New York
-
Chinatown, New York

-
Little Italy, New York

-
Hudson Yards, New York
Gelecekte Trump Başgan gibi gayrimenkul zengini, hatta Amerikan Başkanı (Doğuştan vatandaş olmayanların başkan olamayacağının farkındayım; yalnızca latife ediyorum) olmak isteyen varsa, Jennifer Lopez'in 17 milyon Dolar'a daire aldığı yer, yatırım yapılacak yükselen değer burası. Mesela, şöyle 1.000 forumdaş birleşsek, şu boy vermekte olan tosunlardan birine girsek, 20 sene sonra paraya para demesek?..

-
New York icin disaridan gelenlere zorunlu covid testi ve karantina uygulamasi getirildi.
-
Chelsea, New York
Fotoğraflardaki Chelsea Piers, iskele işlevini yitirdikten sonra, yeniden işlevlendirilmiş; dev bir spor tesisi haline getirilmiş. İçinde, ağırlık, barre, basketbol, boks, bowling, cardio, duvar tırmanışı, fitness, golf, jimnastik, koşu, pilates, plaj voleybolu, powerlifting, triatlon, voleybol, yoga, yüzme; ne ararsanız yapılıyor. Sporseverler için tam bir cennet...
Bu arada, Chelsea Piers, batmasaydı, Titanic'in yanaşması beklenen iskele...

-
Times Square, New York

-
Columbus Circle, New York

-
Fifth Avenue, New York

-
Sixth Avenue, New York (Yeni ve New York'lular tarafından pek kabul görmemiş adıyla, "Avenue of the Americas")

-
Park Avenue, New York (Adını refüjdeki ağaçlar ve yeşillikten alıyor)
(Yine San Diego başlığı altında fotoğrafları görmüş ve metni okumuş olan arkadaşların affına sığınarak) New York'ta, gayrimenkul fiyatları o kadar fahiş, kullanmaya o kadar "yer yok" ki, adamlar, aynı alana, aynı anda, farklı işlevler yüklemek zorunda kalmışlar. 1. fotoğrafta, yüksek binalar. Aralarından yol geçiyor. Ağaçlandırılmış bir refüj gidişi ve dönüşü ayırıyor. Normalin dışında bir şey yok gibi. Ama sanki yolun sonunda, yolun ortasında bir takım binalar da var gibi. 2. fotoğrafta, yolun ortasında iki bina olduğu belirginleşiyor (Önde Helmsley Building, arkada MetLife). 3. fotoğrafta, binaların yolun ortasında olduğu kesinleşiyor. Yolun nereden geçtiğini gösteren fotoğraf, maalesef, kaybolan fotoğraflar arasında. Ama lütfen üşenmeyin. Google Maps'te, "Park Avenue & 46th Street, New York" yazın; 360 derece street view'a geçin; kendi etrafınızda bir dönün; yolun nereden geçtiğini kendi gözlerinizle görün. Ben ömrümde böyle saçma şey görmedim. Siz de dünya gözüyle görün isterim :)

-
@kingocali, Ama lütfen üşenmeyin. Google Maps'te, "Park Avenue & 46th Street, New York" yazın; 360 derece street view'a geçin; kendi etrafınızda bir dönün; yolun nereden geçtiğini kendi gözlerinizle görün. Ben ömrümde böyle saçma şey görmedim. Siz de dünya gözüyle görün isterim :)
Buranın arkdan gelen girişini çok seviyorum ben. Mafia oyununda oranın altında çok adam öldürmüştüm. :) New yorkun neresinde olduğunu bilmiyordum, bir paylaşmıştı bir süre önce, o sayede yerini öğrenmiştim.
Anlaşılan laz müteahhitin birine denk gelmişler :) -
Arka tarafta dediğim giriş aynı zamanda I'm Legend in bir sahnesinin geçtiği yer, Tuzağa yakalanıp da kurtlara yem olmak üzere olduğu sahne.
-
@ibrahimasar Big Bus'taki rehber abi, "Siz şimdi New York metrosunu metro sistemi zannediyorsunuz ama, o metro değil, tren sistemi. Metroyu şehrin altından geçirmedik; şehri tren sisteminin üzerine inşa ettik" demişti. Gerçekten de, yapılaşmanın daha seyrek olduğu Harlem'da, trenler ve raylar yüzeye çıkmıştı. Belli ki, uzak olmayan gelecekte, kara araçları ve yolları da yapılaşmanın altında kalacak. Ama küresel ısınma ve buzulların erimesi yüzünden, 2100 yılında sahil şehirlerinin sular altında kalacağını düşünürsek, o girişte daha çok adam ölür abi. Zaten virüsler, vs de böyle devam ederse, bundan sonra her günümüz I Am Legend olacak... :)
-
@kingocali, içinde söyledi: New York
@ibrahimasar Big Bus'taki rehber abi, "Siz şimdi New York metrosunu metro sistemi zannediyorsunuz ama, o metro değil, tren sistemi. Metroyu şehrin altından geçirmedik; şehri tren sisteminin üzerine inşa ettik" demişti. Gerçekten de, yapılaşmanın daha seyrek olduğu Harlem'da, trenler ve raylar yüzeye çıkmıştı. Belli ki, uzak olmayan gelecekte, kara araçları ve yolları da yapılaşmanın altında kalacak. Ama küresel ısınma ve buzulların erimesi yüzünden, 2100 yılında sahil şehirlerinin sular altında kalacağını düşünürsek, o girişte daha çok adam ölür abi. Zaten virüsler, vs de böyle devam ederse, bundan sonra her günümüz I Am Legend olacak... :)
Evet bazen youtube da newyork tren hatlarının içeriden çekilmiş videolarını izliyorum bazen. Dediğin gibi merkezin dışına çıktıkça bariz yer üstünde gidiyor normal tren gibi..
-
@ibrahimasar Sıra trene Çarşamba günü gelecek inşallah :)
-
@kingocali, içinde söyledi: New York
@ibrahimasar Sıra trene Çarşamba günü gelecek inşallah :)
Anlamadım?
-
@ibrahimasar Tren fotoğrafları Çarşamba günü dedim. Vallahi kötü bir şey söylemedim :)
-
-
FDR Drive, New York
New York'ta, gayrimenkul fiyatlarının fahişliğine, kullanılacak yer kalmamış olmasına, aynı alana, aynı anda, farklı işlevler yüklenmek zorunda kalınmasına bir diğer örnek. Çevreyolu (FDR Drive), üniversitenin (Rockefeller University), kelimenin tam anlamıyla "içinden" geçiyor...

-
Wall Street, New York ( İnsanlar, hayvancağızı 7/24 bir türlü rahat bırakmadıkları için, Charging Bull'u adam gibi çekmek nasip olmadı :) )

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum