Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976

  • @Batuhan-X Keşke 18 yaşında bunların farkında olsaydım ya da keşke şuanda 18 yaşında olsaydım diyecek yüzlerce insan vardır bu forumda. Sandığının aksine önünde, önümüzde bir çok seçenek var. O yüzden bu çekilişi tek seçenek gibi görüp kolaya kaçmak yerine bir yandan çekilişe başvururken bir yandan da diğer seçeneklerimiz için çalışmalıyız.


  • @cnryldz @nevzatyildizz para ve aile iknası önemli bir etken. para biriktirmek için borsa ile ilgileniyorum. seçenek çok var günlerce aylarca araştırdım ama çoğu seçeneğin sonu paraya çıkıyor. yoksa tabiki haklısınız amerika kalınacak en kolay ülke. sadece gitmesi biraz paraya bakıyor :)


  • Hayırlısı olsun çıkarsa eğer tatlı bir heyecan olacak.


  • ilk başvurusu olmasına rağmen çekilişten ümidi olmayan tek kişi ben değilimdir herhalde :slightly_smiling_face:


  • @kaanvercetti, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    ilk başvurusu olmasına rağmen çekilişten ümidi olmayan tek kişi ben değilimdir herhalde :slightly_smiling_face:

    Henüz ilk başvurun mu? O kadar çok görüyorum ki seni buralarda sanki daha eskiymişsin gibi geliyordu bana. Ben bazı yıllar bu sene bana çıkmayacak nasılsa diyeyim, belki öyle dersem çıkar modundaydım. Bazen de çok çıkacak gibi heyecan yaptım, yine çıkmadı. En güzeli orta karar ümitli olmak. Hayatın her alanında olması gerektiği gibi..


  • Benim ilk başvurum ama bana çıkacak ben inanıyorum.. Umarım sizede çıkar :) :) :)

    Dosya Numarası DV2022EU...052 :)


  • Arkadaşlar aklıma bir şey takıldı. Sizce bir okuldan kabul almak gelecekteki Greencard başvuruları için şans arttırır mı? Sanki ABD ile bir bağı olanlara bir şekilde çıkıyordu yoksa yanlış mı hatırlıyorum?


  • @karax ben hiç öyle bir şey duymadım ancak doğru olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu bir çekiliş ve okullarına, yaşlarına, mesleklerine bakılmadan rastgele seçiliyor kişiler. Tabi tecrübeli arkadaşlar daha net bir bilgi vereceklerdir. Bir de okul derken dil okulu mu yoksa üniversite mi kastettiniz? Eğer bir Community College'a yetecek durumunuz varsa okul bittikten sonra alacağınız OPT ile orada çalışabilirsiniz, sonrasında da kesin olmamakla birlikte greencard alabilirsiniz.


  • @karax Adı üstünde bu bir lottery. Ne olursan ol kim olursan ol herkesin şansı eşit.


  • @karax öyle bir durum yok malesef.


  • @Arthur-Morgan ben 43 yaşındayım. Bu yıl ilk defa başvurdum. Bundan sonra bir aksilik olmazsa her sene çıkana kadar başvurmak istiyorum. Birgün olur çıkarsa Şener Şen gibi topuklarım kıçıma vura vura koşarak giderim. Daha erken olsaydı tabiki daha iyi olurdu ancak benim için geç olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu ülkede bir gelecek göremiyorum malesef. Bu gelecek yaşlılık bile olsa


  • Merhabalar arkadaşlar bu sene benimde ilk başvurum grubu da yeni keşfettim aranıza katılmak istedim.


  • @cem-ceylan-Ankara, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Arthur-Morgan Şener Şen gibi topuklarım kıçıma vura vura koşarak giderim.

    Gülümsetti :)


  • @nevzatyildizz evet aslında burs bulabilirsem üniversite için düşünüyorum yoksa çok zor zaten. Buradan cevap veren size ve diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.


  • @karax üniversite yolu ile gitmek isteyip maddi sıkıntı çekiyorsan green card ile vakit kaybetme. avustralya da kabul alırsan haftalık 20-25 saat çalışma iznin var. öyle kampüste falan da değil. istediğin yerde çalışabilirsin. bisiklet ile delivery, araba alabilirsen uber falanda yaparsın. youtube dan incele böyle okuyup kalanlar var. hatta orada okul bitince 1-2 sene yasal çalışma ve oturum izni de veriyorlar. bir yolunu bulur kalırsın. haftalık 25 saat çalışma ile de geçimini bir şekilde sağlarsın.


  • Geçen sene çok ümitlendim bir yararını göremedim bu sene artık bir milli piyango biletine ne kadar bel bağlıyorsam bu çekilişe de o kadar.Piyango çıksa yaklaşık 5000 dolar nakit var bir de arabam ile evim var nakite çevirebileceğim İngilizce sorunum da yok zaten İngilizce öğretmenliği mezunuyum bir çıksa kesinlikle hepsini nakite çevirir giderim fakat umudumu yitirdim. Tek istediğim buradan gitmek.İnsanlar belki orada da istediğini bulamayacaksın diyorlar fakat burada her gün mutsuzum yaşım 25 ama kendimi yaşlanmış ve umutsuz hissediyorum.


  • @gustavofring Çok fazla bel bağlamamak gerek. Sonuçta bu bir lottery ve şansını sadece bundan yana kullanma. Bence ki öyle, green card sahibi olmanın en kolay yolu amerikan vatandaşıyla evlenmek. Sadece çekilişe katılarak şansını arama, green card sahibi olabileceğin tüm yolları dene.


  • Bu ileti silindi!

  • @Melih-Tokal evlilik konusu tartışılır ancak ben de sadece çekilişe bel bağlamak yerine farklı alternatifleri deneyerek şans yaratma taraftarıyım.


  • @nevzatyildizz Şöyle bir durum var; paran varsa yatırım yaparak, akrabalık yoluyla, iltica yoluyla, iş sponsorluk yoluyla, eş yoluyla ve çekiliş yoluyla green card alabilirsin. Bu seçenekler içinde zengin değilsen evlilik en kolay yolu ve şahsi fikrim bunun tartışılır bir yanı yok.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    206k Bakış
    A
    Brit Simon’a göre; Dv 2027 en geç Ağustos’un sonuna kadar açılacak. Yönetmeliğe göre de en geç Ağustos sonunda açılması gerekecek. Arka tarafta hazırlıkların tamamlandığını ve kısa sürede açılmasını beklediğini dile getiriyor. Bu sene gerek pasaport ve ücret şartı gerekse de başvuru döneminin çok uzun olmayacağı için başvuru sayısında düşüş öngörüyor. Anlattıklarından yarım ingilizcem ile bunları anladım.
  • DV2022 KAZANANLAR

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    8 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @ozguryigit sayin @ozguryigit bu baslik icin biraz erken bence :) isterseniz sonuclarin aciklanmasini bekleyelim... Su an icin DV2022 Bekleme Odasi'nda bu konulari konusabiliriz. Ayrica su basliklari da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-önce-ve-gittikten-sonra-yapılacaklar https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum