her sorunuz için bu şekilde başlık açamazsınız. lütfen ilgili konunun başlığını kullanın;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri?page=1
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.
Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası.
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
Merhaba,
Eşim F1 için başvuracak yakın zamanda benim de onunla F2 için başvurmam söz konusu. Ama onun acil vize talebinden ötürü mülakatını öne alıp benimkini bekletirlerse diye endişeleniyoruz. Pandemi döneminde F2 vizesi alabilen var mı?
Merhabalar bende master için F1'a başvuracağım. Eşiniz randevu alabildi mi acaba F1 için ? Ben hala evrakları topladığım için randevu alınıp alınamadığını kontrol edemedim.
Randevu almadık henüz ama alan arkadaşlarımıza 1 yıl sonrasına vermişler
acil durum için mail attı onlar da henüz bir cevap yokmus
@Neşe-Kayhan, içinde söyledi: Pandemi dönemi F2 vizesi alabilen var mı?
Merhaba,
Eşim F1 için başvuracak yakın zamanda benim de onunla F2 için başvurmam söz konusu. Ama onun acil vize talebinden ötürü mülakatını öne alıp benimkini bekletirlerse diye endişeleniyoruz. Pandemi döneminde F2 vizesi alabilen var mı?
Ayni anda basvuru yapin ve yazacaginiz emailde F1/F2 olarak ikisini de belirtin. Konsolosluk sizi ve esinizi ayni anda dikkate alacaktir ve mulakata cagiracaktir diye dusunuyorum.
@crazycells çok teşekkürler 
@Neşe-Kayhan, içinde söyledi: Pandemi dönemi F2 vizesi alabilen var mı?
@crazycells çok teşekkürler
Merhaba Neşe hanım, durumunuzun akıbetini öğrenebilir miyim? Aynı durumdayız ve araştırma yapıyoruz. Teşekkürler.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum