Coronavirus (COVID-19)
-
@muhalif kesinlikle katiliyorum. Zaten Pfizer/Biontech asisi su an Moderna asisi ile birlikte en etkili iki asi...
-
Benim de ailemden bir grup bugun sabah saat 11:30'da Hatay Devlet Hastanesinde ilk doz Pfizer/Biontech asilarini oldular.
bir oncelik sirasi oldugu icin gencler su an bekleyecek, ama en azindan aile buyukleriniz icin suradan randevu alip Pfizer/Biontech asisini olmanizi tavsiye ederim:
-
Bizim bütün aile büyükleri Çin aşısı olduğu için artık Pfizer/Biontech aşısı olma şansları kalmadı. 65 yaş üstüne seçme şansı tanımadılar. 82 yaşındaki babaannemde ne kadar koruyucu antikor oluşturdu bu çin aşısı bilemiyorum. Şimdi Pfizer/Biontech aşısı ülkeye az sayıda da olsa getirilebildiği için doktorlar ağız değiştirdi. Önceden mRNA aşısı tehlikeli, en iyisi bizim inaktif çin aşımız derken, şimdi ise bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar Biontech aşısını tercih etsinler, çünkü inaktif aşıya göre çok daha iyi koruyucu antikor oluşturuyor demeye başladılar.
-
@Ryback, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Bizim bütün aile büyükleri Çin aşısı olduğu için artık Pfizer/Biontech aşısı olma şansları kalmadı. 65 yaş üstüne seçme şansı tanımadılar. 82 yaşındaki babaannemde ne kadar koruyucu antikor oluşturdu bu çin aşısı bilemiyorum. Şimdi Pfizer/Biontech aşısı ülkeye az sayıda da olsa getirilebildiği için doktorlar ağız değiştirdi. Önceden mRNA aşısı tehlikeli, en iyisi bizim inaktif çin aşımız derken, şimdi ise bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar Biontech aşısını tercih etsinler, çünkü inaktif aşıya göre çok daha iyi koruyucu antikor oluşturuyor demeye başladılar.
Evet, eger Sinovac asisi oldularsa Pfizer/Biontech asisini olmamalari daha dogru olur. Zaten asilarin koruyuculugunun cok uzun oldugu henuz gosterilmedi, bunu zamanla ogrenecegiz ama en son takip edebildigim kadariyla 5-6 ay bagisiklik verecegini soyluyorlardi.
Yani gelecek yil sonbahar-kis zamani bir daha asi olmamiz gerekebilir (hem asilarin bagisikliginin azalmasindan, hem de yeni cikacak virus varyantlarindan dolayi)
-
-
@crazycells ailenizle irtibat halindesiniz ama yine de bu haberde yazan olay olduysa bilgi verin
https://www.mynet.com/biontech-asisiyla-ilgili-flas-detay-onlara-ikinci-doz-yapilmayacak-110106775360
https://www.milliyet.com.tr/galeri/son-dakika-tehlike-canlari-caliyor-tam-kapanma-icin-kritik-tarih-6471690/11 -
@crazycells, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Benim de ailemden bir grup bugun sabah saat 11:30'da Hatay Devlet Hastanesinde ilk doz Pfizer/Biontech asilarini oldular.
bir oncelik sirasi oldugu icin gencler su an bekleyecek, ama en azindan aile buyukleriniz icin suradan randevu alip Pfizer/Biontech asisini olmanizi tavsiye ederim:
facebookda gruplarda aşı olmak için sıra dahi alamadıklarını yazanlar olmuş bu konu hakkında kendi tecrübemizi aktarabilirim size annem 72 yaşında 2-3 gün önce randevu almak için aradık sabah saatleri idi öğleden sonraya randevu vermek istediler yetişemeyecegimizi söylediğimizde ertesi güne verdiler (annem izmirde yaşıyor) daha kalabalık şehirlerde durum nasıl bilmiyorum ama izmirde durum bu aşı ile ilgilide söyleyebilcegim şey hiç bir yan etki görülmedi (annem eski toprak yılan soksa bişey olmaz ona ) :)
-
Turkiye'de Sinovac disindaki asilarin programlarini su basliktan takip edebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4214/türkiye-de-pfizer-biontech-aşısı-olmak
-
@crazycells antikor degerlerine guvenilir bir yerden baktirip (0-0.80 arasi S/CO Sars2019 IgG degerleri negatif sayiliyor) doktor onayiyla yeniden asi olabilirler. Ama kisisel fikrim hangi varyantin nerede olacagi cok belli olmadigindan, maske, mesafe ve diger onlemler acisindan sanki asi olmamis gibi davranmakta fayda var. TR de degerleri dusuk olan arkadaslardan asi olan, asi olup hastalanan ve hastalanan ve sonra asi olanlar var. Orneklerden anladigim kadariyla asi olmak ve hasta olmak uzun sureli antikor olusturmayabiliyor.
Eldeki tek silah asi oldugundan asi olduk ama onlemleri eskisinden daha siki hale getirdik. -
@caglaror, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
@crazycells antikor degerlerine guvenilir bir yerden baktirip (0-0.80 arasi S/CO Sars2019 IgG degerleri negatif sayiliyor) doktor onayiyla yeniden asi olabilirler. Ama kisisel fikrim hangi varyantin nerede olacagi cok belli olmadigindan, maske, mesafe ve diger onlemler acisindan sanki asi olmamis gibi davranmakta fayda var. TR de degerleri dusuk olan arkadaslardan asi olan, asi olup hastalanan ve hastalanan ve sonra asi olanlar var. Orneklerden anladigim kadariyla asi olmak ve hasta olmak uzun sureli antikor olusturmayabiliyor.
Eldeki tek silah asi oldugundan asi olduk ama onlemleri eskisinden daha siki hale getirdik.Evet, kesinlikle o sekilde sayin @caglaror
Asi ile beraber onlemler de devam etmeli, virusun mutasyona ugramasi durumunda asinin o varyanta karsi koruyuculugu kalmayabilir. Zamanla daha uzun sureli koruyuculugu olan asilarin olusturulmasi cok olasi... Verilen asilar mRNA veya zayiflatilmis virus olsa da bunlar tek basina cogunlukla bagisiklik sisteminin buyuk tepki vermesine yetmiyor, bu nedenle bagisikligi saglamak amaciyla asinin icine adjuvanlar katiliyor. Komplo teorisyenleri bu adjuvanlarin listesini basip "bizi asilamiyorlar, zehirliyorlar" diye yayin yapmayi seviyorlar, oysa bu cahil arkadaslar biraz okusalar onlar olmadan asinin etkisini de yitirdigini anlayabilecekler :)
Ayrica su an insanlik tarihinin en hizli gelistirdigi asiyi kullaniyor oldugumuzu da unutmamamiz gerekiyor. "Fastest vaccine" diye arayinca internette, bundan onceki hastaliklarda Kabakulak asisi icin calismalara 1963'te baslamislar ve 1967 Aralik'ta asi hazir hale gelmis... 4 yillik bir sure... Dolayisiyla onumuzdeki 2-3 yillik sure boyunca zaten bu asiyi daha etkili hale getirmek icin cabalar devam edecektir.
-
Su anda faz 3 calismalarini insanlar uzerinde deniyorlar. Normalde daha 1-2 yillik bir surec vardi asiyi insanlarda kullanmak icin ama acil kullanim izinleri altinda, henuz tam onay verilmeden, asilari denemeye basladilar.
-
@MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Su anda faz 3 calismalarini insanlar uzerinde deniyorlar. Normalde daha 1-2 yillik bir surec vardi asiyi insanlarda kullanmak icin ama acil kullanim izinleri altinda, henuz tam onay verilmeden, asilari denemeye basladilar.
Evet, tum sureclerde oldugu gibi kar zarar hesabi yaptilar. Ve bu asiyi tum insanlarin olmasinin yararlarinin, zararlarindan katbekat fazla olduguna kanaat getirdiler. Ben de ayni seyi dusunuyorum, zaten rasyonel herkesin de ayni sekilde dusuneceginden eminim...
Medya ise bu sirada asidan dolayi yan etki gosteren tek tuk ornekleri bulup insanlara korku asilamaya devam ediyor ama nedense hayati kurtulan ve koruma altinda olan on milyonlarca kisiyi gormezden geliyor :) Klasik medya...
-
Çipliler kervanına ilk dozla ben de katıldım (Biontech - Pfizer)
-
@FreeWoRLD geçmiş ve hayırlı olsun 😊
-
@Muhtaradana Saolasin :)
-
Joe Biden, Mayis icin vermis oldugu tarihi 19 Nisan olarak guncelledi.
En gec 19 Nisan'da asinin ABD'de tum yetiskinlere uygulanmis olmasini veya herkesin asiya ulasabilmesini istiyor. Nerdeyse tum eyaletler 19 Nisan veya oncesinde 18 yasindan buyuk herkese asi yapabilecek durumda olacak. Tabii herkese sira gelmesi biraz zaman alabilir, ama en gec 19 Nisan'da kosulsuz sekilde herkes randevu alabilecek durumda olacak.
-
"Beni Türk hekimlerinin geliştirdiği aşıya emanet ediniz" diyerek Pfizer/BioNTech aşımı oldum. Tez zamanda Türkiye'de de herkese uygulanması umuduyla... Bill Gates'in chip'ini taktıklarını falan sanmıy....
Windows vaccine os güncellenirken hata verdi, beyin kapatılacak
-
Türk aşısını almaya türkiyenin siyasi ve ekonomik becerisi yetmiyor malesef. Çinden 3.world kotamızdan alıyoruz
-
@crazycells hayırlı olsun hocam 🙂
-
@FreeWoRLD hayırlı olsun hocam 🙂
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum