@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
-
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Size bir sorum var. Annem DV-2026’yı 18.500 sıra numarasıyla kazandı. 24 Haziran’da Ankara’da mülakatımız var. 4 Haziran’da da annem ve ben, anne-oğul olarak, sağlık kontrollerimizi yaptırdık.
Ben 24.06.2004 doğumluyum. Şu an 21 yaşındayım; mülakat günü doğum günüm olduğu için 22 yaşında olacağım. 3 Mayıs’ta Green Card sonuçları açıklandı ve 23 Mayıs 2025’te DS-260 formunu doldurdum. Formu doldurduğumda 20 yaşındaydım.
Doldurduğum sırada herhangi bir tereddüdüm yoktu; ancak daha sonra CSPA (Child Status Protection Act) kavramını duydum. 19 Şubat’ta Nisan Vize Bülteni açıklandı. Başlangıçta DS-260’ta mülakat yerini Gürcistan olarak belirtmiştik; ancak 19 Şubat’ta, aynı gün içinde, KCC’ye e-posta göndererek mülakat yerini Ankara olarak değiştirdim.
İnternetten CSPA’nın nasıl hesaplandığına baktım. Bulduğum formülü de görsel olarak ekledim:
SCR-20260606-towj.png
DV-2026 çekilişi için başvurular 2 Ekim 2024’te başladı ve sonuçlar 3 Mayıs 2025’te açıklandı. Hesaplamalara göre, 19 Şubat itibarıyla 21 yaş sınırını 1 ay, 1 Nisan itibarıyla ise 2 ay 10 gün aşmış görünüyorum. Sağlık kontrolünü yaptırdım. Ayrıca, şu anda öğrenim gördüğüm üniversite Amerikan müfredatına uygun olduğu ve yüksek not ortalamasına sahip olduğum için Amerika’daki okullardan olumlu yanıtlar da aldım.
Şu anda yapmam gereken tek şey annemle birlikte mülakata girmek. Ancak CSPA nedeniyle mülakata giremeyecek miyim? Bir yıldır bu süreçle uğraşıyorum; fakat yaş konusunu hiç aklıma getirmemiştim. Annem tek başına mı mülakata girmek zorunda kalacak? Bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı?
Mülakat tarihi hem doğum günüme hem de üniversitemdeki final sınavımın olduğu güne denk geliyor. Mülakat için uçak biletlerini de aldım. Ancak CSPA nedeniyle moralim gerçekten çok bozuldu. Hesaplama yöntemi doğru mu? Durumum hakkında bir öneriniz var mı?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@abrakadabra, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@nevzatyildizz, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@justm, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
Keşke bütün ülkeler çekiliş yapsa birinden biri tutardı:)
Bu şansla kesin Suriye, Irak falan çıkardı
Gece gece güldürdün

Mayıs 2022'de akşam akşam güleriz umarım

İnşallah

-
@Ali-Ege-Can-0 Aynısını düşündüm az önce. Bir iki kere ufak sürtüşmemiz oldu, insanlara karşı üslubu vs. hoş değil ancak hakkını yemeyeyim herkesin her derdine koşuyor adam, gitmeyi en çok hak edenlerden biriydi bence ama işte adı üstünde lottery.
-
Şimdi ben burada bir şey söyleyeceğim çoğu insan belki içinden aşırı kızacak benim Avustralya da yaşama şansım var ama sırf afedersiniz wc den yılan çıkar sağımda solumda böcek görürüm diye her defasında reddettim eşimi kart çıkmayınca bugün yine söylendi korkumu yensem ardıma bile bakmayacağım da böcek ve yılan ne bileyim imkansız

-
Keşke bütün ülkeler çekiliş yapsa birinden biri tutardı:)
Bu şansla kesin Suriye, Irak falan çıkardı
Gece gece güldürdün

Mayıs 2022'de akşam akşam güleriz umarım

Güldürdüğüm gibi düşündürürüm de diyorsun güzel
İnşallah inşallah -
Bence çıkmayanlar olarak bizler de kendimizi şanslı sayalım. Acaba gerçekten de hazır mıydık? İşte bize bir fırsat daha. 1 yıl içinde biriktirebildiğimiz kadar para biriktirelim ki, seneye çıktığında banka hesabımız dolu olsun

-
@hascerob 12 Mayısta kutlama yapacaz hadi
Yok yaa hiç sanmıyorum. Gideyim de e2 falan araştırayım

-
Şimdi ben burada bir şey söyleyeceğim çoğu insan belki içinden aşırı kızacak benim Avustralya da yaşama şansım var ama sırf afedersiniz wc den yılan çıkar sağımda solumda böcek görürüm diye her defasında reddettim eşimi kart çıkmayınca bugün yine söylendi korkumu yensem ardıma bile bakmayacağım da böcek ve yılan ne bileyim imkansız

Dakika düşünmeyin. Birkaç saat önce 6 yıldır Avustralya'da yaşayan arkadaşımla görüştüm. Onun gittiği sene olan 2015'ten şu ana kadar çok fazla şeyin değiştiğini ve oraya gitmenin aşırı zorlaştığından bahsetti. Şansınız varsa bence onu da kaybetmeyin. Ve dediğiniz olayı daha hiç yaşamadı kendisi 6 yıldır

-

Bu diyeceğime de belki insanlar kızacak ama Türkiye'de çok daha tehlikeli hayvanlar var
Bence fırsatın varsa asla kaçırma değerlendir. Sydney Melbourne gibi şehirlerde tuvaletten yılan çıkma vs. olayları yaşanmıyor diye biliyorum kırsal kesimde öyle şeyler yaşanıyormuş. Benim de 1.5 senelik gitme ihtimalim var greencard çıkmazsa oraya gidecem bakalım oraya da gidip kalıcı olabilir miyim -
selamlar bende başvuru yapacağımm, ilk başvurum olacak herkese bol şans
-

Dakika düşünmeyin. Birkaç saat önce 6 yıldır Avustralya'da yaşayan arkadaşımla görüştüm. Onun gittiği sene olan 2015'ten şu ana kadar çok fazla şeyin değiştiğini ve oraya gitmenin aşırı zorlaştığından bahsetti. Şansınız varsa bence onu da kaybetmeyin. Ve dediğiniz olayı daha hiç yaşamadı kendisi 6 yıldır

Bundan 1-2 yıl önce 65-70 puanla rahatlıkla pr alınırken şuanda 85-90 puana çıkmış durumda. Greencard çıkmıyor, Avustralya düşünüyorum şartlar zorlaşıyor elimi nereye atsam kuruyor

-
@justm Eğer öyle bir şansınız varsa 1 dk bile düşünmeyin şu yaşadığımız dünyada böcek ve yılan korkulacak en son şey
-
@Ali-Ege-Can-0, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@ayvalik10'da kilit galiba çıt yok.
Forumun asabisi. Bir kaç kere eksi vermişliğim vardır ama cidden ona çıkmasını istiyorum. Hala ses soluk çıkmaması beni de meraklandırdı. Umarım güzel haberi kutluyordur

-
Bence çıkmayanlar olarak bizler de kendimizi şanslı sayalım. Acaba gerçekten de hazır mıydık? İşte bize bir fırsat daha. 1 yıl içinde biriktirebildiğimiz kadar para biriktirelim ki, seneye çıktığında banka hesabımız dolu olsun

Öyle deme ben hazırdım be
Şaka bir yana ben çıkmasını çok isteyip, çıkacağını düşünmeyip ama ya çıkarsa diye baktım sonuçlara. Çıkmamasına çok üzüldüm diyemem çünkü bekliyordum ama şuna üzüldüm annem çok istiyordu bana çıkmasını ve gitmemi. Çıksaydı ona anneler günü hediyesi olacaktı ama çıkmadı. -
@Ali-Ege-Can-0 Aynısını düşündüm az önce. Bir iki kere ufak sürtüşmemiz oldu, insanlara karşı üslubu vs. hoş değil ancak hakkını yemeyeyim herkesin her derdine koşuyor adam, gitmeyi en çok hak edenlerden biriydi bence ama işte adı üstünde lottery.
Aynen öyle, hakediyor.
-

Bundan 1-2 yıl önce 65-70 puanla rahatlıkla pr alınırken şuanda 85-90 puana çıkmış durumda. Greencard çıkmıyor, Avustralya düşünüyorum şartlar zorlaşıyor elimi nereye atsam kuruyor

Tabiki en kolay ve sancısız yolun green card olduğunda herkes hemfikir. Ancak, tek yolun bu olmadığını da biliyoruz. 1 yıl gayet iyi bir süre. 1 yılda insan sıfırdan İngilizce öğrenip, Kanada, Avustralya ve birçok Avrupa ülkesine kalifiye bile gidebilir. Yeter ki biraz azim olsun

-

Ah be arkadaşım der başka da bir şey demem

-
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
Umarım güzel haberi kutluyordur
İnşallah öyledir. Ben de çok istiyorum.
-

Amerikada'da börtü böcek çok diyorlar
-
@abrakadabra Bence bu iş sadece greencarda başvurmakla olmaz. Dediğin gibi gitmek isteyen insan azmedecek, çabalayacak, bir şeyler yapacak. Defalarca yazdım tek yol greencard olarak bakan bir insanın kazanma olasılığı sadece %2.
-
@depresif, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

Amerikada'da börtü böcek çok diyorlar
Sincap çok sadece

Benzer Başlıklar
148
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k