@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
Sanirim siz bu iki durumu ka
en iyisini o bilir sayın sayın crazycells
lütfen rica ediyor bir konuda tam olarak bilgin yoksa yazma 
-
#dv2022 istatistikleri açıklanmış.

-
Merhabalar, ilk defa başvuracağım için süreci pek bilmiyorum. Şu an üniversite 4. sınıfım. Diyelim ki başvuruda seçildim. Hemen işlemlere başlamak mı gerekiyor, istediğim zaman gidebilme gibi bir şansım var mı? Örneğin okulumu bitirip gitmek istesem böyle bir şansım var mıdır?
-
@denizci10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
#dv2022 istatistikleri açıklanmış.
Asıl piyango Rusya, Özbekistan, biraz da Ukrayna'ya vurmuş gibi.
-
Hiç bir ülke verilecek maksimum rakam olan 55 bin vizenin %7'sinden fazlasını alamaz. Bu da 3850 vizeye tekabül ediyor. Yani bir ülkede 10 bin kişi de kazansa sırasıyla alınacak 3850 vizeden sonra o ülkeye DV vizesi biter, sonrakiler alamaz.
-
@smartcells, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
Hiç bir ülke verilecek maksimum rakam olan 55 bin vizenin %7'sinden fazlasını alamaz. Bu da 3850 vizeye tekabül ediyor. Yani bir ülkede 10 bin kişi de kazansa sırasıyla alınacak 3850 vizeden sonra o ülkeye DV vizesi biter, sonrakiler alamaz.
Yani oralarda elenenler çok olursa nuraması yüksek olanlara da %7'nin içine girme şansı olur belki.
-
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
Yani oralarda elenenler çok olursa nuraması yüksek olanlara da %7'nin içine girme şansı olur belki.
Dediğin doğru.
Şöyle açıklayabiliriz: Kazananlar açıklanıyor. Fakat bu açıklananlardan sadece belli bir kesim sürece devam edebiliyor.
Bir ülkede 6000 kişi açıklanıyor. Bunlardan hepsi DS260 göndermiyor ya da gönderemiyor. DS260 "ben göçmen olarak gelmek istiyorum" niyetinin beyan edilmesidir. Peki neden hepsi göndermiyor.
Bir kısmı gitmekten vazgeçiyor.
Bir kısmı kazandığını bile bilmiyor (kontrol etmeyi unutuyor veya başvuru numarasını/bilgilerini bulamadığı için kazanıp kazanmadığını hiç bir zaman öğrenemiyor).
Bir kısmı en başta doğru olmayan bilgilerle başvurduğu için devam etmiyor veya devam etse bile red yiyor (olmayan veya geçersiz pasaport bilgileri, eksik girilen aile bireyi bilgileri, uygun olmayan fotoğrafla başvuru vs gibi).
Bir kısmı bazı diğer sebeplerden red alıyor.Bu elemelerden sonra bu durumda en büyük numaranın bile şansı oluyor aslında.
-
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
Dediğin doğru.
Şöyle açıklayabiliriz: Kazananlar açıklanıyor. Fakat bu açıklananlardan sadece belli bir kesim sürece devam edebiliyor.
Bir ülkede 6000 kişi açıklanıyor. Bunlardan hepsi DS260 göndermiyor ya da gönderemiyor. DS260 "ben göçmen olarak gelmek istiyorum" niyetinin beyan edilmesidir. Peki neden hepsi göndermiyor.
Bir kısmı gitmekten vazgeçiyor.
Bir kısmı kazandığını bile bilmiyor (kontrol etmeyi unutuyor veya başvuru numarasını/bilgilerini bulamadığı için kazanıp kazanmadığını hiç bir zaman öğrenemiyor).
Bir kısmı en başta doğru olmayan bilgilerle başvurduğu için devam etmiyor veya devam etse bile red yiyor (olmayan veya geçersiz pasaport bilgileri, eksik girilen aile bireyi bilgileri, uygun olmayan fotoğrafla başvuru vs gibi).
Bir kısmı bazı diğer sebeplerden red alıyor.Bu elemelerden sonra bu durumda en büyük numaranın bile şansı oluyor aslında.
7 kere nanik çıkmış biri olarak bilmediğim çok şey var. Çünkü ds 260 doldurmaydı falandı filandı hiç araştırmadım. Çünküüü o kadar bilgiye şimdilik gerek yok. İlk adım çekilişe nasıl başvurulur, kazandıktan hemen sonra neler yapılır.
Sonraki adım araştırmaları bu ilki gerçekleştiğinde olacak. Kaldı ki sitede a'dan z'ye her şey var. Ama genede az buçuk çekiliş sürecini biliyorum.
Detaylı anlatımın için de teşekkür ederim
-
Benim 4 yada beşinci başvurum olcak hep bu sene basvurmicam diyorum bir ümitle tekrar başvuruyorum inşallah bu sene çıkarda o sevinci ve tatli telaşı bizde yaşarız..
-
@redsat2000 Max 6 ay yani. Peki ABD'ye yerleşmeden gir-çık yaparak bu süre en fazla ne kadar uzatılabilir? Bunu sorma sebebim ağırlıklı olarak maddi imkanlar.Sonuçta bu kurda Amerika'ya yerleşmek kolay olmayacak.
Cevaplarınız için teşekkür ederim
-
@BordoBereli Ekimde başlamıyor mu başvuru ya
-
Ufaktan ufaktan yerimizi alalım

-
@senaysayla DV2023 başvuruları ekimin ilk haftası gibi başlar 1 ay sürer sonuçlar 2022 mayısta açıklanır mülakatlar 1 ekim 2022 de başlar 30 eylül 2023 te biter eğer kazanırsanız numaranıza göre mülakat tarihi erken yada geç olabilir.
-
@Hezekiel, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
@redsat2000 Max 6 ay yani. Peki ABD'ye yerleşmeden gir-çık yaparak bu süre en fazla ne kadar uzatılabilir? Bunu sorma sebebim ağırlıklı olarak maddi imkanlar.Sonuçta bu kurda Amerika'ya yerleşmek kolay olmayacak.
Cevaplarınız için teşekkür ederim
@Hezekiel ilk giriş tarihinizden itibaren bir senelik bölümler halinde o dönem içinde toplam 6 ay 1 gün kalmayı ABD de kalmayı başarabilirseniz mümkün . Buda yorucu ve masraflı bir iş. Onun yerine ABD de iş bulup çalışmak daha akılcı bir yöntem. Sadece kısa giriş çıkışla sıkıntılı ve riskli bir durum Tavsiye etmem
-
@BordoBereli ekimde başlıyo arkadaş özel sitelere başvurmuş heralde
-
ben de aranızdayımm şanslıyımdır bu sene inşallah çıkacak başvuru döneminde görüşmek üzere
-
-
@redsat2000 Anladım hocam teşekkür ederim

-

İstatistik olarak kazanma ihtimalimiz onbinde 7. Ve bence her geçen gün bu ihtimal daha da azalıyor. Herkes tedbirini buna göre alsın.
-
@goblis, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
@İsveçCadısı, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
Arkadaşlar açık liseden mezun olmama 2 sınav kaldı 2 sınav sonra mezunum greencard a başvururken sorun olmaz değil mi bu durum ?
Sorun olmaz, hatta başvuru öncesinde değil mülakata kadar mezun olmanız gerekiyor.
teşekkür ederim.
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
110
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k