Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herşey gönlünüzce olsun dostlar son 48


  • 2022 için başvurumu yapmıştım hala daha bekliyorum mayısta açıklanacak sanırım ama şuan başvuru açık ne için 2023 için mi ? Yoksa bilmediğim bir şey için mi ?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @Fevzi-ÖZYURT-0 senin bu yazından sonra ortalam 20 küsür bi sayfa istanbul sözleşmesini okudum, ve senin dediğin gibi kadını üstün kılan bişeye pek denk gelmedim. En fazla dikkat çekilmek istenen kadın ama aile içi şiddet tanımında örnek vermek gerekirse cinsiyet fark etmeksizin diyor yani şiddeti yapan kadın olduğunda onu korumuyor böyle bir durumda erkeği de koruyor, cinsel tercihi nedeniyle ayrıştırılanları da koruyor. Bizde aile içi şiddet sadece kadına yönelik yapıldığından belki böule düşünüyorsun ama maddelerin çoğunda din dil cinsiyet ırk ayrımı yapmadan gibi terimler de mevcut.

  • ⭐⭐⭐

    İncelemek ieteyenler içinde pdf dosyası


  • herkes için hayırlısı olsun, 2. başvurum umarım son olur:D


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    Hergün tacizcisi tarafından öldürülen kadınlaır görüyoruz hepsi de daha önce defalarca şikayetçi olmuş ancak kimse birşey yapmamış, sonuç sokak ortasında yada evinde öldürülen kadınlarımız, maddelerde de uzaklaştırma verilir deniyor suçu netleşene kadar hapise girer görmedim uygulamada da denk gelmedik zaten buna,

    Madde 38 e gelince bazı kurallar kanla yazılır, demek ki ne kadar çok başa geldiyse bu olaylar kadınlara yönelik böyle bir madde eklenmiş. Kürtaj başlı başına kadına yapılabilecek bir işlem zaten.


  • @Melih-Tokal biraz alışınca öyle olur 🙂


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 pişmaniye satcam orda 😀


  • @tolgasatir, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Hergün tacizcisi tarafından öldürülen kadınlaır görüyoruz hepsi de daha önce defalarca şikayetçi olmuş ancak kimse birşey yapmamış, sonuç sokak ortasında yada evinde öldürülen kadınlarımız, maddelerde de uzaklaştırma verilir deniyor suçu netleşene kadar hapise girer görmedim uygulamada da denk gelmedik zaten buna,

    Madde 38 e gelince bazı kurallar kanla yazılır, demek ki ne kadar çok başa geldiyse bu olaylar kadınlara yönelik böyle bir madde eklenmiş. Kürtaj başlı başına kadına yapılabilecek bir işlem zaten.

    Kürtajı da cinsiyete indirgemek yanlış. Ben zaten iki taraflı düşündüğümü söylemeye çalışmıştım ama dediklerim yanlış anlaşılıyor sanırım o yüzden hepsini siliyorum. Kusura bakmayın benim bağnazlığım, geri kafalılığım ve cehaletim. Çok özür dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    Ya kardeşim ne alakası var şurda fikirlerimizi sunuyoruz seviyeli bir şekilde, bence olması gereken de bu herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Bence bu ülke de en büyük yanılgılardan biri de bu bi taraf haklı olmak zorunda değil. Farklı bakış açılarıyla konuyu yorumluyoruz.


  • @tolgasatir

    Ben de zaten aynı şeyi söyledim. Bana yanlış gelen eşitlik denen şeyin eşitlik içeren maddeler sunmaması.
    İki tarafta doğru veya yanlış demedim. Sadece işgüzarlık var dedim. İçeriğinde bulunan bazı maddeler adının eşitlikle anılmasını engeller dedim.
    Tek savunduğum şey bu 🤣

  • ⭐⭐⭐

    Ya aslında bu sözleşmenin tek amacı insana her türlü şiddeti engellemek fiziksel psikolojik mobbing vs gibi
    Tazminat konusunda bire bir aynı düşünüyoruz ama bu anlaşmanın konusu değil o bizim yasalarımızla bağlayıcı o yasanın değişmesi lazım kesinlikle 1 yıl - 6 ay vb sürelerde evli kaldın diye bi ömür bi insandan sorumlu olmak kadar saçma bişey yok


  • @tolgasatir

    Ben de bu sözleşmeyi destekleyebilirim mesela ama dediğim gibi bazı maddelerin ya çıkarılması ya iki taraflı düşünülerek yeniden yazıl ası gerekiyor.

    Örneğin çocuk sahibi olmak iki tarafın isteği ile olmalı. Erkek istemiyorsa kadın, kadın istemiyorsa erkek aynı genlerden çocuk sahibi olamamalı. Buna karar vermek kadının tek başına yapabileceği bir şey değil. Bu maddeyi kabul edebilmek için, benim genlerimden Dünya’ ya gelen çocuğa sırt çevirebilecek kadar haysiyetsiz olmam gerekir. Değil isem mecburen babalık yapmak zorundayım.

    Eee kadın beni zorla baba yaptı! Şimdi bu psikolojik suç değil mi 🤣


  • Günlerden bir gün Libadiye kavşağında bir kaza yaptım. Kavşakta dönme kurallarına göre yol hakkı içteki aracındır. Yani anlaşamadığımız ve şiddet şikayeti olduğu için polis geldi ve tutanakta 7/8 haklıyım. Küçük çaplı bir kaza.

    Aracımdan indim. Geçmiş olsun, bir şeyiniz var mı diye sordum. Kadın şok geçirmiş konuşamıyordu. Hanımefendi sakin olun derken arkada bebek olduğunu fark ettim ve insanlık namına hemen kapıyı açıp çocuğu kontrol etmeye başladım. Hiç bi şeyi yoktu. 🤗 sonra kadın kendine geldi mi gelmedi mi tartışılır keşke hiç konuşamasaydı.
    Başladı bağarıp çağırmaya ve bir yandan tehditler küfürler savuruyor. Fiziksel şiddet uygulamaya çalıştı. Olayın şokuna veriyorum. Bir kaç tokatını yedim Allah tan eli ağır değildi. 🤣
    Elini tuttum hanımefendi napıyorsunuz demeye kalmadan başladı bırak elimi beni taciz edemezsin diye bağırmaya. Ulan tokat yememeye çalışıyorum. Millet linç edecekti beni Allah’ tan bir tane abi eşiyle beraber arkamızdaki arabadan inmiş yanımıza gelmiş o arada her şeye şahit olmuş. Abla aldı beni insanların elinden 😭
    Polis geldi kadın şikayetçi ve hala tehditler savuruyor. Allah tan kamera kaydı buldu polis köşedeki binanın kamerası her şeyi görmüş.

    Arkadaki araçtaki abla olmasa linç edilmiştim.
    Kamera kaydı olmasa tacizci olmuştum.

    Polis kadına savurduğu tehditlerden ve yaşananlardan dolayı (fiziksel şiddet bile uyguladı🤣) ben şikayetçi olsam başının yanacağını söyleyince sakinleşti. 🤣🤣🤣

    Ben sadece o arada bana yumruk sallayan bir elemandan şikayetçi olacağımı söyledim. Ona da yine kıyamadım. Şikayetçi olmadım.

    Benden kadınların şiddete mağdur kaldığını, öldüğünü taciz, tecavüz edildiğini duyduğumda her zerrem ile iğreniyorum.

    Ama bu demek değil ki bir önceki yazdıklarımdaki tek taraflı karar hakkını sırf bu yüzden kadına vereyim.

    Olaylara tek taraflı bakmak veya genelleştirmek milletçe tarzımız olmuş. Lütfen biraz sakin ve araştırmacı olalım.


  • Yalnız şöyle bir durum var. Kanunların amacı adaleti sağlamaktır eşitliği değil. Eşitlik ve adalet çok farklı kavramlar.
    "Her insan kanun önünde eşit haklara sahiptir" demek, kanunlar eşitliği sağlar demek değil. Kanun her bireye aynı şekilde uygulanır demek. Adil olmak eşit olmaktan çok daha önemli ve doğrudur.

    Kürtaj maddesinde de bir yanlış görmüyorum ben. Eşlerin iletişimi, doğacak bir çocuğu isteyip istememe konusunda tartışmalı olacak kadar zayıfsa bu önceden konuşulmalı. Çocuk istemiyorsa ilişkiye giren ve çocuk istemeyen taraf korunma yollarını kullanır. ve bunların da %100 koruma sağlamayabileceğini kabul ederek ilişkiye girer.
    "İlişkiye girdik çocuk istemiyordum ama oldu" diyerek kimse kimseyi bıçak altına yatmaya zorlayamaz. Bu iş ikili anlayış ile çözülür.


  • @TughanTug

    Çok güzel açıklamışsın eline sağlık. Adalet ve eşitlik... İşte anlatmaya çalıştığım şey tam olarak buydu.

    Ancak; diğer konuya şöyle bir açıklama getirmek istiyorum.
    Birincisi; her ilişkiye girdiğiniz insandan çocuk sahibi olmayı kabul etmiş sayılmazsınız. Bu yanlış bir düşünce şekli.

    İkincisi; fiziksel olarak kadın zaten buna karar verme mekanizmasına sahiptir. Olayın kontrolü tamamen kadının elindedir.

    Sonuç; Bu dediğiniz cümleden çıkarımım; Çocuk sahibi olmak dışında ilişkiye girmenin normal olmayan bir durum olduğudur.


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Çocuk sahibi olmayı kabul etmiş sayılmaz kimse tabii ki. Ben ihtimalin varlığını kabul etmekten bahsettim.

    Çocuk sahibi olmak dışında ilişkiye girmek dünyanın en normal durumlarından biridir bence, asla o çıkarımdaki sonucu söylemiyorum 😃

    Ben sadece şundan bahsediyorum, bir tarafın bariz bir şekilde istemediği çocuğu eşi veya partneri her ne ilişki varsa arada, ısrarla dünyaya getirmek istiyorsa bu çift arasında zaten bir iletişimsizlik ve bir uyuşmazlık vardır bu işi yaparken de düşünülmeli. Çok fazla etken var bu konuda. İki tarafı da %100 memnun etmek neredeyse imkansız. Bir de %97-%99 arası (hatta tamamen koruma da sağlanabilen yöntemler de var operasyon gerektirse dahi) koruma sağlayan yollar varken, kanunu bu şekilde değil de tam tersine yorumlamak daha adaletsiz olurdu diye düşünüyorum.

    Ama bu konu zaten yerel kanunlarda da böyledir. Yani bu durumun İstanbul Sözleşmesiyle pek bir alakası yok.


  • Eşitlik, Adalet ve Özgürlük adına güzel hayatlarınız olması duasıyla..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum