(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
@Nothing-Man, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
WhatsApp a şimdi yazdım gruba kopyalıyorum.
Tekrar merhaba İstanbul a geldim sonunda.Sabah yazmıştım, Ankara'da 10:15 randevum vardı.son dönemde grup da yazılanları görünce moralim çok bozuldu fazla gruba bile bakmadım.ben 32 yaşında üni mezunu 6/7 yıldır muhasebe finans alanında çalışıyorum.bankada dolar 12/14k civarında param vardı.Evrak olarak yanıma neler neler almadım.🙃 Açık konuşmak gerekirse hiç ümidim de kalmadı desem yeridir benden genç arkadaşlar alamayınca insan üzülüyor ve umutsuz oluyor doğrusu.bugun görüşme esnasında içeri girmeden gömlek giyerim diye yanıma da aldım ama dışarıda o an onuda unuttum.Gorusme başladı, anladım ama ingilizcemin az olduğunu söyledim gulumsedik arkadan bir arkadaş çağırdı.Neden dedi dil öğrenmek için burada da kursa gittim ama gelişmiyor dedim ne iş yapar siniz diye sordu muhasebe finans dedim.ek olarak pandemi zamanında home Office olarak da çalışmaya başladık dedim ki, son 1 yıla yakın ücretsiz izin olarak duruyorum yani evrak sorsa 0 görecek bodro da neyse gülüştük tebrik etti dondum türk arkadaşla göz göze geldik tamam oldu tebrikler dedi yine dondum tâbi🙃 5 güne pasaportunuz gelir geçmiş olsun dedi ben şok tabi 😂 sevis ds disinda birşeye bakmadı halbuki neler götürdüm🤪 iş yerinden yazı Türkiye den kurslardan bizimle kursa aktif katıldı imza sirkusu vs vs tüm bekleyen arkadaşlara başarılar diliyorum umarım süreçler yüzümüzü güldürür atladigim yer varsa sorabilirsiniz,Dil okulu 6 ay harvest institu (just English California şubesi)Hayirli olsun :) dil okulu vize basvurularinin da normale donmeye baslamasi sevindirici :)
simdiden egitiminizde basarilar... -
@FreeMen teşekkürler her an WhatsApp dan kontak halindeydim ki süreç pandemiden çok uzadı.kolej olarak planım var bakalım.
-
@crazycells çok teşekkürler, evet arka arkaya gelir güzel haberler umarım.
-
@Nothing-Man merhabalar tebrik ederim. Konsoloslukta görüşmeye girdiğiniz kişi esmer siyah saçlı 30-35 yaşlarında bayan mıydı acaba? Bende görüşmeye girdim ama türkçe konusamadıgı için anlaşamadık arkadan türkçe bilem bir bayan cagırdı red aldım malesef.
-
@corneo37, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@Nothing-Man merhabalar tebrik ederim. Konsoloslukta görüşmeye girdiğiniz kişi esmer siyah saçlı 30-35 yaşlarında bayan mıydı acaba? Bende görüşmeye girdim ama türkçe konusamadıgı için anlaşamadık arkadan türkçe bilem bir bayan cagırdı red aldım malesef.
:( Dil okulu için gidilen vize görüşmesinde bile İngilizce konuşmak istemeleri çok saçma.
-
Silinmis Mesaj.
-
@corneo37 tam siyah değil kumral çok güle, en sağda olan pano daydi.kismet umarım bu ümidinizi kırmaz tekrar deneyebilirsiniz
-
@fatmucu çok teşekkürler, umarım tüm bekleyenlerin olumlu olur süreçleri.Bir yıl evet.Fakat pandemi dolayısıyla esnemeler oluyor diye biliyorum.
-
@crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
renkli ciktisini alin goturun, zaten bilgileri SEVIS kayitlariyla kiyasladiklari icin cikti da sorun yaratmiyor.
Cevap için teşekkürler.
-
Arkadaşlar merhaba..
- bank statement ( yarın alacağız)
- ds-160 barkodlu sayfa
- SEVIS fee receipt
- I-20 belgesi
- SAT skorum
- 5X5cm fotoğraf
Bunlar dışında hangi belgeleri çıkarmam gerekir? Teşekkür ediyorum
-
@denizkaya, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Arkadaşlar merhaba..
- ds-160 barkodlu sayfa
- SEVIS fee receipt
- I-20 belgesi
- SAT skorum
- 5X5cm fotoğraf
Merhabalar, bunlar yeterli. Geriye kalanlar ekstraya giriyor. Yanına alanda var almayanda yani. Diploma , niyet dilekçesi, çalışıyorsanız şirketinizin size geriye döndüğünüzde tekrar aynı işte calısacağınızı belirten mektubu vs vs . liste böyle uzuyor.
-
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Arkadaşlar merhaba..
- ds-160 barkodlu sayfa
- SEVIS fee receipt
- I-20 belgesi
- SAT skorum
- 5X5cm fotoğraf
Merhabalar, bunlar yeterli. Geriye kalanlar ekstraya giriyor. Yanına alanda var almayanda yani. Diploma , niyet dilekçesi, çalışıyorsanız şirketinizin size geriye döndüğünüzde tekrar aynı işte calısacağınızı belirten mektubu vs vs . liste böyle uzuyor.
Teşekkürler reis
-
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Arkadaşlar merhaba..
- ds-160 barkodlu sayfa
- SEVIS fee receipt
- I-20 belgesi
- SAT skorum
- 5X5cm fotoğraf
Teşekkürler reis
şimdiden bol şans kardeşim.
-
Merhaba herkese dil okulu öğrenci vizesi için konsolosluktan randevu alıcam ama Istanbuldan mı Ankaradan mı almalıyım sizce bir önemi olur mu Ankaradan daha kolay alınabiliyor diye okumuştumda daha önce ?
-
@Mert-Diri merhaba, ankara da şuan randevu verilmiyor. İstanbul, Ankara kıyaslamasında bu var gibi fakat; tüm görüşmeler bence ayrı ayrı vaka. Bol şans ..
-
@cüneyt-tarıkman teşekkürler, evet bugün renkli çıktı ile gittiğim mülakatta vizem onaylandı, "Vize talep dilekçesi" yazmamıştım, konsolosluk görevlileri tarafından da sorulmadı. (Vize mülakatına girecek arkadaşlara bilgi olması açısından yazdım) Sorulara verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
-
Silinmis Mesaj.
-
@hasancan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@cüneyt-tarıkman teşekkürler, evet bugün renkli çıktı ile gittiğim mülakatta vizem onaylandı, "Vize talep dilekçesi" yazmamıştım, konsolosluk görevlileri tarafından da sorulmadı. (Vize mülakatına girecek arkadaşlara bilgi olması açısından yazdım) Sorulara verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
Tebrikler. Her şey gönlünüzce olsun :)
-
@hasancan tebrikler.
-
Arkadaşlar selam,
14 Temmuz sabah 08:00 İstanbul'da randevum vardı.
Öncelikle profilimden bahsedeyim; 31 yaşındayım, 5 yıldan biraz fazladır büyük bir Amerikan Medikal firmasinda bölge satış sorumlusu olarak çalışıyorum. 2 kez WAT, 6 kez de schengen vizesi aldım ve hâla hali hazırda 2 yıl geçerliliği olan schengen vizem var.
Öncelikle 7:30, sonrasinda 7:45 randevularini aldılar. 8de randevusu olan bir kaç kişiydik bizi de sonrasinda çağırdılar ve yukarı çıktık.
Belge kontrolü ve parmak izinden sonra sıraya girdim ve önümde 15 kişiye yakın öğrenci vardı. J ve F karışıktı.
Öncesinden bir gişe işlem yapıyordu sonrasinda ikinci ve üçüncü gişeler de açıldı ve o meşhur siyahi vize memuru en son açılandaydi ve bana o denk geldi.
-Merhaba bugün nasılsın diye sordum ve iyiyim teşekkürler diye cevap verdi.
Pasaport ve I-20 belgelerini iç içe geçirilmiş şekilde kendisine uzattım.
Sonrasinda
-Neden dil okuluna gidiyorsun
-Kim ödüyor? Şirketin masraflarda yardımcı oluyor mu?
-Daha önce WAT yaptın mı?
-Hangi universitede ne bitirdigimi
-Ingilizcemi gelistirmemin döndükten sonra maaş artışına yardımcı olup olmayacağını sordu
Ve daha sonra vizem onayladi. Sadece İngilizce konuştum ve öyle anlatıldığı gibi sert biri değildi bence kendisi. Umarım bunlar size yardımcı olur. Size önerim ingilizceniz az bile olsa konuşmaya çalışın sonrasinda eğer anlamaz ya da konusamazsaniz Türkçe devam edin.
Bu arada hiçbir dokümanı kontrol etmedi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum