( J ) Değişim Programı Vizeleri
-
Merhaba,2020 talihlisiyim fakat vizemi alamadim.DS-260 formu doldurmustum.Onumuzdeki hafta Meksika’da J vizesi icin randevum var.Sizce daha onceden Ds-260 doldurmam vizeme engel olur mu?Daha onceden 3 tane J vizem mevcut
-
@repatita, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
Merhaba,2020 talihlisiyim fakat vizemi alamadim.DS-260 formu doldurmustum.Onumuzdeki hafta Meksika’da J vizesi icin randevum var.Sizce daha onceden Ds-260 doldurmam vizeme engel olur mu?Daha onceden 3 tane J vizem mevcut
Direkt bir engel degil.
J1'i alip, suresi bitince Turkiye'ye gerip donup, gocmenlik surecinizi Turkiye'den alacaginiza dair konsolosu ikna ederseniz o durumda vizeyi alabilirsiniz; ama konsolos bu vizeyi ABD'de kalip gocmenlik islemleri icin kullanacaginizi dusunurse vize alamayabilirsiniz.
-
@crazycells peki sizce mulakat esnasinda konsolos bunun hakkinda bana bir soru yoneltecek mi?Gorse bile surecim bitti olarak gorunmeyecek mi?
Durumu her turlu kurtaracak seviyede ingilizcem var fakat bu durumda red alir miyim diye meksika’ya gitmeye biraz cekiniyorum
-
@crazycells peki sizce mulakat esnasinda konsolos bunun hakkinda bana bir soru yoneltecek mi?Gorse bile surecim bitti olarak gorunmeyecek mi?
Durumu her turlu kurtaracak seviyede ingilizcem var fakat bu durumda red alir miyim diye meksika’ya gitmeye biraz cekiniyorum
Sorabilir, cunku bu bilgiyi rahatca gorecektir... siz sorulara dogru cevap vermelisiniz. Turkiye'ye sizi baglayan durumlar yok mu? okul, mezuniyet vs? Bu tur seylerden bahsederseniz sorun yasama ihtimaliniz azalacaktir.
-
@crazycells cok tesekkur ederim.Tez yazmam gerektiginden bahsedecegim
-
@crazycells soruyu sormak icin dogru yer mi bilmiyorum fakat bir sorum daha olacak.Vize gorusmesine girdigimde pasaportumun bitimine 7 ay kalmis olacak.Bu vize basilmasi icin bir engel olusturur mu sizce?
-
@crazycells soruyu sormak icin dogru yer mi bilmiyorum fakat bir sorum daha olacak.Vize gorusmesine girdigimde pasaportumun bitimine 7 ay kalmis olacak.Bu vize basilmasi icin bir engel olusturur mu sizce?
Hayir, bu tarihlerle tum J1 WAT suresini kapsayacagi icin problem olmaz.
-
@repatita WAT vizesi deneyiminizi su basliga aktarmayi da unutmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3753/2021-j-1-wat-programı
-
DS160 formunu eşim için doldururken "other names used" kısmına no dedik. Ama eşimin önceden surname'i farklıydı. Şimdi onayladığımız için düzeltemiyoruz. Ne yapmak lazım. Randevu günü orada durumu anlatsak uygun olur mu?
@crazycells -
@Aleo, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
DS160 formunu eşim için doldururken "other names used" kısmına no dedik. Ama eşimin önceden surname'i farklıydı. Şimdi onayladığımız için düzeltemiyoruz. Ne yapmak lazım. Randevu günü orada durumu anlatsak uygun olur mu?
@crazycellsevet, randevu gunu vukuatli nufus kayit ornegini de yaninizda bulundurun. Zaten butun aciklamalar orada yazacak, dolayisiyla direkt resmi belgeyi verirsiniz duzeltme icin.
-
@crazycells, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
@Aleo, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
@crazycellsevet, randevu gunu vukuatli nufus kayit ornegini de yaninizda bulundurun. Zaten butun aciklamalar orada yazacak, dolayisiyla direkt resmi belgeyi verirsiniz duzeltme icin.
teşekkür ederim.
-
-
@renksizcocuk, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
@renksizcocuk, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
Bu arada sponsorum ile görüştüm ve maalesef olumsuz cevap aldım. Geçen sene kullandığım DS formumdaki SEVIS ID'im inactive duruma geçtiği için, aynı SEVIS ID ile yeni bir DS formu basamayacaklarını söylediler. Fakat Department of State ile iletişim halinde olduklarını ve Visa Interview Waiver için geçen sene programa katılmış öğrencilerin de aynı SEVIS ID'yi tekrar alabilmeleri için uğraştıklarını ilettiler. O durumda aynı vizeyi kullanmamda bir sakınca yokmuş. Umarım Department of State aynı SEVIS ID'lerin kullanılmasına geçen sene programa katılmış olan öğrenciler için de onay verir. Yeni bir gelişme olması durumunda burda da tekrardan paylaşırım.
Daha detaylı bilgi alabilmek için Custom and Border Protection (CBP) ile görüştüm dün telefonda ve onlara durumu açıkladım. Kendileri bunun bir sıkıntı olmadığını vizem henüz expire duruma gelmediği için kullanmamda hiçbir sıkıntı olmadığını söylediler. Vizemde ve yeni alacağım DS-2019 formumda farklı SEVIS ID olacağını söyledim ve bu sefer de bunun normal bir şey olduğunu bazen F-1 vizelerinde öğrencilerin farklı bir okula transfer yapması durumunda SEVIS ID'lerinin değiştiğini fakat yeni bir vize almalarının gerekmediğini iletti. Fakat kimse kesin bir şey diyemiyor bu vize hakkında. Çünkü J-1 SWT kategorisindeki bir vizenin 5 yıllık verilmiş olması garip. Konsolosluk CBP'ye, CBP ise konsolosluğa yönlendiriyor. Offical J1 websitesinde de (j1visa.state.gov) şöyle bir ibare var, "Your current Exchange Visitor Visa is ONLY applicable for your current exchange program and under your current program sponsor. Upon completion of your current Exchange Visitor Program, you are expected to depart the United States.
If you intend to pursue a 2nd exchange program (in a different category and with a different sponsor), you will need to apply for a new Exchange Visitor Visa for your new exchange program and new sponsor – in order to reenter the U.S. for the 2nd program" bu durumda da bir sıkıntı gözükmüyor. Ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok. Sanırım şansımı deneyeceğim.
Sponsorum ile tekrardan görüştüm. Bu vize ile sıkıntısız giriş yapmış olan öğrenciler mevcut şu an. Sponsorum da sorumluluk kabul etmediğini fakat istersem deneyebileceğini iletti. Gelişmeleri yazacagım tekrardan.
-
Ulusal İstisna Çıkarı (J1)
Onaylandıktan sonraki 30 gün için değil, vizenizin geçerlilik tarihinden itibaren 30 gün sonra geçerli olup olmayacağını bilen var mı? Az önce vize aldım ve NIE'm onaylandı ancak vizem 1 Ağustos'a kadar geçerli olmadığı için NIE'min de o tarihten itibaren geçerli olup olmayacağından veya yeni bir vizeye başvurmam gerekip gerekmediğinden emin değilim
-
@SituFangs, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
Ulusal İstisna Çıkarı (J1)
Onaylandıktan sonraki 30 gün için değil, vizenizin geçerlilik tarihinden itibaren 30 gün sonra geçerli olup olmayacağını bilen var mı? Az önce vize aldım ve NIE'm onaylandı ancak vizem 1 Ağustos'a kadar geçerli olmadığı için NIE'min de o tarihten itibaren geçerli olup olmayacağından veya yeni bir vizeye başvurmam gerekip gerekmediğinden emin değilim
1 aylik kisitlamalar sanirim PP'ler yururlukte oldugunda gecerliydi, size vizeyi verirken 1 ay icinde giris yapmaniz gerektiginden bahsettiler mi?
-
Doktora programı için J-1 ve J-2 vizelerine başvuru yapmıştık. Vizem bugün onaylandı, belge olarak DS2019 ve Evlilik cüzdanını sordular. Onun haricinde nereye gidiyorsun? çalışma alanın nedir? gibi basit sorularla süreç tamamlandı. İstanbul konsolosluğu biraz yoğun olduğundan tüm süreç yaklaşık 1 saat sürdü. Alacak arkadaşlara bilgi olması açısından paylaşmak istedim.
-
@cengizzhan, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
Doktora programı için J-1 ve J-2 vizelerine başvuru yapmıştık. Vizem bugün onaylandı, belge olarak DS2019 ve Evlilik cüzdanını sordular. Onun haricinde nereye gidiyorsun? çalışma alanın nedir? gibi basit sorularla süreç tamamlandı. İstanbul konsolosluğu biraz yoğun olduğundan tüm süreç yaklaşık 1 saat sürdü. Alacak arkadaşlara bilgi olması açısından paylaşmak istedim.
Hayirli olsun, tebrikler. Egitim hayatinizda basarilar.
-
Onaylandıktan sonraki 30 gün için değil, vizenizin geçerlilik tarihinden itibaren 30 gün sonra geçerli olup olmayacağını bilen var mı? Az önce vize aldım ve NIE'm onaylandı ancak vizem 1 Ağustos'a kadar geçerli olmadığı için NIE'min de o tarihten itibaren geçerli olup olmayacağından veya yeni bir vizeye başvurmam gerekip gerekmediğinden emin değilim https://100001.onl/
issue got solved
-
@SituFangs hangi konsolosluktan vizenizi aldiniz?
-
Arkadaşlar merhabalar,
Turizm ve Otelcilik Bölümü için güvenilir, imkanları fazla olan, bütçeyi çok zorlamayan ve oraya gittiğimizde de yardım etmeye devam edecek güvenilir acenteler var mı bildiğiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum