız tuhaf olmamış mı?

• Günaydın, mutlu haftalar herkese.

• ⭐⭐

@Rüştü-Gürbüz Günaydın, benim hafta bir türlü bitmedi 2 haftadır tatil yapmadım..

• @Erkand malum TR şartları, hayatımız çalışmaktan ibaret. Umuyorum yakında... :)

• ⭐⭐

@Rüştü-Gürbüz 🤲

• merhaba başvuru yapılırken skype veya discorddan gönüllü destek olmak isteyen var mıdır :D

• Merhabalar belki bileniniz vardır,18 yaş altı askerlik kurumuna gidip askerlik belgesi alabilir mi

• İyi haftalar herkese. Daha önce sordum ama cevap veren çıkmadı :) ilk gün hemen başvuracak mısınız yoksa başka bir toteminiz var mı ? :)

• @Cycraft green kart için 18 yaş altı olduğu için askerlik belgesi göndermeyeceksin bittiyse tezkere yada erteleme varsa tecil belgesi hiçbiri yoksa hiç göndermiyorsun

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    439k Bakış
    K
    @Betül-0 Sizin cn numaranız benden küçük,ama ben sizden önce mülakata girmişim, Nisan 1 de
  • DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k