Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ds260 formu nasil doldurulur?

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
225 76 40.9k 53

• @yilmaz ds260 formu nasil doldurulur? içinde söyledi:

Bir sorum daha olacak liseyi suan aciktan okuyor kredileri toplamis sadece 3 dersi var zorunlu olarak ocak veya subatta bitecek insallah diplomayi alacak ds260 a hala ogrencimi yazayim yoksa mezun mu

DS260 ile ilgili sorularinizi su konuda sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari/

Mezun olmamis biri icin, mezun diye yazmamalisiniz. Bu formu doldurdugunuz gun bilgileriniz ne ise, formdaki sorulari ona gore doldurmalisiniz.

• Hello everyone! Please can you help with one question? The reason Im writing is somehow related to Turkey. I studied in Northern Cyprus ( Kuzey Kibris ) which is unrecognizable country in the world, except for Turkey. So the queston is how do I fill the DS260 form regarding Northern Cyprus ?? Maybe someone had such experience or case as mine . I dont know which country from diven list should I choose , either Cyprus or Turkey, in order to fill it in a correct way?? Lutfen help me guys, thx

• Yasaklı

@marcha hi, According to my opinion you should write Just cyprus instead north ıf you studied more than 1 year in there.

• Arkadaslar cok acil bilen varsa yazssin KCC. Case number nedir sona geldim istedi vaka numarami yazdim kabul etmedi

• @yilmaz bey ilk olarak şunu sormalıyız kazanan siz misiniz yoksa eşiniz mi? eğer kazanan siz iseniz eşinizin bilgilerini şuan ki mevcut şekilde girebilirsiniz mülakat öncesi düzeltme yaparsınız fakat kazanan eşiniz ise eşinizin biran önce lise diplomasını alması gerekir bu konuda size tavsiyem eğer eşinizin sadece 3 dersi kaldı ise yaz aylarında bütünleme sınavları yapılıyor bu konuda aöl bürolarından bilgi alabilirsiniz, bütünleme sınavlarına katılabilme hakkı varsa ve sınavlara girip bu üç dersi verebilirse diploma alma tarihinizi daha erkene almış olursunuz, eğer bütünlemeye giremeyecek iseniz case numarınızdan yola çıkarak submit etmenizi tavsiye ederim yani düşük bir numaranız varsa ve mülakatınızın eşiniz diploma alabileceği tarihten önce geleceğini tahmin ediyorsanız diplomanızı aldıktan sonra submit edersiniz ve böylelikle mülakatınız bir müddet ertelemiş olursunuz, mülakata girdiğinizde lise diploması engeline takılmamış olursunuz, aklınıza takılan başka birşey varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım, saygılarımla

• Esime cikti ama ben yanlislikla esimin ds 260 formunu bitirip gonderdim herhalde tekrar duzeltme yapamayacam degilmi eylul ayinda kayit yapip oyle sinavlara girmesi gerekiyormus

• Onune barkod kadlu confirme numarali bir sayfa cikti herhalde gonderdim ben normalde daha sonra gondermeyi dusunuyordum simdi sira benim ds 260 formumda onuda doldurmam gerekiyor

• Selamlar, DS260 formuyla ilgili bir sorum olacak siz tecrübeli arkadaşlara:)

Work/Education/Training ana başlığı altında okul ile ilgili bilgileri eklerken (okul adı vs) hangi sıra ile sisteme eklemeliyim? ben günümüze en yakından geçmişe doğru olacak şekilde ekledim doğru mudur? (ilk master yaptığım okul bilgilerini, sonra lisans okul bilgilerimi en son da lise okul bilgilerimi ekledim)

İkinci soru olarak da lisansda çift anadal programı yaptım inşaat mühendisliği ve çevre mühendisliği olarak. Bu 2'sini de ekleyeyim mi yoksa bu bölümlerden en son diplomayı aldığım inşaat mühendisliğini eklemem yeterli olur mu? Bu sorularda eksik giriş yapmak çok kritik midir elenmeye neden olur mu?

• Yasaklı

@grkmtpc ,work/education/trainin kısmını doğru yapmışsınız.lisans kısmında iki üniversiteyi ekleseniz de olur,birini yazsanız da olur.yeter ki üniversite mezunu olduğunuz ispat edilebilsin.

• Arkadaslar kendi formumu dolduruyorum ama adreslerde hep hata veriyor her adres arasinda 1 yil ve daha fazla sure var adresleri yazmiyorum yine hata veriyor 3 saattir ugrasiyorum lutfen bilen varsa yardim etsin

• @yilmaz ds260 formu nasil doldurulur? içinde söyledi:

Arkadaslar kendi formumu dolduruyorum ama adreslerde hep hata veriyor her adres arasinda 1 yil ve daha fazla sure var adresleri yazmiyorum yine hata veriyor 3 saattir ugrasiyorum lutfen bilen varsa yardim etsin

Ds260 formuyla ilgili sorulari su konuda sormaniz gerekiyor:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari

• Yasaklı

(21 subat 2007-15 temmuz 2011), ( 15 temmuz 2011-10 ocak 2013),(10 ocak 2013- 8 nisan 2014),(8 nisan 2014-1 mart 2016), (1 mart 2016-10 mayıs 2017), (10 mayıs 2017-12 haziran 2018) ,bu sekilde "günler hariç" yazılan adresleri ds260 formu doldurulurken kabul edilmıyor,hata veriyor!!!!

• @başkan ds260 formu nasil doldurulur? içinde söyledi:

(21 subat 2007-15 temmuz 2011), ( 15 temmuz 2011-10 ocak 2013),(10 ocak 2013- 8 nisan 2014),(8 nisan 2014-1 mart 2016), (1 mart 2016-10 mayıs 2017), (10 mayıs 2017-12 haziran 2018) ,bu sekilde "günler hariç" yazılan adresleri ds260 formu doldurulurken kabul edilmıyor,hata veriyor!!!!

Formu dolduran kisi 27 yasindan buyukse hata verme nedeni buyuk ihtimalle 16 yasindan sonraki butun adresleri icermiyor olmasi. Basvuran kisi 16 yasina girdigi gunden itibaren (ya da daha oncesinden itibaren) butun adresleri yazmali.

• @crazycells ama formun icinde gun yok sadece ay ve yil var onu unutmamak lazim

• DS-260 formunda adres kısmını boş bırakıp, oraya gittiğimizde herhangi bir şehirdeki bir postahaneden posta kutusu kiralayıp USCIS'e giderek o posta kutusunu adres olarak gösterebilir miyiz?

• @murat-taskin ds260 formu nasil doldurulur? içinde söyledi:

DS-260 formunda adres kısmını boş bırakıp, oraya gittiğimizde herhangi bir şehirdeki bir postahaneden posta kutusu kiralayıp USCIS'e giderek o posta kutusunu adres olarak gösterebilir miyiz?

Hayir, maalesef en gec mulakat zamani bir adres vermeniz gerekiyor, aksi halde gocmen vize alamazsiniz. Sanirim sizin ilgilendiginiz konu surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/717/green-card-ile-abd-ye-giriş-yapmadan-ev-kiralamak-adres-belirlemek

• @crazycells Merhabalar Herkese, Bu sene DV2019 talihlisiyim ve DS-260 formunu doldurmaya henüz yeni başladım ve takıldığım 2 soru var.

'' 1.Soru= Askerlik görevinizi yaptınız mı ? diye soruluyor.
    Cevap: YES/NO

Yes cevabını verdiğimiz de ;

Başlangıç Tarihi :----------
    Bitiş Tarihi :---------------- ''

Soruluyor.
    İşin garibi ben şuan askerdeyim ve 02.11.2018(2 KASIM) da askerliğimi bitirmiş olacağım ve formu şuan doldurduğum için ''YES'' dersem bitirme tarihini ileri bir tarih olarak girmek zorunda kalacağım ve bu da sorun teşkil edebilir mi ? bilmiyorum.Yok eğer ''NO'' cevabını verecek olursam.Bu durumu mülakata giderken güncellemek zorundayım ve formu gönderdikten sonra nasıl güncelleyebilirim hiçbir bilgiye sahip değilim.Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

• @halil-şekeroğlu ds260 formu nasil doldurulur? içinde söyledi:

@crazycells Merhabalar Herkese, Bu sene DV2019 talihlisiyim ve DS-260 formunu doldurmaya henüz yeni başladım ve takıldığım 2 soru var.

'' 1.Soru= Askerlik görevinizi yaptınız mı ? diye soruluyor.
    Cevap: YES/NO

Yes cevabını verdiğimiz de ;
    Başlangıç Tarihi :----------
    Bitiş Tarihi :---------------- ''

Soruluyor.
    İşin garibi ben şuan askerdeyim ve 02.11.2018(2 KASIM) da askerliğimi bitirmiş olacağım ve formu şuan doldurduğum için ''YES'' dersem bitirme tarihini ileri bir tarih olarak girmek zorunda kalacağım ve bu da sorun teşkil edebilir mi ? bilmiyorum.Yok eğer ''NO'' cevabını verecek olursam.Bu durumu mülakata giderken güncellemek zorundayım ve formu gönderdikten sonra nasıl güncelleyebilirim hiçbir bilgiye sahip değilim.Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

Formunuzu daha sonra guncellemek zorunda degilsiniz. Sadece formu gonderdiginiz gune gore verilen bilgilerin dogru ve tam olmasi yeterli.

Henuz askerlik gorevinizi bitirmemis oldugunuz icin o soruya "no" diye cevap verebilirsiniz.

• @crazycells Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim fakat soruyu sorduktan bir süre sonra formu gönderdim ve “YES” diyerek cevap verdim daha sonra tarihleri ;

Başlangıç: 02.05.2018
    Bitiş: 02.11.2018

olarak girdim.

Bilgi doğru, sistem de izin veriyor diye yazabilirim diye düşündüm.
    Değiştirmem mi gerekiyor ?Sorun oluşturur mu ?

• okul ve işyerlerinin isimlerini türkçe mi yoksa ingilizce mi yazıcaz acaba?

Benzer Başlıklar

• DS-260 formu gonderimi

2
    -2 Oy
    2 İleti
    344 Bakış
    crazycellsC
    @eccelli Sorunuzu su konuda sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari Forumda bu sekilde baslik olusturamazsiniz. Forum kurallarini ve kullanimina dair tavsiyeleri okuduktan sonra sorularinizi sorabilirsiniz. 72 saatligine forumdan cikariyorum sizi.
  • Ds260 formu adresler, hakkında...

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    774 Bakış
    crazycellsC
    @ozgurastan ayni soruyu birden fazla konuya kopyalamamalisiniz. Zaten bu sureclerin konusuldugu konular belli, ayri bir baslik olusturmak yerine halihazirda var olan konulari kullanmalisiniz.
  • Ds260 güncelleme

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @seko Ds260 güncelleme içinde söyledi: crazycells hocam biz ds260 formunu doldurduk ve yolladık ama heycanlı ve hızlı yaptık eşimin kızlık soyadı ve bilgilerini girmeyi unuttuk ve green card içinde bir adres verdik ve kart oraya mı gelsin sorusuna da evet dedik biz ne yapabiliriz ? bir sıkıntı yaşarmıyız konsoloslukta DV sureciyle ilgili tum sorulari sadece bu baslikta kabul ediyoruz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari
  • Ds260 sorunu

3
    0 Oy
    3 İleti
    860 Bakış
    Abdullah 1A
    @crazycells meerhaba. Ben ds260 formuyla ilgili sorucaktım. Ben türkmenistan vatandaşıyım türkiye örenci vizeyle ikamrt rtmekdeyim. Ben ds 260 foldurduğum zaman mülakat yeri türkmenistandaki abd elçiliği olarak gösterebilir miyim. Rica etsem cevaplarsanız sevinirim. Çünkü bazıları nerde ikamet rdyosan orsyı göstericen sonra dosya taşıyacan gibi bişeyker söylendi. Bu doprumu acaba. 2. Sorum ise benim yaşadığım şehrin adı değişti şimdi green card başvuru formunda yeni adını mı yazayım yoksa eski adıyla mı debvam edeyim. Geçen senelerde çğnkü eski adıyla yazmıştım. Eskiden serdardı şehrin adı şimdi kia dı ise Gyzylarbat oldu. Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k