Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak

• Merhaba 10 yıllık mecvut turista vizesi varken f1 başvurusunda her ihtimali göz önüne alarak red alma ihtimalinde turist vizesinin iptal edilme durumu var mıdır yoksa birbirinden bağımsız mı değerlendirilir

• @basakksn, içinde söyledi: Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak

Merhaba 10 yıllık mecvut turista vizesi varken f1 başvurusunda her ihtimali göz önüne alarak red alma ihtimalinde turist vizesinin iptal edilme durumu var mıdır yoksa birbirinden bağımsız mı değerlendirilir

Sayın @basakksn ,
    Eğer öğrenci vizesi başvurunuz reddedilirse turist vizeniz de iptal edilebilir. Her ne kadar ikisi birbirinden bağımsız ise de benzer tip vizeler oldukları için birinden alacağınız red diğerini de etkileyebilir. Turist vizesinde aranan en önemli şartlardan biri turistik seyahat bitince başvuranın ülkesine döneceğine emin olmaktır. Öğrenci vizesi için de ayni Sart söz konusudur. Öğrencilik suresi bitince başvuranın ülkesine geri döneceğine emin olmaktır. Bu nedenle bu iki tip vizede de de başvuranın ülkesi ile bağlarının ne derece kuvvetli olduğuna bakılır. Eğer bağlar kuvvetli değilse ve başvuranın kuvvetli bir finansal durumu yok ise bu iki vizeyi de almak mümkün değildir. Bu iki vizenin bir çok şartı birbirine yakın olduğu için birinden red alırsanız diğerinin de iptal olma ihtimali vardır. Özellikle ABD’de statu değişikliğine başvurursanız yani turist vizesinden öğrenci vizesine geçiş için başvurup bunu sonuçlandırmayı bitirmemedeyseniz sonrasında donup bunu konsolosluktan almak zorunda kalırsanız red ihtimaliniz çok artar. Bunun yerine ya işlemi ABD’de sonuçlandırmanız gerekir ya da direkt öğrenci vizesine konsolosluktan başvurmanız gerekir. Statü değişikliğinde strateji önemlidir. Kisinin özel durumuna bakarak en uygun hukuki tavsiyeleri vermek gerekir
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu yanıtınız için çok teşekkür ederim amerikada f statü değişikliğinden sonra sponsor bulunduğu takdirde j vizesi yada h vizesine geçiş oluyor mu peki yine işlemleri amerikada sürdürerek yoksa statü değişikliği b vizesinden f1 la mı sınırlı

• @basakksn, içinde söyledi: Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak

@Claudia-J-Muslu yanıtınız için çok teşekkür ederim amerikada f statü değişikliğinden sonra sponsor bulunduğu takdirde j vizesi yada h vizesine geçiş oluyor mu peki yine işlemleri amerikada sürdürerek yoksa statü değişikliği b vizesinden f1 la mı sınırlı

Sayın @basakksn,
    Amerika’da F statüsünde olup J veya H vize statüsüne geçmek mümkündür. Ancak her vize türünden her vize türüne geçilemez. Bunun detaylarına ekteki linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/visit-the-united-states/change-my-nonimmigrant-status
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• f1 vizesi ile e ticaret

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    159 Bakış
    ata_kskA
    @Claudia-J-Muslu Çok teşekkür ederim , iyi çalışmalar
  • F1 Öğrenci Vizesi Hk.

2
    0 Oy
    2 İleti
    405 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @black21, içinde söyledi: F1 Öğrenci Vizesi Hk. Merhaba bir konuda acilen fikrinizi alabilir miyim? Sizin önerileriniz bizim için çok önemli🙏 Eşim Washington Tacoma üniversitesnden MSBA yüksek lisans kabulu aldı. Ailece (eşim, ben ve 5 yaşındaki oğlumuz) F1 vizesine başvuracağız. Ancak ülkemizin mevcut durumu ve ailece gidecek olmamız, olumsuz karşılanır mı? Red almamak için ayrı ayrı mı başvurmalıyız? Buarada artısı olur mu bilemiyorum, üçümüzünde turist vizemiz bulunmakta. Ben 2 kere farklı tarihlerde gidip geldim. Maddi olarak 30 bin dolar hesabımızda göstereceğiz. Kardeşimin evinde konaklayacağız. Burada kirada olan 3 gayrimenkulumuz ve 2 arsamız var. Okul masrafı için orada yaşayan kardeşimi sponsor olarakta göstereceğiz. Eşimin ihbar süresi zorunluluğundan dolayı işyerinden istifa etmesi gerektiği için, F1 vizesi onaylanmazsa işsizde kalacağız. Acaba öneriniz ne olur bize?🙏 Sayın @black21, eşiniz mümkün ise F1 vizesini almadan işinden ayrılmasın. Türkiye'den redler çok artmıştır. Ailecek başvurursanız bu her ne kadar hakkınız isede red riski yükselir. Eşinizin kabul durumunu artırmak için eşiniz yalnız başvurur ise red ihtimali çok düşer. Sizin ne yaptığınız ve ne yapacağınız da önemlidir. Sizin durumunuzda doğru strateji sizin risk alma toleransınıza bağlıdır. Burada bütün ihtimallerin üstünden gitmek mümkün değildir. Turist vizelerinin de kullanımı mümkündür. ABDye önce kim gelecek ve hangi vize ile giriş yapacak sorularının cevaplarını düşünmeniz gerekerir. Uzun vadeli ABD planlarınız da önemlidir.
  • B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı

4
    0 Oy
    4 İleti
    469 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @metin1985, içinde söyledi: B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım. Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir? Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır? Siz ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler şimdiden Sayın @metin1985, Size ne olacağını tam olarak söylemek mümkün değildir. Öncelikle sizin ABD’de kalışınız 6 ayı geçecek idi ise buna daha 6 aylık sureniz bitmeden ABD’de iken uzatma istemeniz gerekirdi. Uçak şirketinin yaptığı bütün ertelemeleri elinizde bulundurun. Bunları hangi yola başvurursanız başvurun mutlaka kullanacaksınız. CBP mesajını öğrenmenizde ve onlara durumu iletmenizde yarar olacaktır. Genelde deferred inspection denen CBP ünitesi bir takım düzeltmeler yapabilmektedir. Siz hangi havalimanından giriş çıkış yaptı iseniz oranın gümrüğü ile yazışmanız gerekecektir. Gümrükle temasa geçmeden sonrası hakkında ne yapmanız gerekeceği ile ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bir tip benzetmesi kullanacak olursak, teşhisinizi doğru yapmazsanız doğru tedavi ve doğru ilacı alamazsınız. Bu nedenle ilk aşamada giris-cikis yaptığınız gumruk deferred inspection ünitesi ile yazışmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra yeni vizeye mi başvurursunuz, gümrük isinizi düzeltebilir mi, waiver mi gerekir belli olacaktır. Gümrükle yazışmanızda bilgi ve belgelerle ver durumunuzu en lehinize şekilde anlatarak yazışmayı yapmanız sonucu etkileyecektir. Teşekkürler.
  • F1 den J1 vizesine gecis

2
    1 Oy
    2 İleti
    275 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis Merhaba, Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik. Sayın @coolmystics, Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k