Amerikada Metalurji ve Malzeme Mühendisi Olarak Çalışmak
-
Arkadaşlar selamlar,
Yıllar önce üniversitedeyken bir hocam Türkiye'nin Amerika'dan çok fazla hurda demir-çelik ithal ettiğini belirtmişti.(İşin üzücü yanı bizim Kardemir - İsdemir gibi büyük fabrikalarımızda üretip Amerika'ya sattığımız ürünü bize geri hurda olarak satmaları ama orası başka konu neyse ) GC başvurusu süreci devam ederken ufak bir araştırma ile 2013-2018 yılları arasında 2 milyar 294 milyon dolarlık bir ticaret söz konusu olduğunu öğrendim.
Bunun oradaki Malzeme Müh ,Kimya Müh , Metalurji Müh'lerine ciddi gelir kapısı açabileceğini düşünüyorum. ( Bugüne kadar girdiğim 3 işi de batırdım çok güvenmeyin ) . Orada bu tarz işlerle uğraşan arkadaşlar olabilir mi aramızda acaba ?
Diğer bir konu ise Amerika'da alanımızın İngilizcesi olan Metallurgical & Materials Engineering diye bir dal var mı ? CV'lere ne diye yazıyorsunuz ?
-
Selamlar ben Marmara Üniversitesi metalürji ve malzeme Müh. 2.sınıf öğrencisiyim Amerika da bölümüm ile alakalı bir iş bulup oralarda işimi yapmak istiyorum üniversite bitince sizce 2 yılımı nasıl değerlendirmeliyim ??
-
@jolee hemen amerika üniversitelerle irtibata geç almadığın dersleri amerikadan alırsın
-
@ayvalik10 okul fiyatları kur yüzünden çok yüksek benim planım bu süreci nasıl değerlendirmeliyim oradaki iş imkanları nasıl veya benim bölümümden gidenlerin tavsiyesi ne olur ülkenin hali ortada 2 yılım var düzgün planlama yapmam lazım
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum