Merhaba; hali hazirda B1-B2 turist vizesine sahibim, vizemin bitmesine de yaklasik 8 sene var. TR de konsolosluktan F1 vizesi icin basvuru yapmayi dusunuyorum. Eger F1 vize basvurum reddedelirse, mevcut B1-B2 vizem de iptal olur mu? Simdiden yanitlariniz icin cok tesekkurler..
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
Merhaba, iyi akşamlar arkadaşlar. Biz arkadaşımla beraber 21 Haziran'da San Diego'da bir dil kursu için kayıt yaptırmayı planlıyorduk. Otel ve uçak rezervasyonu da yaptırdık o tarihe. Sormak istediğim şey acaba F1 vizesini acil randevu ya da hızlı randevu şeklinde erkene çekme ya da yeni bir erken randevu oluşturma şansı olur mu? Şu an alabildiğimiz en yakın randevu tarihi Haziran 2022 ama dil kursu hazırım 2021'de bunu erkene çekmek için bir şansımız var mı dersiniz?
-
@Andia, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Merhaba, iyi akşamlar arkadaşlar. Biz arkadaşımla beraber 21 Haziran'da San Diego'da bir dil kursu için kayıt yaptırmayı planlıyorduk. Otel ve uçak rezervasyonu da yaptırdık o tarihe. Sormak istediğim şey acaba F1 vizesini acil randevu ya da hızlı randevu şeklinde erkene çekme ya da yeni bir erken randevu oluşturma şansı olur mu? Şu an alabildiğimiz en yakın randevu tarihi Haziran 2022 ama dil kursu hazırım 2021'de bunu erkene çekmek için bir şansımız var mı dersiniz?
merhabalar bende sizin gibi bekleyenlerdenim. çok arastırdım ancak sanırım sadece master , doktora ve üniversite eğitimlerinde öne alındığı oluyormuş. Oda hepsinde değilmiş. Sadece bir kaç kişinin aldığını duyanlar var. Keşke uçak biletinizi almamıs olsaydınız önden.
-
@cüneyt-tarıkman cevabınız için çok teşekkür ederim. anlaşılan o ki pek şanslı değiliz. peki vizeler dahi belli değilken ds160 formuna ne zaman gidip döneceğimizi nasıl yazacağız? yani ds160 formunda oynama yapabilir miyiz vize randevusuna kadar? bir de geçen yaz dil okulları için vize randevusu durumlarının akıbeti nasıl olmuştu biliyor musunuz, bir umut aşılamayla beraber yaza açarlarsa diye? çok sağolun, hepimize bol şans, hayırlısı olsun umarım.
-
@cüneyt-tarıkman cevabınız için çok teşekkür ederim. anlaşılan o ki pek şanslı değiliz. peki vizeler dahi belli değilken ds160 formuna ne zaman gidip döneceğimizi nasıl yazacağız? yani ds160 formunda oynama yapabilir miyiz vize randevusuna kadar? bir de geçen yaz dil okulları için vize randevusu durumlarının akıbeti nasıl olmuştu biliyor musunuz, bir umut aşılamayla beraber yaza açarlarsa diye? çok sağolun, hepimize bol şans, hayırlısı olsun umarım.
sanırım geçen yıl alan olmadı (dil okulları için ) tecrübe edinmiş birileri yazımızı görürse yorum yapacaktır. 2. sorunuza gelecek olursak ds160'ı submit ettikten sonra revize edemiyorsunuz. Gitmeyi düşündüğünüz tarihi işaretleyip randevu tarihine az kaldığında uçak rezervasyonu yapabilirsin. Ben öyle yaptım. Sanırım birçok insan aynı şekilde yapıyor. Yoksa çok bilet hakkı yanardı.
-
sayin @cüneyt-tarıkman 'in dedigi gibi dil okullarina dair henuz acil randevu kabul ettiklerini gormedik maalesef.
-
Konsolosluk acildiktan sonra randevu tarihlerinde otomatik degismeler olabilir, eger ilk planiniz ciddi sekilde degisirse yeni bir DS-160 formu doldurup, mulakat gunu o formun barkodunu goturebilirsiniz. Bu durumda yeni doldurdugunuz formdaki bilgilere gore degerlendirme yapabilirler.
-
Aramızda Kıbrıstan son 2 yıl içerisinde F1 vizesi almış olan, almayı düşünen , alındığını duyan var mı ? Bir videoda gördüm sanırım Kıbrısta açıkmış konsolosluk. Gidip F1 vizesi alabilir miyiz sizce ? Birde bu bize istanbulda verilen süre dolduğunda hala mülakat yapamıolarsa ( ocak 2021 misal) hala paramız iade ediliyor mu ?
-
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Aramızda Kıbrıstan son 2 yıl içerisinde F1 vizesi almış olan, almayı düşünen , alındığını duyan var mı ? Bir videoda gördüm sanırım Kıbrısta açıkmış konsolosluk. Gidip F1 vizesi alabilir miyiz sizce ? Birde bu bize istanbulda verilen süre dolduğunda hala mülakat yapamıolarsa ( ocak 2021 misal) hala paramız iade ediliyor mu ?
para iadesi icin AIS ile gorusun isterseniz, o ucretlerin gecerliligi 30 Eylul 2022 tarihine kadar uzatildi.
Fee Payment Extension
The U.S. Mission to Turkey understands that many visa applicants have paid the visa application processing fee and are still waiting to schedule a visa appointment. At this time, we are only providing limited services due to health and safety concerns. In the meantime, rest assured that the U.S. Mission has extend the validity of your payment/fee (known as the MRV fee) until September 30, 2022. Please continue to monitor this site for information on when we will return to routine visa operations.https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
Vize gorusmenizi kabul edip etmeyeceklerini isterseniz onceden ilgili konsolosluga sorun. Eger belli bir sure Kibris'ta bulunmuyorsaniz basvurunuzu kabul etmeyebilirler.
-
Dil okulu için elgin comminity college ile görüştğm chicagoda. Sponsor ya kendimin fark etmiyor hesapta 20 bin dolar görmek istiyormuşlar eğitim ve 1 yıllık masraflar için... Burası college diyemi böyle acaba yoksa normal dil okullarında da böyle şartlar var mı? İlk temasa geçtiğim okul henüz başka bir okuldan yanıt almadım ondandır merakım, cevaplar için şimdiden sağolun

-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Dil okulu için elgin comminity college ile görüştğm chicagoda. Sponsor ya kendimin fark etmiyor hesapta 20 bin dolar görmek istiyormuşlar eğitim ve 1 yıllık masraflar için... Burası college diyemi böyle acaba yoksa normal dil okullarında da böyle şartlar var mı? İlk temasa geçtiğim okul henüz başka bir okuldan yanıt almadım ondandır merakım, cevaplar için şimdiden sağolun

okuldan okula çok değişebiliyor. Ben dil okulu için bakmadım ancak master programlarını baya arastırdım. Birine de kabul edildim. Şöyle söyleyebilirim size. 10 bin dolar göster diyende vardı 50 bin i gördüğümde oldu. Basvurdugunuz diğer okullardan daha az gösterilmesini isteyen cıkabilir.
-
@cüneyt-tarıkman aslında bnmde 2 ders almam gerekiyor ama 2 ders için ı20 gönderemeyiz diyip işi yokuşa sürüyorlar. Bende madem dil okulu varsa dedim ama içim içimi kemiriyor. Evli çocuklu dil okuluna gitcekmişmiş buna kim inanır, gidip kapıdan red yemeyelim bide..
Sizin master için gideceğiniz okul nerede ve bölüm nedir? Bide kabul aldım derken ı20 yimi gönderiyorlar nasıl oluyor tam olarak
-
@cüneyt-tarıkman aslında bnmde 2 ders almam gerekiyor ama 2 ders için ı20 gönderemeyiz diyip işi yokuşa sürüyorlar. Bende madem dil okulu varsa dedim ama içim içimi kemiriyor. Evli çocuklu dil okuluna gitcekmişmiş buna kim inanır, gidip kapıdan red yemeyelim bide..
Sizin master için gideceğiniz okul nerede ve bölüm nedir? Bide kabul aldım derken ı20 yimi gönderiyorlar nasıl oluyor tam olarak
Florida da MBA (İşletme ) . Evet I-20 formunu gönderdiler adresime. Randevu aldım ama maalesef 2022 Mayıs ayına verildi. Baska ülkeden f1 vizesi alınabilir mi onu arastırıorum bende.
-
@cüneyt-tarıkman master doktorada erken randevu talebi oluyordu sanki youtubeda bir kanal var amerikauzmanı gökce hanım, orda duydum diye hatırlıyorum. Okul açılmadan önce olur belki

-
@cüneyt-tarıkman bide cüneyt bey ingilizce yeterlilik sınavı istediler mi kayıt aşamasında olmazsa bende sizin okula bi mail atayım 2 tane ders aldırırlarmı acaba

-
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Florida da MBA (İşletme ) . Evet I-20 formunu gönderdiler adresime. Randevu aldım ama maalesef 2022 Mayıs ayına verildi. Baska ülkeden f1 vizesi alınabilir mi onu arastırıorum bende.
Okul baslamadan 2 ay once konsolosluga yazin ve acil mulakat talep edin, buyuk ihtimal olumlu donus yapacaklardir.
-

vize konusunu ciddiye alan yerler genelde bu sekilde oluyor...
-
@crazycells bu şartları hali hazırda sağlıyoruz ama dil kursu 4500$ biraz fazla geldi ama burası comminity college ya ondandır değil mi. Vizede etkisi olurmu kurumun ali bey
-
@crazycells bu şartları hali hazırda sağlıyoruz ama dil kursu 4500$ biraz fazla geldi ama burası comminity college ya ondandır değil mi. Vizede etkisi olurmu kurumun ali bey
evet, etkisi olur tabii ki
bilindik bir egitim kurumu ile ilk defa duyulan kuruma ayni sekilde yaklasmayacaklardir vize verirken. -
@crazycells iyi bari içime su serpildi evli çocukluyken vize alamayacağız diye korkuyorumda ondan :))
-
Arkadaşlar merhaba.. Yakında i-20 için başvurularımı yapacağım ve yavaş yavaş vize level'ine yaklaşıyorum
.. fakat alıp alamamam konusunda endişelerim var. ilk sayfalarda benim bölümüme benzer bir bölüme başvuru yapan arkadaş red almış. Acaba bende de olur mu sizce? Çok emek ve zaman harcadım.2000 doğumluyum,
University of South Florida'ya kabul edildim (en iyi 48. devlet üniversitesi) (Computer Engineering undergraduate).
SAT'den 1470 aldım, en iyi %1'lik dilime girdim.
USF'den alınabilecek en yüksek burs miktarını aldım. (ödeyeceğim ücretin %66'sı karşılanıyor, böyle olmasa maddi imkansızlık yüzünden gidemezdim)
Babam polis memuru.
Gideceğim şehirde (Tampa) kuzenim ikamet ediyor.
Bekarım, askere gitmedim.
Daha önce yurt dışına çıkmadım.Sizce negatif bir profil çiziyor muyum? Biraz yorumlayabilirseniz çok sevinirim!
Benzer Başlıklar
146
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k