Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Green Card'da yıl sistemi var mı 5 yıllık 10 yıllık gibi? Var ise orduya katılmak için kaç yıllık Green Card'a sahip olmamız gerekiyor?


  • @Loscead, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Şu an Greencardlılar orduya katılamıyor mu, yeni bir karar mı bu? Ayrıca Greencard'da yıl sistemi var mı 5 yıllık, 10 yıllık vs. Eğer var ise orduya katılmak için bu yıl sınırı nedir?

    Green card lılar katılabiliyor. Biz çok başka bir konuyu tartıştık. MAVNI yıllar önce savaş nedeniyle Green Card ı olmayanların askeri katılmasıydı.

    Evet var. Green Card ın süresi önemli minimum sözleşme kadar süresi olması gerekiyor. Lottery den alınan GC 10 yıllık zaten, askeriyeye başvurabilirsiniz. Evlilikle alınan şartlı green card ilk etapta 2 senelik veriliyor. O yüzden minimum askerlik sözleşmesi şartını karşılamadığı için başvuramıyorsunuz. Bu bana işveren in verdiği bilgiydi. İşverenler bazen yanlış yönlendirebiliyor. Eğer yanlış bilgi ise arkadaşlar hatamı düzeltirler.

    Edit:
    Yeni tanıştığım bir işveren e sordum. Bu çocuğun verdiği bilgiler genel de doğru oluyor. Sözleşmenize imzayı attığınız gün en az 6 ayı kalmış olması gerekiyor Green Card ın dedi. Bu durumda evlilik yolu ile alınan geçici green card ile askeriyeye başvuruluyor gibi gözüküyor.

    @tfnsylmz belki net bir cevap verebilir bu konuya.


  • @tfnsylmz Tayfun Bey merhaba. Bu çok sevindirici bir haber. Eskisi gibi derken tam olarak nasıl olduğunu anlatabilir misiniz lütfen? Yani şu an basic traininge başlangıçtan itibaren ne kadar süre sonra vatandaşlığa başvuru yapılabiliyor ve tam olarak ne kadar süre sonra vatandaş olunabiliyor?


  • @marlon, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz Tayfun Bey merhaba. Bu çok sevindirici bir haber. Eskisi gibi derken tam olarak nasıl olduğunu anlatabilir misiniz lütfen? Yani şu an basic traininge başlangıçtan itibaren ne kadar süre sonra vatandaşlığa başvuru yapılabiliyor ve tam olarak ne kadar süre sonra vatandaş olunabiliyor?

    Eskiden USCIS gorevlileri oluyordu her stationda. Basic'e geldiginiz zaman ilk gunlerde sizinle birlikte N-400 formunu dolduruyorlardi ve basic bittigi gun vatandas oluyordunuz. Daha sonra Trump geldi ve en az 180 active duty ya da reserve icin minimum 1 sene sart gerektirdi. (2017) Bir de o USCIS gorevlilerini kaldirdi stationlardan. Ben mesela kendim 180 gun beklemek zorunda kaldim ve N-400'u de kendim doldurup gonderdim.

    Ben 180 gun bekleyip gonderdikten birkac ay sonra (2020 yazi) mahkeme dedi ki 180 gun bekleme karari uygunsuzdur. Yani artik 180 gun beklemenize gerek yok. Yalniz bildigim kadariyla hala USCIS gorevlileri yok stationda o yuzden kendiniz yapmaniz gerekecek. Su anki prosedur ne bilmiyorum, belki basic'e baslamadan size formunuzu hazirlayip getirin diyorlardir, ya da basic bittikten sonra gonderebiliyorsunuzdur (basic'te bilgisayar erisiminiz falan olmayacagi icin). Su anki tam isleyisi bilmiyorum yani.

    Normalde military olanlar hizli oluyor 6 ayda falan alirsiniz vatandasligi eger benim gibi ultra sanssiz degilseniz. Benim su an 19 ay oldu ve hala bekliyorum cunku cok sanssiz bir surecten gectim vatandaslik konusunda.

    2019 agustos'ta basladim, 6 ay beklemek zorunda kaldim, subat falan oldu ve Kore'ye geldim. N-400 ile birlikte N-426 denen formu da gondermeniz gerekiyor military ise, bu formu da minimum Colonel imzalamasi gerekiyor, bu da nereden baksaniz 1 ay belki daha fazla surebiliyor. Ben bu formu alip gonderdigimde zaten 2020 mart falan oldu. Corona patladi, normalde USCIS gorevlileri her 2 ayda bir falan yurtdisindaki base'lere gidip kim bekliyorsa vatandas yapiyorlar. Corona oldugu icin USCIS butun bir sene gelmedi Kore'ye. Her ay e-mail atip sordum ama tik yok tabi seyahat yasagi var diye. 2021 Ocak'in sonuna dogru ben TX'a geri dondum ve ben ayrildiktan 10-15 gun sonra USCIS artik virtual yani Skype vs uzerinden yapmaya karar verdi ama benim dosyam da tabii TX'a transfer olmus oldu. Su an da TX'da bekliyorum.

    Eger Trump'in 180 gun sacmaligina denk gelmeseydim coktan almis olacaktim.
    Kore'ye gitmemis olsam coktan alacaktim cunku ABD icinde hala naturalization'lar devam ediyordu, ozellikle askerler falan hic etkilenmedi.
    Ya da hem 180 gun hem de Kore olsaydi ama Corona olmasaydi yine alacaktim. Ucune birden denk gelmis oldum sanssiz bir sekilde. Su anda iyice baskiliyorum USCIS'i umuyorum 1-2 aya olacak artik.


  • @tfnsylmz talihsizlikleriniz için üzüldüm. Umarım en kısa sürede olumlu bir sonuç alırsınız. Cevabınız için de çok teşekkür ederim. Şu anki prosedür ve süreler ile ilgili net bilgi edinebilen arkadaşlar olursa ve forumda paylaşabilirlerse faydalı olur.


  • @tfnsylmz

    En kısa zamanda alırsın inşallah dostum.

    Anladığım kadarıyla National Guard veya reserve de imzalasan, her halukarda BMT ye katılacağın için vatandaşlığı direk alıyorsun. Active duty ye katılmak zorunda değilsin?


  • Reserve Trump’tan once de farkliydi. Sanirim 1 sene falan beklemek gerekiyor Reserve ise ama cok emin degilim bunu Reserve dusunenler recruiterlardan ve USCIS arayarak teyit ettirebilir.


  • @tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Reserve Trump’tan once de farkliydi. Sanirim 1 sene falan beklemek gerekiyor Reserve ise ama cok emin degilim bunu Reserve dusunenler recruiterlardan ve USCIS arayarak teyit ettirebilir.

    Peki, active duty ye girmeden direkt reserve e kaydolan biri, active duty ye geçiş yapabiliyor mu? Bu konu da bilgin var mı? Active den reserve e geçiş yapan sadece özel durumlarda active e dönüş yapabiliyor veya çağıralabiliyor diye biliyorum.


  • @Fevzi-ÖZYURT-0, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Reserve Trump’tan once de farkliydi. Sanirim 1 sene falan beklemek gerekiyor Reserve ise ama cok emin degilim bunu Reserve dusunenler recruiterlardan ve USCIS arayarak teyit ettirebilir.

    Peki, active duty ye girmeden direkt reserve e kaydolan biri, active duty ye geçiş yapabiliyor mu? Bu konu da bilgin var mı? Active den reserve e geçiş yapan sadece özel durumlarda active e dönüş yapabiliyor veya çağıralabiliyor diye biliyorum.

    Evet Reserve’den active’e gecmek cok zor degil diye biliyorum.


  • Merhaba orduya girmek için koldaki izler veya hızlı kilo alıp verme sonucu oluşan cilt çatlakları problem oluyormu


  • @MUSTAFA-ARAZ-1, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Merhaba orduya girmek için koldaki izler veya hızlı kilo alıp verme sonucu oluşan cilt çatlakları problem oluyormu

    Cilt catlaklari sorun olmaz. Koldaki izlerden kastiniz ne bilmiyorum, sizin kasitli yaptiginiz jilet izleri gibi bi seyse sorun olur. Kaza sonucu olan bi seyse olmaz.


  • @tfnsylmz peki sağlık kontrölleri nasıl yapılmakta Türkiye’deki sistem gibimi işliyor


  • @MUSTAFA-ARAZ-1, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz peki sağlık kontrölleri nasıl yapılmakta Türkiye’deki sistem gibimi işliyor

    Turkiye’deki sistemi bilmiyorum. Kan testi, idrar testi, rontgen, ekg vs check up gibi dusunun. Komple soyunuyorsunuz ve doktor o sekilde de kontrol ediyor.


  • @tfnsylmz

    Nude?


  • Bu ordu olayı baya iyi win win durumu gibi 180 günden sonra vatandaşlık, artı olarak college parasını ödüyorlarmış, kalacak yer + yemek + sağlık sigortası, artı olarak her ay 2000 $ maaş gerçekten iyi de, ben web sayfasında baya bi takıldım, meslek seçimleri var bunları neye göre seçiyorsun onu tam çözemedim yoksa eksik nerede varsa o mesleğin eğitimi mi veriliyor, ve bunun birde psikolojik tarafı var mı yani bu kadar imkanı sana verip karşılığında ne istiyorlar yat kalk sürün değildir heralde Anladığım kadarıyla air force diğerlerine göre daha rahat ancak 4 yıldan başlıyor sözleşmeler yoksa army gibi 2 yılmı orayı da anlamadım


  • @Corleone

    When you enlist in the Air Force, you incur an overall eight-year Military Service Obligation with the option of a four- or six-year active-duty service commitment to the Air Force. Qualified individuals who enlist for four years active duty will incur an Inactive Ready Reserve obligation of four years.

    Yani diyor ki;
    4 yıl aktif servis ve 4 yıl aktif olmayan sadece WW3 çıkarsa veya çok düşük bir ihtimalle sana ihtiyaç olursa göreve çağırılabilirsin. Yani TR deki seferberlik gibi, hiç bişey yapmıyorsun ama çağırılırsan gitmek zorundasın.

    Dediğin gibi minimum 4 yıl hizmet edip hava kuvvetlerinden ayrılabilirsin.

    Her ay 2.000 dolar maaş diye sabit bir durum yok. 3. senende E5 promosyonunu almış olursan eğer 2800 dolar olur. Son sene maaşın ve o da bu günün parası ile. Senin 3. senen hangi sene olursa o zamana kadarki yıllık enflasyonu eklemelisin. Eğer lise mezunu olarak E1 den giriş yaparsan her promosyonda artan bir paradan bahsediyoruz. Önlisans mezunu isen E3, Lisans mezunu isen E4 ile giriş yapabilirsin. (Ordu için) Air Force için Lisans mezunu E3 ile giriş yapılması gibi bişey hatırlıyorum. Emin değilim.

    Meslek seçimleri var evet. Sizin kalifiye durumunuza göre (ASVAB tan alınan puan) meslek seçebiliyorsunuz. Ancak bu Ordu için geçerli. Hava kuvvetlerinde sizi kendi ihtiyaçlarına göre bir mesleğe yerleştiriyorlar. Bu arada vatandaş olmadan önce yani GC statüsünde iken meslek seçiminiz kısıtlı. (Güvenlik izni alamamanız durumundan dolayı)

    Bu arada bu soruların hepsinin ve çok daha fazlasının cevapları konunun içeriğinde mevcut. @tfnsylmz @Richmond başta olmak üzere çok fazla kişi değerli bilgilerini döktürmüşler. Size tavsiyem 1. sayfadan başlayıp hikaye okur gibi konunun tamamını incelemeniz.


  • @Corleone, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Bu ordu olayı baya iyi win win durumu gibi 180 günden sonra vatandaşlık, artı olarak college parasını ödüyorlarmış, kalacak yer + yemek + sağlık sigortası, artı olarak her ay 2000 $ maaş gerçekten iyi de, ben web sayfasında baya bi takıldım, meslek seçimleri var bunları neye göre seçiyorsun onu tam çözemedim yoksa eksik nerede varsa o mesleğin eğitimi mi veriliyor, ve bunun birde psikolojik tarafı var mı yani bu kadar imkanı sana verip karşılığında ne istiyorlar yat kalk sürün değildir heralde Anladığım kadarıyla air force diğerlerine göre daha rahat ancak 4 yıldan başlıyor sözleşmeler yoksa army gibi 2 yılmı orayı da anlamadım

    hocam bu sorularin hepsi onceki sayfalarda cevapli, eger ciddi dusundugun bir seyse en bastan gelerek okumani tavsiye ederim hem bu sorularin hem de henuz aklinda olmayan ama okuyunca onemli olacak sorularin cevabini alacaksin. hala cevabini bulamadigin soru varsa yardimci olurum. onun disinda tekrar tekrar ayni seyleri cevaplamak biraz yoruyor maalesef.


  • Merhaba ben 27 yaşındayım ve bir kadınım. Askerliği seviyorum. Amerikan ordusu ise benim hayalim. Çünkü askerlerini her anlamda destekleyip güçlendiriyorlardı. Güven veriyorlar ve benim gibi gözü kara maceraperest ve tehlikelerden korkmayan insanlar için amerikan ordusu en iyi yer. Ama malesef hiçbir şansım yok bunu da biliyorum. Yanlışlıkla anlamayın beni. Güçlüyüm,askeri tecrübem de savaş tecrübem de var. Cesurum da. Şansım yok diyorum çünkü öylede bir dünyadayız ki önyargıları bol. Öyle bir dünya ki güvensizlik hakim olmuş. Yoksa cesaret ve askeri tecrübem var. Savaş tecrübem de var. Keşke bir şansım olsaydı. Bunun için bir yol olsaydı...


  • @Dream-Metal İçinizde o ateş varsa o ateşi dünya düzeninden dolayı kaybetmeyin ve o ateşi takip edin.


  • @Dream-Metal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Merhaba ben 27 yaşındayım ve bir kadınım. Askerliği seviyorum. Amerikan ordusu ise benim hayalim. Çünkü askerlerini her anlamda destekleyip güçlendiriyorlardı. Güven veriyorlar ve benim gibi gözü kara maceraperest ve tehlikelerden korkmayan insanlar için amerikan ordusu en iyi yer. Ama malesef hiçbir şansım yok bunu da biliyorum. Yanlışlıkla anlamayın beni. Güçlüyüm,askeri tecrübem de savaş tecrübem de var. Cesurum da. Şansım yok diyorum çünkü öylede bir dünyadayız ki önyargıları bol. Öyle bir dünya ki güvensizlik hakim olmuş. Yoksa cesaret ve askeri tecrübem var. Savaş tecrübem de var. Keşke bir şansım olsaydı. Bunun için bir yol olsaydı...

    Ben Almanya'dayken bir restaurantta ABD ordusunda gorev yapan Turk kokenli kadin bir askerle tanismistim. Askeri uniformaliydi ve hatta elinde Hurriyet gazetesi vardi ve okumam icin bana vermisti. Simdi rutbesini falan unuttum ama esmer kivircik sacli birisiydi. Turkiye'den hangi sehirden oldugunu, ABD'de hangi eyaletten oldugunu falan anlatmisti o zaman.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 251
  • 15
  • 41
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum