Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells soruyu merak ettiğim için sordum.
    Arkadaşlarla otururken ben inş bana çıkar dedim arkadaşım da bana çoktan seçilmiştir kişiler dedi bende merak edip sordum . Olay bu


  • 30 küsür gün kala sayfalar hızlıca artmaya başlıyor


  • Gitti bir gün daha çok şükür 🤟🏻Elhamdülillah 😎🚗


  • Arkadaşlar cıkmayan cok uzulmesın cıkanda cok sevinmesin hayırlısı neyse o olsun


  • @sir-altan yok be hocam. Çıkacağına inanmıyorum. Çıksa da başarılı olmak çok zormuş gibi geliyor.


  • Çıkıp da orada kalıcı olabilme oranı nedir? Bir ara %5-7 arası diye duymuştum.


  • @Sui nasıl soru bu ?


  • @letsdothis Greencard çekilişiyle Amerika Birleşik Devletlerine göçmen olarak giden kişilerin orada bir hayat kurup vatandaşlık alabilme oranı nedir?


  • @Sui, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Çıkıp da orada kalıcı olabilme oranı nedir? Bir ara %5-7 arası diye duymuştum.

    oranlari bilmiyorum ama bu oranlar bana gore olsa olsa geri donenlerin orandir. geri kalan yasamaya devam ediyordur. zaten biz donsek bile vatandaslik alir ole doneriz en azindan pasaport cepte olur ;__))))))))))))


  • @Sui oranını bilemeyiz ama yüksektir büyük ihtimalle.. Ha bazıları yapamıyor geri dönüyor. Bazıları sadece yaşıyor vatandaşlık almıyor..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sui konsolosluk baktığı işte en önemli kriterlerden birisini yazmışsın. Neden ret veriyorlar. Yada paranı arttır da gel diyorlar. Bu bahsettiğin olaydan dolayı. Oranı demiyorum çünkü oraya giderken herkes youtube videolarını seyrediyorlar. Fakat hiçbir youtuber ilk zamanlarını çekmemiştir. Geçim derdine düştüklerini bulaşıkçılıktan tutun da paspas atmaya kadar ki kısımlar yok fakat belli bir süre en az 1 yıl sonra delivery işleri yapıp yada başka işlerle tutunmaya başlayınca çekmeye başladılar. Sende bu kişinin sanki hemen gider gitmez bu şekilde hayata başladığını zannediyorsun. En son youtube videosu çeken kişi forum ailesinden mustafa. Sadece delivery yapmıyor. Borsa ile uğraşıyor. Bilmediğimiz başka işler yapıyor. Zamanı olursa bize yazsın. Yani gider gitmez delivery işleri BAŞLAMIYORSUN. Uber - lyft için en az 1 yıl AMERİKA ehliyetin olması gerekiyor. Amazon flex en az 10 aydan sonra hesabın açılıyor. Bu gibi nedenleri konsolosluk çalışanı çok iyi bildiği için sana izin vermiyor ret veriyor. Bizler yıllarca yazdık kaba tabirle yazıyorum @crazycells kusura bakma başka kelime bulamadım. MAL gibi gidip ben geldim amerika dememen için senden MESLEK istiyorlar. Oraya gidince tekrar söylüyorum ilk zamanda delivery- lyft -uber gibi işleri düşünmeden para kazanabileceğin işleri yapabilirsen buyur diyor konsolosluk içeri gel diyor. Ekim de başvuru bitiyor. Ekim de ilk mülakat zamanı geliyor. 1 yıl boyunca meslek edinmek için harika bir süre ama sen yat aşağıya seyret aval aval youtube videoları sonra da neden beni ret etti konsolosluk işte bu oran nereden bulduysan bu yüzden başka hiçbir sebebi yoktur. Bu arada ilk zamanlarda giden @mysea çok iyi anlar dediğimi neden Türk Türkü gurbette devamını biliyorsunuz yaşı 35 ve üstü olan Türkler tutunmak için yapmadıkları pis - rezil hatta parasız işlerde çalışıpta hayata tutundular. Şimdi ki yaşam seviyesine geldiler fakat dışarıdan bir kişi hiç çile çekmeden sıkıntı görmeden aynı hayat yaşam seviyesine gelip hatta geçiyorlar bile. Ben kendi babamdan biliyorum. Almanya ya giderken kaçak göçek gidenler amcamlar da amerika da kaçak çalışmamak için ölü yıkayıcı olarak adı altında meslek sahibi olarak çalıştılar sadece amerika için değil tüm avrupa da böyle.


  • @Sui İşin finans kısmı tamamen kişiye bağlı. Ancak Gc aldıktan sonra bir aşama daha yok gidip hayatına başlıyorsun . İstediğin kadar da kalırsın 😂

    Dönme oranları hakkında bilgim yok. Refah içinde olmayan herkes gitmek istiyor . Bunun bilincinde olan birisi kolay kolay dönmez de.

    İşin psikolojik kısmını iyi yönetmek lazım. Özellikle tek giden arkadaşların bunalıma girmemesi gerekiyor. Bir an önce iş bulup sosyalleşmek lazım gidince. Zaten kültür şokunun etkisi üzerine bilimsel araştırmalar var . Göz atmak lazım evet Amerika çok güzel de biz de insanız . Vücut ve zihin aynı çalışmıyor bazen .


  • Orada yapılabilecek meslekler için belli bir liste var mı peki? Şunu öğrensen iyi olur dediğiniz? Dijital işler şimdilik hariç

  • Yasaklı

    Ben hiç böyle şeyler hayal etmiyordum. Hayallerimi yıkmayın. Ben direk şuradan giriş yapıcam ABD de hayata. Bozmayın moralimi


  • meslekler, orada yapılan işlerle ilgili bir sürü başlık var ama ayrı olarak gidince başlanılan işten şimdiki durumlarına kadar insanların yaptıklarını listeledikleri bir başlık yok zannedersem.. varsa paylaşabilirseniz sevinirim ancak yoksa böyle bir başlık altında gidenlerin dünden bu güne süreçlerini görmek adına çok faydalı ve güzel olur diye düşünüyorum.. hem arada güncellemelerle aynı meslekte ilerlemek isteyenlere de bir yol haritası gibi olur..


  • @gkhanfeez Vatandaşlık almak için geçmesi gereken sürede bir hayat kurmak gerekiyor. Ondan sonra dönmek de zaten fazlaca keyfi bir seçim olur. Manzara için tepeye çıkıp tadını çıkarmadan gerisin geri inmek gibi.

    @ayvalik10 konsoloslukla alakalı vize işlemleri ve ekonomik durumdan bağımsız bir soru sormuştum aslında. Greencard'ı cebine koyup Amerikaya ayak bastıktan sonra oradaki çabasına rağmen, gerek ekonomik gerek psikolojik nedenlerle dönenlerin oranıydı. Bana da toz pembe gözükmüyor bu Amerikan Rüyası. Burada tenezzül bile etmediğimiz işlere gurbette talim etmek her yönden zor olsa gerek.


  • @hadi-BE burda hayat pahalı orda ev pahalı olsa ne olur, çok zor ihtimal ama ihtimali bile güzel😊


  • Başvurduğumdan beri çok bakmamaya çalıştım videolara vs fakat 32 gün kalınca ister istemez düşüyorum videolara heyecan da yükseliyor inş gerçekten isteyen herkese çıkar 😂

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 teşekkür ederim fatih abi.
    Sanki senin mülakat deneyimini okumuş gibi hissettim 🙂
    İnşallah o günlerde gelir de sizin mülakat deneyiminizi okuruz formumuz da

  • Yasaklı

    @YSNDNZ, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    24 senedir radyoloji bölümünde devlet memuru olarak çalışıyorum halen ek iş olarak iş sayılırsa tabi otoparkcılık oto yıkama yaptım işin garip tarafı ayak üstünde yapılan işleri çok seviyorum 47 yaşındayım inşallah çıkarsa green card Amerikada ne iş yaparım nasıl çalışırım tek gaylem bu elbet bizim de nasibimizde bir ekmek kapısı olur diye düşünüyorum . düşünürken günlük kazancım 100 -120 birim olabileceği kanaatindeyim yanlışım varsa düzeltin çok mu uçmuşum akşamları çöp toplama (vale) işi bile yaparım işin temizliği zorluğu beni vaz geçirmez yeter ki oralara gelmek nasip olsun hayırlısıyla .''sen kışı düşün, yaz çıkarsa bahtına....''

    Yorumdaki samimiyet🤩
    Abi, olduğu gibi aklımdaki neyse dilimdeki olduğu ve şükür durumlarıda düzelttiğim için insanlara hep yukarıdan baktığımı sanarlar sohbet ederken. Ama işin aslı öyle değil sadece pat pat ım biraz. 8 senedir keyfim yerinde çok güzel bir işim var kazancım iyi şükür.

    Ama 8 sene öncesine kadar, uzman olana kadar şantiyelerde kablo çektim montaj yaptım.
    Askerden önce de 3 sene boyunca; geceleri barmenlik sabahları valelik her fırsat bulduğumdada konserlerde plasman olarak çalıştım. Biraz kendimi geliştirdim, birazda şansım yaver gitti ve bugün bulunduğum noktadayım.

    Umarım DV talihlisi olursun ve bu da senin dönüm noktan olur. Bahsettiğin işleri sadece geçiş olarak kullanır çok güzel bir işe sahip olursun ve kaliteli bir emekliliğin olur.

    En güzel ve en mutlu sonlar senin gibi çaba sarfedenlerin olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum