Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976
  • ⭐⭐⭐

    @Özgenç, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @tolgasatir her yaş için farklılıklar olabilir benimki örnek olsun diye verdim😊

    Aynen mesela bebekler için 3 yıldan fazla almayın boşuna okula başlayınca defter parası verirsiniz daha ucuza gelir diyorlar

  • ⭐⭐⭐

    @Ramazan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Emtee Benim askerlik bir türlü olmadı :( 25 yaşındayım ama 2025 e kadar tecil oldu ama başvuru yapmadım okulda yok

    Tecil bozdurabilirdin aslında gitmek istiyorsan ?


  • @Ramazan 23 yaşındayım üniversite son sınıfım ve askerliğim 2026 yılına kadar tecilli ancak okul bittikten 2 sene sonra tecil bozuluyormuş artık. Sırf onun için bir açık öğretime kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Keşke benimkini de atsalar ileriye :)


  • @tolgasatir Miniklerin simalar çok değişiyor tabi😁

  • ⭐⭐

    @tolgasatir Biliyorum onu söylemişlerdi ama ben nasıl böyle olur onu anlamadım tecil başvurusu yapmadığım halde yani 10 yıl tecil çok fazla


  • @tolgasatir yok ya okadar da değil sabah 5 de yattım 7.30 da kalktım 😂 izlemediğim youtuber kalmadı 😅


  • @nevzatyildizz ozamana kadar kalmaz abd ye gidersin 😅


  • @Rhonster Söylentiye göre Kazak Abdal'ın köyünde uzun yıllar boyu köylüye yapmadığını bırakmayan zalim bir ağa yaşarmış, gel zaman git zaman bu ağa yaşlanmış, ölümüne yakın tüm köylüyü toplamış meydana. Yıllardır size yapmadığım kötülük kalmadı, ne kadar beddua etseniz ne kadar ceza verseniz azdır. Yakında öleceğim, siz en iyisi ben ölünce cesedimi köyün girişindeki ağaca asın. Halimi gören kötülükten zulümden vazgeçsin, doğru yolu bulsun, en azından insanlara bir kez olsun faydalı olayım demiş.
    Aradan kısa bir süre sonra ağa ölmüş, dediği gibi cesedini güzelce asmışlar köy girişindeki ağaca. Birkaç gün sonra köyün oradan geçen askerler ağaçtaki cesedi fark edip köye dalmış. Bir olup ağayı öldürdünüz diyerek önüne gelen köylüyü dövmüş, yaralamış, sorguya almış. Köylüler ne kadar derdini anlatmaya çalışsa da başarılı olamamış, ağa da son şakasını yapmış olmuş.
    Bu şiirin de ağanın son hareketine karşılık yazıldığı söyleniyor. :)

    Münkir münafığın soyu
    Yaktı harap etti köyü
    Ölüsüne bir tas suyu
    Dökenin de ..... :face_with_tears_of_joy:

  • ⭐⭐⭐

    @Ramazan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @tolgasatir Biliyorum onu söylemişlerdi ama ben nasıl böyle olur onu anlamadım tecil başvurusu yapmadığım halde yani 10 yıl tecil çok fazla

    ya bir noktada senelik tecil atmayı bıraktılar yaş sınırına kadar atmaya başladılar 30 du sanırım sınır yaşı isteyen bozduruyordu

  • ⭐⭐⭐

    @Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @tolgasatir yok ya okadar da değil sabah 5 de yattım 7.30 da kalktım 😂 izlemediğim youtuber kalmadı 😅

    ben gidlei 6-7 sene oldu telefonlar o kadar iyi değil mecbur yatıyoduk :) ben bide kara kuvvetleri komutanlığında yaptım akıllı telefon yakalatınca direk askerliğin uzuyodu bide sürgün yiyodun :D


  • Binli sayfalar olmamış daha hiç yakıştıramadım forum size aaaa


  • @Özgenç, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Bekoray benim oğlum 11 yaşında biz defter parası ödedik ve maksimum 5 yıllık verdiler. Yaşa göre çocuklar için farklılıklar olabilir😊

    @tolgasatir @nevzatyildizz herkes 5 yıl diyince yasa mı değişti diye bakıyım dedim. Bir siteden aldığım bilgileri yapıştırıyorum buraya.

    18 yaşından küçüklere de harçsız pasaport veriliyor ancak defter bedelinin ödemeniz gerekiyor. O yaşlarda görüntüleri çok hızlı değiştiği için en fazla 5 yıllık geçerlilikte pasaport veriliyor.

    18 yaşını doldurmuş öğrenciler 25 yaşlarına kadar ya da kalan öğrenim süreleri boyunca geçerli olacak sürede pasaport alabiliyor. Örneğin; öğrenci 24 yaşındaysa sadece 1 seneliğine eğer 19 yaşındaysa 6 seneliğine harçsız pasaport alabiliyor.

    Ben 18 yaşıma girdikten 1 ay sonra çıkarttırmıştım pasaportu. O yüzden 6 yıl 11 ay yani 7 yıllık demiştim. Konu böylece açıklığa kavuştu.

  • ⭐⭐⭐

    @Özgenç, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @tolgasatir Miniklerin simalar çok değişiyor tabi😁

    Ya şuan doğum fotolarına bakıyorum da, hangisi bizim oğlumuz acaba diyorum :D


  • @TughanTug çok içten söylüyor reis :D

  • ⭐⭐⭐

    @Bekoray, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Özgenç, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Bekoray benim oğlum 11 yaşında biz defter parası ödedik ve maksimum 5 yıllık verdiler. Yaşa göre çocuklar için farklılıklar olabilir😊

    @tolgasatir @nevzatyildizz herkes 5 yıl diyince yasa mı değişti diye bakıyım dedim. Bir siteden aldığım bilgileri yapıştırıyorum buraya.

    18 yaşından küçüklere de harçsız pasaport veriliyor ancak defter bedelinin ödemeniz gerekiyor. O yaşlarda görüntüleri çok hızlı değiştiği için en fazla 5 yıllık geçerlilikte pasaport veriliyor.

    18 yaşını doldurmuş öğrenciler 25 yaşlarına kadar ya da kalan öğrenim süreleri boyunca geçerli olacak sürede pasaport alabiliyor. Örneğin; öğrenci 24 yaşındaysa sadece 1 seneliğine eğer 19 yaşındaysa 6 seneliğine harçsız pasaport alabiliyor.

    Ben 18 yaşıma girdikten 1 ay sonra çıkarttırmıştım pasaportu. O yüzden 6 yıl 11 ay yani 7 yıllık demiştim. Konu böylece açıklığa kavuştu.

    aynen vardır illaki bir mantığı bunun da sonuçta kişiye özel bir işlem yapacak halleri yok ya


  • @tolgasatir hakkari yüksekova da yaptık, zordu valla 2017 de geldim ben. Ama en azından ben karakol çavuşuydum rahattım biraz 😅


  • Gc den nezaman askerlik muhabetine geldiniz?

  • ⭐⭐⭐

    @Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @tolgasatir hakkari yüksekova da yaptık, zordu valla 2017 de geldim ben. Ama en azından ben karakol çavuşuydum rahattım biraz 😅

    bende bölük çavuşuydum da bizde binaya albaylar bile telefonlarını bırakıp giriyodu ben bide istihbarat başkanı habercisiydim. Hatta Allah rahmet eylesin geçen ay şehit olan Kor. General Osman Erbaş ın bir süre haberciliğini yaptım. Dün:crying_face: :crying_face: Dünyalar iyisi bir insandı o kadar üzüldüm ki o an kitlendim kaldım


  • @Rhonster Kesinlikle :D


  • @Old-Traveler, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Gc den nezaman askerlik muhabetine geldiniz?

    Zaman geçmiyor konular tükeniyor :D


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Aşamaları

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    98
    1
    13 Oy
    98 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Su basliktan devam edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum