Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

• Merhaba,

Kizim ABD vatandasi oldugu icin Green Card basvurusunda bulundum ve su an evraklar NVC'de. Cok yerde baktim ama cevaba rastlayamadim. Benim 2. evliligim ve simdiki esim kizimin annesi degil. Benimle beraber esim de basvuru yapabilir mi? Esimin kizimla baglantisi olmadigi icin basvuru yapamayacagini dusunuyorum. Buyuk ihtimalle ben Green Card aldiktan sonra benim uzerimden basvuru yapma hakki olacaktir. Bilgisi olan yardimci olursa simdiden cok tesekkur ederim.

• @alibilen, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

Merhaba,

Kizim ABD vatandasi oldugu icin Green Card basvurusunda bulundum ve su an evraklar NVC'de. Cok yerde baktim ama cevaba rastlayamadim. Benim 2. evliligim ve simdiki esim kizimin annesi degil. Benimle beraber esim de basvuru yapabilir mi? Esimin kizimla baglantisi olmadigi icin basvuru yapamayacagini dusunuyorum. Buyuk ihtimalle ben Green Card aldiktan sonra benim uzerimden basvuru yapma hakki olacaktir. Bilgisi olan yardimci olursa simdiden cok tesekkur ederim.

diger baslikta da belirttim, emin olmak adina bunu Muslu Hukuk Burosu'na da soralim. Surada yeni bir baslik olusturabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

• IR5 kategorisinde ilk basvurumu USCIS uzerinden 6 Kasim 2019 tarihinde yaptim ve I-130 formum 22 Eylul 2020 tarihinde onaylandi. 2 hafta sonra NVC hesap olusturdu ve 5 gun icerisinde istenen evraklari yukleyip DS-260 formunu tamamladim. 22 Aralik 2020 tarihinde NVC evraklarimi onayladi ve su an vize randevusu verilmesini bekliyorum ancak IR5 kategorisi vizeleri su an kapali maalesef. Benim gibi IR5 kategorisinde olup bekleyen var mi diye merak ettim.

• @alibilen Merhaba, ben 16 kasim 2019'da anne ve babam icin basvurdum. Gecen ay documentarily qualified mesaji geldi ama vize yasagi oldugu icin beklemedeyiz. Umarim Biden Trump'in koymus oldugu yasagi bir an once iptal eder hepimiz ailelerimize kavusuruz.

• ⭐⭐

Merhaba Green cardi alir almaz Annem için basvuru yapmak istiyorum Aile içi siddet magduru olmasına ragmen TC hakimleri üç seferdir boşamıyor bunu da sebep gösterip prosesi hızlandırabilirmi bir avukat vb.

Hatta şöyle diyim ben evlenmeyi felan da düşünmüyorum annem icin birinci seviye akrabammıs gibi muamele yaptırtabilirmiyim .
    Hemşerim benim bebem beligim yok varsa annem var onu al gayri gibisinden.

• Merhaba anneiniz icin uzuldum. Turist vizesi ile gelip sonradan statu degisikligi yaptirilabilir diye biliyorum. Bir avukata danismak en iyisi. Diger turlu islemler sonuclanana kadar Turkiye'de kalmasi gerekecek ki bu sure 1 yili gecebiliyor.

• @Calibraturbo, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

Merhaba Green cardi alir almaz Annem için basvuru yapmak istiyorum Aile içi siddet magduru olmasına ragmen TC hakimleri üç seferdir boşamıyor bunu da sebep gösterip prosesi hızlandırabilirmi bir avukat vb.

Hatta şöyle diyim ben evlenmeyi felan da düşünmüyorum annem icin birinci seviye akrabammıs gibi muamele yaptırtabilirmiyim .
    Hemşerim benim bebem beligim yok varsa annem var onu al gayri gibisinden.

Green Card sahipleri maalesef anne veya babalarina sponsor olamiyorlar. ABD vatandasi olmaniz gerekiyor bunun icin.

• @cavedo, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

@crazycells Cihan Bey, merhabalar benim göçmen vizem 6 Şubat 2020 tarihinde bitiyor. Ben de 16 Ocak 2020 tarihine CA ya biletimi aldım.Sizce vizemin bitmesine 20 gün kala gitmem bir sorun çıkarır mı? Ayrıca, orada bebek bakıcılığı yapmak istiyorum. Ben Türkiye de iken bebek bakıcığına müraacat etme gibi bir olanağım var mı? Yada hem bebek bakıcılığı hemde o ailenin yanında kalma . Çünkü, oğlum şu anda ev bakıyor eğer uygun fiyata ev bulamazsa dedim ailenin yanında kalma hemde çocuklarına bakma. Bu tür işleri internetten bulma imkanım olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Cevabınızı bekliyorum.

Bu başlığı uzun süredir takip etmiyordum, boş bir vaktimde tüm sayfaları baştan sona okudum.

Pek çok konu hakkında çok fazla sayıda soru sormuşsunuz, çok da sıkıntılı günleriniz olmuş. Geçmiş olsun. Hatta hemen hemen tüm sorularınız acilmiş, hepsine çok acele yanıt almanız gerekmiş, öyle ki bir saat cevap alamayınca arka arkaya 4-5 mesaj attığınız zamanlar olmuş. Özelden veya email olarak gönderdikleriniz bunlara dahil değil, onları göremiyoruz. Tüm sorularınız da eksiksiz cevaplanmış hatta cevaplanmakla kalmamış zaman zaman sizin yerinize süreciniz takip edilmiş, tüm problemleriniz çözülmüş.

Çok ilginç bir şekilde ise herhangi bir konu hakkındaki sorularınız veya yazdıklarınız, probleminiz çözüldüğü an tamamen kesilmiş. Örneğin IR5 gc başvurunuz için sayfalar dolusu sorunuz var, en son vizenizin basılma aşaması ile ilgili bir şey yazmışsınız fakat her nasılsa vizenizi alınca bu konuda yazdığınız tek bir satır bile yok. Teşekkürden filan da bahsetmiyorum, mutlaka özelden yazmışsınızdır o tip birşey, tam olarak onu kastetmiyorum. Forum yardımlaşma amaçlı, faydalananların, başka hiçbir yerden edinemeyecekleri bilgileri, hiçbir karşılık beklenmeden edinebildikleri eşsiz bir platform. Bu anlamda Türkiye'nin açık ara en faydalı forumu ve üyelerden daha çok yöneticilerin bizzat fedakarca saatlerini günlerini, nerdeyse tüm mesailerini harcayarak senelerdir sürdürdükleri inanılmaz bir ortam. İşiniz bittiğinde de en basitinden sürecinizi takip edenlerin veya benzer durumda olanların sonuçtan haberdar olabilmeleri adına hiç olmazsa tek satır "vizemi aldım" diye yazsanız kibar bir davranış olurmuş. Hem de böyle bir davranış nezaket dışında size hiçbir karşılık beklemeden yardımcı olan insanların sizden sonrakilere de aynı heyecanla yardıma devam etmeleri adına küçük de olsa bir motivasyon olabilir belki.

Aradan birkaç ay geçtikten sonra acil cevap beklediğiniz bir başka sorunuzda "vize süreniz" hakkında birşey sormuşsunuz (heralde greencardınızı almışsınız, o vizeden bahsediyor olmalısınız) veya yine acele cevap beklediğiniz bir başka sorunuzda da "Amerika'da olduğunuzu" yazmışsınız. O mesajımı okuyanlar vizemi aldığımı da anlamışlardır zaten, vizemi almasam nasıl gelecektim Amerika'ya, yazmışım ya işte diye düşünüyor da olabilirsiniz tabi. Sonuçta probleminiz çözülmüş.

• devamlı ikamet eden birisinin adresini yaza bilirmıyım

• @mesuttahir, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

devamlı ikamet eden birisinin adresini yaza bilirmıyım

sorunuz anlasilir degil maalesef.

• @alibilen Merhabalar, CEAC üzerinden ödemeler için ABD banka hesap bilgileri isteniyor. Başvurunuzu tamamlamanız sözkonusu ödemeleri yapabildiğinizi gösteriyor. Başvuranın ve petitioner 'ın ABD banka hesabı olmadığı durumlar için alternatif ödeme imkanları olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Başvuru yapan ve petitioner dışında başka bir kişiye ait ABD banka hesap bilgileri kullanılarak CEAC üzerinden ödemeler kabul ediliyor mu?

• @crazycells
    Merhaba Cihan Bey,
    I-130 petition başvurumuz onaylandı. CEAC üzerinden DS-260 ve I-864 ücretlerini ABD banka hesap numarası bilgileri vererek ödememiz gerekiyor. Ancak, halen ABD'de banka hesabımız yok, başvuran ve petitioner dışında tanıdığımız başka herhangi bir kişinin (soyadı farklı) banka routing ve hesap bilgilerini vermek suretiyle CEAC'a ödemeleri yapabiliyor muyuz? CEAC başka kişilerin hesabından sözkonusu ücretleri çekmeyi kabul ediyor mu?

• @elma, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

@crazycells
    Merhaba Cihan Bey,
    I-130 petition başvurumuz onaylandı. CEAC üzerinden DS-260 ve I-864 ücretlerini ABD banka hesap numarası bilgileri vererek ödememiz gerekiyor. Ancak, halen ABD'de banka hesabımız yok, başvuran ve petitioner dışında tanıdığımız başka herhangi bir kişinin (soyadı farklı) banka routing ve hesap bilgilerini vermek suretiyle CEAC'a ödemeleri yapabiliyor muyuz? CEAC başka kişilerin hesabından sözkonusu ücretleri çekmeyi kabul ediyor mu?

Evet, bilgileri dogru verdiginiz surece o hesaptan da cekebilir, hesabin size ait olma zorunlulugu yok.

• Evet, herhangi birisi sizin adiniza odeme yapabiliyor. Bana 16 Mart gunu NVC den email geldi. 29 Nisan gunune randevu vermisler. Hatta 26 Subat tarihinde ABD'ye gitmistim. Bugun mecburen Turkiye'ye dondum evraklari hazirlamak icin. 2019 Kasim ayinda basvuru yapmistim ve cok beklettiler. Ama eski esim ABD'de iken salgin baslayinca Turkiye'ye aylarca donemedi ve oradan basvuru yapti. Tam 3 ayda Green Card aldi kolayca. 10 yillik verdiler. Istenen evraklari en kisa zamanda hazirlamaya bakin cunku ne kadar gec yaparsaniz o kadar ileri atiliyorsunuz.

• Merhabalar,
    08 ve 09.04.2021 tarihlerinde "https://ceac.state.gov/IV" üzerinden DS-260 ve I-864 formlarını ve gerekli ek belgeleri sisteme yükledik ve online olarak teslim ettik. Son durum itibarıyla sistem üzerinde her bir ek belge karşısında "Submitted" görünüyor.
    13.04.2021 tarihinde "https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV" üzerinden Visa Status Check yaptığımızda;

"Action required: Submit requested documents
    Immigrant Visa Case Number: ANK2021XXXXXX
    On 2021-04-08, the National Visa Center (NVC) received your Form DS-260 (Immigrant Visa Application).
    Next steps:
    Gather the documents below and send them to us in one (1) envelope or email. Instructions on how to send us your documents are online at https://nvc.state.gov/mail. Do not send these documents separately or it will delay your case processing time.
    NOTE: Keep in mind that if you recently submitted documents, NVC may still be reviewing them.
    Step 1: Your Petitioner selects and complete Form I-864 (Affidavit of Support). Go to https://nvc.state.gov/aos for information on which Affidavit of Support form you may need to complete. Once completed, make photocopies to send to NVC.
    Step 2: Your Petitioner collects photocopies of financial documents showing income level (example: their federal U.S. tax return, W-2 form). Go to https://nvc.state.gov/fin for instructions on which financial documents you may need to submit. Make photocopies to send to NVC.
    Step 3: Collect photocopies of your civil documents (example: copy of your birth certificate, passport). Go to https://nvc.state.gov/documents for a list of documents you may need to submit. Make photocopies of the civil documents to send to NVC. DO NOT send original documents.
    Step 4: Step 4: Gather the documents above into one package.
    Place your Document Cover Sheet on top.
    Photocopied or scanned Form I-864 (Affidavit of Support form)
    Photocopied or scanned financial documents
    Photocopied or scanned civil documents.
    Step 5: Submit documents to the National Visa Center by following the instructions at https://nvc.state.gov/mail.
    You can find our current document review times at https://nvc.state.gov/timeframes. However, NVC will not review your file until we have received your form DS-260, the financial documents from the petitioner and the applicant's civil documents. At that time, we will let you know by letter or email if there is anything that is missing or incomplete.
    Please note:
    Your case will not advance until you complete the step(s) above.
    If there is no activity on your case for one (1) year, your case will enter termination. If your case is terminated, you will have to restart the process and repay fees.
    If you move or change your address, we will not be able to provide updated information and your case may be terminated. To update your address, please use our online form at https://nvc.state.gov/inquiry."
    Görünüyor.
    Ancak;
    "https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/submitting-documents-to-the-nvc.html" adresinde;
    Submitting Documents to the NVC
    Mail Processing
    Only mail documents to NVC if instructed. Submitting documents by mail when not instructed to will delay the processing of your case.
    Email Processing Required
    Only email documents to NVC if instructed. Submitting documents by email when not instructed to will delay the processing of your case.

Uyarıları dikkat çekici.
    Sistem üzerinden her iki formu ve gereken ek belgeleri yüklendiği ve submit edildiği halde Visa Status Check işleminde belgelerin halen teslim edilmemiş gibi görünmesi sistemsel bir sorun mu?
    Ek belgelerin de teslim edilmiş görünmesi zaman mı alıyor?
    Sisteme yüklenmiş olsa dahi ek belgeler mutlaka fiziki posta veya e-posta ile ayrıca gönderilmeli mi?
    Sisteme yüklediğimiz ek belgeleri ayrıca e-posta adresine gönderirsek, uyarıda açıkça belirtildiği üzere, işlem sürecini geciktirir mi?
    Saygılarımla,

• @elma "NOTE: Keep in mind that if you recently submitted documents, NVC may still be reviewing them." diye bir not da yazmislar. Online formlarda yuklemeyi tamamlayip, belgeleri gonderdiginize eminsiniz, degil mi? Eger eminseniz sanirim tek yapmaniz gereken sey beklemek.

• Evet, eminim. Üstelik en az 4 gün geçtiği halde sistemlerinde halen bunu görmemeleri imkansız.
    Her bir belge hizasında Submitted görünüyor.
    Şimdilik beklemek en iyisi gibi görünüyor.

• @elma, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

Evet, eminim. Üstelik en az 4 gün geçtiği halde sistemlerinde halen bunu görmemeleri imkansız.
    Her bir belge hizasında Submitted görünüyor.
    Şimdilik beklemek en iyisi gibi görünüyor.

tamamdir, ben soruyu yanlis anladim. Ben submit ettiginiz halde, ceac sayfasinda submitted yazisini gormediginizi sandim. Bu dediginiz durumda hicbir problem yok, visa status check'in guncellenmesi zaman aliyor, dolayisiyla telas yapacak bir durum yok.

• Gectigimiz 2-3 haftada IR5 vize mulakatina giren oldu mu hic?

• Peki, ben yazayim. Bu sabah saat 8:15'te randevum vardi. Iceri girdikten sonra pasaport, turist vizemin oldugu eski pasaport, fotograf, sabika kaydi ve nufus kayit ornegimi aldilar ve 5 dakika sonra da vize mulakatina aldilar. Gorevli once sag elimi kaldirtip dogruyu soyleyecegim diye yemin ettirdi. Daha sonra nufus kayit ornegini geri iade etti ve parmak izlerimi aldi. Cocuklarimin ABD'de nerede yasadiklarini ve ne is yaptiklarini, benim Turkiye'deki isimi, daha once ABD'ye giris yapip yapmadigimi sordu. Vizemin onaylandigini soyledikten sonra halen gecerli olan turist vizemin uzerine kase basarak iptal etti ve pasaportunu en kisa zamanda yollayacagiz dedi. Cikarken vize ucreti odemedigimi farkettim ve tekrar iceri girip sordum ama odemeniz gerekmiyor sanirim dedi. Yanimda kalinca dosya dolusu evraklar ve fotokopiler vardi ama istemediler. Yazdiklarim umarim yardimci olur.

Benzer Başlıklar

• green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k