Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, yaklaşık 2 yıldır Amerika'dayim. Turist vizeyle gelip is kurmak icin islemlere başladım o sirada uzatmalar yaptım pandemiden dolayı, uzatmalarım once kabul edildi daha sonra kanıt talebine dönüş yapmadigim icin reddedildi ve uzatma kagitlarimin seri numaraları da birbirine karistirildi. Bir kaç ay once de removal proceedings kapsamında mahkeme kagidi aldim.Bu sene green card cikti, DV2022. Su an burada güzel bir is kurdum ticaret yapiyorum ancak immigration konum maalesef çok karisik. Immigration islerim bu kadar karmasikken, bu statu ile AOS ile green card icin başvuru yapabilir miyim ?

  • Muslu Law Firm

    @Ebru-Şahan, içinde söyledi: Statu karisikligi ve DV2022 icin AOS islemleri

    Merhaba, yaklaşık 2 yıldır Amerika'dayim. Turist vizeyle gelip is kurmak icin islemlere başladım o sirada uzatmalar yaptım pandemiden dolayı, uzatmalarım once kabul edildi daha sonra kanıt talebine dönüş yapmadigim icin reddedildi ve uzatma kagitlarimin seri numaraları da birbirine karistirildi. Bir kaç ay once de removal proceedings kapsamında mahkeme kagidi aldim.Bu sene green card cikti, DV2022. Su an burada güzel bir is kurdum ticaret yapiyorum ancak immigration konum maalesef çok karisik. Immigration islerim bu kadar karmasikken, bu statu ile AOS ile green card icin başvuru yapabilir miyim ?

    Sayın @Ebru-Şahan ,
    ABD’de statü değiştirebilmek için statü içinde bulunmak ve olduğu statünün şartlarını ihlal etmemiş olmak gerekir. Bir takım istisnaları vardır, bunlar genelde ABD’li yakın bir akraba gerektirir. Sizin statü ihlaliniz var ise statü değişikliği talebiniz ret olur. Bazen “nunc pro tunc” başvurusu ile geçmişe yönelik yapılmış olan hatalar düzeltilebilir. Gelecek haftalarda “nunc pro tunc” başvurusu ile ilgili bilgi paylaşacağız ve ne olduğunu daha detaylı öğrenebilirsiniz. Özellikle USCIS’in kendi hatası ise bu tip bir başvuru statü değişikliği yapmanızın yolunu açabilir. Bu konu ile ilgili bir mahkeme kararına bakabilirsiniz. Nunc pro tuncla ilgili kişim özellikle sayfa 6 ve 8 arasıdır. https://www.uscis.gov/sites/default/files/err/D13 - Non-Immigrant Religious Workers/Decisions_Issued_in_2011/Jan252011_01D13101.pdf
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum