Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emtee süper bozdur bozdur harca.



  • @ekreminanasi hoş geldiniz 🙋🏼♀


  • GC.png

  • ⭐⭐⭐

    @ekreminanasi inşallah teyzecim hep beraber gitcez inşallah🙏😀

  • Yasaklı

    Evet arkadaşlar görüştüğüm arkadaştan edindiğim bilgileri şincik aktarıyorum.
    Öncelikle şunu söyleyeyim. Alex 55 yaşında emekli bir Kanada konsolosluk çalışanı. Şu an immigration şirketi kurmuş kendisine Türkiye' de ve Kanada göçmenlik danışmanlığı yapıyor. Forumun kurallarına aykırı olabilir bilgilerini burada paylaşmam o yüzden paylaşamayacağım. Ben kendisinin evraklarını gördüm. Yaklaşık bir saat muhabbet ettim. Kesinlikle yasal olmayan yollarını dile getirmeyen bahsettiği her şeyin yasal yollar ile mümkün olduğundan bahseden birisi ve ben danışmanlık adı altında işlem yapanlara kesinlikle güvenmem ama kendisine çok güvendim.

    Adam da Türkiye' yi sevmiş ve burada yaşamak isteyen, kendisine meşgale arayan bir hava var. Kuzenim ile sonrasında konuştuğumda (Kuzenimle bu işler ile alakasız tamamen kendisinden ev kiralamak sebebi ile arkadaşlık kurduğunun altını çiziyorum.) o da benim öngörümün aynısını söyledi. Ona evi tutarkenden bunlardan bahsetmiş ve İstanbul' u çok sevdiği için burada yaşamaya karar verdiğini bu işide uzman olduğu için kendine meşgale olarak seçtiğini o zamandan söylemiş.

    Her şeyi anlatıyorumki ben ne düşünüyorsam onu birinci şahıs (benim gibi) gibi düşünerek yorumlayabilmeniz için.

    Benim Alex ten öğrendiğim kadarı ile Kanada' ya gitmenin çok fazla yolu var. Bunlardan 3 tanesinden size bahsedicem. Öncesinde şunu da belirtmek isterim. İllegal hiç bir muhabbetin içerisine girmeyen ve çekinen bir adam olmasına rağmen bana eğer illaki USA istiyorsan Türkiye' de beklemenin hiç bir anlamı yok. DV lottery tarafını zaten yaşayarak öğrenmişsin. Diğer tarafta ise sponsorlukla, eğitimle vesaire green card ı elde etmek hem çok düşük bir şans hem de uzun ve meşakatli bir yol. Bunların içine birde uzun süreli bekleyişler giriyor. (12 milyon mültecinin zamanında çocuk sahibi olmuş olması ve onların üzerinden GC almaya çalışıyor olması ABD içinde denenen evlilikler gibi örnekler verdi) Kanada vatandaşı için ise green card sahibi olmanın legal ve çok kolay yollarının olduğunu söyledi. İlla USA istiyorsam da Kanada vatandaşlığına yürüyerek bu şekilde ilerlememin bir yandan lottery yi denememin daha mantıklı olacağından bahsetti. (Biz arada samimi insanlar olması sebebi ile birazda arkadaşcıl muhabbetler ettik. 😃 ) Kanada vatandaşlığı sonrası green card için dee yardımcı olabileceğini belirtti.

    Dediğim gibi forum kurallarına aykırı olacağından dolayı kendisinin bilgilerini paylaşamayacağım ama ben kendisinden faydalanacağım sizlere de aramızda geçenleri bilginiz olsun ve araştırabilin diye aktarmak istedim. Kanada vatandaşlığına ve - veya PR ına giden yollardan birisi @mehmet-JS Mehmet abimin Kanada başlığı altında bahsettiği University pathway yolu. 40-45 yaşına ulaşmamış bireyler için British Columbia da direkt PR a giden yolu açan üniversiteler mevcut. Bunun PR almak için 99% kesin yol olduğunu Alex' te doğruladı. Bu üniversitelerden birinden kabul almanız yeterli devamı ip söküğü gibi geliyor. 2. si 150.000 Canada Dollar ı üzerinde yatırım.

    1. ve benimde yapmak istediğim en güzel yol, 3 yılda Kanada vatandaşlığına gidiyor. College (Önlisans) Bachelor (lisans) veya üstü bir mezuniyetiniz ve bir mesleğiniz ve belli bir seviyede ingilizceniz var ise direkt kendi branşınızda bir işe kabul alarak sadece kendi branşınızda çalışabiliyorsunuz yalnız bu süreçte 3 yıl sonunda vatandaşlığı alabiliyorsunuz. Benim bütün kriterlerim bu yola uygun olduğu için istediğim bir zaman diliminde gerçekleştireceğiz. Eğer talihli olamazsam yılbaşına doğru sürecimi başlatacağım. IT branşından ve tecrübemden dolayı benim için süreç çok kolay işliyor. Ancak her tür meslek dalında yapılabilir bir durum olduğunu söyledi. Örnek vermek gerekirse, kız kardeşimin yüksek lisans mezunu bir eğitimci olduğunu söylediğimde ingilizcesini geliştirir ve sende istersen onada bir iş bulur gönderebiliriz dedi.

    Bütün ayrıntılarından bahsedemiyorum ama benim gerçekten güvenimi kazandı ve tüm bunların doğruluğundan emin oldum. Sizinle kendisinin irtibatını hem foruma aykırı hem de herhangi bir üzüntü durumunda benide en azından duygusal olarak etkileyeceğini düşündüğüm için paylaşamıyorum ama eminim bu konularla ilgili güvenilir bir danışman bulup ilerleyebilirsiniz.

    @crazycells tecrübe amaçlı bunu paylaşmış olmamın bir sakıncası yoktur umarım.?

  • Yasaklı

    @Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG parti nerde 😂

    Tampa da 😃


  • Dostlar romalılar yurtdaşlar bizim şirket 😃 amerikanya şirketine satılacak 😃 bende 😃 şirket içi 😃 transfer istiycem bakalım

  • ⭐⭐⭐

    @Ping-PONG teşekkür ederiz bilgiler için. Hayırlısı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kalafat, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Dostlar romalılar yurtdaşlar bizim şirket 😃 amerikanya şirketine satılacak 😃 bende 😃 şirket içi 😃 transfer istiycem bakalım

    @Emre-Kalafat ayıp senin söylediğin bak şimdi ne güzel şirketmiş o 🙈


  • @Ping-PONG timsah barbekü olmaz demi 🐊

  • Yasaklı

    @Emre-Kalafat, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Dostlar romalılar yurtdaşlar bizim şirket 😃 amerikanya şirketine satılacak 😃 bende 😃 şirket içi 😃 transfer istiycem bakalım

    Bizimkiler de Londra ya ofis açıyor şu an 😃

  • Yasaklı

    @Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG timsah barbekü olmaz demi 🐊

    Bu arada timsah derken crocodile den mi bahsediyoruz alligator dan mı?

    Ben crocodile etini denemem. Bokta bile yaşıyor. Alligator candır sadece temiz sularda yaşar.

    😃


  • Yani alligator olunca sevinmelimiyim 🤣😆 ben sadece kuzu yerim senin yanında 😩

  • Yasaklı

    @Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Yani alligator olunca sevinmelimiyim 🤣😆 ben sadece kuzu yerim senin yanında 😩

    Merak etme Texas taki büyükbaba mı ararım bir pickup ın arkasına 20-30 tane süt kuzusu atar gönderir bize 😃


  • @Ping-PONG değiştirek mi şirketleri 😃 london benim için daha iyi 😃 evli barklı adamız sonuçta

  • Yasaklı

    @Emre-Kalafat, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG değiştirek mi şirketleri 😃 london benim için daha iyi 😃 evli barklı adamız sonuçta

    İngiltere de vatandaşlık süreci 11 yıl bu şekilde yalnız uyarayım. PR ı elinize alana kadar 6 yıl geçiyor. Permanent residence la değil de residence la başlıyorsunuz. Tekrar bir düşünün derim. 😃

    Bu arada ben DV2022 ve 2023 te kazanamazsam yani seneye mayısta ta talihli değilsem Kanada dan devam edicem. Bu arada Almanya ve İngiltere de Kanada gibi puanlama sitemine geçeceklerini duyurdular. Eğer İngiltere sistemi açmış olursa Kanada' dan rotayı İngiltere' ye çeviririm.

    Amerika' daki 1 yıl OPT 2 yıl residence olayı İngiltere' de de var. Hatta İngiltere de PR a yürümek biraz daha kolay ama dediğim gibi 6 yılı buluyor.


  • @Ping-PONG tamam ozaman pampa gelüürüm 😂

  • Yasaklı

    @Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG tamam ozaman pampa gelüürüm 😂

    Evet gerçekten Hayat adlı bir arkadaşımız size fiske vursa yerden kalkamazsınız diye düşünüyorum.


  • @HAYAT Finans uzmaniyim. Denetleme, audit alaninda. Kalite kontrol da denilebilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum