Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• @kotpantelon, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

@Rocky Work And Travel program ücretleri her yıl arttırılıyor. Eğer gitmeye kesin niyetiniz varsa şimdiden birikim yapmanızda fayda var.15 Ağustos – 15 Şubat genel olarak work and travel başvuru tarihleri 15 Mayıs Türkiye'den bir katılımcının işe başlayabileceği en erken tarih. Bu tarihten en erken 5 gün öncesinde Amerika'ya girebilirsiniz. Bol şans...

Aaa bu tarihleri bilmiyordum. Hatırlatmanız için çok teşekkür ederim, sağolun. Bu yıl zaten iptal o sebeple kendimi fazla sıkmıyorum, mecbur önümüzdeki yıl için gideceğim. Şu açılma bir olsaydı biraz daha birikim yapabilirdim belki. Güvenilir bir acente araştırıyorum, şuan için en önemli sorun bu olsa gerek. :)

• Bu ileti silindi!

• @Rocky Work and travel programının yapısı, şirketten şirkete göre, öğrenciden öğrenciye göre değiştirilemez. Şirketler ve danışmanlar work and travel programına ek özellik getiremezler, bu şekilde pazarlayamazlar. Sponsorların kendilerine verdiği tanıtım seçeneklerinin dışına çıkamazlar, çünkü katılımcı kayıtlarını sponsor adına almaktadırlar. Ama maalesef şirketler daha fazla veya daha hızlı kayıt almak için programda olmayan özellikleri öğrencilere sunmakta, fiyatları kişiye göre belirlemekte, birçok programlar sunmaktalar. Bu yüzden iyice araştırın programa katılmış insanların tecrübe ve deneyimlerini dikkate alın. Work and travel şirketleri sizi ikna edebilmek adına programın aslında olmayan şeyler söyleyebilir ve gerçek dışı vaatlerde bulunabilir. Bu yüzden şirket seçerken iyice araştırmanızı ve insanların tecrübelerini dikkate almanızı tavsiye ediyorum...

• @kotpantelon, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

@Rocky Work and travel programının yapısı, şirketten şirkete göre, öğrenciden öğrenciye göre değiştirilemez. Şirketler ve danışmanlar work and travel programına ek özellik getiremezler, bu şekilde pazarlayamazlar. Sponsorların kendilerine verdiği tanıtım seçeneklerinin dışına çıkamazlar, çünkü katılımcı kayıtlarını sponsor adına almaktadırlar. Ama maalesef şirketler daha fazla veya daha hızlı kayıt almak için programda olmayan özellikleri öğrencilere sunmakta, fiyatları kişiye göre belirlemekte, birçok programlar sunmaktalar. Bu yüzden iyice araştırın programa katılmış insanların tecrübe ve deneyimlerini dikkate alın. Work and travel şirketleri sizi ikna edebilmek adına programın aslında olmayan şeyler söyleyebilir ve gerçek dışı vaatlerde bulunabilir. Bu yüzden şirket seçerken iyice araştırmanızı ve insanların tecrübelerini dikkate almanızı tavsiye ediyorum...

Evet, zaten korkum bu. Çok kötü hikayeler okudum. Örneğin Amerika'ya ayak bastığında bir daha acenteler ile iletişim kuramayanlar, çok fazla para ödeyenler vs. Detaylıca araştırmak gerekiyor. Ekşi'de de bu konular hakkında çok uyarı var. Size de tekrar teşekkür ederim uyarınız için. Adı heryerde geçen, sürekli reklamı yapılan firmalardan uzak durun deniyor. Hatta konsolosluğun sitesinde yer alan acentelerle bile sorun yaşayan bir hayli insan var. Neyse ki vakit bol. Bol bol araştırmak, görüşmek gerekiyor.

• @Rocky Bende seneye hem GC hem WAT başvuruları yapacağım, muhtemelen sorun olmayacaktır. İkisi de yasal sonuçta, yasal olmayan bir şey yapmıyoruz. Sorun olacağını zannetmem tabii daha bilgili kişiler vardır.

• ⭐⭐

@HellBoy, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

%100 adam seçiyor bu Coniler. Çekiliş falan hikaye.
    Benim gibi askeri okul geçmişi olanların hangisine sorduysam çıkmamış hiç, yıllardır...
    İşleri güçleri yalan dolan bu tarihsizlerin.

Benim peder Buyukelçinin kadillagını odtude cevirip yakan takımdan ona nasıl çıktı o zaman

1. başvurumu yapacağım, inşallah çıkar :)

• Arkadaşlar son 5 yılda çalışmış olmak gibi bir zorunluluk varmı. Benim toplamda 12 yıl uzmanlık ve iş tecrübem var ama son 5 yılda resmi kayıtlı bir işte çalışmadım. Bu bir sorun oluşturur mu

• ⭐⭐

Dil okuluyla gidip kaldım diyenler mülteci mi başka bir yol yok ta o yüzden soruyorum F1 e çevirip ömürboyu okul mu okuyacak green card cıkana kadar ömürboyu milletten doordash über lisansı mı kiralayacak sacmalık

• @Calibraturbo Bu sekilde dil okuluna gelip, sonra ogrenci vizesine cevirip, universitede takilanlar var. Sonrasinda ne yapiyorlar bilmiyorum! Belki evlilik olabilir.

• ⭐⭐

@MySea Kendileri de söylemiyor youtubede parayı kırıp.

• @Calibraturbo Orasini bilemem ama ben o sekilde universitede ogrenci olarak takilanlara cok rastladim. Hatta beraber MBA de yaptim. Sonradan bazilari geri donduler, bazilari evlilik yapip kaldilar, bazilari da buradaki Turkish firmalardan falan is ayarladilar. Yani kafaya koyan bir yolunu buluyor..

• ⭐⭐

anladım baskan selamlar teşekkürler

• @USA Umarım gelecek yıl şans yüzüne gülenlerden oluruz :statue_of_liberty:

• ⭐⭐

@Calibraturbo, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

Dil okuluyla gidip kaldım diyenler mülteci mi başka bir yol yok ta o yüzden soruyorum F1 e çevirip ömürboyu okul mu okuyacak green card cıkana kadar ömürboyu milletten doordash über lisansı mı kiralayacak sacmalık

Genel olarak 6 aylık dil okulu kaydı başlatıp daha sonra dili öğrenemedim diyip 6 aylık daha uzatıp (uzatmak için son ayı beklemeyin 5. ayda i-20 doldurup başvurunuz yapmış olun) uzatmak için kaldıkları süreç boyunca çalışıp (legal olmayan yollarla) para biriktirip en alt limit olan üni kayıtları (yıllık 5000 dolar) yaptırıp kalma sürecini dahada uzatıp daha çok para biriktirip yüksek lisans yapıyor yaptıysada opt yapıp sponsor bulmaya çalışıyorlar ekstra da Green Card başvurusunda bulunuyorlar tabi bu süreç boyunca evlilik de akıllarda b planı F1 ile ömür boyu kalamaz sadece öğrenciliği devam ettiği sürece kalabilir. Eğer F1 ile gidecekseniz dil okulunuz en az 6 ay gösterin süreç daha olumlu olur

• ⭐⭐

@hakan-altun, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

Arkadaşlar son 5 yılda çalışmış olmak gibi bir zorunluluk varmı. Benim toplamda 12 yıl uzmanlık ve iş tecrübem var ama son 5 yılda resmi kayıtlı bir işte çalışmadım. Bu bir sorun oluşturur mu

Eğer lise mezunu değilseniz son 5 yıl içinde en az 2 yıl, mesleki tecrübe gerektiren bir iş kolunda çalışmış olmanız gerekmektedir.

• ⭐⭐

Kırkına kadar okuyor yani . Rastgele biriyle evlenip ilk kavgada seni ben kurtardım o xxxx ülkeden falan derse gururuma yediremem valla

• ⭐⭐

@Calibraturbo, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

Kırkına kadar okuyor yani . Rastgele biriyle evlenip ilk kavgada seni ben kurtardım o xxxx ülkeden falan derse gururuma yediremem valla

Ne gururu o noktada tamam canım haklısın diyeceksin. Zaten insanlar gruruna yenik düştüğü için bu haldeler 😊

• ⭐⭐

Safak Atarsa 359 ablalar abiler 360 lardan düstük gozunuz aydın.

• ⭐⭐

1.5 sene sonra Sarnia ontariodan Detroite sınır kapısına geçmek nasip olsun ins. Aradaki köprüden geçerken Mobb deep shook ones dinlemek nasip olsun saab 9000 ile geciyo ya kopruden. Malı okutmus haha keydi yerinde kilipte Retro

Benzer Başlıklar

• DV2022 Sonuç Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k