Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Internship'den sonra ABD'de çalışmaya devam etme

Benzer Başlıklar

• J1 Vizesi ile Uzun Dönem ABD Stajı Başvuru Zamanı

Uzun veya Kısa Dönem Staj Programları
    3
    0 Oy
    3 İleti
    417 Bakış
    B
    Bende birkaç acentaya sormuştum. genel olarak verdikleri tavsiyeler yeni mezun olarak program sürecine girişilmesi gerektiği yönünde. bunun neden böyle olduğuna dair en iyi fikir, elde ettiğin diploman ve yeni mezuniyetinin seni daha çok yetkin göstermesi ve iş bulma sürecini daha çok kolaylaştırması olabilir. diğer bir yandan yeni mezun olduğunda, acentaların, konsoloslukların senin vizeni onaylama ihtimalinin daha fazla olduğuna yönelik şekilde düşünmesinin ardındaki en iyi fikir, yetkin olduğun o işte türkiye de çalışmak yerine amerika da çalışmaya devam edip oranın işgücü yapısında rol almak ve katkıyı orada sağlamak olabilir. konsolosluklar yapacağınız işlemlerden aslında genel olarak amerika da kalıp kalmama isteğinizi anlar. fakat kalma isteğiniz vizenizin geri çevrilmesinin kaçınılmazlığına işaret etmek zorunda değil. bu ayrımı bilmek önemlidir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    468 Bakış
    crazycellsC
    @oggrm, içinde söyledi: Erkenden J1 internship programını bitirmenin sonraki vize başvurularına etkileri Merhabalar, 5 aydir j1 vizesi ile ABD de kalmaktaydim. Ancak ailevi ve sahsi saglik sorunlarim yuzunden programimi birakmak zorunda kaldim. Geriye kalan 7 ayimi ABD de geciremeyecegim. Bu durum ileriki vize alim sureclerimi (gocmen veya gocmen olmayan) nasil etkileyecektir? Tesekkur ederim Problem degil, neticede ABD'de kurallara uygunsuz olarak hareket etmediniz ve programi sonlandirir sonlandirmaz ABD disina ciktiniz. Neden erken dondugunuzu sorarlarsa da makul bir aciklamaniz var, o nedenle bu dediginiz konunun herhangi bir problem yaratacagini sanmiyorum.
  • 1 Oy
    3 İleti
    554 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • J1 Vize Sponsor Değişikliği Hakkında

Taşındı Uzun veya Kısa Dönem Staj Programları
    8
    0 Oy
    8 İleti
    846 Bakış
    F
    Merhaba iyi gunler. J1 Intern programi ile gelmistim ancak is yeride bir sorundan dolayi program iptal edildi. Ulkeye donmem icin bana 1 ay sure verildi. 2 yil kurali oldugu icinde statu degistiremiyorum. 1 ay icinde yasal sekilde kalmaya devam edebilmem icin nasil bir yol tavsiye edersiniz? Aklima tek gelen sebep iltica. Onun icinde gosterebilecegim tek sebep suan ki hukimet ve guncel durumlar. Ilticanin kabul edilmesine gerek yok sadece biraz daha burada kalip borclarimi odemek istiyorum. Son ihitmal statusuz birkac ay daha kalsam basima nasil bir sorun gelebilir? Herkese yardimlari icin tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k