-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@quikless, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
çekiliş sonrasında ki üzüntüyü hala tam atlatamasam da, ara sıra buraya gelip sohbetin devam ettiğini görmek güzel oluyor

bu sene benim için herhalde en kötüsü yavaştan kazanma umudunu kaybetmek oldu
İster 1. kez ister 10. kez olumsuz haberde sonu hep acı. Ama burada o acıyı paylaşabilmek, yalnız olmadığını bilmek güzel. Benim gibi çekilişte kazanamamış onlarca kişinin Amerikan diyeti bitmek üzere. Bir kaç ay sonra gene videolara düşeceğiz. Hayaller hayaller.
Uzun lafın kısası o umut gene yeşerecek. Bence buralardan çok uzaklaşma Acısıyla, tatlısıyla buralardayız

-
@abrakadabra, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar herkese selam, uzunca zamandır girmiyordum foruma ara vermiştim.
Ancak, tarih yaklaştıkça foruma girme ve heyecanlara ortak olma isteği istemsizce artıyor
Bu seferki başvurum için fotoğrafı konsolosluğun belirttiği yetkili fotoğrafçılarda çektireyim istiyorum.
Aşağıdaki linkte yer alan fotoğrafçılar mıdır Green Card için fotoğraf çeken?https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/immigrant-visas-tr/gocmen-vize-fotograf-ozellikleri/
Kısa bir konu. Hızlıca göz at. İlla o fotoğrafçılara gitmene gerek yok. İçim rahat etmez diyorsan git tabi. O ayrı.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4621/fotoğrafta-göz-hizası-sıkıntısı
-
@abrakadabra, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar herkese selam, uzunca zamandır girmiyordum foruma ara vermiştim.
Ancak, tarih yaklaştıkça foruma girme ve heyecanlara ortak olma isteği istemsizce artıyor
Bu seferki başvurum için fotoğrafı konsolosluğun belirttiği yetkili fotoğrafçılarda çektireyim istiyorum.
Aşağıdaki linkte yer alan fotoğrafçılar mıdır Green Card için fotoğraf çeken?https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/immigrant-visas-tr/gocmen-vize-fotograf-ozellikleri/
@abrakadabra Evet bolşanslar
-
En az kaç yaşındaki çocuk için pasaport gerekiyor?
-
@Batuhan-X başvuru yaparken sadece 16 yaş üstü kişiler pasaport zorunluluğu var. Yani 16 yaşından üstü her insan kendisinin pasaport olması gerekiyor. Aile bireylerinin İLK başvuru da pasaport bilgileri İSTENMEZ Ancak gitmek için yaşa bakmadan her bir kişi için pasaport gerekiyor.
-
Fotoğraf konusu açılmışken geçen hafta başvuru için fotoğraf çektirdim, beyaz gömlek giymişim farkında olmadan. Fotoğraf kriterleri de bilindiği üzere arka fon beyaz olması isteniyor. Dolayısı ile hem gömlek hem arka fon beyaz olunca tereddüt ettim. Her ne nekadar ikisi de beyaz olsa da gömlek göz ile seçilebilir bir tondaydı. Fotoğraf kriterlerinde kıyafet rengi ile ilgili bir kısıtlama yer almasa da halen kafam karışık. Tecrübe edinen ve tavsiyesi görüşü olan varmı?:
-
merhabalar bu seneki başvurular için pasaport şartı hala devam ediyor mu acaba bilgisi olan varmı ?
-
@hsnnzknn, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Fotoğraf konusu açılmışken geçen hafta başvuru için fotoğraf çektirdim, beyaz gömlek giymişim farkında olmadan. Fotoğraf kriterleri de bilindiği üzere arka fon beyaz olması isteniyor. Dolayısı ile hem gömlek hem arka fon beyaz olunca tereddüt ettim. Her ne nekadar ikisi de beyaz olsa da gömlek göz ile seçilebilir bir tondaydı. Fotoğraf kriterlerinde kıyafet rengi ile ilgili bir kısıtlama yer almasa da halen kafam karışık. Tecrübe edinen ve tavsiyesi görüşü olan varmı?:
Sanırım hiiiç bir şey olmaz. Ama sen kazanamazsan kesin fotodan dolayı oldu diyeceksin. O yüzden,
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4621/fotoğrafta-göz-hizası-sıkıntısı/3
-
@hadi-BE fotoğrafımda, boyut, göz çene hizası, saçın üst kısmından çenenin alt kısmına kadar olan baş mesafesi/uzunluğu, göz seviyesi ile fotoğraf alt hizası ebatları, piksel ile fotoğraf boyutu ve diğer kriterlerin hiçbirinde uyumsuzluk yok. Sadece gömlek rengi beyaz ama göz ile ayırt edilebilir bir derecede
Teşekkür ederim yinede. -
-
@ayvalik10 ikisinde de denedim sorun yok görünüyor. Çok teşekkür ederim.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@hsnnzknn bu iki siteye resmi yükler misin eğer bir sorun yoksa ozaman katılırsın
Adam ansiklopedi gibi maşallah, sana çıksa kendimden çok sevinicem valla

-
Bu senede basvurucax ancak olmazsa almanya için uğraşıyoruz almanya yüzde 99 olur büyük ihtimalle gönlümde hep amerika var nedense eşimde amerika değil almanya istiyor Türkiye yakın olması şartlarin amerikadan daha iyi olması nedeniyle
-
Bu sene ilk başvurumu yapacağım 21 yaşındayım gerekirse 10 yılda denerim ama içimden bir ses tekte kazanacaksın diyor hadi bakalım eğer tekte kazanırsam buraya gelip yazıcam

-
@flz meslek olarak sağlık çalışanı iseniz dünyanın her ülkesi çok iyi gelir. Ancak almanya şu anda işsizlikle yıkılıyor sadece almanya değil belçika da öyle. Kendim almanya doğumluyum akrabalarım almanya hollanda işimden dolayı da müşterilerim yurtdışından geliyor ondan dolayı bence çok fazla büyütmeyin. Kaldı ki şu anda avrupa ülkeleri başta almanya koronadan dolayı almıyor. Türkiye gelen kişiler almanya giriş yaptığı andan itibaren 14 gün boyunca evde mahkum kalıyorlar. Eğer yakalanırsan ki babamın bu yasaktan haberi yoktu yakalandı 500 euro cezası var. Bence kimsenin anlattıklarına hemen inanmayın. Şartların amerikadan iyi olması gitme yönünde ise evet daha kolay ancak yaşam şartları olarak tekrar gözden geçirin. Oraya eski gidenlerle görüşmeyin çünkü amerika da olduğu gibi işsizlik parası alıyorlar yardım alıyorlar siz yeni gitmiş kişilerle görüşün onlar anlatsın zorluklarını.
-
@ayvalik10 verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
-
@Zelene @redsat2000 @Ping-PONG @tolgasatir teşekkürler
-
@tolgasatir Türkiye de yaşayacak olsam cehennemi tercih etmiş olacaktım ( özel hastaneler hariç) ama türkiye planım olmadığı için maaş devlete atanmış hemşireyle aynı olduğu için tercih ettim katlanırım bir süre diye

-
@Rhonster, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Zelene @redsat2000 @Ping-PONG @tolgasatir teşekkürler
Sayin @Rhonster haberi az once okudum. Yeni isiniz hayirli olsun! Basarilar dilerim..
️ -
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@flz meslek olarak sağlık çalışanı iseniz dünyanın her ülkesi çok iyi gelir. Ancak almanya şu anda işsizlikle yıkılıyor sadece almanya değil belçika da öyle. Kendim almanya doğumluyum akrabalarım almanya hollanda işimden dolayı da müşterilerim yurtdışından geliyor ondan dolayı bence çok fazla büyütmeyin. Kaldı ki şu anda avrupa ülkeleri başta almanya koronadan dolayı almıyor. Türkiye gelen kişiler almanya giriş yaptığı andan itibaren 14 gün boyunca evde mahkum kalıyorlar. Eğer yakalanırsan ki babamın bu yasaktan haberi yoktu yakalandı 500 euro cezası var. Bence kimsenin anlattıklarına hemen inanmayın. Şartların amerikadan iyi olması gitme yönünde ise evet daha kolay ancak yaşam şartları olarak tekrar gözden geçirin. Oraya eski gidenlerle görüşmeyin çünkü amerika da olduğu gibi işsizlik parası alıyorlar yardım alıyorlar siz yeni gitmiş kişilerle görüşün onlar anlatsın zorluklarını.
Kesinlikle katiliyorum. Almanya artik eskisi gibi degil. Bir zamanlar 4 yil orada yasadik. Biz oradayken bile orada yasayanlar hep eskiden daha iyiydi diyorlardi. Yani Euro kullanimi oncesini kastediyorlardi.
Genel izlenim: Asgari ucret Almanya ekonomisine gore dusuk ve yasam masraflari pahaliydi. Biz oradayken, aldigimiz maas $ cinsindedi ve ABD uslerinden alisveris yapiyorduk. O yuzden, bizim icin cok fark yoktu. Ama Alman marketler, restaurantlar vb cok daha pahaliydi. Bu arada kastettigim seneler 2004-2008 yillariydi...
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k