DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)
-
@gucarslan Dava dilekçesini daha sonra paylaşacakmış (Tabii redakte edilmiş olur muhtemelen). Yargıç henüz belli değilmiş. Yarın hükümet avukatıyla brifing programı yapacaklarmış. Dava dilekçesini paylaşınca, "Bade"nin ilk ismi (ve muhtemelen bir tek onunki) görünür herhalde. (Öğrenebilirsem) Öğrenir öğrenmez paylaşırım.
-
@kingocali, içinde söyledi: DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)
@gucarslan Dava dilekçesini daha sonra paylaşacakmış (Tabii redakte edilmiş olur muhtemelen). Yargıç henüz belli değilmiş. Yarın hükümet avukatıyla brifing programı yapacaklarmış. Dava dilekçesini paylaşınca, "Bade"nin ilk ismi (ve muhtemelen bir tek onunki) görünür herhalde. (Öğrenebilirsem) Öğrenir öğrenmez paylaşırım.
Yeni güncelleme gelmedi ama, 261 grup üyesini tarayarak, "Bade"nin tam adını buldum: Dinesh Bade :)
Bu arada, adını açıkça yazan grup üyeleri içinde, benim dışımda 4 Türk daha olduğunu tespit ettim.
Gruba yalnızca, davet usulüyle, davacılar katılabiliyor. Yönetici Nicolette Glazer. Kendisi dışında yönetici görmedim. O yüzden, davada en az 260 davacı olduğunu söylemek yanlış olmayabilir. Zira, davet alıp, gruba henüz üye olmamış davacılar da olabilir.
-
@kingocali haber verdiğiniz için teşekkürler :)
bol şans diliyorum size, diğer türk arkadaşlara ve elbette diğer davacılara.. -
Nicolette Glazer, Bade v. Blinken davasının dava dilekçesini redaksiyonsuz paylaştı. Henüz hepsini okumaya fırsatım olmadı ama, davaya katılan 371 DV2021 talihlisinden 3'ünün Türk olduğunu görüyorum. 371 sayısından emin değilim. Virgüllerin arasını saydım ama, bazı isimler tek kelimeydi. Bazı isimleri "Ahmet Demirci", bazı isimleri "Oduncu, Mehmet" şeklinde yazmış olduğunu düşünüyorum. Dünya isimlerinin tamamına aşina olmadığımdan, hangi isim nerede başlıyor, nerede bitiyor; virgüllerin aralarına bakmak dışında, tespit etmenin başka yolunu bilmiyorum.
Enteresan bulduğum şey, davaya 61 de DV2020 talihlisinin katılmış olması. DV2020 talihlilerinin de bu davaya katılabildiğini, hatta artık herhangi bir davaya katılabildiklerini bilmiyordum. Davacı DV2020 talihlilerinin arasında, 4 tane de Türk var.
Yargıç, Yargıç Mehta.
-
Son Dakika!
Yargıç Mehta, kendi baktığı DV-2021 davaları (Goh v. Blinken ve Goodluck v. Biden kesin; bugün yargıç olarak atandığı Bade v. Blinken davasının da bunlara eklenmesi muhtemel) için, 19 Temmuz'da ortak duruşma yapma kararı verdi!
Toplam davacı sayısı 26.500'leri bulmamış olsa, davacılar için iyi haber derdim. Şu an işler tehlikeli...

-
@kingocali haber verdiğiniz için teşekkürler.
sanırım sn. glazer de mehta trenine atlayan son şanslı yolcu oldu :)
eminim ki güzel bir kararverilecektir. hayırlı olması dileğiyle.. -
reg. challenge ve problem consulate 2.0 davalarının ikisinede katıldım.3 kişilik bir telegram grubumuz mevcut.
-
reg. challenge davasından yarın bir anlaşma haberi gelebilir.
-
başlamadan bitebilir.Böyle bir durum oluşursa kanaatimce diğer davalarıda , hatta davasızlarıda olumlu etkileyecektir.bununla ilgili bir yazı vardı ama bulamıyorum.reg. challenge davası dusmana kendı sılahıyla, covid19 tedbirleriyle ilişkili duzenlemelerle , saldıran ve video konferans görusmeler talep eden bir dava.
-
jacob davasında class kararıyla ilgili kopan fırtınada jacob davacılarından hakimin class kararını talep olmadanda verebileceğini soylediklerini hatırlıyorum.regulatory challenge davasında dava dilekçesini okuduktan sonra eğer hukuken gerçekten mümkünse yargıcın bu konuda kendi insiyatifle bu dava sonucları bakımından bir class kararı verebileceğini dusunuyorum.
-
@jinglebells merhaba. iletilerinizden anladığım kadarıyla ortada avukat ve müvekkiller arasında bir görüşme durumu oldu, mümkünse biraz daha detay verebilir misiniz?
ilk olarak; iki davanın da yargıç ataması resmi olarak gerçekleşti mi; orayı kaçırdım sanırım?
bir de davada class talebi olmadan yargıçtan class kararı nasıl gelecek tam olarak anlayamadım?
yargıç, genele bir rahatlama verebilir(mi) bilemiyorum ancak; hali hazırda RosalesvBiden davasında bir class talebi varken bunu yapar mı, yaparsa neden yapar büyük bir soru işareti. -
Bade v. Blinken davasında, Nicolette Glazer ile hükümet avukatı bugün görüştü. Formalite olan settlement görüşmesi, beklendiği üzere başarısızlıkla sonuçlanmış. Nicolette Glazer, yargıçtan ihtiyati tedbir talebinde bulunmuş. Hükümet avukatının, tabii ki buna da itiraz etmesi ve işleri 19 Temmuz'a kadar yavaşlatmaya çalışması bekleniyormuş. Nicolette Glazer da, her türlü yavaşlatma talebine itiraz edecekmiş. Ayrıca, Yargıç Mehta'nın, Bade v. Blinken davasının duruşmasını da, Goh v. Blinken, Goodluck v. Biden ve Flizapovich v. Department of State davalarının 19 Temmuz'daki duruşmalarıyla birleştirmesi kendisini şaşırtmazmış.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)
@jinglebells merhaba. iletilerinizden anladığım kadarıyla ortada avukat ve müvekkiller arasında bir görüşme durumu oldu, mümkünse biraz daha detay verebilir misiniz?
ilk olarak; iki davanın da yargıç ataması resmi olarak gerçekleşti mi; orayı kaçırdım sanırım?
bir de davada class talebi olmadan yargıçtan class kararı nasıl gelecek tam olarak anlayamadım?
yargıç, genele bir rahatlama verebilir(mi) bilemiyorum ancak; hali hazırda RosalesvBiden davasında bir class talebi varken bunu yapar mı, yaparsa neden yapar büyük bir soru işareti.zoom ustunden gorusmeler oluyor.yargıçtan diğer uygun gördugu tedbirleri almasını ıstıyor dava dilekcesınde kapı açık bence yeter ki yargıç yapıcam desin hicbirimiz itiraz etmeyiz.bazı davalardaki arkadaslar gibi.
-
problem consulate 2.0 davası ile ilgili hakim ataması 21 haziran 2021 de yapılmış. ismi Judge Timothy J. Kelly @gucarslan
-
regulatory challenge davasında hakim mehta zaten @gucarslan
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)
yargıç, genele bir rahatlama verebilir(mi) bilemiyorum ancak; hali hazırda RosalesvBiden davasında bir class talebi varken bunu yapar mı, yaparsa neden yapar büyük bir soru işareti.bade vs blinken davası yapılan ıdarı duzenlemelere ıtıraz edıyor.isimli davacılarına video konferans ile vize verilmesını vs talep edıyor.boyle bir karar verirse yargıç mehta bade davasıyla bırlestırdıgı goodluck vs davalarında video konferans ile konsolosluga gıtmeden vize verılmesını emredebilir.class olmasa bile goodluck maaşallah class gibi dava zaten.sonucta bu altyapı varsa herkese kullanılabılır ve goodluckta verıcegı olumlu bır karara karsı yapılacak covid movid itirazlarınıda bastan bertaraf eder.yargıç Mehta'nın bade v blinken davasını ustune almasının ve goodluck ve dıger davalarla bırlestırme sebebi bu benim kanaatimce.
-
teşekkürler sn. @jinglebells
ben de şimdi siteden kontrol ettim, BadevBlinken davasına J.Mehta görünüyor;https://www.pacermonitor.com/public/case/40734639/BADE_et_al_v_DEPARTMENT_OF_STATE_et_al
-
J Mehta, #BadevDeptofState davasında, talep edilen PI talebini reddettiğini açıkladı.
bu elbette davanın sona erdiğini göstermiyor, sadece PI talebi reddedildi. kısaca dava halen hayatta diyebiliriz..Glazer'in davanın nasıl devam ettireceğini bekleyip göreceğiz.
davaya katılan arkadaşlara sonraki süreçte bol şans diliyorum. -
J Mehta, #BadevDeptofState davasında, talep edilen PI talebini reddettiğini açıkladı.
bu elbette davanın sona erdiğini göstermiyor, sadece PI talebi reddedildi. kısaca dava halen hayatta diyebiliriz..Glazer'in davanın nasıl devam ettireceğini bekleyip göreceğiz.
davaya katılan arkadaşlara sonraki süreçte bol şans diliyorum.Davanın amacı, davacılara, mülakatlarını, çalışmayan konsolosluklar yerine, çalışan konsolosluklara nakletme ya da elektronik ortamda yapma hakkının verilmesini sağlamaktı.
Mehta'nın, ihtiyati tedbir talebini sürecin bitmesine 2 ay kala reddetmesinden daha vahim olan şey, talebi reddetme gerekçeleri:
-
"Hükümetin uygulamalarında, Elektronik Devlet Kanunu'na herhangi bir aykırılık yok. Göçmen Vize Formu elektronik ortamda doldurulduktan sonra, hükümetin, mülakatların yüz yüze yapılmasını talep etme hakkı var" diyor. Şahsen, Nicolette Glazer'ın, nasıl davanın hala devam ettiğini söyleyebildiğini ve hala hayatta olduğunu iddia edebildiğini anlamakta güçlük çekiyorum.
-
"Davacılar, ABD'de bulunmadıklarından, ABD Anayasası'nın kendilerine sağladığı haklardan yararlanamazlar" diyor; ki, bu da, neresinden tutarsanız tutun, bütün davalardaki bütün davacılar için korkunç bir tespit. Davaların çoğunun Mehta tarafından görülüyor olması, durumu daha da korkunç hale getiriyor.
Ben green card'dan geçtim; artık suçlu bulunacağımızdan endişe etmeye başladım (Mübalağa içerir)...
-
-
@gucarslan teşekkurler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum