Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ard arda yapılan başvuru

• Merhabalar, size durumumdan kısaca bahsetmek isterim

1. Ocak 2020 tarihinde Amerika'ya turist vizesi ile giriş yaptım.
    2. Temmuz 2020 tarihinde ise hem mevcut vizemin uzatılması için hem de statümü öğrenciye çevirmek için başvuru yaptım. (başvurumu teslim aldıklarına dair kağıt gönderdiler, onun haricinde parmak izi vs hiçbir şey gelmedi)
    3. Ekim 2020 tarihinde evlendim ve şimdi evlilik yoluyla green carda başvurmak istiyorum.

Size sormak istediğim; içerde devam eden öğrenci statüsüne geçiş başvurumun akıbeti. Statü değişikliği başvurum ne olacak, iptal mi etmem gerek yoksa başvuru sonucu geldiğinde okula mı gitmem gerek, green card sürecimi nasıl etkileyecek vs.

Bilgi verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler

• @lily, içinde söyledi: Ard arda yapılan başvuru

Merhabalar, size durumumdan kısaca bahsetmek isterim

1. Ocak 2020 tarihinde Amerika'ya turist vizesi ile giriş yaptım.
    2. Temmuz 2020 tarihinde ise hem mevcut vizemin uzatılması için hem de statümü öğrenciye çevirmek için başvuru yaptım. (başvurumu teslim aldıklarına dair kağıt gönderdiler, onun haricinde parmak izi vs hiçbir şey gelmedi)
    3. Ekim 2020 tarihinde evlendim ve şimdi evlilik yoluyla green carda başvurmak istiyorum.

Size sormak istediğim; içerde devam eden öğrenci statüsüne geçiş başvurumun akıbeti. Statü değişikliği başvurum ne olacak, iptal mi etmem gerek yoksa başvuru sonucu geldiğinde okula mı gitmem gerek, green card sürecimi nasıl etkileyecek vs.

Bilgi verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler

Sayın @lily,
    Öncelikle ABD vatandaşı ile mi yoksa yeşil kartlı ile mi evlendiniz? Bu sorunun cevabi bütün analizi değiştireceği için öncelikle bunu cevaplamanızı rica ederim. Cevabınıza göre sorularınızı bir sonraki haftaya yanıtlayacağım.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Amerikan vatandaşı bir amerikalı ile evlendim. Şimdiden çok teşekkür ederim, cevabınız çok önemli!

@Claudia-J-Muslu Amerikan vatandaşı bir amerikalı ile evlendim. Şimdiden çok teşekkür ederim, cevabınız çok önemli!

Sayın @lily,
    En kısa zamanda dönüş yapılacaktır. Sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederiz.
    Teşekkürler.

@Claudia-J-Muslu Amerikan vatandaşı bir amerikalı ile evlendim. Şimdiden çok teşekkür ederim, cevabınız çok önemli!

Sayın @lily,
    ABD vatandaşı ile evlendiğiniz için statü dışında bile olsanız bu problemi asmanın yolları var. Sizin için evliliğiniz gerçek olduğu surece ve buna bir göçmenlik/vatandaşlık yararı sağlamak için girmediğinizi ispat edebileceğiniz surece önceki başvurunuz ret bile edilse ABD’li ile evlendiğiniz için ABD dışına çıkmadığınız surece statü değiştirebilmeniz gerekir. Ancak evlilik ile ilgili sorun olursa o zaman başvurunun akıbeti ve okula başlamak önem kazanır. Yine de durumunuzu tam olarak değerlendirip evlilikle ilgili göçmenlik başvurularınızı bir an önce yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü göçmenlik başvurunuz yapılmadan eğer ret gelirse durumunuz riskli olabilir. Ayrıca öğrencilik başvurusu yaptı iseniz neden buna devam etmediğinizi de açıklamanız gerekecektir. Bu yüzden öğrencilik onay geldiğinde bir sure de olsa öğrencilik yapmanız avantajınıza olur aksi halde gerçek niyetinizi sorgulatmak için fırsat yaratmış olursunuz.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Ard arda yapılan başvuru

@lily, içinde söyledi: Ard arda yapılan başvuru

Sayın @lily,
    ABD vatandaşı ile evlendiğiniz için statü dışında bile olsanız bu problemi asmanın yolları var. Sizin için evliliğiniz gerçek olduğu surece ve buna bir göçmenlik/vatandaşlık yararı sağlamak için girmediğinizi ispat edebileceğiniz surece önceki başvurunuz ret bile edilse ABD’li ile evlendiğiniz için ABD dışına çıkmadığınız surece statü değiştirebilmeniz gerekir. Ancak evlilik ile ilgili sorun olursa o zaman başvurunun akıbeti ve okula başlamak önem kazanır. Yine de durumunuzu tam olarak değerlendirip evlilikle ilgili göçmenlik başvurularınızı bir an önce yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü göçmenlik başvurunuz yapılmadan eğer ret gelirse durumunuz riskli olabilir. Ayrıca öğrencilik başvurusu yaptı iseniz neden buna devam etmediğinizi de açıklamanız gerekecektir. Bu yüzden öğrencilik onay geldiğinde bir sure de olsa öğrencilik yapmanız avantajınıza olur aksi halde gerçek niyetinizi sorgulatmak için fırsat yaratmış olursunuz.
    Teşekkürler.

Değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim. Cevabınıza istinaden öğrenci statü değişikliğimin sonuçlanmasını beklememi ve sonucum gelip okula başladıktan sonra mı evlilik için green carda başvurmamı önerirsiniz yoksa hemen şu an başvurup hem okul hem evlilikle greencard sürecimi aynı anda mı yürütmemi önerirsiniz? öğrenci statü değişikliğim için %99 olumlu gelecektir milyonda bir red cevabı gelir dediler. Anladığım kadarıyla her iki başvuru da sonuçlanacak ve öğrenci statü değişikliği başvurumu iptal etmem, geri çekmem gibi bir durum söz konusu değil.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    110 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @taha-gözütok, içinde söyledi: ABD'de açılacak ofis sonrası L1 vizesine başvuru yapmak Merhaba Claudia Hanım, öncelikle vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkürler. Çalışmış olduğum şirkette Dış ticaret müdürü olarak görev yapmaktayım. Şirketimizin bir Amerika ofisi açma düşüncesi bulunmakta ve bu oluşumu sağlayarak başında bulunacak kişi ben olacağım. Şu an halihazırda Turist vizem mevcut ve şirket kuruluşu ve araştırma yapmak için önden bir ziyaretimiz olacak. Konu ile alakalı araştırma yaptım forumu da inceledim bayağı ancak aşağıda soracağım sorulara net olarak bir yanıt bulamadım. Yarcımcı olabilirseniz çok sevinirim. 1- Bu başvuru yapılırken orada kurumluş olan şirketin %100 sahibi çalıştığım firmamı olmalıdır veya %51, %50, %25 gibi daha düşük oranlarda ortağı olması yeterli midir? 2- Orada kurulmuş olan firmada bir ortaklığımın olması herhangi bir sorun teşkil eder mi? 3- Başvuru sürecinde eşim için de aynı anda mı başvuruda bulunuluyor yoksa benim L1 vizem çıktıktan sonra başvurup ayrıca mı gelmeleri gerekli? 4- Şirket kuruluşu yeni olacağı için 1 yıllık ilk vize süresi veriliyor bildiğim kadarı ile. Bunun uzatılmasında şirketin büyüme ve istihdam oranı dışında bir etken var mı? Şirkette 1 yıl içerisinde istihdam olmaması ancak ticaret oranının yeterli düzeyde yükselmiş olması yeterli olacak mıdır? Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim. Sayin@@taha-gözütok, L1 vizesi icin iki sirket iliskisini gosterirken bir sirketin diger sirketin en az %50sine sahip olmasi gerekir. Ayni zamandatranfer oldugunuz sirketin ofisinde son 3 yilda en az 1 tam yil calismis olmaniz gerekir. Hem ortak hemde sirket calisani iseniz sorumluluklarinizin iyi tesbit edilmesi ve birbiri ile celiskili durumlar olusturmamasi gerekecektir. Esiniz icin ayni zamanda ( L1 dependent olarak ) veyaL1 vizesi size ciktiktan sonra basvuru yapilabilir. Genelde yeni sirketler icin bir yillik bir izin verilir, sirketin satislari, durumu, calisanlari bir yil sonunda degerlendirilecektir. Bunlar olumlu olursa bir problem yasanmamasi beklenir.
  • 0 Oy
    1 İleti
    132 Bakış
    K
    Merhaba , benim sorum olacak bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaslar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum ,ABD turist vizesini eşimle birlikte aldık , görüşmeyi birlikte gerçekleştirdik .1. Sorum farzedelim ki ben ABD ye turist vizesiyle girdim ve 3 aydır ABD deyim turist statüm devam ediyor . Vizeyi birlikte aldığım eşim benden 3-4 ay sonra turist olarak ABD ye girmek istediğinde sorun yaşar mı ? 2. Sorum Ben ABD ye eşimden önce girip iltica başvurusunda bulunduğumda eşim turist vizesiyle ABD ye girmek istediğinde senin eşin iltica etmiş diyerek havaalanında sorguya alma , TR ye geri gönderilme gibi kapıda sıkıntı yaşaması mümkün mü ?
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    383 Bakış
    ModeratorM
    @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @claudia-j-muslu Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, DV 2020 talihlisiyim ve Amerika’da uzun yıllardır H2b vizesi ile çalışıyorum. Bu yaz Eylül ortası gibi şirketim extension işlemlerine başlayacak. DS-260 formunu doldurup KCC'ye gonderirsem, H2B vizesi uzatma basvurumu olumsuz etkiler mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Sayin @kushajj, Bazı göçmen vizeleri ile bazı göçmen olmayan vizelere aynı zamanda başvurmak sorun yaratabilir bazılarında ise sorun yaratmaz. Burada belirleyici olan durum başvurduğunuz göçmen olmayan vizenin genelde dual intent (ikili niyete uygun) bir vize olup olmadığıdır. Örneğin H-1B dual intent bir vize olup göçmen olmayan vize kategorisinde olsa da ayni zamanda göçmen vizesine de başvurabilirsiniz. H2B genelde ikili niyete izin vermeyen bir vizedir. Yani H2B vizesini almak için Türkiye’de bir ikametgâhınız olması ve ona dönme niyetinizi konsolosluğa iletmeniz gerekir. Bu ise DV lotaryası ile çelişen bir durum olduğu için size problem yaratabilir. Teşekkürler. Çok teşekkürler. Peki aynı durum extensionlar için de geçerli olur mu? Extension durumunda konsolosluk ile muhattap olma durumunuz olmadığı için, farklı bir yaklaşımları olur mu? Extensionlar Vermont Service Center’dan, Lottery ise Kentucky’den yonetiliyor bildigim kadariyla. Birbirleriyle kontak kurma durumu olur mu? İyi çalışmalar. Sayin @kushajj , basvurularinizda birbirleriyle celisen ifadelerde bulunmamalisiniz. Zaten ilk sorunuzla benzer bir soru sordugunuz icin Claudia Hanim'in yukaridaki cevabini inceleyebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k