Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)
-
kimisi diyor abet şart.
kimisi diyor iş başvurularında denklik soran olmadı türkiyedeki diplomam yeterli.abet şart ise 3-5 üni harici mezunsanız amerikada mühendislik yapamazsınız.
iki bilgi arasında uçurum var. -
@pakaji Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi) içinde söyledi:
kimisi diyor abet şart.
kimisi diyor iş başvurularında denklik soran olmadı türkiyedeki diplomam yeterli.abet şart ise 3-5 üni harici mezunsanız amerikada mühendislik yapamazsınız.
iki bilgi arasında uçurum var.su konuyu incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik
-
@crazycells
zaten inceledim her kafadan ses çıkıyor. oraya gidenler ne yaptı asıl önemlisi bu. -
@pakaji Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi) içinde söyledi:
@crazycells
zaten inceledim her kafadan ses çıkıyor. oraya gidenler ne yaptı asıl önemlisi bu.'her kafadan bir ses cikiyor' dediginize gore incelemissiniz ama anlamamissiniz demektir, resmi sitede acik bir sekilde su cumle yaziyor:
"Egitim Bakanligi yabanci ulkelerde alinan dereceleri ya da yeterlilikleri degerlendirmemektedir ve ABD'de bu degerlendirmeyi yapan bir otorite de yoktur"
Bu durumda gereksinimler ve sonuc, sizin ve sirketiniz arasindaki iliskiye bagli; birilerine bu denkligin sorulmasi size sorulacagi anlamina gelmiyor, birilerine bu denkligin sorulmamasi size sorulmayacagi anlamina gelmiyor.
-
Merhabalar ben 18 yaşındayım ve ABD vatandaşıyım üniversite sınavlarına hazırlanıyorum ve mühendislik istiyorum ama Amerika da hangi mühendislik daha iyidir onu bilmiyorum yaşanlar varsa bi yardımcı olabilir mi ?
-
@Can-0, içinde söyledi: Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)
Merhabalar ben 18 yaşındayım ve ABD vatandaşıyım üniversite sınavlarına hazırlanıyorum ve mühendislik istiyorum ama Amerika da hangi mühendislik daha iyidir onu bilmiyorum yaşanlar varsa bi yardımcı olabilir mi ?
us universities ranking in engineering diye google'da arayin ve isteklerinize gore listenizi olusturun...
https://www.usnews.com/best-colleges/rankings/national-universities?study=Engineering
Birden fazla listeye bakakarak universiteleri belirlemenizi tavsiye ederim...
-
@crazycells Kendimi yanlış ifade ettim kusura bakmayın ben üniversiteyi Türkiye de okuyacağım ama hangi bölümü okursam Amerikada kolay ve yüksek maaşlı iş bulurum sorusunu sormak istedim. Hangi mühendisliklerden seçersem işsiz kalma oranım daha az olur 👍
-
@Can-0, içinde söyledi: Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)
Ilginizi ceken bir meslekse 4 senelik bir bilgisayar muhendisligi veya 2 senelik bir bilgisayar programciligi bolumu okumanizi oneririm. Gunumuzde baslangic maasi en yuksek olan meslek yazilim muhendisligi.
Daha hizli sonuc almak istiyorsaniz universite yerine bir bootcamp’e (hizlandirilmis konsantre egitim) katilabilirsiniz:
https://medium.com/@switchup/best-coding-bootcamps-the-2018-comprehensive-guide-eb31eb8175cdData Science ve Instrastructure (DevOps) en yuksek geliri elde eden, Web development da en cok talebin oldugu alt dallar.
-
@crazycells Kendimi yanlış ifade ettim kusura bakmayın ben üniversiteyi Türkiye de okuyacağım ama hangi bölümü okursam Amerikada kolay ve yüksek maaşlı iş bulurum sorusunu sormak istedim. Hangi mühendisliklerden seçersem işsiz kalma oranım daha az olur 👍
Ben ABD'de en cok Bilkent ve Bogazici Universitelerinden ogrenci gordum. Sizin alaniniza ozel olarak cevabi bilmiyorum ama, genel konusuyorum :)
-
@crazycells Türkiye de gireceğim üniversite sınavı Bilkent ve Boğaziçi gibi üniversitelere onay almıyor o yüzden giremiyorum oralara. Birde Amerika vatandaşı olmanın iş bulmada avantajı var mıdır ?
-
@crazycells Türkiye de gireceğim üniversite sınavı Bilkent ve Boğaziçi gibi üniversitelere onay almıyor o yüzden giremiyorum oralara. Birde Amerika vatandaşı olmanın iş bulmada avantajı var mıdır ?
O durumda kabul eden universitelerin listesini inceleyip karar vermelisiniz.
Neye gore avantaji var mi tam anlayamadim, ne ile kiyasliyorsunuz? Diger ABD vatandaslarina karsi mi? Yoksa calisma vizesi olmayanlara karsi mi?
-
@crazycells Yani denklik almak zorunda kalıcak mıyım Türkiyede üniversite bitirdiğim için ?
-
@crazycells Yani denklik almak zorunda kalıcak mıyım Türkiyede üniversite bitirdiğim için ?
Sorunuz yanlis :) sistemin nasil yurudugunu anlamak icin su konuyu okumalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik
-
@gallifrey merhaba ben de 2021 talihlilerindenim 3 yıla yakın bir tecrübem var ve kimya mühendisiyim ,süreç devam ederken yapmam gereken şeyler nedir kendi alanımda iş bulmak adına ,açıkcası ben yüksek lisans yapmak istiyorum uzmanlaşmak adına orada bu fırsatlar ne durumda çok para mı lazım hem part iş yapıp hem de yüksek yapsam sonra iş arasam nasıl olur ya da kabul kriterleri çok mu zor master için bir sürü sorum var kusura bakmayın ,teşekkürler selamlar.
-
@betlkbra, içinde söyledi: Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)
@gallifrey merhaba ben de 2021 talihlilerindenim 3 yıla yakın bir tecrübem var ve kimya mühendisiyim ,süreç devam ederken yapmam gereken şeyler nedir kendi alanımda iş bulmak adına ,açıkcası ben yüksek lisans yapmak istiyorum uzmanlaşmak adına orada bu fırsatlar ne durumda çok para mı lazım hem part iş yapıp hem de yüksek yapsam sonra iş arasam nasıl olur ya da kabul kriterleri çok mu zor master için bir sürü sorum var kusura bakmayın ,teşekkürler selamlar.
Tebrikler! Oncelikle ben burada ne kimya muhendisi olarak calistim ne de yuksek lisans yaptim. Kimya muhendisi olarak calismak icin oncelikle is bulabileceginiz bir sehirde yasamak cok onemli. Genelde Texas eyaletinde petrol endustrisinden dolayi is imkani daha fazla ve cok iyi maaslar veriliyor. Ama genelde ABD uretimlerini baska ulkelerde yaptirdigi icin kimya muhendislerine butun eyaletlerde is imkani olmayabiliyor.
Buraya gelene kadar size onerim eger kimya muhendisi olarak calismak istiyorsaniz FE Exam'e hazirlanip buraya gelince zaman kaybetmeden sinava girip sertifikanizi almaniz olur. Bununla ilgili ayri bir baslik acmistim zaten. Sinav zor bir sinav ve uzun hazirlik gerektiriyor.
Yuksek lisanslar epey pahali. Part-time calisip hem gecinip hem okul ucreti odemeniz eger baska bir gelir kaynaginiz veya oraya yatirabileceginiz bir birikiminiz yoksa zor. Bunun icin bankalarin verdigi ogrenim kredisi var, ama eger o topa girecekseniz cok cok iyi arastirmanizi oneririm. Yillarca borc odeyip yuksek faizler yuzunden hala borcu kapatamayan insanlarin hikayelerini cok duyuyorum.
-
@gallifrey dönüşünüz için çok teşekkür ederim ,dediğiniz sınavı araştıracağım ve geleceğim tarihe kadar daha ileri seviye ingilizceye hakim olmam lazım burada tecrübem var belki iş bulmak konusunda önümdeki dil engeli kalkar ,teşekkürler katkılarınız için ,selamlar .
-
Endüstri mühendisi olarak hangi alana daha doğrusu hangi sektöre hangi departmana yöneleceğinize nasıl karar verdiniz? Ben GC ile gittikten sonra master da yapmak istiyorum ama karar veremiyorum. Yani öncesinde hepsini deneyimleyip öyle karar versem sanki daha doğru karar verecekmişim gibi hissediyorum ama Türkiye'de hepsini deneyimlemeyi geçtim, mezun olduğumdan beri iş bile bulamadım.
-
Yeni mezun ve tecrübesi olmayan bir mühendis olarak, eğer kazanırsam işe girmek için ne yapmalıyım?
-
@dreamcountry, içinde söyledi: Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)
Yeni mezun ve tecrübesi olmayan bir mühendis olarak, eğer kazanırsam işe girmek için ne yapmalıyım?
Ben de tam olarak bunu merak ediyorum :) Acaba önce stajyer işlere mi başvursam diye düşünüyorum.
-
Arkadaslar merhaba kimya muhendisi olarak bi sure is basvurusu yaptim ama hic donus alamadim.konustigum cevremdeki bazi tecrubeli insanlar amerika da is tecruveniz yoksa veya anerikadaki univ den diplomaniz yoksa kendi alaninizda is bulmaniz zor sizin bu konuda oneriniz nedir( bunlar olmayip is bulup calisanlarda var)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum