Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Uçuş okullarında araştırdığım kadarıyla yanlış hatırlamıyorsam maksimum 14k dolarını karşılıyor. Ben biriktirdiğim parayı bir kenarda tutup eğitim masrafı için kredi kullanacağım. Uçuş okulları için verilen eğitim kredisi 15 yıla bölünüyor ve eğitim bittikten sonra geri ödemesi başlıyor.


  • @Melih-Tokal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Fevzi-ÖZYURT-0 Uçuş okullarında araştırdığım kadarıyla yanlış hatırlamıyorsam maksimum 14k dolarını karşılıyor. Ben biriktirdiğim parayı bir kenarda tutup eğitim masrafı için kredi kullanacağım. Uçuş okulları için verilen eğitim kredisi 15 yıla bölünüyor ve eğitim bittikten sonra geri ödemesi başlıyor.

    Bildiğim kadarı ile Pilot luk öyle olması çok kolay bir olay değil. Eğitim bittiğinde 300 saat ini doldurmuş oluyorsun. 1500 saati doldurana kadar instructor olarak çalışmak zorundasın. Sonra şansın yaver giderse bir hava yolu şirketinde co-pilot olarak başlayıp 6 yıl ve saati doldurana kadar cebelleş.
    İş bulma konusu da bayağı zormuş.

    Yani ben azıcık araştırdım pek umursamadım. Bunlar kesin bilgi değil. Birilerinin bana aktardıkları.

    Sen bu konuyu eğer araştırdıysan çok fazla bilgi sahibiysen, lütfen bizi de bilgilendirir misin? Ben aslında çok ilgiliydim ama soğuyup police olur kendi mesleğimde bir ofis açar ek iş yapar kafam rahat takılırım diye düşünmüştüm.


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Şöyle söyleyeyim, hızlandırılmış eğitim veren uçuş okulları var. 80-90k dolar ücretleri. Başarılıysan 9 ayda CFII belgeni alıyorsun ve 1500 uçuş saatini tamamlaman için maaşlı eğitmenlik teklifi yapıyor uçuş okulu ya da american airlines, delta ve united gibi major havayollarının cadet programlarına başvuruyorsun. Mülakatta başarılı olursan yine uçuş eğitimi masraflarını sen ödüyorsun. Eğitimin biter bitmez 1500 uçuş saatini tamamlayana kadar aylık 5.000 dolar maaşla uçuş eğitmenliği yapıyorsun. Eğitim ve eğitmenlik dahil 2 yılda 1500 uçuş saatini tamamlayıp ardından bu major havayolu şirketlerininin regional havayolu şirketlerinden birinde first officer olarak işe başlıyorsun. 2 yıl kadar f/o olarak görev yaptıktan sonra captain olabiliyorsun tabi bu ne kadar uçtuğuna kıdem kazanmana bağlı. 5-6 yıl regional şirkette çalıştıktan sonra sana major havayolu şirketine geçmeye hak tanıyorlar ve bunu garanti ediyorlar(yanlış hatırlamıyorsam united ve delta direk geçiş yaptırmıyor önce mülakata alıyor ama american airlines mülakatsız geçiş hakkı tanıyor). Ayrıca dediğim gibi eğitim masrafının tamamına kredi veriliyor ve bu kredi geri ödemesi uçuş eğitimini tamamladıktan sonra başlıyor. 15 yıllık bir ödeme planı var(birinin aylık 800 dolar ödediğini okumuşum malum kredi notuna göre faiz belirleniyor). Zaten sen bu parayı pilot olduktan sonra çok daha erken bir sürede ödersin. Aşağıda verdiğim linkteki ablamız bu süreci anlatmış. Anladığım kadarıyla cadet academy’e kabul edilmek zor değil. Şimdilik aklımda olanlar bunlar. Ekim ayında detaylıca araştırmıştım her şeyi. Şimdilik aklımda kalanlar bunlar.


  • @Melih-Tokal

    Ben şu an çalıştığım şirkette Network departmanında kıdemli uzman olarak çalışıyorum. Network IT sektörünün haberleşme iletişim alanı oluyor. Aynı zamanda kontrol ve otomasyon uzmanıyım. Şuanki şirketime girmeden önce 3 sene bu işi yaptım ve 1 senesi proje yöneticisi olarak geçti. Şu an (8yıldır çalıştığım) şirketimde aynı zamanda büyük başların özel yatlarının teknoloji işlerini takip ediyorum. Köprü üstü sistemleri, (radar, navigasyon, gps vs...) Aynı zamanda elektronik haberleşme mezunuyum. Yani uçağın kokpit indeki ürünlerin ne olduğunu öğrenirken eğitimde arka planda çalışma mantığı, şeması vs... bile canlanır gözümde. Benim için çok keyifli geçer pilot okulu.

    Ama bana bahsedenler, iş bulmak ve özellikle united airlines gibi firmalara girmek düşündüğünüz gibi bir olay değil demişlerdi. O yüzden soğumuştum.

    Yoksa pilotluk kadar güzel meslek mi var. Haftada 20 saat çalışarak, tecrübeye göre 40 saat çalışan bir polisin 2-4 katını kazanıyorsun. İş bulma konusunun gerçekten büyük bir problem olma ihtimali bana mantıklı geliyor. Söylediğin kadar kesin ve kolay olsa kimse başka iş yapmaz gibi hissediyorum. 🥴


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Herkes 80-90k dolar parayı gözden çıkaramıyor. Sonuç olarak bize ülkemizin ekonomisi yüzünden bu birimler az gibi geliyor ama onlara göre fazla bir miktar bu. Bu sebeple birçok insan pilot olmak için bu adımı atmıyor. Linkteki görsel American Airlines'a ait pilot ihtiyacını gösteren bir grafik. Ayrıca şunu belirteyim, pandemi öncesinde Türkiye'de pilot ihtiyacı olduğundan başlarda üniversitelerin sayısal ve belli başlı fakültelerinden mezun olanları aldıkları dönemden, artık lise mezunu aday adaylarına kadar indiler. Bu gösteriyor ki zor değil. Önemli olan istemek. İsteyen herkes önünde bir engeli yoksa başarabilir.
    http://www.aacadetacademy.com/images/pilot-supply-and-demand-v3.png


  • @Melih-Tokal

    Anladım dostum, şu an gi bill in uçuş okulunun sadece 14k sını karşıladığını söylediğin tarafı araştırıyorum. Onu da bir sonuca ulaştıralım.


  • Orduya katılmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Amerika'da ordu üzerine bir hayat kurulur mu veya Ordunun avantajlarıyla Amerika'da hayat kurulur mu?


  • @Loscead, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Orduya katılmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Amerika'da ordu üzerine bir hayat kurulur mu veya Ordunun avantajlarıyla Amerika'da hayat kurulur mu?

    1. Ve 3. Soru aynı gibi geldi bana.
      Askerlik meslek olarak size uygun mu ve askerlik dışında yapabileceğiniz, erbabı olduğunuz kıyaslanabilecek bir mesleğiniz var mı? Karakteristik olarak sizi tanımıyoruz. O yüzden ucu çok açık bir soru. Avantaj dezavantaj konusu bu başlık altında Tufan ve Ozan ın birebir deneyimleri de dahil çok fazla kişi tarafından paylaşıldı. Şu an spesifik bir sorunuz olmadığı takdirde kendimizi tekrar ederiz. Ancak; basit olarak; sürekli emir altında olmak, disiplinli çalışma ( sabah mesainize geç kalma alışkanlığı etmek ciddi cezalar almanıza sebep olabilir. Hapiste buna dahil ) Türkiye’ de de olduğu gibi çok fazla çomarla mecburen ortak paydalarda bir araya gelmek zorunda olmak gibi dezavantajları var. Bu kişiden kişiye uzar gider. Yaptığınız işe (MOS) a göre örneğin airborne piyade (11x option 4) süvari birliği (19D) gibi birliklere göre savaşa gönderilebilir siniz. Bunun dışında da ABD dışında görevlendirilebilirsiniz.

    Avantajlarına gelir isek;
    ABD ye alışma sürecinde, kalıcak yer derdi olmadan, para kazanarak, adaptasyon sürecini daha rahat atlatmak.

    Eğitim desteği (75.000$ 3 sene görev yapanlar için)
    Kalacak yer desteği, rütbeye ve kıdeme göre , air force da E5 , Army de E6 olduktan sonra veya evli iseniz askeriyeye giriş yaptığınız andan itibaren alırsınız. Yaşadığınız yere göre değişmekle beraber ( Teksas ta ise birliğiniz 1.350$ , Güney Florida da ise 2.350 ) 3 aşağı 5 yukarı. Bekar veya evli - birliğin bulunduğu yer - rütbe gibi etkenleri vardır.

    401K desteği
    Göz diş genel sağlık
    Kayıt ve kayıt yenileme bonusları
    Yemek ücreti aylık
    Kıyafet ücreti yıllık

    Çok güzel bir arka plan oluşturur. Sivil, federal ve kolluk kuvvetleri işverenlerinin onurlu bir şekilde terhis olan eski askerlere yaklaşımı farklı olur. Örneğin polislik sınavınıza 5 puan ekleyebilir. Polis olmak istiyorsanız ve lise mezunuysanız ancak başvurduğunuz polis departmanı önlisans mezunu istiyorsa 2 sene ordu tecrübeniz olduğu için bunu sizden istemez genel olarak.

    ABD de en önemli iki şey kredi geçmişi ve background check olayıdır. Türkiye’ deki adli sicil arşivinizin önemli olması gibi düşünebilirsiniz. Türkiye de de artık KKB raporu olmadan araç ve ev kiralayamamaya başladık. ABD de bu durum hemen hemen her şeyde var. Hayat güven, dürüstlük üzerine kurulmuş bir memlekette askeriye cv nizde altın gibi durur.

    Ben kendi adıma eğer 35 imden önce talihli olursam. Başarabildiğim takdirde özel kuvvetler başaramaz isem özel harekat a katılıp tecrübe etmek istiyorum. Askeriyede kalmasam bile... askeriye den ayrıldınız ve polis olmak istiyorsunuz diye düşünelim. Başvurduğunuz departman sizden askerlik geçmişinizi tüm ayrıntıları ile gösteren bir form istiyor. (Askeriyeden alıyorsunuz.)
    Burada sniper eğitimizin olması SWAT kariyeri için
    Amfibi komando eğitiminiz hem SWAT hem deniz polisi için
    Silah eğitimleriniz
    Spor skorlarınız
    Her şeyiniz sizin için bir artıdır.
    Özel kuvvet veya harekat askeri olabilmeniz için (bazı diğer meslekler içinde geçerli) background check ten geçmeniz gerekir ve bu askeriyeden ayrıldığınızda 2 sene, askeriyedeyken iken aksi olmadığı takdirde süresiz geçerlidir.
    Sözleşmesi bitmek üzere olan askerler için özel alım prosedürleri vardır.

    Ben polis olmak isteyen biri için ayrıntılı bilgi verdim. Siz bunu genişletebilirsiniz.

    @tfnsylmz sağolsun bana çok şey öğretti. Kendisiyle özel kuvvetlerden ayrılanlar için federal işlere geçişlerde nasıl bir artısı olabileceği hakkında küçük bir konuşmamız olmuştu. Verdiği cevap beni merak ettirdi ve iyice araştırmaya başladım. İnstagramda özel kuvvetlerden ayrılan bir combat medic le tanıştım. Adam sözleşmesini bitirdiği gün new york itfaiyesinde paramedic olarak işe başlamış.

    Askeriye de ne iş yaptığınızın ve be kadar zaman geçirdiğinizin hangi eğitimlere katıldığınızında ekstra artıları vardır. Bunu açıklamak istedim.

    Ben mesela sadece eğitimlerden faydalanmak istediği için askeriyeye katılanları farkettim. Arctic güzel eğitim mesela, youtube a US Army Arctic yazın izleyin bir video. 🙃

    Ama tüm bu anlattıklarımın yanında size ne kadar uygun olduğu da önemli, o konuya gelelim.
    Örneğin özel kuvvet çok farklı bir konu. Siz özel harekat olmak istediniz. Birer aylık 2 eğitimden geçiyorsunuz. Birincisi sizi komando, ikincisi özel harekatçı yapıyor. Bir ay süren 1. Eğitimde 30 gün boyunca günde sadece 4 saat uyuyabiliyorsunuz. 👍🏻🙃

    He derseniz ki birader bunları ne anlatıyorsun. Biz asker olmak dedik. Bir mesleğiniz yoksa, diliniz zayıfsa vesaire (asvab tan yeterli puan alamazsanız) yani ilk gittiğinizde 2 sene Ordu ya gireyim sonra bırakırım dediniz. O zaman ilk 2-3 satır sizin için yeterli. Yanına birde TSK da yaşayabileceğiniz gibi çomarlıkları ekleyin. Heeee piyade olarak girerkende havacı olarak girerseniz şartlar yine değişir.

    Ama ben her halukarda hem mental hem fiziksel olarak kendime bir şeyler katarak ayrılmak isterim o yüzden beni zorlasınlar hiç problem değil diye düşünenlerdenim. Yoksa youtube da 73736463663 tane piyadeye katıl çok iyi dediler bak çim biçiyoruz video suda var. 🤣 Tipik asker mantığı boş kalmayacaksın. Çim biçmektense saha eğitimine gitmeyi tercih ederim. Vatandaşlığımı aldığımda, beni Jungle, Arctic, Sniper, Ranger, Freefall Allah ne verdiyse göndersinler diye ortalıkta deli gibi koşarım.

    Vatandaşlığı almadan önce bir çok eğitime katılamıyorsunuz. Onunda altını kalın kalın çizelim. O yüzden ilk girişte çok fazla meslek seçemiyorsunuz.

    Eğer ilginizi çekiyorsa konuyu baştan sona okumanızı tavsiye ederim.

    Hastane de sonuç beklerken oturduğum yerde can sıkıntısından ne döktürdüm be🤣🤣🤣
    Allah tan forum var da bu gibi durumlarda instagramdan kurtardı bizi 🤣🤣🤣


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Peki eğitimleri tamamladıktan sonra vatandaşlığa başvurabildiğimiz ve vatandaşlık alabildiğimiz doğru mu? Yoksa 3 senelik ordu görevini tamamlayıp öyle mi başvuru yapıyoruz?


  • @Loscead 180 günden sonra vatandaş olabiliyorsunuz.


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Bence hep orduda kalacakmis gibi degil de, ileride askerlik sonrasi isinize sivil hayatta cok yarayabilecek bir meslek secmeniz daha uygun olur. Mesela saglik sektoru, hukuk sektoru, mechanic vb sektorler, finans sektoru, teknology/IT sektoru, insan kaynaklari falan gibi. Duz infantry vb alanlarda sivilde is bulmasi daha zor olabilir.


  • @Melih-Tokal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Loscead 180 günden sonra vatandaş olabiliyorsunuz.

    180 gun kuralini kaldirti court. Artik eskisi gibi basvurulabiliyor.


  • @tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Melih-Tokal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Loscead 180 günden sonra vatandaş olabiliyorsunuz.

    180 gun kuralini kaldirti court. Artik eskisi gibi basvurulabiliyor.

    Irak tan gelen haberden sonra gelecek dönemlerde MAVNI nin tekrar değerlendirilmesi söz konusu olabilir mi sizce 🙃 Lütfen olsun öyle bir şey 🤣


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 MAVNI muhabbeti neydi? Vatandaş olmayanların orduya girmesiyle alakalı bir şeydi diye hatırlıyorum. Tam olayı ne bunun vatandaşlık mı veriyorlar katılanlara.


  • @Melih-Tokal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Fevzi-ÖZYURT-0 MAVNI muhabbeti neydi? Vatandaş olmayanların orduya girmesiyle alakalı bir şeydi diye hatırlıyorum. Tam olayı ne bunun vatandaşlık mı veriyorlar katılanlara.

    Evet vatandaş olmayanın katılabilmesi durumu. 🙃


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 O zaman umalım da geri gelsin 😃


  • Bu arada, gelen yeni haberlere göre ABD, Türkiye nin Iraq ve Suriye sınırlarına üs kuruyor. Siyasi olarak bunun amacı Türkiye nin sınır güvenliğini sebep göstererek istediği gibi çıkabilmesini engellemek ve burda biz varız demek diye düşünüyorum.

    Ama başlığın konusuna gelirsek; ikincil diller listesinden çıkarılan Türkçe eskisinden daha değerli bir şekilde geri getirilebilir. Özellikle anadili Türkçe olanlara güzel artıları olabilir diye düşünüyorum. @tfnsylmz a vermedikleri aylık dil tazminatını belki bundan sonraki şanslılar alabilir. 🤪

    Tufan bu haberlerin etkileri askeriye içinde bizim düşündüğümüz kadar büyük değişikliklere veya yeniliklere sebep oluyor mu? Ne düşünüyorsun bu konu da. ABD nin asker ihtiyacının artması MAVNI yi söz konusu duruma getirebilir mi mesela? Yeterli asker başvurusu ve kadro var mıdır mesela. Senin düşüncelerin nelerdir?


  • Şu an Greencardlılar orduya katılamıyor mu, yeni bir karar mı bu? Ayrıca Greencard'da yıl sistemi var mı 5 yıllık, 10 yıllık vs. Eğer var ise orduya katılmak için bu yıl sınırı nedir?


  • O tarz bi seyin gelmesi icin Irak ya da Afganistan’in ilk yillarindaki gibi bir surge olmasi lazim. Insallah olmaz tabi buyuk bi savas demek sonucta. Oyle bi sey olmadigi surece de bildigim kadariyla kotalar halihazirda karsilaniyor.


  • Green Cardlilar orduya katilabiliyor. Yukarida MAVNI icin ynlis bilgi verilmis. MAVNI oldugu yillarda green card da gerekmiyordu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum