Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sizce doğru yoldamıyım?

Gündem ve Sohbet
4 4 198 4
  • ⭐⭐

    Merhaba ben 19 yasindayim 2 yildan fazladir amerikaya gitmek istiyorum lisemi bitirdim universiteye gitmiyorum. şuan evdeyim bir birikimim olsun diye babamin çalistigi bir boru montaj fabrikasi var oraya gidecegim pazartesi yardimci olarak calisacagim 3000tl maaş alacagim onun 1500tlsini aileme verecegin borçlar felan var. ben universite yerine çalisip kisa surede parami hazir hale getirip greencarda basvuracagim muhtemelen yaşım 23-24 olacak. greencard cikacak demiyorum ama çikana kadar basvuracagim o zamana kadar paramin ustune para ekleyecegim sizce dogrumu yapiyorum.


  • @Erkand Bu plana göre giderseniz hayatınızı green card çıkmasına şartlamış olursunuz. Fakat bu neredeyse %1'lik bir ihtimal. Şans yaver gitse ve size çıksa oraya gittiğinizde dil bilmiyor olacaksınız, yapacağınız işten kuracağınız arkadaşlığa kadar türlü zorluklar sizi bekleyecek. Çekilişi kazanamazsanız daha da çok üzüleceksiniz. Tuhaf bir benzete olsa da elinizde tek atımlık bir kurşun olacak.

    Oysa bir üniversite okusanız, mühendislik, yazılım sağlık sektörü gibi aranan alanlara yönelseniz ve kendinizi geliştirseniz, aynı zamanda dil öğrenseniz senaryo bambaşka olacak. Green card çıkmasa bile türlü yurtdışı imkanlarınız olacak. Avrupa da bir diğer seçenek haline gelecek. Bu süreçte de yine başvuru yapmaya devam edeceksiniz. Bir de şöyle düşünün; günümüz koşullarında herkes üniversite mezunu, lise eğitimi çok temel kalıyor. Üstelik yaşınız çok genç, 10-15 yıl sonra şartlar daha da zor olacaktır... Üstelik üniversite sadece iş, para ve yurtdışı değildir, konuştuğunuz konulardan hayat görüşünüze kadar pek çok konuda hayatınıza katkı sağlayacaktır. Üniversite sınavına yeterince zaman varken tekrar düşünün derim. Niyetim kesinlikle öğüt vermek değil, benim kişisel görüşüm ve çevremdekileri yönlendirmem bu şekilde. Şansınız açık olsun.


  • Trump hükumeti döneminde green cardı çekilişinin iptali ve çekiliş yerine vasıflı göçmen alınması çokça konuşulmuştu. Evet şuanda Biden başkan seçildi ve böyle bir durum şuan için öngörülmüyor ancak yarın ne olacağını bilemeyiz. Ve sayın @mindi dediği gibi %1-2 lik bir ihtimal çıkma olasılığı. Bunu başka başlıklarda sıkça konuştuk, çıkma olasılığı çok düşük ve maalesef çoğumuza çıkmayacak. Çıkacağına çok umut bağlayan arkadaşlarımızın hayal kırıklıkları da çok büyük oluyor. Kendimden örnek vereyim 22 yaşındayım ve bu sene inşallah üniversiteden mezun olacağım. Maddi olarak da bir birikimim yok. Eğer greencard çıkarsa kredi çekip gitmeyi düşünüyorum ki orada dolar kazanarak burada tl kredi borcu rahat ödenebilir diye düşünüyorum. Yani demek demek istediğim şu ki sen eğer sırf greencard için para biriktireyim diye bu yola gireceksen girme derim, sonrasında pişman olma olasılığın bence daha yüksek. Tabi bunlar benim görüşlerim ancak doğru bir üniversite bölümü sana çok daha farklı kapılar açabilir unutma.


  •  @mindi'nin de söylediği gibi, yapmış olduğun plan hayatının kısa dönemdeki geleceğini "green card çıkarsa" ya bağlıyor.

    23-24 yaşında green card çıkmadı diyelim. Yapmış olduğun planda bir alternatifin yok gibi gözüküyor. O yüzden, kendine bir uzmanlık alanı sağlamanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

    Mesela, üniversite okuyarak. Dünyanın gidişatı teknolojik çağın devam edeceğini gösteriyor. Üniversitede her hangi bir bölüm seçip bunu bilişim-teknoloji veya ARGE ile birleştirmek bana mantıklı geliyor. Örnek..sağlık bölümü ilgini çekiyorsa, radioloji, röntgen gibi alanlarda makine mühendisliği.

    Üniversitiye gitmek istemiyorum dersen, bahsettiğin boru montaj fabrikasında uzmanlaş bilirsin. Fabrikaya 5-10 seneni vererek kendini geliştirebilirsin, hedefin o fabrikayı bir gün yönetmek veya ikincisini kurmak olursa gelişecek olduğun fırsat çok olur.

    Her iki yoldan hangisini seçersen seç yine de green card a başvurmaktan vaz geçme. Çıkabilir. Ama çıktığı an elinde bir uzmanlık alanı olmalı. Amerika da 3. sınıf vatandaşı olmamak için elinde bir tür uzmanlık, veya özel yeteneğin olmalı.

    Son olarak, kesinlikle ingilizceni geliştirmeni tavsiye ederim. Amerika olsun olmasın, ingilizcen olduğunda dünya nüfusunun yarısından daha fazlası ile iletişim kurabileceksin.

    Her sene DV ye başvur, ama hiç çıkmayacakmış gibi alternatifler de bulundur.


Benzer Başlıklar

  • Domestic violence

    Gündem ve Sohbet
    7
    0 Oy
    7 İleti
    261 Bakış
    M
    @John-Hargen @John-Hargen, içinde söyledi: Domestic violence Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım. ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar: Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığı Eğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de: Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilir Bu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir. Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır. Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır. Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz değerli bilgiler için. Umarım güzel bir sonuç çıkar ve oğlum da vatandaşlık başvurusunu yapar.
  • 2024 Başkanlık Seçimi

    Gündem ve Sohbet
    74
    4 Oy
    74 İleti
    4k Bakış
    MySeaM
    Trump'in Agenda47 planlamasindaki gocmenlikle ilgili ana maddeler: 1- Milyonlarca yasadisi kacaklari toplu sinirdisi etmek. 2- ICE (Immigration and Customs Enforcement) agentasinin hem calisan sayisini hemde butcesini yukseltmek. 3- Santuary sehirlerin federal butceden aldiklari fonlari kesmek eger gocmenlik konusunda isbirligi yapmazlarsa. 4- Meksika sinirindaki duvari tamamlamak. 5- Yenilenmis guvenlik teknolojilerini sinir guvenliginde kullanmak. 6- Ozel sektoru de sinir guvenligi konusuna dahil etmek. 7- Iltica konusundaki yururlukteki kurallari gozden gecirip yenilemek. 8- Meksika ile sinir guvenligi konusunda daha fazla isbirligi yapmak. 9- Iltica konusundaki basvuru kriterlerini azaltmak ve islemleri zorlastirmak. 10- Sinir guvenligi icin butceden daha fazla fon ayirmak. 11- Askeriyenin degisik birimlerini sinir guvenligine dahil etmek. 12- Sifir-tolerans politikasini getirip uygulamak, ozellikle sinirlarda. 13- Dogumla otomatik olarak alinan vatandasligi sonlandirmak. 14- Liyakata (puanlamaya) dayali gocmenlik sistemini getirip uygulamak. 15- Vize ihlali yapanlara daha yuksek ve etkili cezalar vermek (visa overstay etc) 16- Vize kullanimlarini biometrik kontrol ve izleme sistemi ile daha etkin izleme (ulkeye giris cikislari) 17- Insan kacakcilari ile daha etkin mucadele etmek. 18- Kacaklara ve cocuklarina saglanan koruma programlarini (DACA vb) kaldirmak. 19- DACA korumasi altindakilere sinirdisi etme yolunu acmak. 20- E-verify sistem uygulamasini ise alimlarda mecburi hale getirmek. 21- Kacak calistiranlara yuksek miktarda cezalar kesmek.
  • Dolar Çıldırdı

    Gündem ve Sohbet
    3k
    9 Oy
    3k İleti
    261k Bakış
    MySeaM
    $1 = 47.18 TL
  • Doğru Zannettiğimiz 22 Yanlış Bilgi

    Gündem ve Sohbet
    3
    4 Oy
    3 İleti
    820 Bakış
    Y
    Ooo bende bunları doğru biliyordum da yanılmışım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum