Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tolgasatir bol kazançlarınız olsun siz e 2 yatırımı için ortalama ne kadar bütçe ayırdınız acaba rahatsız olmayacaksanız öğrenebilirmiyim.


  • @smartcells çok teşekkürler. O zaman Türkiye üzerinden devam. 🙂


  • @ayvalik10 @osman-1 çok teşekkür ederim yeni bilgilendim. 🙂


  • @JessePinkman, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @mskaya, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Öncelikle şunu belirteyim, bende greencard başvurusu yapıyorum, fakat bunu ülkemden nefret ettiğimden değil, kaçıp kurtulmak hissiyle de değil, kendime alternatif gelecek oluşturmak istediğim için. Fakat şunun bilincindeyim, nereye yerleşirsen yerleş nedenin vatandaşı olursan ol ülkeni silemeyeceğin, burası senin vatanın ve burada bazı yorumları gördükçe midem bulanıyor.. Umarım bizden evvel size çıkar ve birdaha geri dönmezsiniz.. O ağzınızdan düşmeyen youtuber maymunlarının çoğu pandemide topukları vurarak ülkesine döndü, sonra da "tatilde Türkiye'de pandemiye yakalandık geri dönemedik" hikayeleriyle milleti avuttular. Benim Amerikada şahsen yaşadığım bir olayda da sizler gibi ülkesini silen bir arkadaş buz pateninde bacağını 3 yerden kırınca 20k USD lik faturayı yırtıp koşarak Türkiye'ye dönmüştü.. Üzülerek söylüyorum ki bu nefret ve bu yaklaşımla çiftlikbankçılar gibi kısa yoldan sefahat hayaliyle yanarsınız ama bir ömür mutluluk bulamazsınız, bunu size amerika da sunmaz. Oturduğunuz yerden göbeğinizi kaşıyarak forumlarda yazılar yazıp büyük arabalar hayali kuracağınıza kendinize yatırım yapın bu dönemde. Dil öğrenin, lisans yapın, ylisans yapın, eğitimlere katılın, iş kurun batırın.. Ve asla ülkenizden nefret etmeyin.. O en tepedeki nefret ettiğinizin ağababası orada var ama kimse sizin gibi yaşamıyor, çünkü herkes hayatına bakıyor. sende bak hayatına takılma boş şeylere. Mesela USA da çoğu halka açık alanda alkol kullanımı yasak, çoğu mesire yerinde güneş batmadan terketmek zorundasın, gece bulunamazsın vs vs. hadi git orada da isyan et bakalım, özentiliği bırakın, aynanın karşısına oturun ve hayatınızda bir defa dürüst oldun kendinize. Geleceğiniz için alternatif oluşturun, uluslararası bir insan olun, ithalat ihracat hayali kurun, üretim hayali kurun, fakat ülkesinden nefret eden biri olmayın. Eğer cidden nefret ediyosanız da yukarıda yazılanların tümünü yok sayın, en kolay şekilde turist vizesi ile iltica edin biryere ve TC vatandaşlığından çıkın, bu ülkeye bir defa faydanız dokunsun.
    Saygılarımla.

    Öncelikle ülke, vatan ve hükumet birbirinden farklı kavramlar, buradaki insanlar ülkelerinden, vatanlarından değil hükumetten, zihniyetten ve düzenden nefret ediyorlar. Bu forumda Amerika harika, mükemmel, orada her şey çok güzel ve kolay olacak diyen insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez hatta Amerika'nın kötü yanlarını sayan insanların sayısı daha çoktur ama zaten asıl olay da o değil, asıl olay mevcut düzen ile ülkemizin her geçen gün kötüye gitmesi. Evet her yerde yasaklar ve kurallar var ki zaten o yasaklar ve kurallar Amerika'da olmasa orası Amerika olmazdı biz de oraya gitmek için bu kadar can atmazdık. Orada yasaklar ve kurallar var ancak cezalar da var. Mesela kadına tecavüz edene ceza var, adam öldürene ceza var, hayvan öldürene ceza var, yolsuzluk yapana ceza var, hırsızlık yapana ceza var, var da var... Bir de olması gerektiği için olan şeyler var: insan hakları gibi, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi, hak edene hakkının verilmesi gibi... Ülkenin şuanki durumunda insanlar yarınını bile göremiyor, ülkeye sorgusuz sualsiz alınan milyonlarca mülteci yüzünden canından korkuyor, kadınlar sokakta yalnız yürümeye korkuyor, attığı bir tweet yüzünden acaba başıma bir şey gelir mi diye korkuyor, o kadar insan akşam evine ekmek götüremiyor siz de boş şeylere takılmayın kendi hayatınıza bakın diyorsunuz ama sizin o boş diye tabir ettiğiniz şeyler benim, bizim için önemli şeyler. Maalesef bu durumda kimse hiçbir şeye bakamıyor, sadece nasıl daha iyi bir hayat sürerim diye düşünüyor. Kendini geliştirmek ve daha donanımlı bir insan olma kısmına katılıyorum ancak bu şartlar altında ne yaşadığını bilmediğiniz, bu ülkeden (sizin tabirinizle) kaçmak isteyen insanların vatandaşlıklarını, ülke sevgilerini ve ülkeye faydalarını sorgulayamaz, hakaret edemezsiniz.

    Helal olsun dostum. Ben cevap verseydim bundan iyisini veremezdim 🙂


  • Herkese günaydın arkadaşlar. 🙂 Başvuru tarihleri geldiğinde ilk günden başvuruyu yapıştıracak mısınız? Yoksa bu işlemde de bilmediğimiz totemleri olan arkadaşlar var mı 🙂


  • @Corleone93 söyleyecek çok şey var ama bu zamanda Silivri'nin soğuk olduğunu göz önüne alarak yazdım. En basitinden buraya bir yazı yazarken bile insan korkuyor, çekiniyor ancak bunlar boş ve önemsiz şeylermiş 🙂


  • @JessePinkman, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Corleone93 söyleyecek çok şey var ama bu zamanda Silivri'nin soğuk olduğunu göz önüne alarak yazdım. En basitinden buraya bir yazı yazarken bile insan korkuyor, çekiniyor ancak bunlar boş ve önemsiz şeylermiş 🙂

    Aynen boşver. Günlük hayatta sürekli insanlar bir mücadele, birbirlerine laf anlatma ve tartışma halinde. Durup düşündüğünde insan ne kadar çok stres oluyor bu tür mücadeleler verince. En iyisi çok kafaya takmamak. Bir hayalimiz var onun için çabalamak gerek, gerisi boş. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mskaya haber başlığını ve linkini koyuyorum senin yorumunu merak ediyorum. Çünkü üniversiteye girmek için hayatından neleri feda ettin ve de etmeye devam ediyorsun. Ailene verdiğin maddi manevi zararları düşünüp te yorum yazar mısın
    "Taliban üyesi "İnönü Üniversitesi'nden kabul aldım" dedi,


  • Merhaba değerli yeşilkart forum ailesi

    Merak ettiğim bir husus var. Tecrübeli yada bilen arkadaş varsa sevinirim. Mayıs ayında greencard açıklandığında ve mülakat zamanı zorunlu askerlik sebebiyle yedek subay olup mülakatında problem yaşan oldu mu hiç ? Yani mülakatta meslekleri sordukları için soruyorum. Kız arkadaşımla başvurmayı düşünüyoruz ve benim şubatta asker olma ihtimalim var. CN numarasına göre 2023 marta kadar mülakat olması durumunda problem olur mu diye merak ediyorum ?

    Şimdiden bilgisi olup yantlayanlara teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum.


  • @ayvalik10 ben bunda bir problem görmüyorum ve tehditte hissetmiyorum. Yeterki eğitim altına girsin, bir düzene otursunlar. Unutmayalım ki bizim için suriyeli afgan ne ise abd için de biz oyuz. Veya hispanicler. İnşallah gittiğinizde yaşadığınız mahallelerde şahit olacaksını bu ve bunun gibilere. İngilterede IRA ispanyada ETA cıların üniversitelere hatta meclislere kadar girebilmeleri buna örnektir. Ülkemiz sadece geçiş aşamasında, inşallah bundan 50 yıl sonra bunlar konuşuluyo olmayacaktır. Bahsettiğiniz düzen (düzensizlik) tek isinler liderler vs hepsi gelip geçici, yaptıklarıda öyle.. yaşı yetenler özal demirel ecevit dönemi şikayetlerinden esame kalmadığını bilir, bugünün düzeninin de olumsuzlukları mutlaka geçer ancak yenilerinin doğmasına nekadar engel olursak okadar iyi. Buda nefret ve kin ile olmaz. Bahsettiğiniz abd düzeninde belki yolsuzluk hırsızlık yok, ama yağma uyuşturucu tecavüz ve çocuk kaçırmanın alası var. Nasipse çocuğunuzla orada yaşadığınızda daha iyi anlayacaksınız. Benimki sadece objektif yaklaşım, fakat bunu anlayamayacak kadar uç noktada yaşıyor insanlar. Ya ocusun ya bucu.. Herşey gönlünüzce olsun..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brkycc 2023 eylüle kadar mülakatın olacak mart değil ondan rahat rahat gidersin gelirsin


  • @ayvalik10
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
    Evet, eylüle kadar sürdüğünü biliyorum fakat CNdan dolayı eğer marttan önce mülakat sırası gelirse, sürecin eylülele kadar uzamaması için sormuştum.
    Yani örneğin ben asker olduğum 2022 kasım aralık gibi mülakat için sıra gelirse onu marttan sonraya bırakmak problem olur mu diye düşünüyorum ondan sormuştum vize kalmaması veya sıra geçtiği için mülakat için randevu alamamak gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mskaya çok teşekkür ederim yaptığın yorumdan dolayı. Aslında en büyük fark ABD kendi vatandaşı ile göçmenleri eşit haklarda ve kanunları olanak sağlıyor. Göçmen ile vatandaş arasında ki 2 fark var oy kullanamıyor ikincisi de mahkeme de jüri olamıyor bu kadar ancak Türkiye de ayrımcılık aşırı yüksek seviyelere çıktı. Göçmenlere tanınan haklar vatandaşa da tanınsa ABD gibi evet haklısın ancak bu haklar arasında dağlar gibi fark var. Bu farktan dolayı ocu ya da bucusun oluyor insan. Sen yıllarca hayatını adadığın olaylara onlar direk çaba sarf etmeden ulaşıyorlar hatta daha fazlasına mesela doktor olacağın zaman tıp okuyor musun 8 yıl daha sonra yanlışım varsa düzeltsinler 2 yılda staj etti 10 yıl. Daha sonra TUS sınavı uzmanlık için 12 yıl okudun üstüne üniversiteye kadar 12 yıl okuyorsun onlar bu son 12 yılı okumadan direk giriyor. Bu haksızlık değil mi bu arada yazdıklarına göre yaşın 35 yaş üstü ki demirel ecevitten bahsediyorsun. Öğretmenlik için de örnek verelim. üniversite 5 yıl okuyorsun. Daha sonra doğuya atanıyorsun. Oradan başka bölgeye geçmen için ya evlilik yada 10 yıl doğuda görev yapıp puan yüksek olunca atama isteyebiliyorsun. Ama onlara sen seç diyorlar. Demek istediğim örnekler çoğaltılır bu kadar fark olmaması gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brkycc vize sayıları sınırlı 55k şu anda senatoda taslak kabul görürse o zaman 80k olacak. İşte büyük sıkıntı burada sadece Türkiye ait değil 55k sayısı tüm ülkeler için sayısı az olduğundan sen ertelediğin zaman vize bitmiş olursa ozaman hakkın gider.

  • ⭐⭐⭐

    @brkycc, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba değerli yeşilkart forum ailesi

    Merak ettiğim bir husus var. Tecrübeli yada bilen arkadaş varsa sevinirim. Mayıs ayında greencard açıklandığında ve mülakat zamanı zorunlu askerlik sebebiyle yedek subay olup mülakatında problem yaşan oldu mu hiç ? Yani mülakatta meslekleri sordukları için soruyorum. Kız arkadaşımla başvurmayı düşünüyoruz ve benim şubatta asker olma ihtimalim var. CN numarasına göre 2023 marta kadar mülakat olması durumunda problem olur mu diye merak ediyorum ?

    Şimdiden bilgisi olup yantlayanlara teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum.

    Yedek subaysanız yasal izin hakkınızı kullanıp gidersiniz. Komutanınızla önceden konuşarak bu izin tarihini ayarlayabilirsiniz.

    Bunun dışında kazandıktan sonra göçmenlik sürecine devam etmeniz için DS260 formunu doldurup göndermeniz gerekiyor. Bu form "Ben lotoyu kazandım ve göçmen olarak gelmek istiyorum" niyetinin resmi bildirimidir. Bu formu göndermediğiniz sürece sizin için hiç bir işlem yapılmaz. Ne mülakat ne başka bir şey. Eğer izin alamama gibi bir dururm olursa (ki hiç sanmıyorum, yedeksubay da dense sonuçta subaysınız ve yasal izin hakkınız vardır) DS260 formunu askerliğinizin bitimine az zaman kala gönderirsiniz ve süreciniz de o tarihten sonra başlar. O tarihten sonra en yakın zamanda mülakat verilir, eğer başvuru ve sonrasında her şeyi doğru yapmışsanız.

  • ⭐⭐

    @mskaya, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @ayvalik10 ben bunda bir problem görmüyorum ve tehditte hissetmiyorum. Yeterki eğitim altına girsin, bir düzene otursunlar. Unutmayalım ki bizim için suriyeli afgan ne ise abd için de biz oyuz. Veya hispanicler. İnşallah gittiğinizde yaşadığınız mahallelerde şahit olacaksını bu ve bunun gibilere. İngilterede IRA ispanyada ETA cıların üniversitelere hatta meclislere kadar girebilmeleri buna örnektir. Ülkemiz sadece geçiş aşamasında, inşallah bundan 50 yıl sonra bunlar konuşuluyo olmayacaktır. Bahsettiğiniz düzen (düzensizlik) tek isinler liderler vs hepsi gelip geçici, yaptıklarıda öyle.. yaşı yetenler özal demirel ecevit dönemi şikayetlerinden esame kalmadığını bilir, bugünün düzeninin de olumsuzlukları mutlaka geçer ancak yenilerinin doğmasına nekadar engel olursak okadar iyi. Buda nefret ve kin ile olmaz. Bahsettiğiniz abd düzeninde belki yolsuzluk hırsızlık yok, ama yağma uyuşturucu tecavüz ve çocuk kaçırmanın alası var. Nasipse çocuğunuzla orada yaşadığınızda daha iyi anlayacaksınız. Benimki sadece objektif yaklaşım, fakat bunu anlayamayacak kadar uç noktada yaşıyor insanlar. Ya ocusun ya bucu.. Herşey gönlünüzce olsun..

    Dostum adam taliban üyesi ama üniversiteye kabul almış farkında mısın? Daha geçen gün Dokuz Eylül üniversitesindeki yabancı kontenjanı 250'den 10 bine çıktı. (1) Bu adamlar bile isteye ülkeye sokuluyor. Taliban üyeleri üniversiteye giriyor. Yarın bu eleman senin orada okuyan kızını şort giydi diye yada oğlunu küpe takıyor diye öldürse ne yapacaksın (2) bana bi anlatsana? ben lisedeyken sınıfta bir suriyeli vardı. Oğlan temel matematik bile bilmeden Diş hekimliği kazandı. Yetmedi bu eleman burayı beğenmedim diye makina mühendisliğine geçti. Bana 400tl parayı kredi olarak veren devlet suriyeli öğrencilere kaç sene önce 1200tl burs verdi (3) ve hala veriyor.

    1- https://tele1.com.tr/9-eylul-universitesinde-yabanci-ogrenci-skandali-446791/
    2- https://onedio.com/haber/afgan-siginmaci-vahseti-batili-gibi-giyiniyor-diye-kiz-kardeslerini-infaz-ettiler-997319
    3- https://www.ytb.gov.tr/duyurular/suriyeli-ogrenciler-icin-destek-burslari-2

  • ⭐⭐

    Demek istediğim şey şu. Ben böyle ülkeye so*ayım.

  • ⭐⭐

    Bazen içimde yaşama sevinci oluyor ama bu ülke onu da yok etmeden duramıyor. Durduk yere üzülüyorum. İçimde kendi ülkeme karşı anlamlandıramadığım bir nefret oluştu artık. Kendi ülkemden tiksinmeye başladım. 25 veya 50 yaş farketmez buradan defolup gitmek bana farz oldu. Bana aylık 50bin dolar verip burada yaşamamı isteseler başka yerde garsonluğu tercih ederim.


  • @ayvalik10 ben teşekkür ederim üslubunuz ve yaklaşımınız için. doğru bilinen yanlışlar ile ilgili şöyle bir site var, kaynakları ve belgeleri ile desteklenmiş faydalı bilgiler var tavsiye ederim merak eden herkese. (benimde konu ile ilgili net bilgim olmadığı için araştırmak istiyorum).

    Herkesin hakkında hayırlısını diliyorum.


  • @mskaya, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @ayvalik10 ben bunda bir problem görmüyorum ve tehditte hissetmiyorum. Yeterki eğitim altına girsin, bir düzene otursunlar. Unutmayalım ki bizim için suriyeli afgan ne ise abd için de biz oyuz. Veya hispanicler. İnşallah gittiğinizde yaşadığınız mahallelerde şahit olacaksını bu ve bunun gibilere. İngilterede IRA ispanyada ETA cıların üniversitelere hatta meclislere kadar girebilmeleri buna örnektir. Ülkemiz sadece geçiş aşamasında, inşallah bundan 50 yıl sonra bunlar konuşuluyo olmayacaktır. Bahsettiğiniz düzen (düzensizlik) tek isinler liderler vs hepsi gelip geçici, yaptıklarıda öyle.. yaşı yetenler özal demirel ecevit dönemi şikayetlerinden esame kalmadığını bilir, bugünün düzeninin de olumsuzlukları mutlaka geçer ancak yenilerinin doğmasına nekadar engel olursak okadar iyi. Buda nefret ve kin ile olmaz. Bahsettiğiniz abd düzeninde belki yolsuzluk hırsızlık yok, ama yağma uyuşturucu tecavüz ve çocuk kaçırmanın alası var. Nasipse çocuğunuzla orada yaşadığınızda daha iyi anlayacaksınız. Benimki sadece objektif yaklaşım, fakat bunu anlayamayacak kadar uç noktada yaşıyor insanlar. Ya ocusun ya bucu.. Herşey gönlünüzce olsun..

    Amerika seni ülkesine almadan önce her şeyini en ince ayrıntısına kadar araştırıyor, ülkesine, milletine zararı olabilecek potansiyelde kimseyi almıyor ülkeye. Geçmişinde bir suç işlemiş mi diye araştırıyor, bulaşıcı bir hastalığı var mı diye araştırıyor, terör bağlantısı var mı diye araştırıyor, bunların tamamını milletini, vatandaşını korumak için yapıyor. Sen şuanda ülkene giren mültecilerin ne sayısını biliyorsun ne de kim olduklarını neci olduklarını. O yüzden Amerika'ya giden Türkler ile buraya gelen mülteciler asla bir değil, arada dağlar kadar fark var. Üniversiteye kabul alan Taliban üyesi hakkındaki yorumunuza sadece gülüyorum. Sıradan yabancı kontenjanlı bir öğrenci gibi bahsettiğiniz kişi bir terör örgütü üyesi ve yarın bir gün o öğrencinin(!) sınıfta bomba patlatmayacağının, saldırı düzenlemeyeceğinin garantisi yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum